2016 Aralık Anneleri

Oyy maşallah kuzularınıza...bizimki daha bir kaç kez yana doğru döndü ama benden galiba ablamız dokunmasın diye köşe bucak kaçırıyorum rahatça yatırıpta oynatamadım daha yatırsam yanına yatıyo kaldırmaya çalışıyo bide pek oyuncağı yok en iyi si bu ay biraz bişeyler alalım ona dikkat çekecegi
Canım anlattın mı kardeşinin zarar görebileceğini, onu koruması gerektiğini vs. Bence anlar ve yapmaz sen de biraz gözlemle bakalım kardeşiyle başbaşa kalınca napıyor büyük kuzucuk:KK66: yoksa gerçekten işin çok zor.

Biz daha 25 günlükken ayaklarinin altına elimizi koyduğumuzda surunuyordu oğlum annanem şok olmuştu :KK70: Bizimkini yan cevirip tutuyo babasi sirtindan o zaman bile kollari bacaklari geri atip donmeye calisiyo.Topunu yakinina koyunca ona ulasmak icin baya caba sarfediyo.Dönerse top aşkına dönecek zaten :KK70:
Senin oğluş hızlı çıkacak ilk yuvarlanan bebiş olacak grupta herhalde :KK70: Top aşkı şimdiden varsa futbolcu olur belki annesi:KK66:

Dayısı niyetli zaten topçu yapmaya :KK70:
Ah o dayılar:)) benim abim de dört gözle erkek olmasını bekliyordu bebeğimin. Amacı da az büyüyünce bakkala sigara kola almaya gönderecekmiş :KK70: ne yazıkki amacına ulaşamadı kısmet ikinciye diyor :KK70:
Sizin dayı da planını yapmış şimdiden:KK66:

Ben vermeye başladım artık ya zamanı beklemesen:KK66: meyve iyi olacak şu emzik şeklinde meyveleri içine koyduğumuz bişey varya ondan alıcam bu ay inşallah ona koyarım suyunu çeker biraz oyalanır...

Bizimde mi diş çıkacak acaba çok huysuzlanmaya başladık salya desen çok fena bide elde salla diyo bir saat sürdü uyutmam şimdi

Ohh maşallah ne güzel gez bakalım
canım içine meyve konan emziklerden silikon olanını mı alıcaksın yoksa fileli mi düşünüyosun ben karar veremedim bazıları silikon olanı övmüş bazıları fileliyi

canım içine meyve konan emziklerden silikon olanını mı alıcaksın yoksa fileli mi düşünüyosun ben karar veremedim bazıları silikon olanı övmüş bazıları fileliyi
Ben silikon olandan aldım bu daha iyi hem dişlerini kaşıyor hem temizlemesi kolay. Diğer file olan kirli duruyor meyve sebzenin rengi geçiyor temizliği zor, ısırdıklarında fileyi delme ihtimali de büyük bu yüzden ben silikon aldım.

Kızlar biz bu gün dr amcamıza gittik, 4. Ayı yeni bitirdik, sütüm yetiyor ama çok değil mama reddediyr dr ek gidaya başla ddi. Sebze meyve püreleri hatta haşlanmış et(kemik) suyu verebilir miyim die sordm ver dedi.
6 aydan önce çocuğa ek gıda verilmeeezz :KK53: diyenler duyrulur :KK47: Dr benm kuzenim ayrıca yenlış bişi olsa yap demz
Çok iyiymiş bu doktor :KK66: ben de bugün fasülye yapmıştım güveçte. Zeytinyağlı etliydi. Suyundan tattırdım ilk verince midesi bulandı. Sonra istedi 3 kez daha verdim küçücük parçalar şeklinde. Hala bana bakıyor ben de istiyorum diye. Versem yiyecek. Vermedim dokunur belki diye. Yarasın kuzucuklara :KK66:

En güzelini yapmışsın canım ikinize de değişiklik olmuş:KK66:
Kelebeğim de aynı misafir gelsin uzun zaman kucağıma almıyım hemen başlıyor. Çok alışkınlar bize o yüzden hemen kaybetme korkusu yaşıyorlar sanırım. Bugün mama sandalyesine koydum arkam dönük bulaşık yıkıyorum durmadı asla. Arkama dönerek yıkadım bir süre:KK70:
Oyy ben öpmeyi aştım dişlerimi dudaklarımla kapatıp ham yapıyorum :KK200:
Evet canım çok iyi geldi de çok yorulmuşuz. Geldiğimden beri uyku modundayım :KK70: oğluş uyuyor ben de uyuyorum :)
Bence de öyle canım yoksa neden ağlasınlar ki. Ağlamaya başka sebep YOk. Hoş bu kez kalabalığa alışmış onun için de ağladı :KK70:
Oyy kıyamam ya ilgi istiyorlar minikler :KK66:
Hehee oyun oynarken ben de yapıyorum canım kikir kikir gülüyor :KK70:

Eller ayaklar ayrı oynuyor bayılıyorum o haline:) hareket bol miktarda ama yatmayı hiç sevmiyor.
Sağol canım durmuyor hala. Çok sağlıklı olmadığı için örümcek düşünmüyorum canım ilk arabam alıcam büyük ihtimal:KK66:
O elleri ben de yicem o kadar tatlılar ki ikisini birden ağzına tıkıştırıyor kelebeğim :KK200:
Bugün meyve filesine koyup verdim elma ama kaka rengi değişti koyu yeşil idi doktoru aradım ateşi ve kusması yoksa telaşlanma dedi takipteyim ben de:KK17:
Heyecanlı heyecanlı sallıyorlar ya çok tatlılar allahım esirgesin hepsini :KK66:
Ben de kararsızım şu an erken zaten. 7. 8. Ay alsak da zaten artık yürüme çabaları başlar gerek YOk sanırım. İlk araba ben de düşünüyorum canım onlar çok iyi oluyor. Bayağı oynuyorlar. Hem yürümesine yardımcı oluyor.
Gören aç koyuyoruz sanar canım :KK70:
Korkma canım hiç. Biraz üşütünce de kaka yeşil oluyor. Bizim bir aydır düzeldi kakamız. Bundan önce hep yeşildi. Doktora sordum korkma rahatsız değilse dedi. Zaten sürekli gülücük saçan bir bebekti. Ya sindirimle alakalı oluyor ya da üşütüyorlar. Eğer ciddi bir sorun olsa zaten durmaz bebiş.

Ne demek canım benim:KK66: Ver annesi hazırlar artık :KK66: ben kaka durumunu takip etmek için yarın ya vermem ya da geç veririm herhalde.
Bayağı hazırlarmış canım :KK66: artık blenderdan çekmiyorum çatalla eziyorum haşlama türlerini bir güzel yiyor ki :KK66:
Bişi olmaz canım bebeklerin sindirim sistemi tam gelişmediği için genelde yediklerini aynı şekilde çıkarıyorlar. Havuç verdiğimde turuncu kaka yapmıştı oğluş ve bildiğin yedirdiğim şekilde çıkarmıştı. Şimdi de elmayı biraz katı veriyorum katı yapıyor kakayı canım. Bu arada elmanın rengi nasıl canım o da etkilemiş olabilir kakasını.

Sağol canım kelebeğim elindekilere yere atma döneminde, oyuncakları kırılmadı daha dayanıklıymış baya:KK70:
O zaman bayağı götürür onlar sizi canım :KK66:
Haklısın canım erkekler daha yüzeysel. Bir de eşim kendisinin, benim ailemi sevdiği gibi onun ailesini sevmemi istiyor. Bu durumun annesiyle mümkün olmadığını anlayamadı henüz.
İlk olarak zorluyorlar kendi istekleri olsun diye ama ödün vermeyince geri adım atıyorlar:KK66:
Ne güzel yüz yüze halletmişsiniz bu çok önemli. Telefonda olsa şimdiye kadar boşuna üzülecektiniz.
İsterse çok çok iyi birisi olsun canım. Kimse kimsenin annesini babasını kendi anne babası gibi sevemez. Kimse de gelinini damadını öz oğlu gibi sevemez. Benim kaynanam çok iyi kayınbabam da öyle gözümün içine bakarlar. Ama kendi annem babam gibi olamıyorlar. Ben kendi babamla arkadaş gibiyim. Koluna girer gezerim. Ama kayınbabama yapamıyorum. Kaynanam da çok iyi ama kendi annem gibi davranmıyor bana. Annem her gün arar sorar. O bir hafta aramaz. O da kendi kızını her gün arar. Kan bağı var sonuçta anne babamızla. Biz omlardan olduk. Bu gerçek sayesinde aramızda koparılamayacak bir bağ var.
Haklıyı haksızı ayırt edip bunu kabullenince bütün meseleler kolay çözülüyor canım. :KK66:
Aynen canım eşime çok düşkünüm bir de. Ben her gün ağlardım sütüm de kesilirdi kesin.

Muhtemelen öyle canım da çıkamadı bir türlü :KK43: kelebeğim sıkıntıya girdikçe ben de çok kötü oluyorum. Gece hiç uyanmayan çocuk artık ya her saat başı uyanıyor ya da uyandı mı uykusu olmasına rağmen uyumuyor:KK43: dişler iyice belirginleşti var gibi duruyor ama patlamadı hala:işsiz:
Son demlerini yaşıyor o zaman canım. Genelde son günlerde bu şekilde oluyormuş. Geceleri kalkıp ağlıyorlarmış. Çok acırmış zaten :KK43: kıyamam miniğe. İnşallah daha fazla çekmez kuzucuk. Bir an önce patlatır.

Süper çok sevindim canım adına. Özlem gidermişsin ne güzel:) ayy tatil oh ne güzel Allah içinize sindirsin:KK66: oğluş bol bol güneşlensin artık:)
Sağol canım bayağı iyi geldi bu bize :KK66: babamla da daha çok yakınlaştık :) oğluşu sevdi bol bol :KK66:
Amin canım inşallah bakalım nasıl geçecek oğluşla ilk tatil :KK66: Deniz ısınmıştır umarım iyice.

Mikrofondan öte kayıt cihazı bulundurucam canım artık. Kadın 2 dk önce söylediğini inkar edip karşısındakine yalancı muamelesi yapıyor:rolleyes: 60ını geçmiş kadın utanmıyor da..
Ahahaaa çooook mantıklı bu şekilde yalan da söyleyemez :KK70: kanıtlarsın yalan söylediğini canım dene bence eşine karşı yap :KK66:

Çok zor cnm ben şehir içinde gezmeye giderken bile korkuyorum nasıl gidicem diye ...dinlenmek şart hoş bizlerin dinlenmesi de bebek bakarak geçiyor orası ayrı:))))
Evet canım geldiğimizden beri oğluş uyuyunca hemen uyuyorum normalde çok zor uykuya dalarım :KK70: olsun en güzel uğraş bebişlerimiz :KK66: onların bir gülüşü bütün yorgunluğumuzu alıyor..

Biz bugün doldurduk 5 ayı. Yuzustuyken sirt ustu döndü bikac kere ama sirtustunden yuzustune donmedi daha hiç. Cabasi cok ama basaramadi :) Ben de kanepeye koyuyorum orasi yayli olunca batiyor.Yerde daha kolay atiyor kendini destek alip.Bi de benim oglum başını merlez kabul edersek 360 derece dönüyor yelkovanla akrep gibi kendini ayaklariyla atarak.Bi yatırıyorum geliyorum kafayla ayaklar yet degismis :)
Oyy ne tatlı ya maşallah :) biz de aynıyız paso dönüyoruz biz sadece sağa sola dönüyoruz desteksiz yüzüstü sırtüstü olamıyoruz. Oyuncağına asılıp destek alınca sırtüstünden yüzüstüne dönüyor.

Kızımın gözü benden başka bir şeyi görmüyor:-) yanına yatıyorum ama yine de çaba yok. Az önce yüz üstü koyup bekledim etrafındaki oyuncakları kendine çekip oynamaya başladı. Sıkılınca da ağladı yine
Canım yüzüstü yatırınca biz de fazla durmuyoruz ağlıyoruz. Muhtemelen yoruluyorlar. Sürekli başlarını dik tutmaya çalışıyorlar çabalıyorlar ya. Ben de ağlayınca geri çeviriyorum hemen. Eşim sürekli sırtüstü yüzüstü çeviriyor oyun yapıyor o zaman çok mutlu oluyor. :KK66:

Hanımlar sizin bebişlerde ayağını ağzına götürmeye başladı mı? Bizimki baya çabalar oldu. Ek gıdaya başla dedi doktor ama biizm sıpa almıyor malesef şimdiden zorlayacak bizi belli :KK43:

Çok iyiymiş bu doktor :KK66: ben de bugün fasülye yapmıştım güveçte. Zeytinyağlı etliydi. Suyundan tattırdım ilk verince midesi bulandı. Sonra istedi 3 kez daha verdim küçücük parçalar şeklinde. Hala bana bakıyor ben de istiyorum diye. Versem yiyecek. Vermedim dokunur belki diye. Yarasın kuzucuklara :KK66:
Yarasın yarasınnn maşallah iştahlı bebişin :-) belki etli ya yağlı oldgu için ilk midesini bulandrmş sonra beğenmştr ;-) bugn daha az yedi benimki yarın da brokli vercm. Sonra hangi meyveye geçsem acaba?

X