2016 Aralık Anneleri

Maşallah ona ya bir ayaklansın hiç yatmayacak durmayacak kelebek canım belli ediyor şimdiden kendini :KK66:
Bebişler yemek yerken bunu yaşamalılarmış zaten canım kaşığı verin eline oynasın diyorlar :KK70: çok tatlı bebişler ben de yedirirken elini atıyor ağzına yüzüne sürüyor yastığımız batıyor :KK70:
Sanırım öyle olacak canım tutamayacağız kelebeğimi:-) kollarım sırtım belim bitti artık kucaktan inip yürüyeceği zamanı dört gözle bekliyorum:KK30:
Eminim oğluş da çok tatlı oluyordur yemeğini yerken. Kelebeğim de bazen elini ağzına sokar yemek yerken. Yedirmek zorlaşsa da çekmiyorum elini ağzından.
Bugün portakal verdim biraz, çok sevdi, suyunu emdi böylece kelebeğim ilk meyvesini de yemiş oldu:)

Kızlar gece gece dellendim kıza biberonda sağdığım sütü veriyordum avent kullanıyırum sen olduğu gibi boşal kızın üstüne uykuda veriyordum mevbur tüm üstünü değiştşrdim uyanmasın diye dua Ede ede bu lanet biberonunda bi daha kullanmıcam o kadar para verdık 3 kullanımın 2 şini akıtıyor

Kızlar gece gece dellendim kıza biberonda sağdığım sütü veriyordum avent kullanıyırum sen olduğu gibi boşal kızın üstüne uykuda veriyordum mevbur tüm üstünü değiştşrdim uyanmasın diye dua Ede ede bu lanet biberonunda bi daha kullanmıcam o kadar para verdık 3 kullanımın 2 şini akıtıyor
Bende aynı şeyden şikayetçiyim kapağını tam kapattığım halde akıtıyor sanki ağızlık onun değil gibi. İyi marka diye bir sürü para verdik oda akıtıyor :KK43:

Bende aynı şeyden şikayetçiyim kapağını tam kapattığım halde akıtıyor sanki ağızlık onun değil gibi. İyi marka diye bir sürü para verdik oda akıtıyor :KK43:
Çok şükür ben yalnız değilim artık kendimden şüphelenmiştşm beceriksizliğim mi var diye kapak sürekli dönüyor bide akıyor mu dşye kontrol eğiyorum ona rağmen düşünsene bebeği zar zor uyutmuştum 2 saat sonra açılmıştır diye uykusunda süt veriyorum hop üst baş sırıldıklam çok can sıkıcı yazık o paraya

Çok şükür ben yalnız değilim artık kendimden şüphelenmiştşm beceriksizliğim mi var diye kapak sürekli dönüyor bide akıyor mu dşye kontrol eğiyorum ona rağmen düşünsene bebeği zar zor uyutmuştum 2 saat sonra açılmıştır diye uykusunda süt veriyorum hop üst baş sırıldıklam çok can sıkıcı yazık o paraya
Annemde diyo bu ne biçim kapak çevirdikçe dönüyor akıtıyor diye. Çokmu sıkıyorm acaba diye hafif döndürüncede aynı oluyor

Ya siz bebişlerinize ne güzel şeyler yediriyorsunuz imreniyorum valla. Bizim sıpanın süt alerjisi olunca yoğurt fln verrmiyorum.annem gelecek haftaya onla bişeyler yapıp yedircem. Dün muhallebi yaptım ağzına mühür vurdu sanki iki kaşık zor yedi. Hipp in püresini aldım bakalım bi denicem

Canım nişastayla muhallebi yapabilirsin çok kolay iki dakikada pişiyor. Bugün oğlum sürekli aç gibi sızlandı ben de muhallebi yaptım içine de biraz pekmez koydum tatlandırmak için. Bayılarak yedi bakalım vücudu tepki verecek mi? Hem pekmez yarar bebişlere :KK66: annem bize tatlı niyetine çok yapardı pekmezli palıza deriz biz bu tarife :KK66:

Geçen bal kabağı püresi yaptım tadına baktım midem bulandı :) bebişler sanki haklı biraz ne tadı ne tuzu oluyor bu şekilde yapınca :)
Bir kez erişte hamurundan çok az salçalı çorba yaptım blenderdan geçirdim onu da bayıla bayıla yemişti o gayet lezzetliydi hamur tuzlu çünkü :KK66:

4 aylık bebeğine bunları mı yediriyorsun??????

pekmez muhallebi salça tuz ????? şoklardayım şu an 1 yaşından önce salça ve tuz kesinlikle yasak hele pekmez . zaten 6 aydan önce ek gıdaya başlanmaz. burası 2016 aralık anneleri grubu değil mi yanlış mı girdim diye baktım. görmeyeli çok değişmiş burası.

pekmez muhallebi salça tuz ????? şoklardayım şu an 1 yaşından önce salça ve tuz kesinlikle yasak hele pekmez . zaten 6 aydan önce ek gıdaya başlanmaz. burası 2016 aralık anneleri grubu değil mi yanlış mı girdim diye baktım. görmeyeli çok değişmiş burası.

Arkadaşın yedirdiklerine bişey diyemem de 6 aydan önce ek gidaya baslanabilirmis cok rahat gördüm. Bebeğe anne sütü yeterli gelmiyorsa zaten devam sütü alıyorsa 4 ay dolduktan sonra ek gidaya başlanmasını çoğu doktor öneriyor zaten.4 buçuk ayı geçtik sebze pureleriyle biz de başladık çoktan.

Arkadaşın yedirdiklerine bişey diyemem de 6 aydan önce ek gidaya baslanabilirmis cok rahat gördüm. Bebeğe anne sütü yeterli gelmiyorsa zaten devam sütü alıyorsa 4 ay dolduktan sonra ek gidaya başlanmasını çoğu doktor öneriyor zaten.4 buçuk ayı geçtik sebze pureleriyle biz de başladık çoktan.
anne sütü almıyorsa başlanabilir benimki de almıyor ama şunu deniyim bunu deniyim diye herşey verilmez diye biliyorum 1 yaşından önce tuzsuz yağsız ve salçasız özel pişirme olmalı. bir önceki mesajında da patates kızartması verdim demişti neyse herkesin kendi bebeği ben fazla tepki gösterdim ama konu bebek olunca dayanamadım

anne sütü almıyorsa başlanabilir benimki de almıyor ama şunu deniyim bunu deniyim diye herşey verilmez diye biliyorum 1 yaşından önce tuzsuz yağsız ve salçasız özel pişirme olmalı. bir önceki mesajında da patates kızartması verdim demişti neyse herkesin kendi bebeği ben fazla tepki gösterdim ama konu bebek olunca dayanamadım
Merak etmeyin sizin hassas olduğunuzdan daha çok hassasızdır kendi bebeklerimiz konusunda. Ben çocukların herşeyden esirgenerek büyümesi taraftarı değilim doğuda görev yaptım ve ordaki çocuklara inreniyorum ki 6 çocuğun içinde özenilecek bi durumları da olmuyor. Esirgenen göze çöp batar malum. Ben kendi bebeğim açısından herseyin tadına bakması taraftarıyım yemek seçmesinden daha iyidir

Anne sütü yetersizse mama alımını azaltmak için ek gıdaya başlanır. Mama çok mu sağlıklı sizce? Hiç merak etmeyin buradaki her anne kendi bebeği için en iyisini istiyor. Biz de araştırmamızı yapıyoruz ve doktor kontrolünde ek gıdayı ayarlıyoruz. Ayrıca burası değişti mi bilemem ama bizim birbirimize saygımız var. Uyarılması gereken bir konu olduğunda eleştirmeden, suçlamadan edindiğimiz bilgiyi paylaşıyoruz.
Kınadığınız arkadaş bir öğretmen, bebeğinin doktoru var ve yakın geçmişte yeğenlerinden bebek bakımını deneyimlemiş, kendi bebeğini çok seven bir anne.

Benım kız 3 Ocak doğumlu aralıkta gelmedi buranın en miniği sanırım haftada Dr kontrolü vsr bende sorucam ek gıda için sonuçta doyumluk değil tadımlık veriyoruz geç ek gıda ile tanışıp yemek seçme huyunun olmasını istemiyorum

Annemde diyo bu ne biçim kapak çevirdikçe dönüyor akıtıyor diye. Çokmu sıkıyorm acaba diye hafif döndürüncede aynı oluyor
Acaba biberonlarda mı hata var? Ya da kapağı tutan tırnaklardan biri mi kırık ya da yalama mı yapmış ki? Bu konuyu avente bir bildirseniz muhtemelen geri dönüş yaparlar. Bende de 2 tane avent var natural pp ve hiç sızdırma gibi bir problemimiz olmadı.
Kızlar bu arada Migros'a fisher prıce oyuncakları gelmiş
Aklımda fp eğitici kitap tırtıl ve eğitici köpekçik almak vardı. Kitabı buldum hatta sonuncusunu ben aldım ama ilçedeki tüm migrosları gezdim eğitici köpekçik bulamadım. biri almıştı gördüm hatta etiket de vardı rafta ama bulamadım. Ebebekten mesaj geldi o güne özel oyuncaklarda %23 indirim var diye ama onun da internet sitesi sıkıntılıydı. Öyle bir takmışım ki kafaya gece 2 ye kadar ödeme yapmaya uğraştım. Sonunda aldım :KK70: kargoyu bekliyorum şimdi :KK71:
oyuncakların hepsi çok güzel ama çok da pahalı. napıcaz artık miniklerimizin oyuncakları için çalışıcaz sanırım.

Acaba biberonlarda mı hata var? Ya da kapağı tutan tırnaklardan biri mi kırık ya da yalama mı yapmış ki? Bu konuyu avente bir bildirseniz muhtemelen geri dönüş yaparlar. Bende de 2 tane avent var natural pp ve hiç sızdırma gibi bir problemimiz olmadı.

Aklımda fp eğitici kitap tırtıl ve eğitici köpekçik almak vardı. Kitabı buldum hatta sonuncusunu ben aldım ama ilçedeki tüm migrosları gezdim eğitici köpekçik bulamadım. biri almıştı gördüm hatta etiket de vardı rafta ama bulamadım. Ebebekten mesaj geldi o güne özel oyuncaklarda %23 indirim var diye ama onun da internet sitesi sıkıntılıydı. Öyle bir takmışım ki kafaya gece 2 ye kadar ödeme yapmaya uğraştım. Sonunda aldım :KK70: kargoyu bekliyorum şimdi :KK71:
oyuncakların hepsi çok güzel ama çok da pahalı. napıcaz artık miniklerimizin oyuncakları için çalışıcaz sanırım.
Ebebekten ben de aldim bugün geldiler cok güzeller

Güzel günlerde kullansın miniğin canım. Ben de dört gözle bekliyorum köpekçiğimizi. sen neler aldın canım?
Valla ben ucretsiz izinde olduğum için çok ucamadim :KK70: todizoo nun diz ogren halkalarini fp nin bul tak kovasi var renkli bloklar bi de cingirakli uzeri sayili yumusak top aldim.Kovayi buradaki ebebeklerde bulamamistim cok istemistim cok begendim.Bu tip oyuncaklar hep 1 yas uzeri oluyo bu 6 ay uzeri parcalari fln buyuk.Halkalar da renkli renkli oglumun dikkatini cekti.Simdilik koluna bilezik yapiyo :KK70: Ha bi de havuz aldım yazin köyde salcam içine

Valla ben ucretsiz izinde olduğum için çok ucamadim :KK70: todizoo nun diz ogren halkalarini fp nin bul tak kovasi var renkli bloklar bi de cingirakli uzeri sayili yumusak top aldim.Kovayi buradaki ebebeklerde bulamamistim cok istemistim cok begendim.Bu tip oyuncaklar hep 1 yas uzeri oluyo bu 6 ay uzeri parcalari fln buyuk.Halkalar da renkli renkli oglumun dikkatini cekti.Simdilik koluna bilezik yapiyo :KK70: Ha bi de havuz aldım yazin köyde salcam içine
Ben de oylamasına ve yorumlara göre alıyorum oyuncakları:KK66: resmen liste yaptım senin aldıklarından da alıcam canım ama köpekçiğe ve masalcı tırtıla takmıştım :KK70: o yüzden önceliği onlara verdim bir de mama sandalyesi oyuncağı aldım. Gerçi benim kuzucuk şarkı söyleyen ışıklı aslanı ve ikea kirpisiyle çok mutlu. Onlar varsa hiçbir şey görmüyor gözü:KK70:
havuzdan ben de alıcam yazın sıcaklarda şıpıdık şıpıdık oturur içinde.

Bende ucretsız ızınde olduğumdan çok uçamsdım bı tane sallanan arı vardı bide çilek kokulu masal kitabı onları aldım diğerlerine erken diye düşündüm şimdiden evi dolfurmayauım dedım ama anne ve kv ye söyledım oyuncak varmış diye alırlarsa alsınlar
Biberonu şikayet etmeyi düşündüm ama üşendim cevap alınabilir mi uğraştığıma değmez

Bende ucretsız ızınde olduğumdan çok uçamsdım bı tane sallanan arı vardı bide çilek kokulu masal kitabı onları aldım diğerlerine erken diye düşündüm şimdiden evi dolfurmayauım dedım ama anne ve kv ye söyledım oyuncak varmış diye alırlarsa alsınlar
Biberonu şikayet etmeyi düşündüm ama üşendim cevap alınabilir mi uğraştığıma değmez
Kızımdan önce ben oynuyorum :KK70:oyuncakları çok severim bir de hazır indirime girmişken alayım istedim sonuçta alınacak :KK66: bana kalsa barbie şatosu falan alıcam ama eşim tutuyor beni :KK48:
Bence yaz canım. Philips sonuçta bize ne diyip geçmezler diye tahmin ediyorum.

X