2016 Aralık Anneleri

Canım nişastayla muhallebi yapabilirsin çok kolay iki dakikada pişiyor. Bugün oğlum sürekli aç gibi sızlandı ben de muhallebi yaptım içine de biraz pekmez koydum tatlandırmak için. Bayılarak yedi bakalım vücudu tepki verecek mi? Hem pekmez yarar bebişlere :KK66: annem bize tatlı niyetine çok yapardı pekmezli palıza deriz biz bu tarife :KK66:
Csnım ölçülü bi tarif versene pekmez ne prkmezı bide

günaydın tatlı anneler patates kabak havuç la sebze çorbası denemelerine başlamak istiyorum ama siz nasıl yapıyorsunuz porsiyon ayarlamasını hepsinden birer tane pişirsem çok olup bayatlıcak acaba dilimleyip buzluğa mı atmak gerek

Ben söyledim zaten zamanında benim kızıma bir şey olsa kim hesap verecek bize diye. O zaman sustu ancak. Uykusuzluktan çökmüştüm yine de en az 15 kişi oturmaya devam ettiler. Oda ayrı olsa da uyunmuyordu ki. Aman neyse geçmiş gün bundan sonra mahal vermem zaten:KK66:
Amin canım Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın. Gidenin ardından özlem kalıyor ilk yıllar çok özlüyor insan sonra sanki hiç olmamış, yaşamamış gibi geliyor, insanın gücüne gidiyor öyle hissetmek, sonra da alışıyorsun. Anne yarım olan anneannemin vefatından sonra hissettiklerim böyleydi.
Ya aynen geçip gitti çok şükür o günler. Ben de Özlem var ama hep gülerek hatırlıyorum dedemi. Kaç kez rüyama geldi hep gülüyordu mutluydu. Vefat ettiği gün de böyleydim. Ağladım ağladım uzaktım da gidemedim. Oturdum kuran okudum dedem için. Ondan Sonra içimi garip bir huzur kapladı. Normalde yavaş okurum kuranı. Ama dedem için okuduğumda hiç takılmadan huzurla okumuştum. Şimdi biraz özlemim arttı ama insan nelere alışmıyor ki...
ananenin de mekanı cennet olsun inşallah canım.. huzurla yatsın..

Dinler mi o hiç. Akşama kadar oturur kpnin de akşam araba kullanamadığından dem vurur. Biz kalalım bari der. Her seferinde aynısını yapıyor :işsiz:
Oyy ben o küçücük dişlere bile hayran olurum muhtemelen. Her an şükrediyorum kızıma, sağlığımıza, huzurumuza:nazar:
Kullanamıyorsa erken kalksınlar zaten erken geliyorlar :KK70:
Orası kesin canımm hayran olur sürekli bakarız :KK66: o nokta kadar beyazlık ses çıkarsın diye kaşık bile değirdim çocuğun damağına :KK70:

İllaki eriyecek buzlar babanın kırgınlığı geçince:KK66: oğluşun o badi badi yürüdüğü zamanları görünce de dayanamaz daha da:KK66:
Bekliyoruz bakalım hayırlısı. Diş buğdayı yapacağımı arkadaşlara şimdiden söyledim bile aaa dişi çıktı mı diye soruyorlar yok dedim çıksın yapıcam hemen :-)
İnşallah canımm :KK66: torununu çok seviyor benimle torununa karşı sorun yok bayağı düzeldi aramız. Eşim ve ailesi kaldı sadece onun da zamanı var demek.
Herkes şaşırıyor zaten diş deyince erken diye :KK70: dört gözle bekliyor anneleri dişlerinin çıkmasını :KK66:

Evet canım kompleks var kendisinde. Okuma kısmından öte ekonomik farklılıklar onu bu hale getirdi muhtemelen. Kaldıramadı. Yaşlı ya da genç biraz dikkat etmek lazım hadi bilmiyorsun etrafı gözlemleyerek de öğrenebilir ama içinde yoksa nafile tabiki.
Aaa o eksik kalmaz o da gelecek annem geldiği için. Etrafa ne kadar iyi bir kv olduğunu falan anlatacak ne de olsa ben orada yokum kim bilir neler neler söyleyecek.
Anladım canım ne kadar demek istemesem de cahillikten kaynaklanıyor bu durum canım. :KK43:
Benim annem ve babam da ilkokul mezunu ama bu tarz şeyler görmedim hiç canım. Her ortama girer çıkarlar uyum sağlarlar. Kültürlü olmak değil ki mesele insan olmak canım.. insan olursa iki taraf da kültür farklılığı çok sorun yaratmaz. Hem kültürel paylaşım da yaparlar.
Der der insanların onayını alması gerekiyor senin kv :KK70:

Haklısın canım çok da güvenmemek lazım söz konusu anneleri olunca. Daha şimdiden yine başladı korumaya annesini. O kadar çok sıkıldım ki aynı mevzudan, sürekli tartışmaktan, eşimin anlamıyor numarası yaparak beni fesat göstermeye çalışmasından...
yetim hakkı yemiş ki daha kim bilir ne canlar yakmış. İnsan yıllarca tanıdığı insana bile güvenemiyor artık keza ticaret tamamen risk artık. Her şerde bir hayır vardır belki ablan için daha hayırlı bir şey olacaktır. umudunu kaybetmesin.
Çok zor bir durum canım. Allah iyilerle karşılaştırsın her zaman en korktuğun insan tipi fesat insanlar. Kalplerinde kötülük barındıranlar. Üste çıkmaya çalışması üzüyor seni sanırım. Aslında sana haklısın anlıyorum seni dese durumu güzelce anlatsa sorun yok. Tamam onun da annesi kopmasını istemezsin ailesinden ama sizi de korumayı bilmesi lazım canım.
Evet canım hayırlı olduğuna inandığımız adımlar atılıyor şu an çok şükür. Ticaret çok zor gerçekten. Güven Yok kimseye ki ablam insanlara çabuk güvenir malesef :KK43:

Canım baya kısa kolyeler. Etrafımda kullanmayan çok az arkadaş var kullananlardan da hiç öyle bir şey duymadım. Bence o anne abartmış biraz :)
Olsun canım hazır yapılmışını denersin :KK66: ben bugün balkabağı, patates, pirinç haşlayıp blenderdan geçirdim bir kase bayıla bayıla yedi kelebeğim. Biraz da mama sandalyesi sayesinde daha çok ek gıda yiyor sanırım bu aralar. Annem almış geçen gün kelebeğim onda oturmaya bayılıyor. Sabah ilk işimiz sandalyede oturup oyunvaklarıyla oynamak oluyor. Bana da çok büyük rahatlık oldu ben yemek yaparken oturup beni izliyor :KK66: birlikte şarkılar söyleyerek yemek yapıyoruz:))
Biraz bana da abartı gibi geldi de sizinle paylaşmak istedim o yüzden :KK66:
Oyy yarasın kelebeğe :KK66: maşallah ona her şeyi sevsin yesin inşalalh annesi :KK66:
Evet mama sandalyesi çok kullanışlı oluyor canım. Hayırlı olsun kelebeğe de :KK66: oturtuyor musun peki canım yoksa ayarlı mı oturma yeri? Çok dik ya ben henüz almayı düşünmüyordum canım.
Sevsinler onu ya çok tatlı maşallah :) anne kız hamaratsınız da :KK66:

Benim kelebek de 26sında dolduracak 5ayını ama uzun zamandır oturma meraklısı. Ben yine de Mama sandalyesini tam dik değil de bir tık aşağıda kullanıyorum. Bebek oturmaya hazır olup olmadığını kendi gösterirmiş. 5. Ayında desteksiz oturan bebekler var :KK66:
Bizimki de yan dönerken başını kaldırıyor kalkmaya çalışıyor ama korkuyorum oturtmaya canım :)

İpi çok kalın öyle parçalanacak gibi değil bide her biri düğümle kilitli taş değil tam katılaşmış fosil ve küçük hepsi kırılsa yada öyle yutsa bile takılmaz boğazına Allah nelerden koruyor meleklerimizi yeter ki iyi gelsin ben canının yanmasına kayıtsız kalamadım
Çok haklısın canım. Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim güzel güzel kullansın bebişin :KK66:

Csnım ölçülü bi tarif versene pekmez ne prkmezı bide
Bir çay bardağı suyla bir tatlı kaşığı buğday nişastasını karıştırıp ocağa koydum canım. Karıştırarak pişirmen gerekiyor. Karıştırırken kaynıyor kaynadıktan Sonra bir iki dakika daha karıştırarak pişirmeye devam ediyorum. Dibi çok çabuk tutan bir tarif canım. Ocak'tan alıp bir tatlı kaşığı kadar üzüm pekmezi döküyorum. Biraz soğuyunca ılık ılık veriyorum. Bunu kendin de yapıp yiyebilirsin canım. Kalınca dönüyor kalıp kalıp çıkıyor :) oğlumda da Herhangi bir sorun olmadı dün vermiştim gayet keyifliyiz canım. Üzüm pekmezi çok faydalı zaten. Bir de pekmez ev yapımı doğal pekmez.

Ya aynen geçip gitti çok şükür o günler. Ben de Özlem var ama hep gülerek hatırlıyorum dedemi. Kaç kez rüyama geldi hep gülüyordu mutluydu. Vefat ettiği gün de böyleydim. Ağladım ağladım uzaktım da gidemedim. Oturdum kuran okudum dedem için. Ondan Sonra içimi garip bir huzur kapladı. Normalde yavaş okurum kuranı. Ama dedem için okuduğumda hiç takılmadan huzurla okumuştum. Şimdi biraz özlemim arttı ama insan nelere alışmıyor ki...
ananenin de mekanı cennet olsun inşallah canım.. huzurla yatsın..
Amin canım çok sağol. O garip huzur anneannemi toprağa verdikten sonra bürümüştü beni de. Allah kabul etsin dualarını canım. Anneannem derdi bir varmış bir yokmuş olacağız diye oldu da..
Mutlu demekki sana mutlu görünüyor:KK66:

Kullanamıyorsa erken kalksınlar zaten erken geliyorlar :KK70:
Orası kesin canımm hayran olur sürekli bakarız :KK66: o nokta kadar beyazlık ses çıkarsın diye kaşık bile değirdim çocuğun damağına :KK70:
Bahanesi canım o da. Hava kararana kadar oturuyorlar. Ay aman zor kabul ederim artık onları:KK66:
Hahaah süpersin çok tatlı yaaa :KK200:

İnşallah canımm :KK66: torununu çok seviyor benimle torununa karşı sorun yok bayağı düzeldi aramız. Eşim ve ailesi kaldı sadece onun da zamanı var demek.
Herkes şaşırıyor zaten diş deyince erken diye :KK70: dört gözle bekliyor anneleri dişlerinin çıkmasını :KK66:
Geçecek canım bugünler de hep birlikte güzel zamanlarınız olacak inşallah:KK66:
Geçen gün bir arkadaşla konuşuyordum ilk kızı 4 aylıkken çıkarmış dişini ikincisi 15 aylıkken çıkarmış :)) çok belli olmuyor herhalde bu diş işleri :)

Anladım canım ne kadar demek istemesem de cahillikten kaynaklanıyor bu durum canım. :KK43:
Benim annem ve babam da ilkokul mezunu ama bu tarz şeyler görmedim hiç canım. Her ortama girer çıkarlar uyum sağlarlar. Kültürlü olmak değil ki mesele insan olmak canım.. insan olursa iki taraf da kültür farklılığı çok sorun yaratmaz. Hem kültürel paylaşım da yaparlar.
Der der insanların onayını alması gerekiyor senin kv :KK70:
Kesinlikle öyle canım cahillikten kaynaklanıyor. Benim anneannem de ilkokul terkti ama oturup konuşsan ne üniv. Mezunlarına taş çıkartırdı. İnsan kendini geliştirmeli çağa ayak uydurmalı. Dört duvar arasında tv izleyerek oturursa sonuç bu olur. Bir de kendisine sosyete der o altındaki eski pijamayla:KK70: tek arkadaşları akrabaları ve komşuları. Damatları bile saygı göstermez sevmezler. İnsan bir düşünüp çeki düzen verir kendine ama bu kadın için düşünmek zor :)

O zaman ömür boyu korunmayacak mısınız?:anneadayı:
Ölümcül bir sağlık problemim olmadığı sürece korunmam. Zaten Rabbim vermek istedikten sonra korunsamda birsey değişmez. Çünkü bütün ruhlar yaratılmıştır daha dünya hayatı baslamadan evvel bu yüzden imtihan olarak görüyorum bu koru ma meselesini. Çünkü korunduğu halde hamile kalan birçok kişi var. Allah yarattiysa olur yaratmazsa korunmasa bile anne olamayan bir çok kadın da mevcut

Çok zor bir durum canım. Allah iyilerle karşılaştırsın her zaman en korktuğun insan tipi fesat insanlar. Kalplerinde kötülük barındıranlar. Üste çıkmaya çalışması üzüyor seni sanırım. Aslında sana haklısın anlıyorum seni dese durumu güzelce anlatsa sorun yok. Tamam onun da annesi kopmasını istemezsin ailesinden ama sizi de korumayı bilmesi lazım canım.
Evet canım hayırlı olduğuna inandığımız adımlar atılıyor şu an çok şükür. Ticaret çok zor gerçekten. Güven Yok kimseye ki ablam insanlara çabuk güvenir malesef :KK43:
Amin canım. Kesinlikle haklısın tek istediğim kurduğumuz aileyi kendi ailesinden önde tutması ama hala önceliği ana babası ablaları..:KK43: ya olacak ya olacak. Yoksa ben tamam diyip susmam asla. Tek yanlışında bitiricem ben üzülmek için evlenmedim, kızımı da ikinci plana atılması için doğurmadım..
Ders olmuştur ablana canım bundan sonra çok daha sağlam atar adımlarını:KK66:

Biraz bana da abartı gibi geldi de sizinle paylaşmak istedim o yüzden :KK66:
Oyy yarasın kelebeğe :KK66: maşallah ona her şeyi sevsin yesin inşalalh annesi :KK66:
Evet mama sandalyesi çok kullanışlı oluyor canım. Hayırlı olsun kelebeğe de :KK66: oturtuyor musun peki canım yoksa ayarlı mı oturma yeri? Çok dik ya ben henüz almayı düşünmüyordum canım.
Sevsinler onu ya çok tatlı maşallah :) anne kız hamaratsınız da :KK66:
Ayy inşallah canım yemek seçmez babası gibi. Eşim kış sebzeleri ve kurubaklagil yemez ne yazıkki..
Ayarlı canım oturma yeri ama dike yakın oturtuyorum yoksa zaten kendini zorlaya zorlaya dikeliyor:KK70:
Canım migrosta oyuncaklarda %50 ye varan indirim var salıya kadar sanırım. Çok güzel şeyler aldım. Hatta Arkadaşların bebeklerine de hediye olarak aldım:KK66:

X