- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
Mama vermediğim zamanlar ben de günde en az 4-5 kere altını değiştiriyordum kızımın hatta 8 kere değiştirmişliğim bile var ama kilo almadı doğru düzgün. Sütüm su misali kilo yapmıyor sadece çiş yapıyor resmen :) mantıklı sağmadan dene bakalım küçüğünde bir fark olur belki.İnan bende çok sıkılıyorum canım1.ay kontrolünde 1000 gr almıştı doktor normal dedi günde bazen 5 bazen 6 bez değiştiriyoruz doktor 5 bez ve sonrası doyuyor demektir dedi o yüzden bende hiç mama vermeye kalkışmadım 3 gündür takip ediyorum bazen 5 bazen 6 oldu...maşallah kuzuna :) bende sağıp deep freeze e atıyordum bundan sonra sağmayacağım belki yeterli gelmiyor..aynen öyle bende çok pişmanım keşke hamileyken yapıp yapıp atsaydık hazır yemek olurdu ne güzel...annem geldiğinde getiriyor bazen yemek çok mutlu oluyorum..evi de o daldığında toplamaya çalışıyorum...
Mama vermediğim zamanlar ben de günde en az 4-5 kere altını değiştiriyordum kızımın hatta 8 kere değiştirmişliğim bile var ama kilo almadı doğru düzgün. Sütüm su misali kilo yapmıyor sadece çiş yapıyor resmen :) mantıklı sağmadan dene bakalım küçüğünde bir fark olur belki.
Ben hamileliğimde bir şeyler yapmıştım da eşim doğum için yanıma geldiğinde evin sigortası atmış içeriden 2 haftada doğal olarak bozulmuş her şey. Yazık eşim dolaptan kokuyu çıkarana kadar uğraştı, sonuç başarılı oldu Allahtan gram koku kalmadı. Sağolsun benim bey beceriklidir
Canım eger sütüm yağlı olmasını istiyorsan tahin öneririmMama vermediğim zamanlar ben de günde en az 4-5 kere altını değiştiriyordum kızımın hatta 8 kere değiştirmişliğim bile var ama kilo almadı doğru düzgün. Sütüm su misali kilo yapmıyor sadece çiş yapıyor resmen :) mantıklı sağmadan dene bakalım küçüğünde bir fark olur belki.
Ben hamileliğimde bir şeyler yapmıştım da eşim doğum için yanıma geldiğinde evin sigortası atmış içeriden 2 haftada doğal olarak bozulmuş her şey. Yazık eşim dolaptan kokuyu çıkarana kadar uğraştı, sonuç başarılı oldu Allahtan gram koku kalmadı. Sağolsun benim bey beceriklidir
Bebekli ev sahibinden kimse bir şey beklemesin bir zahmet. Dondurulmuş börekler var onlar iyi oluyor. Benim fix tatlım tiramusu, hazır pastaban kremşanti ve labne peyniriyle harikalar yaratıyorum 10dk içindeEvet canım kiminin sütü yağsız olabiliyor çocuk da kilo almıyor dolayısıyla...benim eşim de elim kolumdur şimdi yatıyor olması beni gerçekten çok etkiledi...bir de misafirler haber veriyor Bebek görmek için...sonra bekleriz de diyemiyorum yanlış anlaşılacağım bebeği esirgiyor diyecekler diye..artık hazır hazır birşeyler getirtip ikram edeceğim napalım...
Ömrüm boyunca yemediğim kadar ayrı ayrı tahin ve tahin helvası yedim canım benim sütün oluru yokCanım eger sütüm yağlı olmasını istiyorsan tahin öneririm
Canim her bebek farklıdır. Yeter ki anne bebekkten gelen sinyalleri algilayabilsin.benim ikinci çocuğum digerinde cok acemiydim her ı ı yaptığında kucaklar gezdirirdim ki uyusun. Halbuki karni tok alti temiz niye gezdirmissem artk.şimdi bende kirktan sonra 10 gün duzensizlik yaşadım gece gündüzü birbirine karışmıştı. GündüZ yatar gece yatmazdi aglardi.ilk başta gündüz uykusunu kestim öyle tümden degil tabi 3 saate bilemedin 5 saate indirdim ama toplamda yani kesintisiz değil. Akşam iyice bi doyurdum 9gibi hemen banyo pijama giyilmesi derken emzigi veriyorum yatiyor.arada vingiliyor aglama benzeri bı ses ama hiç almıyorum uyumasi gerektiğini biliyor. Derin uykuya dalıyor banyo da yapmış kiii oooo değme keyfine. Bnde yatıyorum. Gece bi bakiyom ağlıyor saat 4 ile 5 arası het zaman 5de uyanmiyo acikmasina bağlı. Çocuğu gece kaldirip besleme taraftari deglim.zaten gündüz habire memede.o açıklığı bu sekilde kapatiyorum.kilosu 5 buçuk olan bebegin gece beslenmesine de ihtyaci yoktur. Evet uyanir ama açlıktan degil alistigindan.buarada gece alt da degismem. Bizim sistem bu şekilde simdilikCanim bizde gece uyuyoruz ama saat 12 1 olacak. Sen o saati 9a nasil cektin? Kizim 12.30 da uyur 4te uyanir 4.30da uyur 7 de uyanir. Sonra 7.30 da uyur 9.30da uyanir dahada uyumaz. Sen 9da yatiyor 5de uyaniyor demissin. O kadar deliksiz uyku icin ne yapiyorsun?
Benim kızım obur biraz canımKızlar benim bebegim anne sütunu 100 ml içer doyar dahada veririm içmez. Mideleri ne ki sanki. hatta bazen 70 ml doyurur.☺☺sizinkiler nasil 150 ml yada 180 ml içiyor. Bana bi akıl verin.??
Ben hic mama vermemisim derin dondurucudakileri veriyorum bazen ne kadarla doyar diye.50 100 yetiyor.Benim kızım obur biraz canımsüt gelecek diye yazık yavrumu bir süre aç bırakmışım o da buldu mu affetmiyor
Canım 100 cc emiyor ama belki de sütün yağlı ve doyurucudur.
Benim oğlum beni emdikten sonra uzerine 150 cc içiyor maksimum 4 saat ara veriyoruz.Günde 25-30 ölçek arası mama veriyoruz.İlk ay sıfır kilo alınca bu ay mamaya başladım. Emiyordu aglamiyordu sutum de vardı ama yetmemiş.Kızlar benim bebegim anne sütunu 100 ml içer doyar dahada veririm içmez. Mideleri ne ki sanki. hatta bazen 70 ml doyurur.☺☺sizinkiler nasil 150 ml yada 180 ml içiyor. Bana bi akıl verin.??
Aynı şeyler geldi başımıza benim ilk ay iyiydi ama 2. Ay yetmez oldum kızıma. Ben de mamayı günde 2 kere 120cc, 1 kere de 150cc olarak ayarladım ama doymadığı zamanlar biraz daha mama veriyorum. Öncesinde de sonrasında da emiyor beni.Benim oğlum beni emdikten sonra uzerine 150 cc içiyor maksimum 4 saat ara veriyoruz.Günde 25-30 ölçek arası mama veriyoruz.İlk ay sıfır kilo alınca bu ay mamaya başladım. Emiyordu aglamiyordu sutum de vardı ama yetmemiş.
Canim her bebek farklıdır. Yeter ki anne bebekkten gelen sinyalleri algilayabilsin.benim ikinci çocuğum digerinde cok acemiydim her ı ı yaptığında kucaklar gezdirirdim ki uyusun. Halbuki karni tok alti temiz niye gezdirmissem artk.şimdi bende kirktan sonra 10 gün duzensizlik yaşadım gece gündüzü birbirine karışmıştı. GündüZ yatar gece yatmazdi aglardi.ilk başta gündüz uykusunu kestim öyle tümden degil tabi 3 saate bilemedin 5 saate indirdim ama toplamda yani kesintisiz değil. Akşam iyice bi doyurdum 9gibi hemen banyo pijama giyilmesi derken emzigi veriyorum yatiyor.arada vingiliyor aglama benzeri bı ses ama hiç almıyorum uyumasi gerektiğini biliyor. Derin uykuya dalıyor banyo da yapmış kiii oooo değme keyfine. Bnde yatıyorum. Gece bi bakiyom ağlıyor saat 4 ile 5 arası het zaman 5de uyanmiyo acikmasina bağlı. Çocuğu gece kaldirip besleme taraftari deglim.zaten gündüz habire memede.o açıklığı bu sekilde kapatiyorum.kilosu 5 buçuk olan bebegin gece beslenmesine de ihtyaci yoktur. Evet uyanir ama açlıktan degil alistigindan.buarada gece alt da degismem. Bizim sistem bu şekilde simdilik
Kızlar benim bebegim anne sütunu 100 ml içer doyar dahada veririm içmez. Mideleri ne ki sanki. hatta bazen 70 ml doyurur.☺☺sizinkiler nasil 150 ml yada 180 ml içiyor. Bana bi akıl verin.??
Bebekli ev sahibinden kimse bir şey beklemesin bir zahmet. Dondurulmuş börekler var onlar iyi oluyor. Benim fix tatlım tiramusu, hazır pastaban kremşanti ve labne peyniriyle harikalar yaratıyorum 10dk içinde
Demek ki senin bebişini suya saha çok ihtiyacı var bi yerde okumuştum bebek hastalanınca Yada bişeye gereksinim duyunca anne bunu hisseder sütünün kimyasal yapısı değişir diye protein eksikse o artarmış su eksikse o artarmışÖmrüm boyunca yemediğim kadar ayrı ayrı tahin ve tahin helvası yedim canım benim sütün oluru yok
Aynen çok da uğraşmamak gerek zaten vakit yok:) umduğunu değil bulduğunu yiyecek Bu arada ebebekte bu sefer oyuncaklarda indirim var sonunda oyun halısı beğenip alabildim kızıma bir göz at istersenGenelde salata tarzı ve dondurulmuş börekler olur yapacak birşey Yok bir de dediğin gibi hazır pastabanlardan pasta mis :)
Her gün su veriyorum zaten kızıma. Ben inanmıyorum valla yazılanlara artık. Başta acayip idealisttim yemediğim içmediğim şey kalmadı hele su zaten çok içerdim resmen 2 günde koca damacana su bitirir oldum ama bana mısın demedi süt hep aynı hep aynı. Annenin yapısına bağlı bence olmadı mı olmuyor yani istediğin kadr çırpınDemek ki senin bebişini suya saha çok ihtiyacı var bi yerde okumuştum bebek hastalanınca Yada bişeye gereksinim duyunca anne bunu hisseder sütünün kimyasal yapısı değişir diye protein eksikse o artarmış su eksikse o artarmış
Canım bende günde 1 kez mama veyırum aç kalmasından açlık kan sekerı düşmesinden iyidir diyorum ama yanlış anlamazsan gece mümkün olduğunca emzir ben sabah 6-7 seansında mama veriyorum gece prolaktin gibi diğer hormonların en aktif oldupu zaman uzmanlar sütünüz olmasa bile boş memeyi bebek emsin prolalaktin hormonunu uyarın diyor bir iki arkadas daha gece mama veriyordu bu bilgiyi paylaşmak istedimGunaydin kizlar. Okuyorum ama yazamiyorum pek. Ben de gece yatarken mama vermeye basladim. Sutum var, ilk ay normal sinirlarda kilo aldi ama hep agliyor ve araniyor. Tum gun memede duruyoruz. Basta vicdan azabi duydum mama verdigim için. Buyuk ihtimalle doktorumuza soyledigimde o da kizacak. Gece 11 gibi once emzirip sonra 90 cc veriyorum. Bizde haberler boyle. Birde hala 7 kg fazlam var. Veremedim bir turlu :)
Ne güZel su içiyor benim kız direkt çıkarıyor sen elinden geldiğini yapmışsın bebeğin doysun büyüsünde önemli olan oAynen çok da uğraşmamak gerek zaten vakit yok:) umduğunu değil bulduğunu yiyecek Bu arada ebebekte bu sefer oyuncaklarda indirim var sonunda oyun halısı beğenip alabildim kızıma bir göz at istersen
Her gün su veriyorum zaten kızıma. Ben inanmıyorum valla yazılanlara artık. Başta acayip idealisttim yemediğim içmediğim şey kalmadı hele su zaten çok içerdim resmen 2 günde koca damacana su bitirir oldum ama bana mısın demedi süt hep aynı hep aynı. Annenin yapısına bağlı bence olmadı mı olmuyor yani istediğin kadr çırpın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?