2016 Aralık Anneleri

1gün aradan sonra yine başladı gece nöbetimiz. Allah bize de bebeklerimize de sabır versin ıkırdanarak, ıkınarak, bağırarak ve ağlayarak yeni bir geceye başlangıç yaptık yine

arkadaslar cok sukur bizde gece duzenimizi kurduk :) 10 bucuk olunca odasindaki yatagina yatiriyorum.ilk once altini degisip karnini doyurup uyku tulumuna sokup odasina cikariyorum ve yatiriyorm. hic konusmuyorm sadece yalanci emzigiyle oyalaniyor yarim saat ve o sekilde uykuya daliyor:) sabah 9 kadar sadece 2 kez bazen 3 kez kalkiyor oda aciktigi icin sonra hemen uyuyor. Masallah ins hep boyle olur

Gece nöbetçileri arasında bende varım ve bugüne artık sinirlerim alt üst olmuş durumda lavaboya gidemedim resmen dün öğlen 3 de uyandı akşam 9 a kadar uyanıktı 9 dan 12 ye kadar uyudu sadece 12 den beri uyanığız ve benim ayakta duracak gücüm kalmadı Allahım yardımcımız olsun bize güç versin...

Biz de 3.30da uyuyup 5.30da uyandık kıvrana kıvrana 6da tekrar uyuyup 7.45te uyandık. Biraz uyku diye yalvarır oldum resmen yahu 54.gündeyiz azalması gereken yerde çoğalıyor bu sancılar napıcağımı şaşırdım. Dikkat etsem de etmesem de kızımın sancısı var hikaye sanırım onca kimyon ve rezene resmen rezene ağacı çıkacak içimde durmadan içiyorum bana mısın demiyor

Bende sonraki yağlı sütü alsın istiyorum kilo alması gerek bi 20 dk emdiği çok seyret oluyor
Benim oğlum daha hiç 20 dakika kesintisiz emmedi canım en fazla 12 dakika emdi. Gece düzenli aralıklarla emiyor ama gündüz sürekli meme istiyor ben mesela 2 saat içinde ne zaman meme istese hep aynı göğsü veriyorum. 2 saat Sonra diğerine geçiyorum. Bu şekilde emmiş oluyor canım yağlı sütü de

gece egitimi nasil oluyor acaba?
Canım Doğumdan önce internette okumuştum. Bebeğinizi gece sadece emzirin ve yerine yatırın. Işık açmayın, zorda kalmadıkça bezini değiştirmeyin, ve onunla konuşmayın diyordu. Gündüz konuşun diyordu. Öyle yaptım ben de şükür çok sorun yaşamadım. Ama şu da var benim oğlum karnımdayken de geceleri pek hareket etmezdi uyurdu. Karnında nasılsa Sonra da aynı olur diyorlar

Benimki kucakta uykuya dalmadan asla besikte sallayarak uyumuyor kasiliyor ciglik atoyor resmen napcammbilmiyorum
emerken uyumuyor mu canım bebeğin? Demek ki gazı sancısı var canım benim oğlum da belirli saatlerde ağlıyor bacaklarını karnına çekiyor kendini sıkıyor kasılıyor. O saatlerde emzirmek istesem de ağlıyor. Emerken birden memeyi çekerek bırakıyor ve basıyor bağırtıyı.

Kimyon rezene bana da fayda etmedi canım içtim çok içtim ama yine ağladı oğlum. Şimdi içmiyorum biz de 48 günlüğüz. Zeytinyağıyla karnına masaj yapıyorum sürekli, bacaklarını karnına doğru itiyorum ritimli şarkılar söyleyerek canım. Biraz da olsa rahatlattı bunlar oğlumu. Bazen bacaklarını karnına doğru hareket ettirirken gazını da çıkartıyor. Şimdi çok keyif alıyor onu yaparken canım.

Karnını saat yönünde ovup bacaklarını karnına doğru itiyorum ben de. Uzun zamandır yapıyorum ama çok gazı varsa kasıyor kendini hiçbir şey yaptırmıyor. O zaman altını açıyorum o da rahatlatıyor ama çıkan gazların rahatlığı en fazla 10dk sürüyor sonra yine başlıyor. Dün gündüz 2 saat uyudu gece de malum yazdığım gibi parça parça yaklaşık 4 saat. O kıvrandıkça benim canım acıyor gaz çıkarınca da çok mutlu oluyorum.

Göğüs uçlarım yeniden yara oldu döndük en başa az önce ağlamaya başladım derdini anlayamıyorum bir anlasam diye 24 saat memede kalmak istiyor resmen göğüs ucum kağıt oldu ezilmekten...gerçekten hikaye içmediğim şey kalmıyor...suya bile kimyon ekeceğim az kaldı...

Benim göğüs uçlarım da uyuşuyor artık bir süre hissetmiyorum. Emzik yaptı resmen beni. Anlamıyorum sinir oldum ben de çay ya da kahve içtiğimde ya da çikolata yediğimde dokunuyor ağlamalar 2-3 katına çıkıyor ama kimyon yiyip rezene içtiğimde hiç faydası olmuyor ağlamalara devam.. yediğim şeyler Etki etmiyor desem gaz yapan gidaların da etki etmemesi lazım.

Aynen canim benim kizimda oyle. Memede kucagimda uyur ama yataga koyunca uyanir. Bazen hic durmadigi oluyor ne memede ne kucakta

selam kızlar nasılsınız

kanamalarınız bitti mi ped i bırakıp günlük pede geçen var mı kaç günde geçilicek acaba
ben tam ped kullanmaya gerek yok kanamam bitti diyorum 2-3 günde bir şiddetli gelmeye başlıyo azaldı biticek diyorum tekrar artıyo anlamadım gitti

Aynen öyle boş boş çekiyor emzik niyetine ama emzik versem diliyle ittiriyor :) çay kahve yudum içmedim korkumdan...zaten sebze yiyemiyorum resmen kış sebzelerinin neredeyse hepsi gaz yapıyormuş..tam 12 saat oldu hiç uyumadı diyorum artık başıma huni takıp gezeceğim az kaldı...

Çıktığında beni de çağır benim hunim de hazır
kucağımda uyuyor yanıma yatırdığım anda çığlık çığlığa yavrum ama bir sıkıntısı yok olsa hiç uyuyamaz herhalde. bir de arkadaşa sözüm var giderken inletecek arabada yeri göğü napalım alışsın biraz da yorulsun bugün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…