• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Evet genelde evolvia tavsiye ediyorlar en az gaz yapan mamaymış sanırım bende biraz araştırdım da bende takviye başlayacağım salı günü kontrol var bakalım doktorumuz ne diyecek kilo alımı ile ilgili...neyse en azından gidişte rahat ettirmiş küçücük :) otoban gerekiyor bizimkilere iyi ki İstanbul'da değiliz :KK28:
Bir de anne sütüne en yakın mamaymış diye duymuştum ben, tattım ve tadı da o kadar kötü ki memeyi bırakmazlar bence:) katılıyorum sana ama otoban ne gezer köyden bozma ilçede:) banyo yaptırdım şimdi uyudu biraz vakit olunca evi toplamaya başladım 2 gün bir şeyi alıp bir yere koydurtmadı sıpacığım.

Okudum canim cok sagol. Ben de saat tutmamaya karar verdim. Bebegim ne zaman istrse o zaman emzircem
sukufelale sukufelale M moonliqht arkadaslar bende kontrol maksatli sureye bakiyorum. Bazen cok hizli ve cok emiyor suresi de uzun oluyor. Sonra sanki o ictigini tamamen fiskirtir gibi kusuyor. Ben de fazla ictigini dusunuyorum boyle olunca. sizin yavrucuklarda kusuyor mu ?

Kızlar uyku ya dalma konusunda baştan öyle mi alıştı bebekler.benim ki emerken uyumaz, emer doyunca bırakır yatağa yatırırim kendisi uyur maşallah. Ama suan gaz sancısı çekiyor malesef uyumuyor öğle den beri

Canim masallah kuzuna, ben ilk gunleri hic hatirlamiyom valla. Neden dersen emzirir k.valideme birakirdim hem agrim hemde yorgunlugum vardi. Ama o da sallama pispislama meraklisi degildir ama kizim gibi emzir yataga koy kendi kendine uyusun asla yapmaz bende daha 35 gunluk diye kati kurallar koyamiyorumm. insallah bizde sizin gibi oluruZ

sukufelale sukufelale M moonliqht arkadaslar bende kontrol maksatli sureye bakiyorum. Bazen cok hizli ve cok emiyor suresi de uzun oluyor. Sonra sanki o ictigini tamamen fiskirtir gibi kusuyor. Ben de fazla ictigini dusunuyorum boyle olunca. sizin yavrucuklarda kusuyor mu ?

Canim benimkide kusuyor ama fiskirtarak degil cok sukur sadece agzinin kenarindan akiyor azicik. Seninki refluye benziyor canim. Doktor ne demisti?

Bir de anne sütüne en yakın mamaymış diye duymuştum ben, tattım ve tadı da o kadar kötü ki memeyi bırakmazlar bence:) katılıyorum sana ama otoban ne gezer köyden bozma ilçede:) banyo yaptırdım şimdi uyudu biraz vakit olunca evi toplamaya başladım 2 gün bir şeyi alıp bir yere koydurtmadı sıpacığım.

Evet bende öyle duydum...eşim diyor ki gardıroba çevirmişsin koltukların üstünü :) odaya gidip giysilerimi koyacak vakit bırakmadı kuzum...lavaboya bile o uyuduğunda gidebiliyorum...banyoyu zaten söylemiyorum birileri gelir de yardım edeyim derse o zaman bırakıp girebiliyorum...öğlen şansa kadere uyusa her an uyanır diye ne uyuyabiliyorum ne iş yapabiliyorum...her an riskle yaşıyoruz :)

Evet bende öyle duydum...eşim diyor ki gardıroba çevirmişsin koltukların üstünü :) odaya gidip giysilerimi koyacak vakit bırakmadı kuzum...lavaboya bile o uyuduğunda gidebiliyorum...banyoyu zaten söylemiyorum birileri gelir de yardım edeyim derse o zaman bırakıp girebiliyorum...öğlen şansa kadere uyusa her an uyanır diye ne uyuyabiliyorum ne iş yapabiliyorum...her an riskle yaşıyoruz :)

Kelimesi kelimesine ayri ne wc ne banyo. Uyusada aman uyndi diye is bile yapamiyor insan. Hep boylemi surecek acaba :(

Ben eşim geldiğinde girebiliyorum duşa 2 gündür doğru düZgün wcye bile gidemedim en son patlama raddesine geliyorum ancak o zaman gidiyorum yine kıyamet kopuyor. Ben uyuduğu anda mutfağa koşuyorum etrafı toplamak için 2 dk sonra uyandığı için bezi elime aldığımla kalıyorum:) parmağında fır döndürüyor kızım beni, ben kabullendim artık kızımın oyuncağı olmayı :)

Kelimesi kelimesine ayri ne wc ne banyo. Uyusada aman uyndi diye is bile yapamiyor insan. Hep boylemi surecek acaba :KK43:
Ben eşim geldiğinde girebiliyorum duşa 2 gündür doğru düZgün wcye bile gidemedim en son patlama raddesine geliyorum ancak o zaman gidiyorum yine kıyamet kopuyor. Ben uyuduğu anda mutfağa koşuyorum etrafı toplamak için 2 dk sonra uyandığı için bezi elime aldığımla kalıyorum:) parmağında fır döndürüyor kızım beni, ben kabullendim artık kızımın oyuncağı olmayı :)

Bende kabullendim :( millet annesine bırakıp taaaa nerelere gidiyor...ben kan vermeye zor gittim geçen gün "hadi hadi hadi çabuk çabuk çabuk" diyerek...40.günde kontrol var ne yapacağız bilmiyorum onu da götüreceğim artık...yoksa durmaz biliyorum ki...ben yemek yemeyi unuttum masada :) ağzıma tıkıştırıyor eşim...

Bende kabullendim :KK43: millet annesine bırakıp taaaa nerelere gidiyor...ben kan vermeye zor gittim geçen gün "hadi hadi hadi çabuk çabuk çabuk" diyerek...40.günde kontrol var ne yapacağız bilmiyorum onu da götüreceğim artık...yoksa durmaz biliyorum ki...ben yemek yemeyi unuttum masada :) ağzıma tıkıştırıyor eşim...
Aslında bırakıp biraz gezsen rahatlamış ve gevşemiş olursun biraz. Annemlerdeyken sütümü de sağıp kızımı bırakır yürüyüşe çıkardım ben. Ağlasa da anneler biliyor nasıl susturacağını;) şimdi en azından alıp kız kıza oturabileceğim yerlere gidebiliyorum. Misafir gelince de önlüğümü geçiriyorum hem emzirip hem muhabbet ediyorum kafa dağıtmış oluyorum ve çok iyi geliyor. Emzirirken masada yemek yiyebiliyorum ayrıca artık uzvum gibi oldu kızım:KK30:

benim oğlum karnını doyurduğumda uyurdu. aslında sürekli uyuyordu erken doğduğu için , normal doğum zamanına geldi içinden canavar çıktı. hep memede uyumak istiyor uykuya dalıncada yerine koyduğum gibi gözünü açıyordu. şimdi memede battaniyesiyle tutuyorum yatağına geçirince sıcaklık farkı olmadığı için pek uyanmıyor ve yüzü koyun yatırdım mı 3-4 saat uyuyor bazen. tabi karnını iyi doyurduysa 4 saati buluyor yoksa 1,5-2 saatte tekrar uyanıyor. baktım uyumuyor anneme veriyorum kundak yapıyor 2 dk ağlayıp susuyor ve kundaktan çıkarana kadar uyumaya devam ediyor. kundağa karşıydım ama çocuğun kendi rahatlığı için gerekli gibi gelmeye başladı. uykusunu zamanında almazsa ne ben uyuyabilirim ne o yeteri kadar gelişebilir. bu sabahta emzirirken visko yastığa dayanmıştım. bebeğide ona dayamıştım önce kafası duruyordu baktım rahat etti. poposunuda ittiri verdim :) 3 saat deliksiz uyudu. uyanırkenden ağlamadan gülücüklerle uyandı. tabi visko yastıklarda dikkat etmek lazım kafasını kaldırıp oynatamayan bebeklerde tehlikeli olabilir.

Oğlumda vardı o kusma. Zamanla azaldı 1 yaşında tamamen geçti. Allah kolaylık versin. ÇOK zordu. ÇOK emmekten değil Ya gazdan oluyor, yada bebek reflüsü. SINDIRIM sistemi geliştikce düzeliyor. Oğlumun o zaman reflü olduğunu düşünüyorum. Geçti bitti çok şükür.

Aslında bırakıp biraz gezsen rahatlamış ve gevşemiş olursun biraz. Annemlerdeyken sütümü de sağıp kızımı bırakır yürüyüşe çıkardım ben. Ağlasa da anneler biliyor nasıl susturacağını:KK66: şimdi en azından alıp kız kıza oturabileceğim yerlere gidebiliyorum. Misafir gelince de önlüğümü geçiriyorum hem emzirip hem muhabbet ediyorum kafa dağıtmış oluyorum ve çok iyi geliyor. Emzirirken masada yemek yiyebiliyorum ayrıca artık uzvum gibi oldu kızım:KK30:

Annemi bekliyorum gelsin :) en azından yürüyüşe çıkmak istiyorum..Ankara'da bu soğukta nereye gidilir bebekle avm ye :( ne yazık ki mikrop ve hastalık yuvası oralarda..40 ımız çıksın bizde gideceğiz yumurta toplamaya...çok güldüm hakikaten doğru tespit uzvumuz oldular sling öneriyorlar ben biraz araştıracağım mantıklı geldi en azından işlerimi yaparım o kucağımdayken...

Aslında bırakıp biraz gezsen rahatlamış ve gevşemiş olursun biraz. Annemlerdeyken sütümü de sağıp kızımı bırakır yürüyüşe çıkardım ben. Ağlasa da anneler biliyor nasıl susturacağını:KK66: şimdi en azından alıp kız kıza oturabileceğim yerlere gidebiliyorum. Misafir gelince de önlüğümü geçiriyorum hem emzirip hem muhabbet ediyorum kafa dağıtmış oluyorum ve çok iyi geliyor. Emzirirken masada yemek yiyebiliyorum ayrıca artık uzvum gibi oldu kızım:KK30:

Ben 1 aydir hic cikamadim biyere. Bi gecenn pazar esim zorla avmye goturdu gezmeye. Ben buldugum her firsatta sadece uyumak istiyorum cunku en cok ona ihtiyacim var sanirim

Annemi bekliyorum gelsin :) en azından yürüyüşe çıkmak istiyorum..Ankara'da bu soğukta nereye gidilir bebekle avm ye :KK43: ne yazık ki mikrop ve hastalık yuvası oralarda..40 ımız çıksın bizde gideceğiz yumurta toplamaya...çok güldüm hakikaten doğru tespit uzvumuz oldular sling öneriyorlar ben biraz araştıracağım mantıklı geldi en azından işlerimi yaparım o kucağımdayken...
Yine de yürüyüş iyi gelir avmnin çok dolu olmadığı saatleri tercih etsen rahat oluyor. Bizim etrafımızdaki avmler kapalı değil bu yüzden bebek emzirme odaları falan soğuk oluyor. kat kat örtüyorum kızımı yatırıyorum arabasına çok ağlarsa bir mağazaya girip kabinde emziriyorum çıkıyorum :)
Bende wrap sling var ama doğru düzgün kullanamadım. Kızımı içine koyar koymaz susuyor ama ben beceremedim kullanmasını. Senin işine yarar bence;)

Ben 1 aydir hic cikamadim biyere. Bi gecenn pazar esim zorla avmye goturdu gezmeye. Ben buldugum her firsatta sadece uyumak istiyorum cunku en cok ona ihtiyacim var sanirim
Gezmek açıyor insanı. Ben uykum olsa da gezmek istiyorum çünkü evde insan görmeyerek ve havasız geçiyor vaktimiz. Haftanın bir günü gez canım sen hava al emin ol uyumaktan daha iyi geliyor.

Gezmek açıyor insanı. Ben uykum olsa da gezmek istiyorum çünkü evde insan görmeyerek ve havasız geçiyor vaktimiz. Haftanın bir günü gez canım sen hava al emin ol uyumaktan daha iyi geliyor.

Inan 36 gun oldu sezeryan olali gecen pazar 1 saat yurudum felaket bel agrim oldu dinlenince gecti. Hamladim sanirim, evde durdukca psikolojim bile bozuluyor sanrm

Inan 36 gun oldu sezeryan olali gecen pazar 1 saat yurudum felaket bel agrim oldu dinlenince gecti. Hamladim sanirim, evde durdukca psikolojim bile bozuluyor sanrm
Benim de belim ağrıyor ara ara sanırım epiduralden kaynaklanıyor. Evet canım ben evden çıkmaya başladığımdan beri çok rahatladım. alışveriş yapmaya bile başladım;) kızım da arabada seyir halindeyken susuyor gideceğimiz yere varana kadar uyuyor, eşim hemen bebek arabasını açıyor uyanmadan arabaya yatırırsak uyanmıyor. En azından 2 saat izin veriyor bize;)

Biri çözüm bulduysa bu konuda lütfen bana da acilen söylesin :)
Bnmde gunduz nadir memede uyuyo. Doyup skintisi yoksa yerine koyuorum kendi uyuyo. Gece emerken uyuyo cok az bekleyip pispislayarak bole az sallar gbi yaaparak koyuyorm yerine azck salliorm besigini uyuyo M moonliqht ht

Aynen benmde ole disari ciktik 2 kere ikisindede belim yerinden ayrildi sanki bacaklar kollar mahvoldu valla. Hamladim hemen . Her yerim agridi kilometrelerce yurumus gbi.
Benmde ewde durdukca psikolojim bozuluyo. Martin 5 inde gidioruz memlekete oglusumla ohh kafm dagilck.

Oğlumda vardı o kusma. Zamanla azaldı 1 yaşında tamamen geçti. Allah kolaylık versin. ÇOK zordu. ÇOK emmekten değil Ya gazdan oluyor, yada bebek reflüsü. SINDIRIM sistemi geliştikce düzeliyor. Oğlumun o zaman reflü olduğunu düşünüyorum. Geçti bitti çok şükür.

M moonliqht Doktorumuz cok hizli muayene edip sorularima hizli cevap verdi. ne sorsam normal diyor. tatmin olmadim. reflu aklimda soru isareti. sukufelale sukufelale gaz var bebegimde damla kullaniyoruz zaten. insallah reflu degildir. :(

Karnını saat yönünde ovup bacaklarını karnına doğru itiyorum ben de. Uzun zamandır yapıyorum ama çok gazı varsa kasıyor kendini hiçbir şey yaptırmıyor. O zaman altını açıyorum o da rahatlatıyor ama çıkan gazların rahatlığı en fazla 10dk sürüyor sonra yine başlıyor. Dün gündüz 2 saat uyudu gece de malum yazdığım gibi parça parça yaklaşık 4 saat. O kıvrandıkça benim canım acıyor gaz çıkarınca da çok mutlu oluyorum.
Demek ki çok sancısı var canımm Rabbim şifasını versin yavrularımızın. Dediğin gibi hepsi kısa süreli rahatlık sağlıyor. Valla ben de öyleyim canım oğlum ağladıkça ben üzülüyorum kıyamıyorum. Öyle bir ağlıyor ki en son yorgun düşüyor sesi kısık ağlıyor inliyor gibi yapıyor :( minicik bedenleriyle nelere katlanıyorlar kuzularımız.

Back