• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Merhabalar, 2. Bebegim dogdu biraz tecrubeli sayılırım simdi ilk önce rezene sütün yağlı olmasına çok yardimci sabah aksam için hem gaz olmaz hem de sütünüze etki eder. 2. Olarak nasıl emziriyorsunuz, ilk önce sağ memenizden emzirdiniz diyelim,önce sulu süt gelir doyurucu süt daha sonra gelir ve tam yağlı kısım en sonda gelir rengi sari olur sütün. Bu yüzden bir memedeki sütü tamamen bitirmeden diğer memeye geçmeyin ki bebeğiniz en faydalı sütü içebilsin Ayrica bebeğinizin kilosu da daha fazla artacaktır. Sütün artmasına da yardimci olur bu şekilde emzirmek. Çünkü sûtün dolması için memedeki sütün tamamen boşalması gerekir. Aksi halde hep gevşek olur göğsünüz tam olarak dolmaz. Bir deneyin farkedeceksiniz
Canım bebeğim 1-1.5 saat bir memeyi emse de hala süt geliyor bitmiyor sanırım o bahsettiğin sarı sütü hiç görmedim ben:(

Kzlar biz 34 gunluk olduk. Bugun doktorum kendini emzkm gibi kullandirma maksimum 20 dk emzir sonra yatagina koy elini tut bebeginle konus ve uyut dedi. 2 saatte bir emzir dedi. Gece uyanmazsa emzirme dedi. Buaksam emzirme bitince kizin o kadar agldiki 1 saat hic ara vermedi aglamaya, bende kiyamadim emzrdim gene. Siz nasil yapiyorsunuz emzirme duzeniniz varmi? Sizin doktorlariniz emzirme hakkinda neler soyledilr?
emzik vermeyi denediniz mi

CAnım ben de öyleydim her gün bir bardak sıcak suya bir limon sıktım biraz bal koydum içtim onun sayesinde grip olmadım diyebilirim çok hafif atlattım. Dıştan görünen hiç bir belirti yoktu sadece hafif Boğaz ve kulak ağrısı oldu o kadar. Bir de maske taktım bebeğe geçmesin diye canım
Bnde agri sizi.yok sadece arada tek tarafli azck burnm.agrio . Bide arada hapsuruk

İlk başta bebimkide atyordu ısrarla vermeyi dene yoksa başedilmiyor. Şükür aldı en sonunda pes etme bence. Bana pekmeze batır demişlerde ama ona gerek kalmadı zorda olsa alıştı emziğe

Elimle tutyorum agzindayken bazen emiyor ama elim yoksa emzigin uzerinde atiyor. Dogdugu gunden beri ugrasiyorum olmadi hala buarada 34 gunluguz

Kilo alımı sınırda demişti bir önceki doktor. Daha çok alması gerektiğini söylemişti ki günde yaklaşık 23 gram alıyordu. O doktor da aynı şeyi söylemişti sütümün besleyiciliğinin az olduğunu yani. Hatta mama ver dedi günde 4 öğün ama ben vermedim o kadar çok. Sadece geceleri çok aç olursa verdim. Şimdi farklı bir doktora gitmeye başladım yine takibe aldık sadece sütle ne kadar kilo alacağını. Ben de fark ediyorum daha iyi beslenince bebeğimin emme süresi kısalıyor ve daha uzun süre uyuyor.
Acaba sütün mü az oluyor canım bazen benimki de sürekli ağlıyor meme istiyor emme süreleri çok kısa on dakikayı geçmiyor. Sürekli bir kucağımda bir yatağında. Bu kez vücut az süt üretiyor. 2 3 saat arayla emince daha iyi doyuyor ve daha güzel uyuyor. İnşallah kilo alımı sadece anne sütü almakla yeterli olur canım. Ben de senin gibi mama verme taraftarı değilim.

Kzlar biz 34 gunluk olduk. Bugun doktorum kendini emzkm gibi kullandirma maksimum 20 dk emzir sonra yatagina koy elini tut bebeginle konus ve uyut dedi. 2 saatte bir emzir dedi. Gece uyanmazsa emzirme dedi. Buaksam emzirme bitince kizin o kadar agldiki 1 saat hic ara vermedi aglamaya, bende kiyamadim emzrdim gene. Siz nasil yapiyorsunuz emzirme duzeniniz varmi? Sizin doktorlariniz emzirme hakkinda neler soyledilr?
Valla biz de işlemiyor bu düzen nerdeyse sürekli kucağımda meme ağzında oğlumun. Çok yoruluyorum yıpranıyorum. Vermek istemiyorum bazen, yalancı emziği vereyim diyorum onu da almıyor ve bu kez daha çok ağlıyor. Demek bana ihtiyacı var deyip geri alıyorum kucağıma meme veriyorum.

Acaba sütün mü az oluyor canım bazen benimki de sürekli ağlıyor meme istiyor emme süreleri çok kısa on dakikayı geçmiyor. Sürekli bir kucağımda bir yatağında. Bu kez vücut az süt üretiyor. 2 3 saat arayla emince daha iyi doyuyor ve daha güzel uyuyor. İnşallah kilo alımı sadece anne sütü almakla yeterli olur canım. Ben de senin gibi mama verme taraftarı değilim.
Bilmiyorum ki canım anlayamıyorum, kızım emdikten sonra göğsümü sıkınca süt geliyor hatta bazen fışkırıyor sıktığımda. Memede yaşıyor genel olarak ama biraz fazla beslendiğimde emip uyuyor 1 saat de olsa.

Bilmiyorum ki canım anlayamıyorum, kızım emdikten sonra göğsümü sıkınca süt geliyor hatta bazen fışkırıyor sıktığımda. Memede yaşıyor genel olarak ama biraz fazla beslendiğimde emip uyuyor 1 saat de olsa.
Aaa acaba tatlı kız sütü içmiyor mu canım sadece memede mi duruyor? Bir ara benim oğlum öyle yaptı. Yalancı emziğe alıştırmıştım beni yalancı emzik gibi kullandı. Sütü içmiyordu süt geliyordu şükür kendiliğinden ilk günlerdi bir de doluydu göğsüm. Hazır süt akıyor yutacak sadece. Bu emiyordu sütü akıtıyordu ağzının kenarından. Bir da yalancı emziği vermedim 3 gün sürdü yeniden alışması 3. Gün yutmaya başladı tekrardan sütü. Böyle bişi olmasın senin de canım. Ya da az emip uyuya kalıyorsa da doymuyorlar canım. Uyandırmakta mümkün olmuyor o an. Ama beş dakika Sonra kendileri uyanıp ağlıyor

Biz bu geceyi de memede gecirdik. Yatagina yatmiyor, kucakta da durmuyor. Sadece emmek istiyor. Doyuyor mu, doymuyor mu, oynuyor mu anlamiyorum :(

Elimle tutyorum agzindayken bazen emiyor ama elim yoksa emzigin uzerinde atiyor. Dogdugu gunden beri ugrasiyorum olmadi hala buarada 34 gunluguz
O uzun emmeler geçiyor sonra. Benim süresi bayağı azaldı. Araları açıldı. İlk 6 hafta ağzından meme çıkmıyordu. Yine de çok kısa değil tabi yarım saat emiyor. Hepsi aynı olmaz ama sabret düzelir. Istedikçe emzir bence. Çok küçük daha, fiziksel ruhsal her ihtiyacını emme yoluyla karşılıyor. Bunlara ayar yapılmıyor daha. iki çocuğumda da gördüğüm buydu. Boşuna uğraşıp yorma kendini. Ya bırakacaksın ağlayacak, ya emecek, ya uyuyacak. Dünyaya gözü açıldıkça azalıyor. Yanıma yatırıyorum konuşuyorum dinliyor, etrafa bakıyor şimdi. Ben emzik vermedim ilk çocuğuma, şimdide vermeyi hiç istemedim pes etmek üzereyken Allah'tan düzeni oluşmaya başladı.
ALLAh kolaylık versin...

Biz bu geceyi de memede gecirdik. Yatagina yatmiyor, kucakta da durmuyor. Sadece emmek istiyor. Doyuyor mu, doymuyor mu, oynuyor mu anlamiyorum :KK43:
Gündüz çekiliyor bir şekild de gece çok zor :( çok şükür bizim gecemiz rahat. Biraz geç uyuyor erken uyanıyor ama yine de gece 2 3 saate bir uyanıyor. Gece eğitimi vermeyi denedin mi canım ben doğduğu günden itibaren başladım şükür çok sıkıntı yaşamadım.

Bugünler geçecek inşallah. Şimdi biz bebeklerimize istediği zaman meme vermesek güven duygusu oluşmayabilir. En çok bundn korkuyorum ben. Her istediğinde vermeye çalışıyorum. Bazen canıma tak ediyor ağlama nöbetlerimiz de var bizim. Ağlarken ağzını açıyor aranıyor gibi, meme veriyorum daha çok ağlıyor napacamı şaşıyorum. Yardımcım da Yok hoş olsa da Yok kucakta tutalım ayakta sallayalım muhabbetleri hiç çekemezdim.

Eğer grip olacak gibi hissediyorsan limon tarifini yap canım gerçekten vücudu koruyor. Ben akşam uyumadan önce grip olup bu tarifi içip sabah sağlam kalktım kaç kez.
Zencefilli balli cay yapcktim.bnde cnm aksam. Olck gbi hhssetmiorumda ne yakamdan dustu ne tam yakaladi komple gtsin die ya i

Valla biz de işlemiyor bu düzen nerdeyse sürekli kucağımda meme ağzında oğlumun. Çok yoruluyorum yıpranıyorum. Vermek istemiyorum bazen, yalancı emziği vereyim diyorum onu da almıyor ve bu kez daha çok ağlıyor. Demek bana ihtiyacı var deyip geri alıyorum kucağıma meme veriyorum.

Bzdede durum ayni canim ama doktor cok kizdi. Bu cocugu siz bu hale getirmissiniz dedi. 34 gunluk bebek tas catlasa 100cc anne suti icer ki o en en fazlasi dedi, sen bu cocugun midesi bosalmadan yeniden dolduruyorsun rahatsiz oluyor dedi. Reflu olur,gaz olur, huysuzlasir dedi. dun az emzirmeye calistim biraz. Cok agladi

O uzun emmeler geçiyor sonra. Benim süresi bayağı azaldı. Araları açıldı. İlk 6 hafta ağzından meme çıkmıyordu. Yine de çok kısa değil tabi yarım saat emiyor. Hepsi aynı olmaz ama sabret düzelir. Istedikçe emzir bence. Çok küçük daha, fiziksel ruhsal her ihtiyacını emme yoluyla karşılıyor. Bunlara ayar yapılmıyor daha. iki çocuğumda da gördüğüm buydu. Boşuna uğraşıp yorma kendini. Ya bırakacaksın ağlayacak, ya emecek, ya uyuyacak. Dünyaya gözü açıldıkça azalıyor. Yanıma yatırıyorum konuşuyorum dinliyor, etrafa bakıyor şimdi. Ben emzik vermedim ilk çocuğuma, şimdide vermeyi hiç istemedim pes etmek üzereyken Allah'tan düzeni oluşmaya başladı.
ALLAh kolaylık versin...
20 dk emzir dedi en fazla.Garibim emiyordu ici gecer gibi oldu cektim memeyi. O kadar agladiki icim parcalandi sonra uyuyaldi bende uyudum gece bi uyandim gogus pedim sutten kalinlasmis, sutum akmis hep gece. Doktor yatagina koy kucagina alma sevdikten sonra besigini bilsin en az 2 saatte bir emzir her aglaayinca emzirme falan dedi. Cok kati degilmi yoksa benmi kiyamiyorum? Siz kac gunluksunuz?

Gündüz çekiliyor bir şekild de gece çok zor :KK43: çok şükür bizim gecemiz rahat. Biraz geç uyuyor erken uyanıyor ama yine de gece 2 3 saate bir uyanıyor. Gece eğitimi vermeyi denedin mi canım ben doğduğu günden itibaren başladım şükür çok sıkıntı yaşamadım.

Gece egitimini nasl verdn canjm

Back