• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Kusmanın çeşitleri var canım mesela bazen benim oğlum da kusuyor. Üşüttüğünde kustuğu zaman bütün içtiği sütü çıkarıyor ve kusmuğu ekşi ekşi kötü kokulu oluyor. Çok emdiği zaman kustuğu da bildiğin içtiği sütün aynısı oluyor ve bir yemek kaşığı kadar ancak oluyor. Kakamız bazen yeşil bazen sarı bizim ve sulu. Şu an bir aylığız yalancı kabızlık başladı o yüzden biraz huysuzuz. Bir de grip olduk burnumuz tıkalı. Biraz zor geçiyor günler.
anladim tatlim çok geçmiş olsun size inşallah duzelir hemen minik kus

Aynen oyleyim. Emziriken bile uyku basiyor. Dayanmaya calisiyorum ama cok zor :KK43:
Bu aralar kızımı yüzüstü üzerime yatırıp emziriyorum. Hem bana çok yakın olduğu için huzurla uykuya dalıyor ve sabredip o şekilde uzanmaya devam edersek yatağına yatırdığımda da uzun süre uyuyor hem de midesinin üstünde olduğu için rahatça gaz çıkarıyor bir süre sonra. Tabi bunun için sakin olması gerekiyor sancılı ya da huysuzsa yüzüstü yatmıyor.

Merhaba sevgili anneler bnde bebegimi sekiz gun once kucagima aldim bebegimin gobegi hala dusmedi sizler dusmeden yikamismiydiniz ve gobegine alkollü solusyon vermismiydi dr bn bisi surmedim bir de bebegimin gozu capaklandi sari akinti oluyo bole bisi yasayan varmi
9.gün bizmki düştü. ilk oğlum 12.gün düştü normaldr.evet yikayabikirsin solusyon surme bnce dogal haline birak.iyice kurula.benm bebegimde de capak var aşırı derecede sulu sulu bazende kuruyor goz açılmıyor. once banyo yaptrym snra bldgmiz demli cayi pamuga döküp siliyorm.dr damla vermedi ama tikali goz kanali dedi masaj yapdedi.bnde yapıyorum

İlk günler kilo kaybı normalmiş kızlar. Oğlum doğduğunda 3330 gramdı. 11 günlüktü tekrar tartıldı 3200 gramdı. Doktorumuz normal karşıladı. Bundan Sonra kilo alması lazım dedi. Şimdi 1 aylığız çok güzel kilo alıyor maşallah.
ne ile besliyorsun sadce anne sütü mu

ayyy
Kızlar bana doktor bi krem yazdı bunu sür mutlaka hergün nerdeyse sıfır iz kalacak dedi. Biraz estetiğe düşkün bi kadın kendi de acayip güzel Zaten. Kullanayayım deneyim diyen olursa öğlen adına bakıp yazarım buraya
super ne guzel doktormus :) yazarsan sevinirim

Zaten eşime patlıyorum bende sürekli :KK43: belki de doğru ama lohusalıkta aynı zamanda insanın içine attıkları çıkarmış meydana...sadece düşünceli davranmalarını istiyoruz insanların bu kadar...

Neden uyuyor kızım bu kadar acaba :KK43: sonunda uyandırıp emzirdim...sarılık riskini de atlattık aslında ama...

Bizimki huysuzluktan da uyumuyor bazen, dedigim gibi en fazla 2 saat o da geceleri. Gunduz 1 yada 1.5 saat uyuyor en cok. O da her zaman degil. Sarilik riskiniz gectiyse huyu iyidir masallah. Ama genede kilo alimi icin uyandirip emzirin diyor doktorlar

KıZlar 3 Ocak salı gunu kızımı kucağıma aldım spinal anestezi ile çok şükür
Bazı konularda sıkıntı var ama olsun gecer
Umarım herkes iyidir biz hala hastanedeyiz
Gozun aydın canım...hayırlı uzun ömürler versin rabbim

Aynen bende alarm kuruyorum alarma uyandırıyorum her zaman değil ama bazen 4-5 saat hiç uyanmadığı oluyor korkuyorum şekeri düşecek diye...nazar değdirdim sanırım kendi kendime bünyede hiç uyku uyumadık çünkü :(
Benim kızım da gece uyanmıyor genellikle ben kaldırıyorum. Zorla emiyor 5-10 dk sonra ağzını açmıyor. Ben de bırakıyorum. Bu aralar ıkınmasına uyanıp emziriyorum kuzumu. Hatta bir kere alarmlarımı duymamışım kızım da hiç ağlamadı da ıkırdanmadı da sanırım 5 saat falan uyumuşuz sonra bir şekilde uyanmıştım ama kızım hala uyuyordu.

Bizimki huysuzluktan da uyumuyor bazen, dedigim gibi en fazla 2 saat o da geceleri. Gunduz 1 yada 1.5 saat uyuyor en cok. O da her zaman degil. Sarilik riskiniz gectiyse huyu iyidir masallah. Ama genede kilo alimi icin uyandirip emzirin diyor doktorlar

Gece 2.30 dan beri huysuzluk ağlama mevcut bizde bugün sanıyorum kendi kendime nazar değdirdim gazımız çok oldu :( benim karnım bile ağrıdı ki yavrum benden aldı sanırım...evet şekeri düşmesin diye en fazla 3 saate uyandırın diyorlar ama ben kıyamadım uyandırmaya...bir doktorun yazısında da sütle büyüyeceği gibi uykuyla da büyüyecek açıklığında uyanır zaten uykusunu bölmeye hakkınız yok gibi birşey okumuştum...sarılık azdı zaten doktor 5.günden sonra olsa da sıkıntı olmaz demişti yarın 15.gün kontrolü var bakalım ne diyecek doktorumuz...bir de sizi hastaneden aradılar mı acaba topuk kanında sorun olursa kaçıncı gün ararlar

Aynen bende alarm kuruyorum alarma uyandırıyorum her zaman değil ama bazen 4-5 saat hiç uyanmadığı oluyor korkuyorum şekeri düşecek diye...nazar değdirdim sanırım kendi kendime bünyede hiç uyku uyumadık çünkü :KK43:
Ben de aynı şeyden korkuyorum çünkü zorla uyandırıp az da olsa emzirmeme rağmen sabah soluksuz emiyor iyice acıkmış oluyor. Eşim de diyor bırak kızımızı demekki aç değil o kadar aç olsa kendisi uyandırır izin ver kendi acıktığında uyandırsın. Ben dayanamıyorum hadi 3-5 aylık olsa belki bırakırım da daha bugün 40 günlük olduk.

Topuk kanında sıkıntı olursa 15 gün içinde ararlar dediler. Valla benim oğlanda sabah 4 e kadar sürekli uyudu uyandı çok huzursuzdu Zaten 7 de kızım için kalkıyorum derken yordu bugün beni biraz. Sanırım gaz böyle yapıyor. Rezene içmeye başladım birde damla kullanmaya başladık bakalım faydası olacak mı.

Ben de aynı şeyden korkuyorum çünkü zorla uyandırıp az da olsa emzirmeme rağmen sabah soluksuz emiyor iyice acıkmış oluyor. Eşim de diyor bırak kızımızı demekki aç değil o kadar aç olsa kendisi uyandırır izin ver kendi acıktığında uyandırsın. Ben dayanamıyorum hadi 3-5 aylık olsa belki bırakırım da daha bugün 40 günlük olduk.
40 ınız çıktı demek hadi gözünüzaydın :) sağlıkla nice 40 ları çıksın inşallah prenseslerimizin..evet benim eşim de öyle söylüyor bende ne kadar rahatsızım diyorum ona :) herşeyi Google'a bakmaktan helak oldum zaten o normal mi bu anormal mi...çalışmaya başladığında nasıl bırakıp gideceksin diyor eşim böyle giderse bunalıma girersin...hayırlısıyla atlatırız inşallah şu dönemleri sağlıkla çabucak...

Emziren anneler ne yiyip ne içiyorsunuz her öğünde resmen Google a sormaktan sıkıldım :(

Gece 2.30 dan beri huysuzluk ağlama mevcut bizde bugün sanıyorum kendi kendime nazar değdirdim gazımız çok oldu :KK43: benim karnım bile ağrıdı ki yavrum benden aldı sanırım...evet şekeri düşmesin diye en fazla 3 saate uyandırın diyorlar ama ben kıyamadım uyandırmaya...bir doktorun yazısında da sütle büyüyeceği gibi uykuyla da büyüyecek açıklığında uyanır zaten uykusunu bölmeye hakkınız yok gibi birşey okumuştum...sarılık azdı zaten doktor 5.günden sonra olsa da sıkıntı olmaz demişti yarın 15.gün kontrolü var bakalım ne diyecek doktorumuz...bir de sizi hastaneden aradılar mı acaba topuk kanında sorun olursa kaçıncı gün ararlar

Topuk kani icin hastaneden aramadilar. Bizden hem hastane hem saglik ocagi aldi. Hastane dogdugu gibi saglik ocagi 5.gununde oldu 2 gun once saglik ocagindaki ebe nasilsiniz demek icin aradi. O zaman topuk kanini sordun onun sonucu kotu olursa bize geri donus olur iyiyse olmaz dedi. Bende dedimki kotu olsa simdiye kadar sonuc gelirmiydi o da ever gelirdi dedi. Topuk kaninin uzerinden 10 gun falan gecmisti o zamana kadar Allah korusun kotu olsa geri donus olurmus

Emziren anneler ne yiyip ne içiyorsunuz her öğünde resmen Google a sormaktan sıkıldım :KK43:
canım ben incir, helva, humana still tea, humana kimyonlu rezene çayı, soğan, bulgur, kayısı hoşafı, dere otu bunları düzenli yiyorum her gün de illa tatlı bişeyler canım çekiyo diye yiyorum bol bol da su içiyorum

ama sütüm az göğüslerim normal hali gibi hiç şişlik yok uzun süre emmediğinde sızlama dolma taşma yok bi memeyi emerken diğerinden akma olayı yok göğüs kalkanında sütümü biriktiriyim, sağıp dolaba atayım vs. olayları hiç yok kıtı kıtına yaşıyoruz

Back