2016 Aralık Anneleri

O zaman akıllanır belki :)
Biz evlendigimizde haftanın 3 4 gunu akşam annesine gidiyorduk baktım olmadı bende annemlere gorurdum iki 3 gün anladı hemen haftada bire düşürdük:))))))

Biz evlendigimizde haftanın 3 4 gunu akşam annesine gidiyorduk baktım olmadı bende annemlere gorurdum iki 3 gün anladı hemen haftada bire düşürdük:))))))
İnşallah akıllanır çünkü çok sıkıldım eşimin davranışlarından. Zaten kvyi biraz üzücem bu sefer söylediği lafları tek tek yüzüne çarpmayı düşünüyorum saygımı bozmadan tabiki gerçi anlar mı üstüne alınır mı bilmiyorum.

Benim durumda ayni benden baska herkes lohusa tribinde, esim izin aldi guya yardim edecekti bana. Evde annen k.valide esim vardik 1 hafta. Annem bisey dese surat 5 karis, kendi annesinin pesinde dolaniyor. Annem bi sabah yurumek icin firina gitti sonra markettende kahvaltilik almis eksik bikac sey vardi. Annemin aldiklarina hic dokunmadi, en sonunda cektim kenara esimi senin derdin ne dedim. Rahatsizsan soyleyim anneme gitsin sen bak geceleri cocuga dedim. Yok efendim cok yorulmus herkes ondan bisey istiyormus. Dedim evin duzenini bilen sensin kimden isticekler dedim. Sen yorgunsunda ben cokmu iyiyim, sezetyan agrim var, emzirmekten goguslerim aciyir, sirtim agriyor, uykusuzum dedim. En son annemle gece 11de canimiz pizza istedi bu bir konusmaya basladi, yok niye hazir yiyormusum, bebege sagliklimiymis, evde yemek varmis. Dedim bebegini bukadar dusunuyordun madem.hamileyken niye sesin cikmadi dedim, resmen adam 180 derece dondu, hicboyle biri degildi.annemin yaninda bir guzel tartistik dedim anneme kalk gidiyoruz yeter. O gunden beri sut dokmus kedi gibi geziyor. Ama ben kirildiktan sonra ne fayda, dedim yanarim yanarim su dogumumda tek guzel bir anım yok. En cok ona yanarim dedim.

Birçoğu aynı desene. Bana da diyor ki annen arkadaşlarını toplayıp gelmesin ben de dedim benim annem senin annen gibi dolmuş tutup 20 kişiyi peşine takıp gelmez ki benim annem evime kimseyi getirmedi. Tabiki buna da bir kılıf buldu ve kendi annesini savundu. Normalde bebek evlilikleri güçlendirir derler ama bizimki bu süreçte sarsıldı kızımdan başka kimse umrumda değil artık

Anlamazlar ki ben bazen bişi diyorum kadın ustune bile alınmıyor...eşimin yanında en ufak bişi desem surat 5,karış ...yalnızkende diycem diyorum kadın melek oluyo:)))))))
Annene büyük kabalık yapmış ama oh etmişsiin bak akıllanmış bende bu erkekleri anlamıyorum benim eşimde eve gelir surat 5 karış yorgunum der tv telefon hayatı hiç konuşmaz ama kuzenleriyle buluşsun yada arkadaşları aradın bir espiri bir neşe sorma deli oluyorum çok zoruma gidiyor

Bu günler geçecek canım hele bebek buyuyup dillenince gör sen babasını stresli bir dönemden geçiyoruz ilkimde ağlamaktan bir.tuhaf olmuştum kv deli etti kızım kuvezde kv kocamı aldı götürdü hasta yoklamaya diye kimlik istemişler yok aradım eşimi çay içiyolarmış annesi ne derse onu yapar kızdım deli olmuştum o kadar yüzlerine vurdum ki eşime de bu defa durursun başımda inşallah dedim ikiside uslu durdu bu dwfa:)

Kaynanam Biz yalnızken geçiriyor lafları eşim geldiğinde vefakar cefakar anne ayaklarında. Bebeğimin cinsiyeti belli olmadan önce kvye oğlum olursa senden öğreneceğim çok şey var eşim annem diye ölüyor hemeen sana koşuyor bana da öğret yolunu demiştim ama tek yaptığının duygu sömürüsü olduğunu öğrendim. Eşim işin içinden çıkamayınca hemen benim annem yaşlı zaten ne kadar yaşıcak ki kırmam annemi diyor çıldırıyorum kadın 64 yaşında gören de 85 yaşındaki kadından bahsediyor sanacak.
İnşallah daha da yıpranmadan atlatırız bu dönemi yoksa ben ciddi duygusal dalgalanmalar yaşıyorum.
Ay Allahtan erkekler doğurmuyor yoksa hiiiç çekilmezlermiş. Biz lohusayız adamlar bizden çok lohusa.

Maalesef her lohusanın yaşadığı durumlar, hele adamlar bizden beter lohusa oluyor, hiç yorgunluğu da gelemiyorlar,fazla uzatmamak gerek tartışmaları, uykusuz kafayla çok kalp kırılıyor, sonra aklına geldikçe üzülüyor insan

kızlar sağlık ocağından aradılar.
topuk kanındaki tiroid yüksek çıkmış bir daha gelip topuk kanı vereceksiniz bugün dedi. havanın durumu malum nasıl çıkacağım bu havada bilmiyorum. bir ayı doldurmadan almamız lazım kanı dedi , yarın zaten 1 aylık olacak o yüzden bugün vermek şartmış

Kizlar 40 haftam yarin bitiyor. Ve hala bir tık yok. Dogumu baslatan bir sey ariyorum surekli.Var mi benim gibi bekleyen?
bende bekliyorum doktorum su içip yatarsan ocak olur yürüyüş yapıp otur kalk egzersizleri yaparsan Aralık olur dedi ben Aralık için uğraştım.ama tık yok :/

Uzulmemek elde mi Sagol canim moral verdigin icin. Insallah iyilesir dedigin gibi

Bende o durumdayim.bugunde dedim umurumda degilsin, kizim icin umursamiyorum hic birinizi dedim.

Artik cidden terketme moduna girdim, vazgectim resmen. Hele sezeryanin 2.gunu daha hastanedeyken annesi yuzunden 2 kez aglama krizi gecirdim ama herkesi Allaha havale ettim

Uzatmiyorum canim umurumdada degil ama bazen k.validem densizlik ediyor. Cocugu gun asiri yikiyoruz biz, dunde yikadik ayaginda havlu corap var diye k.validem uzerine triko battaniye ortturmedi, sadece penye battaniye orttuk. Yvrum aksam nasil agliyor karni tok alti temiz gazi var ve kivraniyor.k.validem ayagina sicak battaniye koyunca sakinlesti. Dediki cocugun karni agriyor, ayaklari buz gibi dedi.dedimki keske battaniyeyi ortseydik, bana dediki senden geciyor bu agri soguktami kaliyorsun deidm ayagimda yun corap uzerimde yelek var. Hem madem benden gecti bende sezeryanliyim benim.niye usuttuysem agrim yok dedim. Madem oyle evde bana is yaptirma bende odadan cikmiyim usutmiyim. Kisacasi kendi yaptigi hatayi bana yikma derdinde, insan bu ruh haliyle nefret ediyor resmen

Çok şükür ki normalmiş canım içimi rahat ettirdi doktorumuz...dün kayınvalidem bana trip attı mutfakta eşime "ay yaranamadık" dedi eşim de o lohusa yapacak birşey Yok dedi yaranamadık dediği ben gülmüyormuşum hiç göğüs uçlarım kan revan acı çekiyorum ne yapmamı bekliyorsa bende benimle bir derdin varsa oğluna söylemene gerek Yok duydum dedim yemin ediyor ben birşey demedim diye işte noldu düştü gözümden eğer oğlu da akıllıysa o da görmüştür ama yok...şükürler olsun bugün annem gelecek gidecek o da...

Canım herkes aynı problemi yaşıyor sanırım şaka gibi...ay burası sıcak diyip duruyor odaya 24.5 derece anne normal ölçüyorum ben doktor öyle söyledi dedim...git başka yerde otur madem öyle diyeceğim bir daha söylerse zaten...battaniye örttürmüyor penye inçe şapka giydiriyorum ben gelip gelip onu çıkartalım diyor...çocuğu tam uyutuyoruz koyuyorum beşiğine gelip ayaklarını sıkıyor mıncıklıyor...

Canım tiroid rahatsızlığın var mıydı. Bir de kaç günde belli oldu? Ben tiroid ilacı kullanıyorum bizim de dün alındı kanımız çok merak ediyorum endişeyle bekliyorum...

Arkadaslar mrb bende aralik annesiyim 15 gunluk oldu bebegim dogdugu gunden itibaren gunde 2veya 3kez mama veriyorum 4kg dogdu hemsireler ve dr mama vermemi soyledi yoksa bebegin doymiyacagini sarilik olacagini zaten sutum yetmedigi icin mecbur mama veriyorum ama ck fazla degil 2kez falan dr ilk dogdugnda 30cc ver dedi bikac gun once 45e cika r dedi ama 45den fazlasini istiyor bebegm bnmle ayni durumda olan var mi ? Nekadar kac cc mama veriysnz

Hepimizde aşağı yukarı aynı sorunlar varmış....
Ayy eşim dogursa çekilmEzdi ya bide annesi normalde bebek gibi davranıyo oğluna tüm kabus olurdu ....kv fiks lafı senin kızın gozunde neyse oğlumda benim için öyle der 3 yaşında gibiymiş....
Bende veriyorum cnm 3 haftalık 90 veriyorum bazen 50 içiyo bazen 60 genelde 90

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…