Dogum sancin olmazsa dogurmazsin.10 ocaga kadar bile bebegin donebilir.Makat gelis oldugu icin zaten 10 ocaga sezeryan gunumuz vardi ama degisik bir sey soylemedi bu dr. kendi dr umuz 110km mesafede yarin gidicez insallah gorustuk bugun ve igneyi neden yapmadi? oldu ilk sorusu insallah yarina kadar bir aksilik olmaz benim merakim rahim yumusayinca hemen dogum oluyormu ilk dogum olacagi icin sifir tecrubebu konuda:)
Insallah dedigin gibi olur :)Dogum sancin olmazsa dogurmazsin.10 ocaga kadar bile bebegin donebilir.
Allah kavuştursun canım. Benim annem de çarşamba günü gidecek üstelik 1 aydır burada.Her işimi yaptı bebek gibi baktı bana.Anne olunca anlarsın denirdi ya gercekten anladım..Ben de çok alıştım
Benim annemde biraz önce gitti. Kendi mi yalnız hissediyorum
Bebeğim kan emiyor resmen. Yaralı Yaralı veriyorum
Ne zaman düzene girecek bilmiyorum
Canım benim son muayenem 37+0 daydı doktor Bebek gelişimini tamamlamış dedi. Sende 37 ye geliyorsun ya ondan yapmamış olabilir. Birde ciğer geliştirici sonrasında bebeğin kilo alımının yavaşladığını okumuştum (doğruluğunu onaylatmadım ) eğer öyleyse Zaten gelişimi nerdeyse tamamladı kilosu da iyi olsun diye düşünmüş olabilirDogum yapanlara bebisleriyle saglikli guzel omurler, bekleyenlerede kolay dogumlar diliyorum :) deneyimlerinizden faydalanmak adina bir sorum var. Dun agri nedeniyle dr a gittim sanci cikmadi usgdede sikinti yok anca cati muayenesinde rahmin cok yumusayip inceldigini doyledi dr. 1 haftayi atlatamayabilirsin dedi eli kulaginda dogumun kizimiz makat gelis ve ayagiylada kanala girmis. Bugun 36+2 yiz ciger gelistirici igne yapmasi gerekmezmiydi. Ve boyle birsey yasayip haftasini dolduran var mi acaba bu kadar yakin midir dogum.
Belki nişan değildir doktoruna sordun mu ??Nisan akintim surekli devam ediyor. Tam azaldi tekrar pembemsi akinti basladi. Gunlerce nisan atan var mi boyle. Degisik yani. Sanci fln yok ama.
Ertesi gün geçti acısı ama 3-4 taneydi. Henüz düşmedi. 25gün oldu.Normal dogum yapan arkadaslar dikisleriniz ne kadar surede iyilesti. Benim bugun 5. Gun hic rahatlama hissetmiyorum hala ayni sekilde agri sızı var.
Emzirmeyi çok seviyorum. Çok okudum bu konuda aynı şeyleri düşünüyordumseninle hatta dediğin gibi de yaptım neredeyse 1 saat boyunca durmaksızın bir göğsümü emdi hiç ara vermeden diğer göğsümü de aynı şekilde uzunca emdi. Çok savaş verdim mama vermemek içinCanım öncelikle kafandan sütüm yetmiyor fikrini çıkar, bu bebeği kaç hafta taşıdı besledi bedenin, emin ol şimdi onu doyuracak gücü de var. Sütünün kalitesi de düşük falan değil emin ol, kim be söylerse inanma. Her annenin sütü kendi bebeği için ne ihtiyaç varsa o an için özel üretiliyor. Süt için iki kavram var ön süt sulu kısım, bir de son süt denilen yağlı süt. Saatli emzirme eğer öyle yapıyorsan, her emzirmede bir memeyi tamamen boşaltmadan öbür memeye geçme, hatta eğer tam boşalmadığını hissedersen bir sonraki emzirmede o memeden başla ki bebeğin yağlı sütü alabilsin ve doyup tartı alsın. Şakın moralini bozma, eğer sana destek olan birileri varsa emzirme kampı da yapabilirsin üç gün. Ki bence emzirme kampına gerek kalmadan halledeceksin, lütfen kendi bedenine ve bebeğine güven. Gerçekten de emzirmek dünyanın en güzel duygusuymuş lütfen kendini de bebeğini de mahrum bırakma, aksini söyleyenleri de duyma.
35 haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlanmış kabul edildiği için gerek duymamış olabilir doktorunuz. Haftanızı doldurur musunuz bilmiyorum fikrim yok ama inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almak nasip olur
Hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün inşallah...Hayırlı olsun yeni doğan bebişler :) ben de normal Doğum yaptım kesiğim yoktu ama benim Etim çok gevrekmiş yırtığım çok oldu açılmam 10 cm olmasına rağmen yırtığım oldu benim ve çok kanamam oldu. Ama her şeye rağmen normal doğumu başardık çok şükür :) bebeğime baktıkça yaşadığım her zorluğu unuttum annelik böyle bir şey demekben de çok ağır sancıyı 3 buçuk saat kadar çektim toplamda 32 saat sancı çektim ilk başta adet sancısı gibiydi hafif hafif yarım saatte bir giriyordu gittikçe süre kısaldı ve sancının da şiddeti arttı en son zaten sancı nefes aldırmıyor. Sancının şiddeti arttıkça açılmam da arttı benim. En son 10 cm oldu hemen Doğuma aldılar. Doğum bir iki dakika içinde gerçekleşiyor zaten :) bir bakmışsınız bebeğiniz gelmiş
Diyet için erken, boşver biraz :) bebek emdikce giderMerhaba kizlar bayadir girmiyorum ayri kaldim buralardan. 2 bebekli olunca hic vakit kalmiyor annemde yanimdaydi hic telefonu elime almadim.
Cok sukur biz iyiyiz buyuyup gidiyoruz 22 gunluk olduk bugun cok sukurzaman cok cabuk geciyor. Ayy dogurmamis olanlar son gunletinizin keyfini cikarin .cunku hamilelik cok guzel bir duygu, simdi diyorum keske biraz daha karnimda kalsaydi cunku cok guzel bisey.
Umarim herkes iyidir, butun dogum yapanlara hayirli ugurlu olsun Rabbim anali babali buyutsun insallah.
Arada bir girmeye calisirim.
Artik diyet forumlarina yonelecemkilolar bir an once gitsin suan 71 kiloyum .
Bu kiloyu koruyup bir an once 10 kilo vermem lazim.hadi kizlar gorsz optum.
O kayınvalidenin çenesine vurasım geldi, moralini bozmuş senin. Sakın inanma öyle ruh emicilerin dediklerine.Emzirmeyi çok seviyorum. Çok okudum bu konuda aynı şeyleri düşünüyordumseninle hatta dediğin gibi de yaptım neredeyse 1 saat boyunca durmaksızın bir göğsümü emdi hiç ara vermeden diğer göğsümü de aynı şekilde uzunca emdi. Çok savaş verdim mama vermemek içinkv sağolsun sürekli sütün yetmiyor herhalde diye etrafımda dolaştıkça sinirle tersledim kendisini ama olmuyormuş... dün öğlen durmaksızın emmek istediği saatte 2 göğsümü de uzun uzun emdikten sonra 15-20cc kadar mama verdim üstüne tekrar emmek istedi emzirdim sonra uzun süre uyudu hiç ağlamadı
ben kullanıyorum canım avent pp naturalle veriyorum sağdığım sütümü de onunla veriyorumM
Ama veren anneler biberon kullanıyor. Musunuz
Emmeyi bırakmadı dimi? Ben kaşıkla veriyorum zor oluyor belki biberonla veririm.Naturel olanlardan almayı düşünüyorum. Dedikleri gibi kendisi çektikçe mi geliyor gerçekten?ben kullanıyorum canım avent pp naturalle veriyorum sağdığım sütümü de onunla veriyorum
bırakmadı canım sürekli memede kendisi:) bizimki 16 günlük biberonun ucunu baya bi açtı fışkırmaya başlamıştı yedek uç alıp taktım ben de geçen günEmmeyi bırakmadı dimi? Ben kaşıkla veriyorum zor oluyor belki biberonla veririm.Naturel olanlardan almayı düşünüyorum. Dedikleri gibi kendisi çektikçe mi geliyor gerçekten?
Zaten söyledim gelmeyin kalmayın benimle diye. Kızımla başbaşa kalmak istiyorum artık.O kayınvalidenin çenesine vurasım geldi, moralini bozmuş senin. Sakın inanma öyle ruh emicilerin dediklerine.
Mama anne sütüne göre daha geç sindirildiği için daha uzun süre uyuması doğal canım. Ayrıca bak benim eşim doktor, çocuk doktorumuz da çok yakın arkadaşımız miadında doğan bebeklerin günlük ortalama 15-20 gr alması yeterli diyor. Lütfen aksini söyleyenlere aldırış etme.
Sütün yetiyor, her zaman da yetecek. Emin ol dünyada bebeğin için en güzel en kaliteli besin senin sütün.
Eğer etrafındaki moral bozucuları susturamıyorsun al bebeğini geç odaya kimse girmesin de. Soy bebeği de kendini de ten tene teması dene, istedikçe emzir. O zaten sadece süte de değil senin kokuna da aç olduğundan güven istediğinden emiyor biraz da
Al biberonla veriyorum emiyorda kızım ama ebemiz bi kaç aya bırakır emmeyi dedi kafam karıştı kaşıklada veremiyorum gece zaten uykusuzluk falanda oluyobırakmadı canım sürekli memede kendisi:) bizimki 16 günlük biberonun ucunu baya bi açtı fışkırmaya başlamıştı yedek uç alıp taktım ben de geçen gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?