- 5 Mart 2016
- 1.207
- 3.237
- 53
- 45
Doğum sancısı gibi sanki. Pozisyon değiştirmek Vs geçirmezse doğum sancısı. illa çok şiddetli olacak diye düşünme. wc de dikkat et. Takip et yine düzenli mi diye. 5 dakikada bire düşünce gidersiniz hastaneye :) BAnyoda çok rahatlatıyor. BAĞdaş kurup burundan göbeği şişiren nefes alıp ağızdan verebilirsin sancı oldukça. Nefes de çok rahatlatıyor. Allah yardımcın olsun, kolaylık versin...uyuya kalmışım sindi sizi var kasiklarimda kasılma yok :/ normal doğum sancısını bilmiyorum hiç su an sadece tuvalete gidesim var gibi ağrım var :/
Canım benim durma git hastaneye ben doktorum 2 ay da kadın doğumda eğitim alma şandım oldu ona rağmen ayırt edemedim doğum sancımı. Herkeste aynı değil sen her zamankinden farklı hissediyorsan git durma.uyuya kalmışım sindi sizi var kasiklarimda kasılma yok :/ normal doğum sancısını bilmiyorum hiç su an sadece tuvalete gidesim var gibi ağrım var :/
Keşke yetse sütümüz. Benim miktarla ilgili değil sıkıntım sütümün kalitesiyle ilgili sanırımmalesef cnm ac kalmalarindan iyi.. gun boyu hep anne sutu veriyorum ama gece bazen yetmiyor ve mama vermek zorunda kaliyorumkeske gerek olmasa.. ama naapalim
Ya bizde bir çorap , bir ayaklı zihin üstüne 1 çorap daha.Kendi giydigimizden 1 kat fazla giyinmeli.Ben uzun kollu bi zibin bi tane tek alt onlarin üstüne de bi takim giydiriyorum veya tulum.Penye battaniyemiz de var.Yalnız ayaklara dikkat et benim cocuk küçük doğdu kendini isitamadi karın ağrısı vs olmasin diye patikli altlarin üstüne bile çorap giydirdim.Hiç terlemesi olmadi.Ona dikat edin.
Canım ben.buraya yazmıştım benim bebegim cok kilo kaybedince hastabede vermislerdi mamayi ben de cok üzülmüştüm ama sonra düşündüm ac kalmasindansa mama alsın.Doktorum iki gogsu de 15er dakika emdikten sonra hala ac olduğunu anlarsan 1 ölçek mama verebilirsin demişti. Bazen sutumun azaldığını farkediyorum çocuk boş cekiyo o durumlarda ben de veriyorum.Bu kadar korkmana gerek yok.
İlk doğduğunda herkes bilirkişilik yaptığı için benim kızım da öyle sarılıp sarmalanmıştı. Sonra yaklaşık 39 derece ateşle hastaneye koştuk doktor çok sarmaktan olmuş, gündüz anne kaç kat giyiniyorsa o kadar, gece de annenin giysilerinden bir kat fazla giydireceksiniz dedi. Evde kat kat her şeyi çıkardık ateş falan kalmadı hatta ilk zaman emin olabilmek için sürekli ölçtüm durdum ateşini çok da soymayalım diye :) normal bebek sıcaklığı 36-37 derece arası olmalı.Ya bizde bir çorap , bir ayaklı zihin üstüne 1 çorap daha.
Ust olarak 2 tane penye üst . Üstüne yün veya çok kalın yelek. 2 kat kalın battaniye örtülü yo çok mu? Ev 22 derece
Valla saydıklarını okudukça ben buhran geçirdim :) benim kızım temmuzda doğmuştu sadece bir çorap birde kısa kollu zıbın giydiriyordum uyuyunca da üstüne inçe penye battaniye atıyordum. Şimdi oğlan kış da doğacak muhtemelen çorap zıbın üstüne tulum giydiririm yatarken bi örgü battaniye atarım emzirmek için vesaire kucağıma alırkende battaniyeyi bıraktığım için bi hırka giydirirm. Normalde kendim bi eşofman altı bi üst giyiyorsam evde ona fazladan sadece bi kat eklerim. Dayım ve kuzenim çocuk doktoru onlar da böyle yapmamı söyledi. Bünyesi normal dünyaya da alışsın ondan sonra en ufak rüzgarda çocuk hasta oluyorYa bizde bir çorap , bir ayaklı zihin üstüne 1 çorap daha.
Ust olarak 2 tane penye üst . Üstüne yün veya çok kalın yelek. 2 kat kalın battaniye örtülü yo çok mu? Ev 22 derece
Ben çay kasigiyla veriyorum biraz uzun sürüyor ama eşimin aldığı siringalarin lastigi cok sıkı birden çok mama gidiyor ağzına ve nefes borusuna kaçıyor o yüzden kaşık tercih ediyorum.Siringayla veriyorum .kasik çay kaşığı olur mu
Ya bizde bir çorap , bir ayaklı zihin üstüne 1 çorap daha.
Canımmm hayırlı olsun almıssın bebegini kucagına, cok sevindimmmAnca gelip yazabiliyorum. Zorunlu sezeryan oldu.benim malesef. Sanci yok aciklik yok ve bebek asagiya hic inmemisti. Ameliyatta bastırdılar karnima. Ama uyusukluktan caniniz acimiyo. Sadece bi baski oluyo. Spinal sezeryan oldum. Korktugum gibi bas agrisi bel agrisi olmadı bende. Ancak gaz problemi yasadim. Meger gaz nimetmis valla. Sezeryan olcaklar agrisada sizlasada yuruyun ameliyattan sonra. Emin olun yürüdükçe daha iyi oluyo. Beni kandirmak için ole dediler sandim ama dogruymus yürüdükçe iyi oldum. Ayrica bebegi duydugunuz ilk gordugunuz an herseye bedel.
Oyle sondayi fln dusunmeyin bana ayikken takildi. Hic acimadi kendimi kasmadim. Cikarirken uyusuktum zaten anlamadim. Bana gecelik giydirmediler. Pijamamin ustunu altima hasta bezi. Ayaga kalkarken sondayi cikardilar. Pijamamin altini giydirdiler. Ay cok karisik aklima.geleni yazdim mazur gorun. Bebekten bu kadar firsat buldum. :)
Allah kavuştursun canım. Benim annem de çarşamba günü gidecek üstelik 1 aydır burada.Her işimi yaptı bebek gibi baktı bana.Anne olunca anlarsın denirdi ya gercekten anladım..Ben de çok alıştımAnnemgil gidiyolar birazdan. Icim doluyo . Anneme cok alistim. Cokda ozlemisim. :.(
Benim annemde biraz önce gitti. Kendi mi yalnız hissediyorumAnnemgil gidiyolar birazdan. Icim doluyo . Anneme cok alistim. Cokda ozlemisim. :.(
Eeeee sezeryan icin gun vermedimiDogum yapanlara bebisleriyle saglikli guzel omurler, bekleyenlerede kolay dogumlar diliyorum :) deneyimlerinizden faydalanmak adina bir sorum var. Dun agri nedeniyle dr a gittim sanci cikmadi usgdede sikinti yok anca cati muayenesinde rahmin cok yumusayip inceldigini doyledi dr. 1 haftayi atlatamayabilirsin dedi eli kulaginda dogumun kizimiz makat gelis ve ayagiylada kanala girmis. Bugun 36+2 yiz ciger gelistirici igne yapmasi gerekmezmiydi. Ve boyle birsey yasayip haftasini dolduran var mi acaba bu kadar yakin midir dogum.
Ne durumdasin canimToplamda 5 defa oldu yaaa 10 dk da bir napim gercekmi degil mı anlamak için akıl verinçok sancı yok adet sancısindqn az annem uyuyo oda tedirgin yazarken hapsuruyorum bi anda kemiklerime bişey vurdu ayy dedim uyandı kadın (( üzüldüm daha diyemedim düzenli 10 dk da bir gelio diye ( uyusam mı acaba tedirginlik ten uyuyamiyorum artarsa doğum sa gece bebeğinde uyuyor kardeşin geleceğini hastahane ye gideceğimi nasıl anlatırım
Makat gelis oldugu icin zaten 10 ocaga sezeryan gunumuz vardi ama degisik bir sey soylemedi bu dr. kendi dr umuz 110km mesafede yarin gidicez insallah gorustuk bugun ve igneyi neden yapmadi? oldu ilk sorusu insallah yarina kadar bir aksilik olmaz benim merakim rahim yumusayinca hemen dogum oluyormu ilk dogum olacagi icin sifir tecrubebu konuda:)Eeeee sezeryan icin gun vermedimi
Canım öncelikle kafandan sütüm yetmiyor fikrini çıkar, bu bebeği kaç hafta taşıdı besledi bedenin, emin ol şimdi onu doyuracak gücü de var. Sütünün kalitesi de düşük falan değil emin ol, kim be söylerse inanma. Her annenin sütü kendi bebeği için ne ihtiyaç varsa o an için özel üretiliyor. Süt için iki kavram var ön süt sulu kısım, bir de son süt denilen yağlı süt. Saatli emzirme eğer öyle yapıyorsan, her emzirmede bir memeyi tamamen boşaltmadan öbür memeye geçme, hatta eğer tam boşalmadığını hissedersen bir sonraki emzirmede o memeden başla ki bebeğin yağlı sütü alabilsin ve doyup tartı alsın. Şakın moralini bozma, eğer sana destek olan birileri varsa emzirme kampı da yapabilirsin üç gün. Ki bence emzirme kampına gerek kalmadan halledeceksin, lütfen kendi bedenine ve bebeğine güven. Gerçekten de emzirmek dünyanın en güzel duygusuymuş lütfen kendini de bebeğini de mahrum bırakma, aksini söyleyenleri de duyma.Keşke yetse sütümüz. Benim miktarla ilgili değil sıkıntım sütümün kalitesiyle ilgili sanırımsulu olduğu için yetmiyor demekki emzirmek dünyanın en güzel eylemi desek yeridir bu yüzden de çok üzülüyorum araya mamanın girmesine.
35 haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlanmış kabul edildiği için gerek duymamış olabilir doktorunuz. Haftanızı doldurur musunuz bilmiyorum fikrim yok ama inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almak nasip olurDogum yapanlara bebisleriyle saglikli guzel omurler, bekleyenlerede kolay dogumlar diliyorum :) deneyimlerinizden faydalanmak adina bir sorum var. Dun agri nedeniyle dr a gittim sanci cikmadi usgdede sikinti yok anca cati muayenesinde rahmin cok yumusayip inceldigini doyledi dr. 1 haftayi atlatamayabilirsin dedi eli kulaginda dogumun kizimiz makat gelis ve ayagiylada kanala girmis. Bugun 36+2 yiz ciger gelistirici igne yapmasi gerekmezmiydi. Ve boyle birsey yasayip haftasini dolduran var mi acaba bu kadar yakin midir dogum.
Umarim en azindan ocaga kadar sabreder kuzucuk hem 37 olacak hemde 2017. Stres yapmiyorum endisemde yok ama iste insan ister istemez acaba buda gereklimi diye dusunmeden edemiyor. Rabbim hepimizin kuzularina saglik ve guzel omur versin zormus anne olmak.Canım öncelikle kafandan sütüm yetmiyor fikrini çıkar, bu bebeği kaç hafta taşıdı besledi bedenin, emin ol şimdi onu doyuracak gücü de var. Sütünün kalitesi de düşük falan değil emin ol, kim be söylerse inanma. Her annenin sütü kendi bebeği için ne ihtiyaç varsa o an için özel üretiliyor. Süt için iki kavram var ön süt sulu kısım, bir de son süt denilen yağlı süt. Saatli emzirme eğer öyle yapıyorsan, her emzirmede bir memeyi tamamen boşaltmadan öbür memeye geçme, hatta eğer tam boşalmadığını hissedersen bir sonraki emzirmede o memeden başla ki bebeğin yağlı sütü alabilsin ve doyup tartı alsın. Şakın moralini bozma, eğer sana destek olan birileri varsa emzirme kampı da yapabilirsin üç gün. Ki bence emzirme kampına gerek kalmadan halledeceksin, lütfen kendi bedenine ve bebeğine güven. Gerçekten de emzirmek dünyanın en güzel duygusuymuş lütfen kendini de bebeğini de mahrum bırakma, aksini söyleyenleri de duyma.
35 haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlanmış kabul edildiği için gerek duymamış olabilir doktorunuz. Haftanızı doldurur musunuz bilmiyorum fikrim yok ama inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almak nasip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?