2016 Aralık Anneleri

Hee vallaaa :)) sonunda oglum kesesini yirtmayi basardi :)
Once suyunun gelecegini biliyordum cunku bebisin asagiya cok baski yapti sonunda keseyi patlatti eger suyun cok cok gelmiyorsa sancini sabaha kadar bekleyin ama cok geliyorsa iyice suyun azalir bu seferde sikinti olur.insallah tek avazda dogurursun gelismelerden haberdar et bizi

[QUOTE="

Benim oglanin yuzude karnima bakiyor. Doktor saga donerek yat dedi. Bakalim daha zaman var doner belki. Eve gelince internetten arastirdim da bu pozisyonda normal dogum hem sancili hem uzun surermis. Annede bebekte "hasat olur" yaziyordu hatta. Ama bebekler son anda bile donebiliyormus. Bakalim hayirlisi gercekten. O saglikla gelsinde. Ben normal dogum taraftariyim aslinda ama bir sorun olmasi durumunda sezeryanada uzak degilim normal diye diretemem.

Bana doktorum saga donerek yat falan demedi ama doner kendini hazir hissedince buyuk ihtimalle dedi
Bir de netten arastirdim bebeklerin cogu bu pozisyonda cok kalmaz doner yazio detayli olarak paylastm asagida:

Bebeğin yüzünün annenin karnına dönük olması (oksiput posterior geliş) doğumda nadir görülen ama olası komplikasyonlardan biridir.
Normal şartlarda bebek doğum kanalında, yüzü, annesinin sırtına doğru dönük bir şekilde dışarıya çıkmaya çalışır. Sırtüstü yatan anne, doğum masasındayken bebeklerin başı aşağı doğru doğar, sonra sağa ya da sola hafif bir dönüş yaparak omuzlarının doğuşu sağlanır. Bu pozisyonun tersine, doğum kanalı içerisinde bebeğin yüzünün annesinin karnına dönük olmasına oksiput posterior geliş adı verilmektedir.

Bebeklerin büyük bir bölümü bu pozisyonda kalmakta ısrarcı olmazlar, rahatsız olur ve normal pozisyonlarına dönerler.
Oksiput posterior konumunda duran bebeklerde bebeğin başının daha sert kısmı annenin omurgasına bası yaptığından anne şiddetli bel ağrısı hissedebilir.

Oksiput posterior geliş genelde bebeğin başının pelvis kemiklerine göre belirgin şekilde ufak olduğu durumlarda görülür . Buna karşın normal doğumun her safhası normalden daha uzun sürer. Anne adayının yorulması doğum eyleminin daha da uzamasına neden olur. Bu durumda forseps ya da vakumla müdahale gerekebilir.

Hayirlisi olsun bebegim ins hepimiz kurtulalim bnde yatiorum iste 2 de suyum gelmeye basladi gece 2 ye sancinin gelmesini bekliorum dedi gelmezsede gece 2 de zaten antibiyotij vurcklar. Sabahda 6 da lavmandan sonra sanci takilck en gec ikinledigin 2 ye dogar dedi. Ins suniye kalmadan gelir sanci ama suan bos yatiorum valla :)

canim insallah hayirlisiyla saglikla.kavusalim hepimiz evlatlarimiza. Bende yarin kontrole gidicem suni sanci verelim.dicek. baslatayim diyorum kaderde ne varsa onu yasicaz rabbim guzel yazilar yazsin insallah

[QUOTE="

Benim oglanin yuzude karnima bakiyor. Doktor saga donerek yat dedi. Bakalim daha zaman var doner belki. Eve gelince internetten arastirdim da bu pozisyonda normal dogum hem sancili hem uzun surermis. Annede bebekte "hasat olur" yaziyordu hatta. Ama bebekler son anda bile donebiliyormus. Bakalim hayirlisi gercekten. O saglikla gelsinde. Ben normal dogum taraftariyim aslinda ama bir sorun olmasi durumunda sezeryanada uzak degilim normal diye diretemem.

Bana doktorum saga donerek yat falan demedi ama doner kendini hazir hissedince buyuk ihtimalle dedi
Bir de netten arastirdim bebeklerin cogu bu pozisyonda cok kalmaz doner yazio detayli olarak paylastm asagida:

Bebeğin yüzünün annenin karnına dönük olması (oksiput posterior geliş) doğumda nadir görülen ama olası komplikasyonlardan biridir.
Normal şartlarda bebek doğum kanalında, yüzü, annesinin sırtına doğru dönük bir şekilde dışarıya çıkmaya çalışır. Sırtüstü yatan anne, doğum masasındayken bebeklerin başı aşağı doğru doğar, sonra sağa ya da sola hafif bir dönüş yaparak omuzlarının doğuşu sağlanır. Bu pozisyonun tersine, doğum kanalı içerisinde bebeğin yüzünün annesinin karnına dönük olmasına oksiput posterior geliş adı verilmektedir.

Bebeklerin büyük bir bölümü bu pozisyonda kalmakta ısrarcı olmazlar, rahatsız olur ve normal pozisyonlarına dönerler.
Oksiput posterior konumunda duran bebeklerde bebeğin başının daha sert kısmı annenin omurgasına bası yaptığından anne şiddetli bel ağrısı hissedebilir.

Oksiput posterior geliş genelde bebeğin başının pelvis kemiklerine göre belirgin şekilde ufak olduğu durumlarda görülür . Buna karşın normal doğumun her safhası normalden daha uzun sürer. Anne adayının yorulması doğum eyleminin daha da uzamasına neden olur. Bu durumda forseps ya da vakumla müdahale gerekebilir.
Görümcem 3 yıl önce eşimin kuzeni de 3 ay önce bu şekilde normal Doğum yaptı. Eğer bu şekilde olursa Allah yardımcınız olsun.

Kızlar adet sancısı gibi sancı var özellikle ayağa kalkınca yada pozisyon değiştirince daha da şiddetleniyor bide bebek bildiğin asagi baskı yapıp çıkmaya çalışıyor yerlesuyormu yoksa doguyor mu bilemedim :(((( kasılma yok

Once suyunun gelecegini biliyordum cunku bebisin asagiya cok baski yapti sonunda keseyi patlatti eger suyun cok cok gelmiyorsa sancini sabaha kadar bekleyin ama cok geliyorsa iyice suyun azalir bu seferde sikinti olur.insallah tek avazda dogurursun gelismelerden haberdar et bizi
Bliodun niye demedin anacigim :) benimde nedense hic icime su gelcek gbi dogmuyodu ikinledigin saat 2 ydi markete gtcektik annemle. Agrimda vardi sabahtn beri sayiodum. Gidlm dedim wc girdim kurulandim ustumu cektim o sira bise akti. Ama daha iki gun once 2 tane al test pedi kullanmis renk degismedigi icin suyum degilmis demistik. Bi tane kalmisti hemen onu koydum ama ondan oncesi 1 2 damla da camasirima damladigima sait oldum. Tbi gene kandiriliyo olabilirim die gayet sakin ama heycanliydim :) pedi koydum marketw gttim :) giderken gene akti markette gene wve geldik bi baktim sirilsiklam olmus ped renk cok dikkatli bakinca yavastan maviye donuklugu vardi dr a soledim resim at dedi attm. 3.30a kdr gel dedi. Braz yemek yedim alcgm valizde olmayan ufak tefekleri topladim. Ciktik ewden giderken gene az az akiodu. Sonra geldik alttn bakti acilma ayni dedi ultrason bakti basi iyce inmis ewet gelen suyun dedi. Yatis verdi iste. Sanci bekliorum. Su haril haril gelmio az az arada gelio bebisde gayet aktif :) bu durumda sancim gelirmiki ne diosun suanlik bse yok
canim insallah hayirlisiyla saglikla.kavusalim hepimiz evlatlarimiza. Bende yarin kontrole gidicem suni sanci verelim.dicek. baslatayim diyorum kaderde ne varsa onu yasicaz rabbim guzel yazilar yazsin insallah
Anladim cnm herseyin hayirlisi.
Bana hemen suni takmışlardi suyum geldi diye,kendi sancimi bekletmediler ama acilmam yoktu hiç belki de ondan
Olablir cnm belkide. Bnmki beklick sancimi yoksa sabah 6 ya vercek suniye su geldigi icin 24 saatte dogmasi gerekio ya enfeksiyon riskinden o yuzden. Zaten gece 2 gbi antibiyotik vurcklar

Kızlar adet sancısı gibi sancı var özellikle ayağa kalkınca yada pozisyon değiştirince daha da şiddetleniyor bide bebek bildiğin asagi baskı yapıp çıkmaya çalışıyor yerlesuyormu yoksa doguyor mu bilemedim :KK43:((( kasılma yok
Yerlesio canm vajinanin ust duz kisminda sertlesme hissediosan yerlesio

Kizlar dogumum baslamis gelen suyummus yatisim ypiliyo lavman yapilck sonra sancilar takip edilcek siklasirsa dogar olmazsa yarin sabah suni takilck.. sancim vardi zaten dua edin bana nolur.. kendinize cok iyi bakin.
Sonunda mı desek :)
Hadi hayırlı doğumların olsun inşallah
Sağ salim kurtulun inşallah
Bol bol dua et sende

Ay cok heyecanlandim vallahi. Darisi basima ve tum bekleyen arkadaslarin basina ins. Bana hep soruyorlardi icine ne zaman doguyor diye. Ben de 12.12.16 da gelsin bebis diyordum. 12 aralikta bitti kismet degilmis. Bakalim yarin doktor kontrolu var yine, yerlesmeye basladi mi, icraat var mi bizim pambik oglumda.

Oğlanlar öyle oluyor. Oğlan çocuk geç doğar derler. Benim oğlumda 41+6da dürte dürte zor geldi. :)

Oy masallah 41+6 iyimis 40+ lardayiz bakalim bizimki ne zaman gelecek

Kizlar telefonumu sarja birakiyorum ufaktan uykum geldi. Ebe 5 6 cm olunca yuru dicez sana simdilik bse yapmana gerek yok bol dinlen uyu dedi . Uyurum belki. Sancimda gelir insallah dua edin lutfen. Insallah cok siddetli agrim olmaz o an aklim basimdan ucmazsa hepinize dunki gibi dua etcem. Gprusmek uzere hepinizi optum. Herkesten once size duyurdum daha memleketten kimsenin haberi yok sagsaglim doyunca soleriz die ne babam ne kardesm blmio . Herkesten once siz ogrendiniz hepinizi cok sewiorum. Allaha emanet olun...

Kizlar telefonumu sarja birakiyorum ufaktan uykum geldi. Ebe 5 6 cm olunca yuru dicez sana simdilik bse yapmana gerek yok bol dinlen uyu dedi . Uyurum belki. Sancimda gelir insallah dua edin lutfen. Insallah cok siddetli agrim olmaz o an aklim basimdan ucmazsa hepinize dunki gibi dua etcem. Gprusmek uzere hepinizi optum. Herkesten once size duyurdum daha memleketten kimsenin haberi yok sagsaglim doyunca soleriz die ne babam ne kardesm blmio . Herkesten once siz ogrendiniz hepinizi cok sewiorum. Allaha emanet olun...

Guzelce dinlen canim Allaha emanrt ol. Bizimde dualarmz senimle. Rabbim yardimcin olsun

Hayirlisi olsun bebegim ins hepimiz kurtulalim bnde yatiorum iste 2 de suyum gelmeye basladi gece 2 ye sancinin gelmesini bekliorum dedi gelmezsede gece 2 de zaten antibiyotij vurcklar. Sabahda 6 da lavmandan sonra sanci takilck en gec ikinledigin 2 ye dogar dedi. Ins suniye kalmadan gelir sanci ama suan bos yatiorum valla :)
Aynı bedende son gecenız kuzunla o zaman tadını çıkar güzel haberlerini bekliyoruz hangi hastane bu arada

Hayirlisiyla saglikla bir avazda kurtul inşallah.
Sende Allaha emanet ol.dualarim seninle ve bekleyiste olan herkesle

Canim dualarimiz seninle, insallah saglikla kavus yavruna..simdi yat dinlen guzelce

Back