- 30 Mart 2016
- 1.049
- 1.105
- 133
Ben de bir gün kala ayrıldım. Yani 17 sin de rapor almam gerekiyor. Ama 17 si cumartesi. Hafta sonuna denk gelse bile alıyor muyum
Canım benim suyum gelmişti sezaryen oldum. Sanırım bebeğin konumuyla ilgili bir de geri itiliyor bebek diye duymuştum. Annenin Kemik yapısı müsait değilse ya da normal doğumda komplikasyon oluşuyorsa acil sezaryene alınıyor hasta. Tabi doktorun tecrübesine de bağlı bu tarz bir müdahale.Benim 2. Sezerynim olcak
Doktor normalde pazartesi alalim dedi.
Ben persembe gununu istedim siki sikida tembihledi agrin sancin artarsa sn bekleme gel bebek gelmeye kalkarsa ben seninkabul edemem zeynep kamile gidersin dedi.
Risk almiyor ozel hastahaneler
Bendede o korku var sancim olmasin suyum gelmesin persembeye kadar diye diye piskolojimi bozdum.
Sen kontrolunde bunu doktorunla bi gorus.
Eger yeterli aciklik ve suyun geldiyse.
Sezeryana alabiliyormu diye
Cuma gitmem doğru olacak haklısın canımPazartesi veya cumadan alabilirsin bence raporunu. Benim 32. Haftam c,tesi gunune denk geldi. Dr un p.tesi gel oyle verelim demisti. Yine de c.tesi verip vermedigini sorabilirsin.
Gunaydin cnm ya ya sorma nst gidince biseyin kalmio :)Günaydın anneler yine sancisiz bir nst sabahına uyandikgitte doktora sancin olduğunu inandir Ediz Enesin Annesi
Gunaydin cnm ya ya sorma nst gidince biseyin kalmio :)Günaydın anneler yine sancisiz bir nst sabahına uyandikgitte doktora sancin olduğunu inandir Ediz Enesin Annesi
Anladım teşekkürlerCanım idrarı tutabiliyorsun ama onu tutamıyorsun emin olmak için biraz beklemiştim. Şimdi damla damla gelse anlarmıyım bilmiyorum ama o zaman anlamıştım ve doktora gitmiştim o gebeliğimde son 4 hafta suyum hep sınırdaydı belki ondan tetikteydim Rabbim hepimizi sağ salim kavuştursun yavrulara...
40 hafta dolunca bebek hala doğmazsa kendı doktorumuzdan gün asımı raporu alıyoruz Doğru mu anladım? Benım kız da bekleyecek sanırım gününü de aklımda bulunsunGünaydın herkese
32.hafta iznime iki gün erken ayrıldığım için bugün 40 hafta dolmuş gibi oldu, gidip gün aşımı raporu alacağım. Benim gibi 40 ı dolduran çalışan anne adayları varsa ihmal etmeyin, süreniz Doğum izninden gider yoksa
Canım benim suyum gelmişti sezaryen oldum. Sanırım bebeğin konumuyla ilgili bir de geri itiliyor bebek diye duymuştum. Annenin Kemik yapısı müsait değilse ya da normal doğumda komplikasyon oluşuyorsa acil sezaryene alınıyor hasta. Tabi doktorun tecrübesine de bağlı bu tarz bir müdahale.
kafana takıp stres yapma canım. Sezaryenden sonra ikiz doğuran dikişleri zorlananı duydum ama dikişi patlayanı hiç duymadım. Zaten az bir zaman kaldı dinlenmeye bak bol bol çok ayakta kalmamaya çalış.Canim 2 dogum arasi 2 bucuk sene oldugu icin dikislerimin atmasindan korkuyo doktorum.
Bide biraz gec iylesen bi deri yapim var.
Ve bu bebisimde 28. Haftadamda dondu ve 30. Haftadan beri gobegim baya asagida
Basi tam dikislerimin ustunde uzun bi suredir.
O yuzden bende dr da biraz endiseli bu konuda.
Gözün aydın ne güzel gelmiş kuzun. ALLah hayırla sağlıkla büyütmek nasip etsinMerhaba kizlar, bugun dogum yapali tam 1 hafta oldu. Firsat bulup ayrintilari yazamadim.
Cumartesi aksami 20:00 gibi adet agrisi gibi sancilarim basladi. Ben kizim karnimda geriniyor saniyordum, sanciya yormadim. Agrilar duzensizdi 30dak, 15dak,45dak bir geliyordu. Saat 23:00 'ten sonra agrilar siddetlenmeye baskadi. 01:30 gibi sancilar 3dak, 1,5dak bire gelmeye basladi. Hastaneyi aradim hemen gelin dediler. Esimle dogum valizimizi alip hastaneye gittik. Arabada yine sancilar devam etti, allahtan gece yarisiydi trafik falan yoktu,02:30'da hastanedeydik. Girisimiz yapildi, once bir hemsire acilmami kontrol etti. 5cm olmusum. Sonra beni odama aldilar. 03:30'da anestezi uzmani geldi epidurali yapti. Hic acimadi. 10 dak icinde tum agrilari duymamaya basladim. Inanilmaz rahatladim. 04:30'ta hemsire acikligimi kontrol etti 9,5cm olmus. 05:00'te tekrar kontrol ettiler 10cm olmusum ve o sirada suyum geldi. Artik ittirmeye baslayabilirdik. Bir kac kez denedik olmadi. Beni dinlenmeye aldilar. Bu arada bebegim iyice dogum kanalina inmeye baslamis. Hemsireler saclarini goruyorlarmis :) Saat sabah 10:00'da doktor geldi, artik bebegi dogurmamiz lazim dedi. Ikindim ikindim bebek cikmiyor. Doktor bebek gelmedigi icin forseps (metal cubuk) kullanacagini soyledi, bende kesinlikle istemedigimi soyledim. Sezeryani tercig edecegimi soyledim. Oda sezeryan icin artik cok gec oldugunu soyledi. Cok moralim bozuldu. Bana ikinmam icin son bir sans tanidi. O anda esimin elini tuttum, icimden Allah'a dua ettim bana yardim etmesi icin. Nasil ikindim bilmiyorun hicte gucum kalmamisti ama ilahi bir sekilde bebegim geldi pit diye cikti. Saat 10:44'te dogdu. O ani hayatin boyunca unutamam. Hemen kizimi gogsume yatirdilar. Gogsume yatinca aglamayi hemen kesti, bana tatli tatli bakti. Bende onunla konustum, hic aglamadi. Esimde gobek bagini kesti. Cok guzel bir andi Allah'a sukurler olsun. Kizim 2.950 gram, 51cm dogdu. Dogar dogmazda ustume kakasini yapti :)) Tam zamaninda dogmus yani, karnimdayken yapsaydi zararli olabilirmis. Dogumun guzel gecti.
Tek kotu tarafi atilan dikisler oldu. 3. Derecede yirtik olmus. Bir hafta gecti hala aciyor dikis yerleri. Tecrubeli anneler sizin agrilariniz ne kadar surmustu?
Sutumde yavas yavas gelmeye basladi. Kizimi emziriyorum, yetersiz geldigi zamanlarda mama veriyirum.
Agri, stres, telas inanin yavrunuzu kucaginiza aldiginizda hepsini unutuyorsunuz. 10000000 kere olsa yine de dogururdum kizimi.
Allah herkesin evladina saglikli mutlu anneli babali omurler nasip etsin. Dogum yapacak arkadaslara kolay dogumlar olsun insallah.
Haftasonu resmî kurumlar açık olmadığı için belki sıkıntı olabilir emin değilim ama, yine de işi şansa bırakmadan cuma günü alın benceBen de bir gün kala ayrıldım. Yani 17 sin de rapor almam gerekiyor. Ama 17 si cumartesi. Hafta sonuna denk gelse bile alıyor muyum
Evet aynen, yoksa Doğum sonrası kalan günlerden gidiyor maalesef40 hafta dolunca bebek hala doğmazsa kendı doktorumuzdan gün asımı raporu alıyoruz Doğru mu anladım? Benım kız da bekleyecek sanırım gününü de aklımda bulunsun
Canım sen sezeryan olacaksan daha neden olmadın 12 gün kalmış takvimde bugün olabilirdin aslında
aynen öyle canım, saat takıldı kaldı sanki, dün gece 2 saat ancak uyudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?