2016/2017 HAMİLE ADAYLARI

Canım bende bu ay daha önceyi net hatırlamıyorum ama bu ay bir kaç kez görünce uzayan akıntıyı nedir anlayamadım nasip gorucez bir haftam var
O akıntıya anlam yükleme bence. Geçen ay ben de yumurtlama sandım, doktor kontrolü vardı tam ertesi gün. Daha vakit var dedi. Gerçekten de dört beş gün vardı. Uzayan akıntı her zaman yumurtlama belirtisi değil. Kafan karışmasın. Adet gününden 14 gün önce olarak hesapla.

bugün çok sıkıldı canım zamanda geçmiyor dişim de ağrıyor pazartesiye kadar nasıl dayancam bakalım geçici dolguyla
Geçmiş olsun. Umarım hallolur diş problemin bir an önce. Ben ameliyatımı oldum dün. Evde dinleniyorum. Adetim de pazar günüydü. Damla damla üç gün leke geldi. Dün yeni ilaç ve antibiyotik başladım. Söküldüm sonunda. Bat 9 şubat civarı :)

14. gününcü gün mü, 14 günden sonraki gün mü?

çok geçmiş olsun

ben inşallah olurum regl çünkü 2 aylık aradan sonra bu ay çalışmalara başlıycaz :) regl bitsin şişkinlik gitbsin istiyorumda

1. Sevdigim bir yazıdan alıntı

Denemek derken? Neyi deniyorsunuz? Denediğiniz sürece gebe kalmanız zorlaşır hanımefendi, doğal yaşasanıza..
    ...
    Hanımefendi, yumurtlama gününü denk getirmeye çalışırken aslında kendi işinizi zorlaştırdığınızın farkında mısınız?
    ...
    %25 olasılıkla zaten her sağlıklı çift, arzu edilen ayda gebe kalır.
    ...
    Belirli amaçlarla hareket eden yayınlar veya ticari ürünler benim konum değil.. Ben size insanoğlunun gebe kalma olasılığını anlatayım mı? Diyelim ki, sağlıklı bir aile gebelik elde etmek istiyor ve her ikisinin de gebe kalmayı zorlaştıracak sakıncalı bir durumları yok. Yani çocuk sahibi olabileceklerini kendileri de biliyorlar diyelim.. ama öyle bir arzuları var ki, hemen bu ay gebe kalmak istiyorlar.. Eğer her iki eşte de gebelik açısından sakıncalı bir durum yoksa, arzu edilen ay içinde % 25 olasılıkla gebe kalacaklardır. Sağlıklı çiftlerin %75’i sakıncalı hiçbir şey olmadığı halde gelecek aya sarkacaklardır. Bu oran, insanoğluna verilen aylık doğurganlık oranıdır. Eğer gebe kalamayan % 75’lik gruba girdiyseniz, gelecek ay yine % 25 olasılıkla gebelik elde edeceksiniz. Diyelim ki, bir yıl tamamlandı ve hala gebe kalmadınız. Bu da doğaldır. Çünkü sağlıklı çiftlerin sadece %85’i ilk bir yıl içinde gebe kalır. %15’lik kısım, ikinci yıla sarkar.
    ...
    Yumurtlama gününü denk getirmeye çalışmayın, yani “deneme” yapmayın, doğal davranın.. Sizin yumurtlama gününü kendi başınıza bilmeniz zaten pek mümkün değil..
    ...
    Zaten adet kanamasından sonra değil, adet kanamasının ilk gününden sayılır. Yani kanamayı ilk gördüğünüz gün adet kanamanızın birinci günüdür. Önceden lekelenme geliyorsa bu sayılmaz. Kanamanın normal söktüğü gün ilk gününüzdür. Yaptığınız yanlışlık başlangıç gününü hatalı saymada değil.. Gün sayıyor olmanız yanlış.. Bakın.. Bizler mekanik bir düzende çalışan makineler değiliz. Her adet döneminin 14üncü veya başka bir gününde illaki düğmeye basılmış gibi yumurtlamayız. Ruhsal durumumuz, mevsim değişiklikleri, stres, direnç düşüren bir hastalık yaşıyor olmamız, yorgunluk gibi durumlar yumurtlamayı etkileyebilir. Hatta kuvvetli bir orgazm dahi kaçak bir yumurtlamaya neden olabilir. Yani ne kadar düzenli adet görürseniz görün, matematiksel bir hesapla yumurtlama gününü her ay tam olarak denk getiremezsiniz. Ve hatta, düzenli adet görüyor bile olsanız, her ay illa yumurtlamalı adet dönemi olacağını garanti edemezsiniz.
    ...
    Hatta olay sadece sizinle de bitmiyor. Eğer siz yumurtlama günü takip ederseniz, gün sayarsanız veya idrarda yapılan yumurtlama günü tespit eden testler kullanırsanız, eşinizin de bu takvime uymasını isteyeceksiniz değil mi? Olayı eşinizin açısından düşünün bir de.. Giderek yaklaşan yumurtlama günü.. heyecanlı bir bekleyiş.. birlikte olmayı arzu etse bile, yumurtlama gününü beklemek zorunda kalış.. Ve yumurtlama gününde görev haline gelmiş zorunlu bir cinsel ilişki.. Eşiniz sizden farklı bir rol üstleniyor bu işte.. Ismarlama ilişkiye zorlanmış oluyor. Cinsel ilişkinin doğallığını bozan her şey, başarıyı bozacaktır. Eşiniz de makine değil.. Onun da kafasında bir çok sorunlar, düşünceler, iş hayatı, hayatın tüm diğer zorlukları.. yani cinsel ilişki ısmarlama olamaz, olmamalı.. İlişkinin doğallığını, büyüsünü bozarsanız sperm kalitesi de olumsuz etkilenecektir. Yani, gebeliğin ne kadar üzerine giderseniz, gebelik o kadar sizden kaçar..

14. gününcü gün mü, 14 günden sonraki gün mü?
Yumurtlamadan 14 gün sonra regl oluruz (genelde:)
Mesela ben 25 günde regl olurum, Reglin 11. günü yumurtlama olur. 30 günde regl olan ise 16. gün yumurtlar. Bat'tan 14 gün önce. Genel kural budur ama değişmez kural değil elbette.

ya Allah rızası için böyle polyanna yazılar okudukça daha çok soğuyorum şu bebek işinden ve bu topikten.. milyon tane problem olunca ne olduğunuda yazsa ya bu polyanna abla. bizde biliyoz %25 oranları 1 yıl olmamasının normal olduğunu yaş dayanmış 30a milyon tane sorun var bebek istiyoz diye üstüne düşünce biz mi suçlu oluyoz... ben bu kadar iyi niyetli değilim valla yaşı 20lerin başındakiler ya da ilk bebeğini doğurmuş olanlar polyannacılığa devam etsinler...

Bacim sen bu yazının devamını biliyorsun zaten, daha önce de okumuştun ya, yine ben yonlendirmistim bir sayfada. Ben diğer arkadaşlar için yazdım. Devamı da sağlıksız çiftler için. Onların elbette tedavi olması gerek. Sağlık problemi yoksa bu polyannacilik değil emin ol. Ikına sıkına kimse gebe kalmadı buralarda. Kafaya takma demiyor adam ama istediğin kadar "dene" olmazsa olmaz diyor. Yüzde yirmi beş pek polyanna hesabı değil bence

Kaldı ki sen yolun başındasın. Yıllardır olmuyor gibi bunalıma girmene gerek yok ki. Benim de ağustostan beri olmuyor ama daha 35 yaşındayım Vaktim çok. Olur elbet :) Ha diyeceksin bir tane var. Deme. Bebek bebektir. On tane de olsa baştan başlayacağım sonuçta her şeye. Aynı yollardan yine sıkıntıyla geçeceğim. Her çocuk ilgi ister, bakım ister, ömrünü ister.

bebek bebektir deme canım ya lütfen olanla olmayan bir mi Allah aşkına.. ben isteme anlamında demiyorum tabi sende istiyorsun en az bizim kadar belki bizden daha fazla.. yanlış anlama ama tok ve aç hesabı bu hesap tok acin halinden gerçekten anlamıyor... karnın tok yine yemek istiyorsun ama bizler daha hiç yiyememişiz ah bir lokma geçse boğazımızdan yani bir evladımız olsa dünyalar bizim olacak.. ablamda aynı nasip değil belki diyor ama evlat hasretiyle yanan yüreğe nasıl anlatacaksın nasip olmadığını...çok şükür inançlı insanlarız ama bu sınav daha ağırmış. anne acısı baba acısı hepsini yaşadım hiç yüzüm gülmedi ama evlat acısı, eksikliği yaşamak istemiyorum...

Seni anlamak zor değil ki bana. Evladı olan iyi bilir nasıl kıymetli olduğunu. Genelde çok karamsar biriyimdir o yazıyı da iyi niyetle paylaşmadım inan ki. Merak etmeyin mutlaka olacak demek istemiyorum. Belki hiç olmayacak. Bilemeyiz. Hepimiz için aynı oranlar geçerli. Yalnız ben bir hafta zorunlu ilişkiyi denedim. Allah muhafaza... Hayattan soğudum. Hiç hayır demeyen adam sonraki haftalar yanıma yanaşmadı. Böyle olcaksa olmasın dedik. Kendi haline bıraktık. Doğal olmaktan yanayım sadece, bebek gelir mi gelmez mi bilmem ama korunmuyorum sonuçta.

Benim de bat bugün ama olmadım hala belim çok ağrıyo sadece kesin olurum bıktım valla ya

Doğrudur canim gün aşırı değerlendirip akıntıyı pek takmamak lazim

Kızlar banada bu yardım edin ya bu aksam gelmeye başladı yumurta aki biz dün degerlendirdik bu aksam ve yarın akşam da değerlendirelim diyoruz ama üst üste sorun olur mu bide bende anlamıyorum şimdi akinti gelince mi çatlamış oluyor yoksa catlamanın habercisi mi bu bilen yok mu bu konuyu

Iki gunude degerlendir canim

Kizlar su yaziyi buldum bakin isterseniz.
Kızlar bulduğum bir tabloyu sizlerle paylaşmak istedim. Hangi gün olmalı ? diye işin içinden çıkamayanlara yardımcı olur umarım. Rabbim hepimizin gönlündekini hayırlı eylesin, herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah

Yumurtlama kadın adet döngüsünün bir parçasıdır. Yumurtlama döneminden sonra gebelik ile sonuçlanacak bir cinsel ilişkiye girme hamile kalınma olasılığını mümkün kılabilir. Nasıl ve ne zaman hamile kalabileceğinizi anlamak için menstrüasyon (adet görme) döneminizi ve yumurtlamazamanlamalarınızı anlamanız şarttır.

Yumurtlamadan sonra kısa bir süre için hamile kalınabilme mümkündür. Yumurtanınfoliküllerden serbest bırakılmasından sonra 12-48 saatlik bir süreçte yumurta erkek spermi ile döllenme için kullanılabilir. Yaniyumurtlamadan sonraki 1-2 gün içerisinde hamile kalınma olasılığı mümkündür.

Yumurtlama döneminde yani öncesi vesonrasında hamile (gebe) kalma olasılığının oranları şunlardır:

• Yumurtlamadan 5 gün önce - %0
  • Yumurtlamadan 4 gün önce - % 11
  • Yumurtlamadan 3 gün önce - % 15
  • Yumurtlamadan 2 gün önce - % 20
  • Yumurtlamadan 1 gün önce - % 26
  • Yumurtlama günü - % 15
  • Yumurtlamadan 1 gün sonra - % 0.9
  • Yumurtlamadan 2 gün sonra - % 0.5
  • Yumurtlamadan 3 gün sonra - %0

Kadın yumurtlama sürecini 3 aşamayaayırırsak: Yumurtlama öncesi, yumurtlama günü ve yumurtlama sonrası. Kadınınyumurtlama gününden sonraki yumurtanın yaşama süresi 12 ila 24 saattir. Erkeğinsperminin kadın vücudunda yaşama süreci 3-5 güne kadar uzanmaktadır. Buna göre doğurgan olabileceğiniz en verimli süreç 5-7 günlük yumurtlama periyodu sürecidir.

Bundan dolayı yumurtlama günün 5 gün öncesine kadar olan bir cinsel ilişki veya yumurtlama günün 24 saat sonrasına kadar olan bir cinsel ilişkide hamile kalma ihtimali her zaman vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…