2015'de ehliyet kursuna başlayanlar, buyurun sohbet edelim :)

Bugün 3.dersimi aldım. 25 m geri geri gidiş ve 3 park deneyimi ile birkaç tur attık. Bu hafta günaşırı, haftaya hergün dersimiz olacak. 1 ders sonra da artık sınav güzergahında çalışacağız inş.. Ayrıca yeni sınav sistemine göre ilk 5 dk arabayı çalıştırmadan önce birkaç soru da sorulacakmış. Farların, klimanın, rezistansın, camların açılıp kapanması, yağ göstergesi, akü göstergesinin yeri gibi. Hatta kaputu açtırıp cam suyunun, motor yağının nereden konulacağı hakkında da sorular sorulabilecekmiş.
Komisyon çok önemli insallah karşınıza çok iyi insanlar çıkar:KK36: Heyecan oluyo mutlaka ama arabaya biraz alışınca geçiyor. Zaten bildiğiniz şeyler kendinizden emin olun normal bir ders saatinizde yaptiklarinizdan çok da farklı olmuyor. İnsallah burda tüm arkadaşların müjdeli haberini alırız :KK56:

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşaallah :KK66:

Moral verdin Russelly, sağol arkadaşım :KK68:Heyecan yapmazsam eğer, bir de kıla tüye takan bir komisyon çıkmazsa karşıma bu işi kıvırırım gibi geliyor Allahın izniyle, bakalım :KK51:
Heyecan yapmassan şayet inan komisyonlar çok şeker. Hepsi yapıcı insanlar bana inan.

Heyecan yapmassan şayet inan komisyonlar çok şeker. Hepsi yapıcı insanlar bana inan.
Bu arada sıra sende diyelim. Komisyondan rica et arabaya binmek istediğin ve ısınmak istediğini özellikle belirt :) hava zaten soğuk. Derken küçük küçük sohbetler ve bakmışsın arkadaşların olmuş. İnan ben öyle heyecanımı yok ettim. Yüzsüzlüğüm hat sahfada olmuştu ve geçtiğimi söylediler akşam. :)

Bugün sınava giren arkadaşlar, nerdesiniz? Merakla bekliyorum şahsen:KK51:
Ben bugün aşağı yukarı 2 ders yaptım. Çünkü diğer arkadaşım derse gelirken karda düşmüş kolu çok ağrıyordu, dersini tam alamadan gitmek zorunda kaldı. Ben onun saatini de kullanmış oldum böylece, arayı kapattım. Bugün sınav güzergahındaydık ilk kez. Yollar hala hafif karlı olduğundan geri gidiş ve yokuşta kalkış yapamadık, gerçi onlarda sorunum yok çok şükür. 4 kez park ettim ama yol kenarları kar öbeği, birinde kar kaldırıma rampa olmuş, farketmeden hafif kaldırıma çıkmışım, diğer 3ü çok başarılıydı. Bunun dışında trafik çoktu, kar sebebiyle araçlar da ağır ağır gidiyordu, bayağı kastı tabi debriyaj-fren-debriyaj-fren :KK34: Hocam çok ümitli benden, en iyi öğrencilerimdensin stres yapmazsan eğer alacaksın diyor ama hayırlısı. Allah büyüktür inşaallah kıvırırım bu işi :KK68:

Melofimiesi russely tebriklrr kizlar darisi bize insallah.bende son iki dersimi almayi bekliyorum 7 ve 8 i ders var aksilik olmazsa .smegol masallah diyum canim bende suruslerde iyiyim ama son surusumde uc kez istop ettirdim:KK43: gazi az verdim durkalkta :KK43: ins bu hatayi sinavda yapmam

Ya bide kar yagiyo diye cok gerildim zorla heyecanimi yenmistim yine stres basti hava durumuna baktim burda karyagis gorunuyo.karda hic surmedik sinav oncesi iki gun kaldi onda gorucem bakalim nolucak karli havada:)

Melofimiesi russely tebriklrr kizlar darisi bize insallah.bende son iki dersimi almayi bekliyorum 7 ve 8 i ders var aksilik olmazsa .smegol masallah diyum canim bende suruslerde iyiyim ama son surusumde uc kez istop ettirdim:KK43: gazi az verdim durkalkta :KK43: ins bu hatayi sinavda yapmam
Sadece sakin ol gokcerana, gazla debriyaji terazi kefesi gibi dusun, ayni oranda bir tarafa basarken digerinden ayagini cekecen:KK66: Ben simdiye kadar hic stop ettirmedim yalniz trafik sikisinca kasiliyorum. Onumdekine carparim korkusuyla cok erken duruyorum, ada donuslerinde de trafik varsa yine kasiliyorum, bakalim alisacaz artik:KK22:

Ya bide kar yagiyo diye cok gerildim zorla heyecanimi yenmistim yine stres basti hava durumuna baktim burda karyagis gorunuyo.karda hic surmedik sinav oncesi iki gun kaldi onda gorucem bakalim nolucak karli havada:)
Sizin sinav ne zaman arkadasim:KK34:

Sadece sakin ol gokcerana, gazla debriyaji terazi kefesi gibi dusun, ayni oranda bir tarafa basarken digerinden ayagini cekecen:KK66: Ben simdiye kadar hic stop ettirmedim yalniz trafik sikisinca kasiliyorum. Onumdekine carparim korkusuyla cok erken duruyorum, ada donuslerinde de trafik varsa yine kasiliyorum, bakalim alisacaz artik:KK22:

Sizin sinav ne zaman arkadasim:KK34:
Smeagol canim bizim sinavda 9 10 16 ocak dendi hangi gun giricem belli degil.ya kendimi kasmayim diyorumda bi anda kafam donuyo gaza basmayi unutuyom su yarim debriyaj yaptigimda frenden cekince ayagimi bikac saniye ayagimi bekletiyom iste o an sönuyo araba kendime kiziyom da bile bile hata yapiyom :KK43: senin sinav gunu belli mi?

Merhaba hanımlar. Konuyu yeni gördüm yazmak istedim :) önümüzdeki hafta benim de sınavım var ama inanın ne yaparım bilmiyorum. Toplam 7 ders ancak almışımdır. (Ders yazdırıp gitmeyi unutuyorum ya da okulda işim çıkıyordu hep) Hocalar gayet iyi olduğumu söylüyordu başlarda. Hatta ikinci ders geri geri gitmeyi gösterdi. Ama son iki ders çılgın geçti vitesi bire atmadan kalkmalar mı dersiniz kasise uçarak girmeler mi en son arabanın debriyaj bozuldu :KK70:Bu arada 2. viteste kalkmayı da öğrenmişim nasıl olduysa. Hiiç umudum yok ama geçerim inşallah :)

Merhaba hanımlar. Konuyu yeni gördüm yazmak istedim :) önümüzdeki hafta benim de sınavım var ama inanın ne yaparım bilmiyorum. Toplam 7 ders ancak almışımdır. (Ders yazdırıp gitmeyi unutuyorum ya da okulda işim çıkıyordu hep) Hocalar gayet iyi olduğumu söylüyordu başlarda. Hatta ikinci ders geri geri gitmeyi gösterdi. Ama son iki ders çılgın geçti vitesi bire atmadan kalkmalar mı dersiniz kasise uçarak girmeler mi en son arabanın debriyaj bozuldu :KK70:Bu arada 2. viteste kalkmayı da öğrenmişim nasıl olduysa. Hiiç umudum yok ama geçerim inşallah :)
Mrb canim.hosgeldin.valla seninde degisik olmus .galiba sinav stresi yapmissin ben diger viteslerle hic kalkis yapmadim insanlik hali olabilir.oyle olmamasi icin durdugun zaman hep vitesi boşa al kalkisa hazirlan bir al canim .ins hepimizde geceriz

Mrb canim.hosgeldin.valla seninde degisik olmus .galiba sinav stresi yapmissin ben diger viteslerle hic kalkis yapmadim insanlik hali olabilir.oyle olmamasi icin durdugun zaman hep vitesi boşa al kalkisa hazirlan bir al canim .ins hepimizde geceriz
Hoşbulduk :) Hoca da öyle öğretti vitesi boşa alıp tekrar kalkıyoruz ama unutuyorum sınav yaklaştı tutuştum galiba :)) diğer viteslerle kalkmamak lazım zaten hoca bi triplere girdi ben öyle kalkınca kızdı. Biz sınav yerinde yaptık tüm çalışmaları biraz biraz ezberledim gibi vitesi unutmazsam sorun olmaz inşallah. Aminn :KK36:

Kizlar kusura bakmayin rahatsizdim biraz uyumusum, simdi uyandim, uykum kacti, yazayim dedim :)

Smeagol canim bizim sinavda 9 10 16 ocak dendi hangi gun giricem belli degil.ya kendimi kasmayim diyorumda bi anda kafam donuyo gaza basmayi unutuyom su yarim debriyaj yaptigimda frenden cekince ayagimi bikac saniye ayagimi bekletiyom iste o an sönuyo araba kendime kiziyom da bile bile hata yapiyom :KK43: senin sinav gunu belli mi?
Gokce benimki buyuk ihtimal 9 ocakta, saati de asagi yukari 2 gibi. Yarim debriyajda kavramayi buldugun anda ayagini kilitle, zaten o noktada araba hareket ediyor biliyorsun. Evde surekli arabayi kaldirma egzersizi yap. Terazi gibi debriyaj-gaz-debriyaj-gaz. :)

Ikinci viteste kalkmayi bize de ogretirsin artik ehliyeti alinca:KK70:
Saka bir yana hala 1 haftamiz var Tantanis, bu ciddi bir sure, imkanin varsa derse git, insaallah her sey yolunda gider :KK66:

Ikinci viteste kalkmayi bize de ogretirsin artik ehliyeti alinca:KK70:
Saka bir yana hala 1 haftamiz var Tantanis, bu ciddi bir sure, imkanin varsa derse git, insaallah her sey yolunda gider :KK66:
Finallerle aynı döneme geldi ama bakalım, 3 dersim var bu hafta onlarla toparlarım inşallah :))

Kızlar sakin olun direksiyon sınavında ben şunu anladım ki komisyon çok ama çok önemli. Ben ilk sınavda kaldım ve komisyondan öyle sözler işittim ki "ben şimdiye kadar hiç mi bir şey öğrenmemişim" diye düşündüm inanın. Oysaki hocam en iyiler arasında olduğumu ilk girişte geçebileceğimi söylemişti. Moralim çok bozuldu ikinci sınava girmek istemedim hocam sağolsun motive etti girdim ve geçtim. Üstelik ilk sınavla ikinci sınav arasında sadece 1 ders aldım. Yani ilk sınavda neysem oydum. Çok şükür de geçtim. Sakin olun arabaya binince heyecan geçiyor gerçekten. Kendi kendinize "aynı derslerdeki gibi" diyeceksiniz bakın görürsünüz kızlar.
Elbette başaracaksınız :KK56: Ama hayat memat meselesi de değil sonuçta nasip her şey üzülmeye değmez inanın ilk girişte olmazsa da ikinci üçüncü nasip

X