2015'de ehliyet kursuna başlayanlar, buyurun sohbet edelim :)

Merhaba hanımlar. Konuyu yeni gördüm yazmak istedim :) önümüzdeki hafta benim de sınavım var ama inanın ne yaparım bilmiyorum. Toplam 7 ders ancak almışımdır. (Ders yazdırıp gitmeyi unutuyorum ya da okulda işim çıkıyordu hep) Hocalar gayet iyi olduğumu söylüyordu başlarda. Hatta ikinci ders geri geri gitmeyi gösterdi. Ama son iki ders çılgın geçti vitesi bire atmadan kalkmalar mı dersiniz kasise uçarak girmeler mi en son arabanın debriyaj bozuldu :KK70:Bu arada 2. viteste kalkmayı da öğrenmişim nasıl olduysa. Hiiç umudum yok ama geçerim inşallah :)
Canım merhaba hoşgeldinn :KK52: Şu ikinci vites olayına pek bi güldüm :confused: Özellikle ışıklarda stop etmemek için durunca hemen vitesi bire al naçizane tavsiyem

Ya bide kar yagiyo diye cok gerildim zorla heyecanimi yenmistim yine stres basti hava durumuna baktim burda karyagis gorunuyo.karda hic surmedik sinav oncesi iki gun kaldi onda gorucem bakalim nolucak karli havada:)
Canım sınav alanı karlı olmaz rampa vs sen merak etme çok etkilemez çünkü öyle durumda daha da yavaş sürmeni istiyorlar

Canım merhaba hoşgeldinn :KK52: Şu ikinci vites olayına pek bi güldüm :confused: Özellikle ışıklarda stop etmemek için durunca hemen vitesi bire al naçizane tavsiyem
Hoşbuldukk
Bizim sınav yerinde ışık yok çok şükür. Ben sınava odaklı bir öğrenci oldum :KK53: Durunca boşa alıp kalkarken bire alıyorum hoca öyle söyledi. Direkt bire almak daha mı kolay olur ki o_O

Melofimiesi russely tebriklrr kizlar darisi bize insallah.bende son iki dersimi almayi bekliyorum 7 ve 8 i ders var aksilik olmazsa .smegol masallah diyum canim bende suruslerde iyiyim ama son surusumde uc kez istop ettirdim:KK43: gazi az verdim durkalkta :KK43: ins bu hatayi sinavda yapmam
Teşekkürler canım darısı başına inşallah. Gazı fazla ver bir şey olmaz bırak bağırsın araba

Hoşbuldukk
Bizim sınav yerinde ışık yok çok şükür. Ben sınava odaklı bir öğrenci oldum :KK53: Durunca boşa alıp kalkarken bire alıyorum hoca öyle söyledi. Direkt bire almak daha mı kolay olur ki o_O
Canım ışık yoksa eğer sadece rampada durup kalkacaksın değil mi sonra geri geri ve park mı? Bazen önündeki sürücü adayı da şaşkın davranıp aniden durabiliyor benim başıma geliyodu ikinci sınavda solladım da kurtuldum. Mesela güzergahta giderken ekstra rampa oldu bende tali yoldan ana yola geçecekken önümdeki araç durunca bende durmak zorunda kaldım. Yani tabii ki doğrusu vitesi boşa al sonra bire ve kalkış ama bazen oluyo ki maalesef sabırsız şoförler hemen korna basıyor. Sen durduğun an fren,debriyaj-fren yapıyorsun ya ondan sonra zaten ayağın sonuna kadar debriyajda hemen vitesi bire al. Bu şekilde hiç stop etmedim ben :KK56:

Bide tabi bunu unutmak var boşa alıp unutmayım diye durunca hemen bire alıyodum ben :confused:, sınav sonuçta geçmeye yönelik çalışıyoruz ve orda seni boşa almadın diye bırakmazlar ama olaki unutur ikide kalkmaya çalışırsan stop eder ve kalırsın tantanis tantanis

Canım ışık yoksa eğer sadece rampada durup kalkacaksın değil mi sonra geri geri ve park mı? Bazen önündeki sürücü adayı da şaşkın davranıp aniden durabiliyor benim başıma geliyodu ikinci sınavda solladım da kurtuldum. Mesela güzergahta giderken ekstra rampa oldu bende tali yoldan ana yola geçecekken önümdeki araç durunca bende durmak zorunda kaldım. Yani tabii ki doğrusu vitesi boşa al sonra bire ve kalkış ama bazen oluyo ki maalesef sabırsız şoförler hemen korna basıyor. Sen durduğun an fren,debriyaj-fren yapıyorsun ya ondan sonra zaten ayağın sonuna kadar debriyajda hemen vitesi bire al. Bu şekilde hiç stop etmedim ben :KK56:
Evet sadece rampada dur kalk sonra geri geri. Ama trafiğin yoğun olabildiği bir yer kar da var dur kalklar sık olabilir. Söylediğiniz yöntem çok rahat görünüyor gerçekten, harikasınız valla. Öyle yaparım artık. :KK49:

Bide tabi bunu unutmak var boşa alıp unutmayım diye durunca hemen bire alıyodum ben :confused:, sınav sonuçta geçmeye yönelik çalışıyoruz ve orda seni boşa almadın diye bırakmazlar ama olaki unutur ikide kalkmaya çalışırsan stop eder ve kalırsın tantanis tantanis
Evett ben unutup duruyorum sürekli başım belada unutmalarla :oops:

Hoşbuldukk

Bizim hoca da asla vitesi bosta birakma der. Durunca direkt bire alip bekle der, sen de oyle yap daha kolay bence :KK66:

Çok zormuş ya çalışırken de orada mı çalışıyorsunuz

Ilk 3 ders kurs yakininda daha tenha bir guzergahda gerceklesti. 4.ders kar sebebiyle iptal olmustu ve ayni yerde olacakti. Iptal olunca 2 gun sonra o dersi sinav guzergahinda aldik. Salidan itibaren sinav guzergahinda devam edecegiz ins:KK51:

Ilk 3 ders kurs yakininda daha tenha bir guzergahda gerceklesti. 4.ders kar sebebiyle iptal olmustu ve ayni yerde olacakti. Iptal olunca 2 gun sonra o dersi sinav guzergahinda aldik. Salidan itibaren sinav guzergahinda devam edecegiz ins:KK51:
Sınavınız ne zaman? Daha az ders olmuş

X