• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

canım ben roka yıyorum hergun salatada.tek goguten 160 ml sut çıkarıyorum.roka yemedıgımde yarıya dusuyo.bırde doktor tahın helvası yeme dedı.kan sekerını yukseltıyomuş.ayrıca uzumde bebekte acayıp gaz yapıyomuş.
Sagol canim uzum konusunda haklisin ben cok dikkatli yiyorum en fazla dort bes tane
Peki roka gaz yapmiyor mu bebekte? ben ciy yesillikten korkuyorum ondan uzak durmustum.

bir saglik sitesinde bebeklerin ilk 12 ay boyunca ara ara buyume ataklari yasadiklari ve bu donemlerde saat basi emmek isteyebikdikleri ve huysuzlasabildiklerini soyluyor. ataklar dogum sonrasi ilk birkac gun, 7-10. Gunler, 2-3 haftalar, 4-6 haftalar, 3. Ay, 4. Ay, 6. Ay ve 9. Ayda oluyormus ama bebekten bebege de degisebiliyormus. 2-3 gun surebildigi gibi daha uzun da surebiliyormus.

Kızlar sinirimden ağladım. Kaynanam kuzı öptü öptü giderkende ağzımda uçuk çıkıyor deyip krem sürdü. Vicdansız. Alkaha havale ediyorum. Rabbim kızımı korusun. İnşallah bulaşmamıştır

ahh 2,5 saat nerdeee. yok canım kaç emzik denedim artık almıyo hiç birini. 30 günlüğe kadar almıştı ama şimdi tükürüyo diliyle

Benimkide öğürüyor emziği tutuyorum elimle ağzında enmzirme pozisyonunda gögsüme yaslıyırum bir iki direniyo sonra uyuyor emzikle fazla emip kusmasından daha iyi oluyor böyle

Kızlar sinirimden ağladım. Kaynanam kuzı öptü öptü giderkende ağzımda uçuk çıkıyor deyip krem sürdü. Vicdansız. Alkaha havale ediyorum. Rabbim kızımı korusun. İnşallah bulaşmamıştır
İnşallah bulaşmaz hakkaten yaptığı vicdansızlık yani minik çocuğu öpmektense iyiliğini düşünerek sevgisini gösterse keşke

Kızlar öğlen 12 den bu saate kadar bebeğim doğru düzgün uyumadı ya Kafayı yicem biekere bi saat uyudu sadece onun dışında hep meme istiyo veriyorum bu seferde memeyle kavga ediyo ağlıyo. Mememi sıkıyorum süt var gayet, istese emer heralde. Gazı yok sanırım çünkü memeye gelince bağırmaya başlıyo omzuma Alınca bağırması geçiyo. Ama bi süre sonra gene meme arıyo. Ben anlamadım bu çocuğu, doymasa kaka da yapamaz demi? Bizimki yapıyor ama
Benim oğlum da uyuyup uyandıkça huysuzlanıyor aynı anlattığın gibi aç olmasına rağmen emmiyor dik tutunca sakinliyor ama emme pozisyonuna getirince ağlıyor ben emzirmekten vazgeçip sakinleştiriyorum iyice uykuya dalınca kendisi memeyi arıyor zaten o zaman emziriyorum

İnşallah bulaşmaz hakkaten yaptığı vicdansızlık yani minik çocuğu öpmektense iyiliğini düşünerek sevgisini gösterse keşke

K.peder Cansu işe başlayınca sen bak bakıcı eline kalmasın diyor. Kamera koysunlar diyo. Ven evdeyken her gün tepemde ama. Böyle seviyor işte

Bn gercekten cok sinirli biri oldum kizim gogsumun ucubu emiyo uyumuyo artik bunldim.kac saattr artik uyu diyerek bisn.kizdim.niye boyle kizdim bilmiyorum snra anmm bisey dedi onada bagrdim bi an.sinirlerim cok bozuldu.ne bicim.insan.oldum bn.bicdan azabindan agliyorum .bn cocuguma nie boyle kizdim.diye o hic biseyin.farkinda degilmi minik yawrum :( iyi bi anne olamiyorum sanirim sewgimi gosteremiyorum stres okuyorum.ona bisey olunca :((

K.peder Cansu işe başlayınca sen bak bakıcı eline kalmasın diyor. Kamera koysunlar diyo. Ven evdeyken her gün tepemde ama. Böyle seviyor işte
Ins.bulmzmaz mikrobu kayinvalidenin.insan.kucuk cocugu cak cuk.opermi kokla bebek.o daha cok.opceksen.git ayagini op.

Kızlar biz 31 günlük olduk bugün kalca testimiz vardı sol taraf açısı geri çıktı cok üzüldum 1 ay çift bez baglayın dedi doktorumuz .
Bisey sorucam ben oğlum acikınca agliyo emziriyorum doktor iki göğsünü de hrr seferinde verceksin 10ar dakika diyo sonra çekiceksin diyo sonrada iki göğsünü sagıcaksın her seferinde diyo.ama bebeğim doymuyo yaygarayi koparıyo
Ben napayım şimdi çocuga mı uyayım önceki gb yoksa aglasada doktorun dedigini mi uygulayayım?
Doktora gittigimizde çocugumun düzeni bozuluyo eşim de doktorun dedigini yapmıyosun diye bana kızıyo onlada birbirimize gircek oluyoz doktor sen bebegi düzenine uydur dedi
Ben napayim kendi düzenimizde yani her seferde bir gögüsü tam veriyorum
Aranırsa öbüründen de biraz emiyo klasik sıkıntı lar dışında cok şükür iyi.
Doktorun dediğini uyguluyorum bugun şu an aglıyo cok göguslerim hem emzirmek ardından sagmsktan perişan
Acil bişeyler yazın lütfen kafayı yicem :((

Çokta tatlı maşallah :KK43: keşke yakınında biri olsa enazından Bebeğin biraz büyüyüp toparlananaa kadar. Mamasını kumunu gene sen al masrafını karşılamış olursun sonra alırsın tekrar. Komşun felan yok mu istemez mi kimse. Benim ablalarımında var bilirim çok hassas oluyorlar bazı durumlarda onlarında Duyguları var :KK43: sanada çok zor. Eşinin arkadaşı felan yok mu ? Bakabilecek
Keşke birini bulabilsem öyle. Herşeyini karşılarım elbette. Ama çevremde kimse yok. Annemde yanaşmıyor. Bebeğe bakarım diyor, geçiyor. Çiş yapmasa bakarım ben ona. Ama çişin önünü alamıyorum.

canım kedileri seven bi aileye versen? yada alışmalarını bekliceksin birbirlerine.biraz daha büyüse birlikte zaman geçirir daha çabuk kabullenir ama... zor dediğin gibi
Benim de düşüncem buydu cnm. Birlikte büyüsünler ama çişini önleyemiyorum. Çare bulsan buna, kendim bakacağım. Verebileceğim kimsede yok. Nasıl çaresizim anlatamam. Can onunki de, kıyamıyorum ona.

Kız cnm. Veterinerimiz de aynı şeyi diyor. Psikolojisi bozulmuş. Bebeği kıskanıyormuş. Yurtdışından getirdim ben onı. O kadar çok emek verdim ki. Ama şimdi Çaresizim . Bunalmış hissediyorum kendimi.
aslında ne kadar güzel olacaktı bebeğinin hayvan sevgisiyle büyümesi, ama tabi 2 si birlikte çok zordur inş verebilecek iyi bir yer bulursun

ayy bulaşmamıştır inş kıza, sen iyi şeyler düşün yapacak birşey yok o da babaannesi. yakın zamanda farkına varsa bari bu yaptıklarının yanlış olduğunun

Bn gercekten cok sinirli biri oldum kizim gogsumun ucubu emiyo uyumuyo artik bunldim.kac saattr artik uyu diyerek bisn.kizdim.niye boyle kizdim bilmiyorum snra anmm bisey dedi onada bagrdim bi an.sinirlerim cok bozuldu.ne bicim.insan.oldum bn.bicdan azabindan agliyorum .bn cocuguma nie boyle kizdim.diye o hic biseyin.farkinda degilmi minik yawrum :KK43: iyi bi anne olamiyorum sanirim sewgimi gosteremiyorum stres okuyorum.ona bisey olunca :KK43:(
canım çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz zaman zaman, benim de bu süreçte anneme bebeğime kızdığım oldu kendini suçlama, sen de hassas bir dönemden geçiyorsun kolay değil. zamanla hepimiz alışacağız herşey daha güzel olacak:KK51:

Kızlar biz 31 günlük olduk bugün kalca testimiz vardı sol taraf açısı geri çıktı cok üzüldum 1 ay çift bez baglayın dedi doktorumuz .
Bisey sorucam ben oğlum acikınca agliyo emziriyorum doktor iki göğsünü de hrr seferinde verceksin 10ar dakika diyo sonra çekiceksin diyo sonrada iki göğsünü sagıcaksın her seferinde diyo.ama bebeğim doymuyo yaygarayi koparıyo
Ben napayım şimdi çocuga mı uyayım önceki gb yoksa aglasada doktorun dedigini mi uygulayayım?
Doktora gittigimizde çocugumun düzeni bozuluyo eşim de doktorun dedigini yapmıyosun diye bana kızıyo onlada birbirimize gircek oluyoz doktor sen bebegi düzenine uydur dedi
Doktorun dediğini uyguluyorum bugun şu an aglıyo cok göguslerim hem emzirmek ardından sagmsktan perişan
Acil bişeyler yazın lütfen kafayı yicem :KK43:(
bence doktorunun dediği çok genel bir durum, tanam olması gereken o şekilde olabilir ama her bebeğin ihtiyaçları farklı. sen bebeğini biliyorsun sonuçta onunla birlikte olan sensin daha çok emmek istiyorsa emsin bence süt varken niye kısıtlayasın ki çocuğu:110:

aslında ne kadar güzel olacaktı bebeğinin hayvan sevgisiyle büyümesi, ama tabi 2 si birlikte çok zordur inş verebilecek iyi bir yer bulursun

ayy bulaşmamıştır inş kıza, sen iyi şeyler düşün yapacak birşey yok o da babaannesi. yakın zamanda farkına varsa bari bu yaptıklarının yanlış olduğunun

canım çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz zaman zaman, benim de bu süreçte anneme bebeğime kızdığım oldu kendini suçlama, sen de hassas bir dönemden geçiyorsun kolay değil. zamanla hepimiz alışacağız herşey daha güzel olacak:KK51:

bence doktorunun dediği çok genel bir durum, tanam olması gereken o şekilde olabilir ama her bebeğin ihtiyaçları farklı. sen bebeğini biliyorsun sonuçta onunla birlikte olan sensin daha çok emmek istiyorsa emsin bence süt varken niye kısıtlayasın ki çocuğu:110:
Insallj canimm.

Benimkide öğürüyor emziği tutuyorum elimle ağzında enmzirme pozisyonunda gögsüme yaslıyırum bir iki direniyo sonra uyuyor emzikle fazla emip kusmasından daha iyi oluyor böyle
benimki artık o plastik kısım ağzına değer değmez basıyo yaygarayı:( inşallah şu 3 ay geçse de kurtulsak şu kolikten

canım doktor bana da çok şey söyledi ama uygulamada olmadı maalesef:( ben de kendi düzenimde devam ediyorum daha rahatım. bence sen oğluna göre şekillendir hayatını sonuçta her bebeğin gelişimi farklı teori her zaman pratikte geçerli olmuyor maalesef:(

Bn gercekten cok sinirli biri oldum kizim gogsumun ucubu emiyo uyumuyo artik bunldim.kac saattr artik uyu diyerek bisn.kizdim.niye boyle kizdim bilmiyorum snra anmm bisey dedi onada bagrdim bi an.sinirlerim cok bozuldu.ne bicim.insan.oldum bn.bicdan azabindan agliyorum .bn cocuguma nie boyle kizdim.diye o hic biseyin.farkinda degilmi minik yawrum :KK43: iyi bi anne olamiyorum sanirim sewgimi gosteremiyorum stres okuyorum.ona bisey olunca :KK43:(
canım ben de senin gibiydim kolik ağlamaları yüzünden çok zor günler geçirdim. hala da geçiriyorum. ben de bebeğime çok kızdım arkasından kendime kızdım...ama biz de insanız ve bebekle ilgilenen başka kimse yok o yüzden sinirlerimiz bozulabiliyor ama zamanla geçecek inşallah

Kızlar öğlen 12 den bu saate kadar bebeğim doğru düzgün uyumadı ya Kafayı yicem biekere bi saat uyudu sadece onun dışında hep meme istiyo veriyorum bu seferde memeyle kavga ediyo ağlıyo. Mememi sıkıyorum süt var gayet, istese emer heralde. Gazı yok sanırım çünkü memeye gelince bağırmaya başlıyo omzuma Alınca bağırması geçiyo. Ama bi süre sonra gene meme arıyo. Ben anlamadım bu çocuğu, doymasa kaka da yapamaz demi? Bizimki yapıyor ama

Yazdıklarının aynısını ben yaşıyorum :) bnm kızımda bir gün uyuyor bir gün uyumuyor böyle bir düzen kurdu kendine :)) uyumadığı günde memede kalmak istiyor sıksık ama karnı doyup süt gelmeye devam ettiği için sinirleniyor memeyle kavga ediyor. Kucakta gezdiriyorum dışarı çıkarıyorum ilgisini dağıtmaya çalışıyorum akşam uyku saatine kadar yoksa sürekli mızırdanıyor. Ertesi günde emip uyuyor akşama kadar çok fazla uyanık kalmıyor. Doyuyordur cnm uyuyamadığı için huysuzlanıyor bnce oyüzden böyle yapıyorlar.

Ben kendi düzenime uydurmaya çalıştım olmadı annemde demişti sen bebege uyacaksın diye bebege uydugumdan beri rahatım günümü oğlum belirliyo o nasıl isterse öyle devam ediyoruz minicik bebeği zaten zorlamak yanlış istediği gibi emsin

Back