• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Ilk hafta kontrole goturmedin mi? Sonucta ciktin disariya yani. Bizimki 11 gunluk 3 kez disari ciktik. Onunda temiz acik havaya ihtiyaci var. ayrica ben 40 gun evde otursam kafayi kirardim heralde:confused:
Götürck canım valla ona bile sevindim bende, hatta yarında yine gitcez onu bekliyorum. Ben çıktım bikaç kez az da olsa ama Aklım hep evde bebişte kalıyor rahat edemiyorum. Eşim Bebeğin çıkmasını istemiyor kırkına kadar :(

Kizlar neden ki 40i cikana kadar evden cikilmaz diyolar ben cikiyorum ne oluyor ki yani
hassas olursun hasta olma diye sanırım yoksa ne olacak hastaneden eve geliyoruz bebişi kontrole ilk ay aşısına götürüyoruz birşey olmuyor çok şükür bi hava alalım diyince mi olacak kendine dikkat ederek çok yormadan çıkarsan hiçbirşey olmaz İnşallah bence

Kizlar neden ki 40i cikana kadar evden cikilmaz diyolar ben cikiyorum ne oluyor ki yani
Eskiler oyle diyor da bişey olduğu yok bence, ilk hafta gün aşırı hastaneye gittik sarılıktan dolayı ikinci hafta desen benim dikişlerim açıldı nerdeyse her gün gittik. Avmde de gezdik markete de gittik. Çok şukur bişey olmadı. İnsan kırk gün evde kafayı yer bana da çok iyi geldi bebeğim dr dışarda sakinleşiyor

Kızlar resmen korkudan bebeğimi emziremiyorum :( bugn meme biraz dolmuştu tek mememi tam boşaltana kadar bebeğimi emzirdim sonra gazı için kaldırdığımda öyle bir küstümü fışkırarak ve Yediğinin hepsini çıakrdı. Sonra kv falan bi daha emzirme dediler Ama çocuk sürekli Aranıyor ve midesi boşaldı yani ben de boşalan memeden az az verdim. Sonra gaz problemi başladı uykuya da Dalamadı yavrum sonra ben biraz daha emzirdim bu seferde eşim başladı çocuğun gazı var sen hala Emziriyosn diye, verme meme diyorlar bana. Ama yavrum benim kucağıma gelince sakinleşiyor ve sürekli Orayı burayı emiyor ben nasıl kıyayım belliki aç yani :( bana sütün çok tazyikli gelio ondan kusuyo diyorlar. Çocuğu iki saatte zorla uyuttular şimdi. En son iki saat önce az emzirebilmilştm şimdide uyandırma o acıkınca uyanır diyorlar. Napcamı şaşırdım ya tecrübeszlk çok zor :( sizce bebeğim aç olmasa uykuya dalmakta zorlanımı? Yada acıkınca uyanır mı sizce? Of içim hiç rahat değil.. Bide çocuk çok Doymuş Karnı şişmiş diyorlar emzirmeyim diye. Sizce o şekilde belli olurmu karnının tokluğu?

Ben de cikiyordum catlardim heralde hic cikmasaydm. Buyukler der ya lohusa kadinin mezari 40 gun acik kalir diye, normalden daha direncsiz olurmus lohusalar. O yizden evde kalip istirahat edelim diye:)

Eskiler oyle diyor da bişey olduğu yok bence, ilk hafta gün aşırı hastaneye gittik sarılıktan dolayı ikinci hafta desen benim dikişlerim açıldı nerdeyse her gün gittik. Avmde de gezdik markete de gittik. Çok şukur bişey olmadı. İnsan kırk gün evde kafayı yer bana da çok iyi geldi bebeğim dr dışarda sakinleşiyor

Biz de ciktik, asiydi kontroldu vs.. Dugune bile gittik :)

valla her gün gezioz biz eşim izinde..2-3 saat bile olsa çok iyi geliyor..dün çekirdek ailemizle kısa bi piknik bile yaptık ;)
yaz günü evde durmayın kış olsa hadi hastalanır derdik ama şimdi tadını çıkarın..emzirme örtünüz varsa emzirmek de sıkıntı olmuyor bilmeyen anlamıyor zaten..geçen avm de bi kadın oturuş emziriyo örtüsü vardı bilmeyen anlamaz yani

Kızlar resmen korkudan bebeğimi emziremiyorum :KK43: bugn meme biraz dolmuştu tek mememi tam boşaltana kadar bebeğimi emzirdim sonra gazı için kaldırdığımda öyle bir küstümü fışkırarak ve Yediğinin hepsini çıakrdı. Sonra kv falan bi daha emzirme dediler Ama çocuk sürekli Aranıyor ve midesi boşaldı yani ben de boşalan memeden az az verdim. Sonra gaz problemi başladı uykuya da Dalamadı yavrum sonra ben biraz daha emzirdim bu seferde eşim başladı çocuğun gazı var sen hala Emziriyosn diye, verme meme diyorlar bana. Ama yavrum benim kucağıma gelince sakinleşiyor ve sürekli Orayı burayı emiyor ben nasıl kıyayım belliki aç yani :KK43: bana sütün çok tazyikli gelio ondan kusuyo diyorlar. Çocuğu iki saatte zorla uyuttular şimdi. En son iki saat önce az emzirebilmilştm şimdide uyandırma o acıkınca uyanır diyorlar. Napcamı şaşırdım ya tecrübeszlk çok zor :KK43: sizce bebeğim aç olmasa uykuya dalmakta zorlanımı? Yada acıkınca uyanır mı sizce? Of içim hiç rahat değil.. Bide çocuk çok Doymuş Karnı şişmiş diyorlar emzirmeyim diye. Sizce o şekilde belli olurmu karnının tokluğu?

canım benm kızım da gazlı..gazlı bebek sürekli meme de durmak ister en güvendiği rahatladığı yer orası koku tanıdık ;) hepsini kusmuyordur canım kalıyordur ona..bebeğin ne kadar hatırlayamadım benim ki 25 günlük şu anda uyanmadığı sürece kaldırmıyorum ama en fazla 3 saat olmuştur zaten..4-5 saati geçerse veririsin uykuda memeni emer ttekrar uyur tabi uyku da meme alırsa

Kızlar resmen korkudan bebeğimi emziremiyorum :KK43: bugn meme biraz dolmuştu tek mememi tam boşaltana kadar bebeğimi emzirdim sonra gazı için kaldırdığımda öyle bir küstümü fışkırarak ve Yediğinin hepsini çıakrdı. Sonra kv falan bi daha emzirme dediler Ama çocuk sürekli Aranıyor ve midesi boşaldı yani ben de boşalan memeden az az verdim. Sonra gaz problemi başladı uykuya da Dalamadı yavrum sonra ben biraz daha emzirdim bu seferde eşim başladı çocuğun gazı var sen hala Emziriyosn diye, verme meme diyorlar bana. Ama yavrum benim kucağıma gelince sakinleşiyor ve sürekli Orayı burayı emiyor ben nasıl kıyayım belliki aç yani :KK43: bana sütün çok tazyikli gelio ondan kusuyo diyorlar. Çocuğu iki saatte zorla uyuttular şimdi. En son iki saat önce az emzirebilmilştm şimdide uyandırma o acıkınca uyanır diyorlar. Napcamı şaşırdım ya tecrübeszlk çok zor :KK43: sizce bebeğim aç olmasa uykuya dalmakta zorlanımı? Yada acıkınca uyanır mı sizce? Of içim hiç rahat değil.. Bide çocuk çok Doymuş Karnı şişmiş diyorlar emzirmeyim diye. Sizce o şekilde belli olurmu karnının tokluğu?

Valla anlattiklarin hic kesin emin olunacakcseyler degil gibi geldi bana:)
Ben de anlamiyorum cocugumun dilinden. Her aksam krizi tutuyor, sutum var ama iki cekip ucuncude sunduruyor sonra cigligi basiyor kafasini cekiyor, kafasini zorla memeye getirince de acliktan olmuscesine saldiriyor ama iki saniye emiyor:). Ac degil biliyorum buna ragmen 60 cc mama icip oyle rahatliyor. Onu icerken hic sikinti yok ama illa aksam emzirirken bunu yapiyor. En az bir ogun mama yiyesi geliyor heralde:)
Dinleme kijseyi dicem ama buyuk olunca basta karsi da gelemiyo insan.

Ac olunca uyumuyo bizimki de ama ondan eminim en azindan. Cok ac olsa uyusa bile hemen uyanip ciglik koparir. Cok ejiyosacfazlasini kusuyodur, surekli kusmuyorsa tabii.
Bi de karni sertse gazi vardir benim oglujda oyle oluyor, masaj yapiyorum karnina zeytinyagiyla. 1 cay kasigi kimyonlu su veriyorum.hemen olmasa da bir iki saat icinde rahatliyor.

dogum yapan anneler bir sorum olacak dogum oncesi kasilmalariniz belemi vuruyodu yoksa kasiklarami benim kasiklarim patliycakmis gibi oluyor kasilma geldiginde daha dogum yapamadimda:KK51:
Canım yalancı sancılar kasıkta bende ıkı uç gün önce başladı kasıkta bele vurduğu gün dogum olur ve dayanılmaz zaten anlarsın

Ben 3 km yuruyorum bi saat oluyo comeliyorum hurma yedim cok. Yok anacjm bnm kiz girmiyo kanala.gelmkde istemiyo .ic catimin dar olup olmadigini anlmiyomu doktr bna dar olabilir bilemiyorum dedi
Canım kanala takılma beynimde ınmemıştı bır gece bır saatten fazla Yürüdük eve geldım kasığım çok ağrıdı sabaha kadar sabah sancım geldı zaten

kizlar bebeğim 12 günlük kac saatte bir besliyorsunu ben 1.5 2 saatte bir kaldiriyorum ama eşim artik sanada yazik 3 saat ni dinlensin oda sende diyor siZ ne kadar ara veriyorsunuz

Kızma bana ama sinir oldym eşinle kayınvaldene... Sen o bebeğin annesisin, sen yavrunun aç olduğunu düşünüyorsan o bebek açtır... Kusmuş midesinde bişey kalmamış tamam kısa bi süre bebişte mideside dinlensinde aç aç zorla uyutmak ne oluyor!!! Sen kimseyi değil sadece annelik içgüdülerini dinle... O an emzirmek istiyosan emzir, uyutmak istiyorsan uyut... Bebeğin için en iyisini sen bilirsin...Bu arada farkettiğim bişey var boş mide daha çok gaz yapıyor... Midesi doldukça gazı çıkarıyor yoksa kıpkırmızı olup kuvranıyor benim kuzum:(

Kizlar bebisim 47 gunluk oldu.1.5 saate bir uyanip meme emiyor.sizin bebislerde durum nasil.cok yorucu oluyor boyle.sutum cok sukur var.yetmedigini dusunmuyorum

Allah ya
Kizlar 14 temmuzda medipol mega bagcilar hastanesinde dogum yaptim.ultrason muayenelerimde son gune kadar bebegimin 3200 gr civari oldugu soylendi.bu arada doktorumun adida lebriz hale aktün tamer. Bebegim 14 temmuzda sancilarim olmamasi nedeniyle suni sanciyla normal dogum ile dunyaya geldi.39+6 gunluktu.lebriz hanim izne ayrilacagindan ve ogun nobetci olacagindan dolayi yatisimi yaptirdi.fakat nobetci olmasina ragmen hic bi ozel ilgisini goremedim.dogumda bile 5 dk falan gordum.oysaki ben kendi sancimi 1 hafta daha bekleyebilir baska bir doktorda dogum yapabilirdim.kendi doktorum benle ilgilenicek diye suni sanciyi kabul ettim
suni sancinin ne kadar zor oldugunu yasayanlar bilir..dogumum gerceklesti ve 3200 gr denen bebek 4000 gr dogdu.benim fazlasiyla dikisim oldu. Saat 15.00 te doguma girdim.15.20 de kizim dunyaya geldi 17.00de dikisim bitti siz dusunun.dikis esnasinda cektigim acinin tarifi yok resmen canli canli dikildim.uyusturucu ignr yaptilar fakat o nasil bir uyusturmadir bilmiyorum inanilmaz canim yandi.ustelik dikisi yapan kisinin cirkin davranislarina maruz kaldim.ilgisiz soguk sert azarlayici ifadeler! Taburcu olup bebegimizle eve geldik ve 15 gun sonrasinda kizimin koprucuk kemiginin cikintili durdugunu fark ettim.hastaneye goturduk kirildigini soylediler!!!! Dogum sirasinda olabilirmis.kemik kendi kendine kaynamis bebegim gunlerce kirik bi kemikle savas vermis resmen.hastaneden saglikli diye taburcu edildi hic bir bilgi verilmedi.lebriz hale hanima durumu soyledigimde ise bana verdigi cevap boyle birseyin dogumda mumkun olmayacagi,hastanede fark edilecegi,bebegi tutarken ters bir hareketle bizim yapmis olabilecegimizdi!! Hangi anne bebegini ters bi hareketle tutar zaten o kadar miniklerki dokunmaya kiyamiyoruz.doktorumdan muayenelerinden cok memnundum fakat dogumda ve sonrasinda yasadigim bu olaylar beni fazlasiyla uzdu kizdirdi. Yarin bebegimi ortopediste goturecegiz umarim bir sorun cikmaz dualarinizi eksik etmeyin.medipol mega da dogum yapacak arkadaslarimda mutlaka yasadiklarimi dikkate alsinlarr..aynilarini siz yasamayin
Allah yardimcin olsun. Cok zor gunler yasamissin.bebeginin kemigi kesin dogum sirasinda zorlamadan kirilmistir.ayni olay 2 ay once mersinde oldu.bebegin kemiginin kirik oldugunu bile siylemeden aileye teslim etmisler.bebek surekli aglayinca ortaya cikmis durum https://www.google.com.tr/search?re...id-browser-type&qsubts=1438722063660&devloc=0
Intren bak istersen.bence cektiklerin yanina kalmasin.adalet onunde hakkini ara.dava ac o vicdansizlara

Kizlar bugun uyandim sag gogsum tas gibi olmus.gece uyku sersemligiyle hep sol gogsumu emzirmisin sanirim.oglene dogru ateslendim.38.5 oldu atesim.soguk dus iyi geldi.bilgini olsun diye soyluyorum.gogsunuzun tam bosalmasina dikkat edin.sirasiyla emzirin

kizlar bebeğim 12 günlük kac saatte bir besliyorsunu ben 1.5 2 saatte bir kaldiriyorum ama eşim artik sanada yazik 3 saat ni dinlensin oda sende diyor siZ ne kadar ara veriyorsunuz

Canm eğer bebeğinin sarılığı yoksa ve kendi uyanmıyorsa gece 3 saatte bir uyandırıp emzirebilirsin. Ama gündüz 2 saatte bir emzir çünkü daha çok küçük. Ben gece de 2 saatte bir emziriyorum ama kendi uyanıyor istiyor. Kendi uyanmadığında 3 saati bulduğu oluyor.

Back