Kızlar geçenlerde başımızdan geçen bi olayı anlatayım da size de Tecrübe olsun...
Kızım akşam uyumakta zorlanıyordu , ben de eşim uykusuz kalmasın sabah erkenden işe gidecek diye kızı alıp oturma odasına geldim, yanına uzandım. Acıkmış gibi ağzını gezdiriyordu, ben de emzirdim. Yavrum ne de güzel yedi, ağzından memeyi çeker çekmez kusmaya başladı ama ne kusma, tazyikli su gibi akıyo. Birden kızın nefesi kesildi kıpkırmızı kesildi. Kaldırıyorum, indşriyorum geçmedi, dilini kontrol ettim ağzında. Normalde soğuk kanlı olan ben bağırmaya başladım, kız ölüyo diye
. Eşim sesime uyanıp geldi, uyku sersemi Aldı kızı elimden, nefes borusuna kusmuk kaçmıştır diye bildiği ilk yardım yöntemlerini denedi, yavrum ağlamaya başladı, bi iki saniye sonra yine oldu. Yüzünü başını ılık suyla yıkadık kendine geldi ama nasıl yorgun düşmüştü bi bilseniz. Hemen acili aradık hastaneye gelin dediler. Islak halde battaniyelere sarıp gittik, belirgin bişey yok diye o gece hastanede bıraktılar bizi . Aynı şey hastanede de oldu. Çok acıkmıştı ben de emzirdim az bişey, Dr yanımdaydı Allahtan . Hemen bırak yatağa dedi, yan çevirdi, yüzünü görebileceğim şekilde. Böyle beklememiz gerekiyormuş kusması bitene kadar. Bebeklerin küçük dili nefes borusunu tıkadığı zaman kusma bitene kadar açılmazmış. Nefes borusuna kusmuk kaçmasın diye. Bu korku bana yetti de arttı
. Başınıza gelirse bebeği ürkütmeden yan çevirin kusması bitip nefesini çekene kadar, veee sakin olun:)