• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Ya kızlar bişey sorcam, ben bebeğimi emzirirken boşta kalan göğsümden süt şırıl şırıl akıyor kıyafetlerim hep ıslanıyor her emzirmeden sonra üstümü değiştirmek zorunda kalıyorum :( sütüm de ziyan oluyor bunu toplamanın bi yolu var mı biliyor musunuz :(

Merhaba temmuz annrleri bebisleriniz hayirli olsun Allah anneli babali buyutsun saglikla huzurla insallahh gozunuzaydin..kizlar size bikac sorum vat lutfen bana yardim eder misiniz ben ocak annesiyim bi kizim olcak ama biz 4bucuk aylik hammis olmamiza ragmen surekli istifra ediyoruz bide ben cok zayifim 1.70boy 40kilo yani cocugum beslenemicek diye korkuyrm suan grami iyi ama burda 4kilo dogum yapan arkadaslarim 3bucuk daha fazla yapan arkadaslarm bana yardim eder misinz nasil besleneyim istifra devam ediyo nasi beslediniz bebeginizi ayva yiyen var mi aranizda faydasi goren en cok ne yemeliyim nasi beslenmeliyim lutfen yardim edin
Benim mide bulantım da 25. Haftaya kadar falan devam etti ne yaptıysam geçmedi ama ilaç kullanmadım dpltorum vermedi

Merhaba temmuz annrleri bebisleriniz hayirli olsun Allah anneli babali buyutsun saglikla huzurla insallahh gozunuzaydin..kizlar size bikac sorum vat lutfen bana yardim eder misiniz ben ocak annesiyim bi kizim olcak ama biz 4bucuk aylik hammis olmamiza ragmen surekli istifra ediyoruz bide ben cok zayifim 1.70boy 40kilo yani cocugum beslenemicek diye korkuyrm suan grami iyi ama burda 4kilo dogum yapan arkadaslarim 3bucuk daha fazla yapan arkadaslarm bana yardim eder misinz nasil besleneyim istifra devam ediyo nasi beslediniz bebeginizi ayva yiyen var mi aranizda faydasi goren en cok ne yemeliyim nasi beslenmeliyim lutfen yardim edin
Diğer mesajım yarım kaldı :D aç. Kalınca bulanıyordu çok yiyince de bulanıyordu ben de azar azar yiyerek bulantıyı azalttım :( beslenmeme fazla dikkat edemedim fazla yiyemediğim için haliyle :( oğlum 3920 gram doğdu. Bence sadece yiyip içtiğinle alakalı değil yapısal gibi geliyor bana biraz. Elinden geldiğince sağlıklı beslen tabi bebeğin kilolu olması da sağlıklı olması demek değil sonuçta sağlıklı olsun yeter hatta tombiş olmasın kolay doğsun ;)

Diğer mesajım yarım kaldı :KK70: aç. Kalınca bulanıyordu çok yiyince de bulanıyordu ben de azar azar yiyerek bulantıyı azalttım :KK43: beslenmeme fazla dikkat edemedim fazla yiyemediğim için haliyle :KK43: oğlum 3920 gram doğdu. Bence sadece yiyip içtiğinle alakalı değil yapısal gibi geliyor bana biraz. Elinden geldiğince sağlıklı beslen tabi bebeğin kilolu olması da sağlıklı olması demek değil sonuçta sağlıklı olsun yeter hatta tombiş olmasın kolay doğsun :KK66:
Masallah canim cok iyi kilosu bence bebegin darisi basima insallah Allah dort gozden ayirmasin cok sagol tesekkur ederim cevap verdigin icin

Ben pişik kremi olarak rossmanndan babydream pişik kremi aldım bi seferde geçirdi maşallah ama pişik kremi isiliğie iyi gelir mi ki :KK43: benim oplumun da yanaklaında çıktı azıcık terleyince oluyor bence zaten bi çıtliçıtlı body giydiriyorum daha ince giysirme şansım yok :'(

bende bi tek kısa kollu badi giydiriyorum ama emerken çok terliyo ondan tekrarlıyor sanıyorum :(

evet canım annem gelince rahatladım. Sen ne yaptın kim ilgilendi seninle ablan geldi mi

Ay sevindim canım. Doktor parmağıyla kasları kontrol etti. Yırtık yok. Toparlar dedi ama korktum
Ablam geldi canım 4 gün kaldı.Sonra görümcemin kızı geldi 24 yaşında sağolsun 17 gün kaldı yardımcı oldu baya.
Canım makattaki acı çok fena tuvaletini yapamıyorsun sonra yukarı doğru bir ağrı dayanamıyordum.sulu beslenmeye dikkat etmek gerek.Dikişlerden ıkınmak zor oluyor.Bol su bana doktorum 3,5 litre su içmelisin bel ağrın çok olur demişti bir de büyük tuvalet sıkınıtlı olur.
Ben çok içmediğimde bel ağrım oldu bir de süt sıtması oldum o ne kötü bir şey sanki elektrikli sandalyeye oturttular bağıra bağıra titredim eşim zor acile yetiştirdi.

merhaba bebeğin hayırlı olsun sağlıkla doğsun.Ben de hamileliğimin 5. ayına kadar çıkardım.Yemek kelimesi bile midemi bulandırıyordu ilk başta 3 kilo verdim bu yüzden.Zar zor yiyebildim o da az miktarda.5. ayda bitti oh dedim 7. ayda tekrar başladı çıkarmalar.Toplam 7 kilo aldım.Oğlum 3,730 gr 52 cm doğdu.Ayva yedim biraz fayda ediyor bulantıya.Çilek ve salatalık favori yiyeceklerimdi.
Yumurtanı ye sütünü iç et ve tavuğu bir de meyveni ihmal etme tavsiyelerim bunlar.

merhaba bebeğin hayırlı olsun sağlıkla doğsun.Ben de hamileliğimin 5. ayına kadar çıkardım.Yemek kelimesi bile midemi bulandırıyordu ilk başta 3 kilo verdim bu yüzden.Zar zor yiyebildim o da az miktarda.5. ayda bitti oh dedim 7. ayda tekrar başladı çıkarmalar.Toplam 7 kilo aldım.Oğlum 3,730 gr 52 cm doğdu.Ayva yedim biraz fayda ediyor bulantıya.Çilek ve salatalık favori yiyeceklerimdi.
Yumurtanı ye sütünü iç et ve tavuğu bir de meyveni ihmal etme tavsiyelerim bunlar.
Cok tesekkur ederim canim Allah anali babali buyutsun masallahhh oglusuna insallah..cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz

Cok tesekkur ederim canim Allah anali babali buyutsun masallahhh oglusuna insallah..cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz
Rica ederim başka sormak istediğin varsa seve seve cevaplarım.Benim 2. hamileliğim olmasına rağmen ilk gibi heyecanlıydım ve korkuyordum iyi beslenemiyorum diye.Çok takmamak lazım.

Firsat bulmusken ben de dogum hikayemi yazayim, belki yeni sayfa acilir diye bekliyecektim ama sanirim buraya yaziyor herkes:KK66:...
o2.07. persembe günü kontrolüm vardi, dr biraz elle kurcaladi, rahatini bozalim da artik gelsin demisti.Ayni gün idrar torbasi ve idrar yolu enfeksiyonu cikti bende, önceden hissettigim sancilar rahimden dolayi degil bundan kaynakliymis.Tek kullanimlik bi antibiyotik toz vermisti dr, onu ictim, yemegimi filan yedim, aksama dogru yine sancilar basladi, zaten hep aksama dogru basliyor, gece siddetleniyor ve sabaha geciyordu.Yine öyle oldugunu düsündüm ve dayanabilirim dedim.ama aksam 23 gibi dayanilmaz oldu, evde turlamaya basladim, bi oraya bi buraya gidip geliyorum, yine gidip hastaneden eve dönmek istemiyordum cünkü.Esim dayanamadi halime kalk evde mi doguracaksin deyip aldi bavulumuzu arabaya götürdü. Ben de kizlarin ikisini bizim yataga yatirdim ve durumu anlattim, amcalari geldi yanlarinda kalmak icin.Öpüsüp koklastik gözlerimiz dolu ayrildik birbirimizden.
Hastaneye varinca hemen Nst ye bagladilar ama öyle cok ciddi bi sanci cikmiyordu, ama ben de dayanamaz hale gelmistim, esim enfeksiyondan olabilir mi diye sorunca ebe kontrol etmek istedi.Aciklik 3 cm di, ama benim agrim da coktu, bana bi agri kesici verdiler ve yürümemi söylediler, hastanede, sokaklarda turlayip durduk ama sancilar bi türlü düzene girmedi. Sabah 7 gibi asistan ebe kontrol etti aciklik 7 cm olmus dedi, ben ne bileyim ebenin acemi oldugunu ve yanlis ölctügünü:KK48:. Yine cikip yürü dediler, ciktik disari yine , aciktim da bu arada:oops:.Esim beni hastanenin yanindaki firina götürüp doyurdu bi güzel, ye pehlivanim ye diyip duruyordu:KK70:.karnimi doyurdum, kizlarimi arayip uyandirdim, okula gitmeleri icin.
Hastaneye geri dönünce benim sancilar kesildi:KK57:, ama bu halde eve de yollayamayiz deyip yatisimi yaptilar.Odaya cikinca esyalarimi dolaba yerlestirdim, dusumu aldim, yemegim geldi onu da yedimHoppa, biraz yürüyüp geldik ama bende bi huzursuzluk var. Sancilar basladi yine, dk tutuyorum ama bi düzene girmedi yine. Dayanamiyordum artik yatagima uzandim, esim yanimda sanci basladikca o dk tutup not ediyordu. Son gelen sanci cok siddetliydi ve aniden suyum bosaldi, kalkmaya calistim yapamadim sanci kesilene kadar bekledim uzanarak. Wc ye gidip kontrol edeyim dedim ne göreyim, suyum yesil ve icinde yesilimsi parcaciklar vardi. ciktigimda esim tekerlekli sandalyeyle kapida bekliyo, hadi dogum bölümüne gidiyoruz dedi.Yok yaw ben ona binmem diye direndim:KK70:.Yürüyerek gittim mesafe de epey vardi, ebeye suyumu anlatinca bebek kakasini yapmistir dedi, korkacak bisey yok dedi ve kontrol icin odaya aldi. Acilmam 6-7 cm kadarmis, ama ben bebek geliyormus gibi hissediyordum.Dogumhaneye aldilar bizi esim diger dogumlarda da yanimdaydi, bunda da yanliz birakmadi yine. Iki tecrübeli ebe vardi, icerde yürü dediler ama benim yürümem mümkün degil ki ikinma geliyo.Uzandim kadina bebek geliyo diyorum o daha sürer bu kadar cabuk olmaz deyip duruyo. Bagirdim ya bebek geliyo hissediyorum diyorum, kadin rahat bi tavirla ben bi lensimi cikarip gözlügümü alip geleyim demez mi, türkce bildigim ne kadar küfür varsa saydim buna nasilsa beni anlamiyo diye:KK70::KK70::KK70:.3. dogum diye cok rahat dogururum diyordum ama hic tahmin ettigim gibi olmadi, cok zor bi dogumdu, digerlerinde de illaki cok kolay olmadi ama bu ikisinden de zordu.Ikiniyorum ikiniyorum cocuk cikmiyo, kafasinin ciktigini hissettim sonra takildi, benim de takatim kalmadi artik aglamaya basladim, yapamiyorum diye.Ben agliyorum, esim agliyo...Sezeryana alsinlar demeye basladim ama bunun mümkün olmadigini da biliyorum.Cocuk ölecek diye korku sardi bu sefer de, ebeye karnima bas diyorum onu da yapmiyo, basaracaksin hadi son bi sefer daha dene diye gaza getirdiler beni. Can havliyle öyle bi bagirdim kibebegimin o sirada icimden kayisini hissettim...Saat tam 19:21 di...O anda tüm acilar bitti, tarifsiz bi duygu basladi, bacaklarimin arasinda simsiyah sacli dünyalar güzeli kizim:nazar::nazar::nazar:.hemen alip üstüme koydular, ben agliyorum kizim agliyo, o agladikca ben bi daha agliyorum:KK48::KK48:.Ama o kadar güzeldi ki anlatamam 10 dk filan kaldik öyle. sonra kontrollerini yapmak icin onu aldilar, karsimda onun kontrolleri yapilirken dr lar da gelip beni kontrol ettiler dikis gerekiyor mu diye. Sükür dikis filan gerektirecek bi yirtik yoktu ama bagirsaklarim zedelenmisti ve kaniyordu, hemen fitil verdiler kanama kesilsin diye...Dr bu arada plasentayi incelerken, ne kadar büyük bi palasenta bu dedi, sonra bebege bakti normal , bebekte kocaman dedi. Bana o kadar da büyük gelmedi kizim halbuki:).Tartiya koydular ve gülüyorlardi benim tosuncuga esimi cagirdilar, ben israrla kilosunu soruyorum onlar bana tahmin et diyorlar.Sali günü hastanede dr en fazla 3500 gr olur demisti,onu söyledim yok dedi kadin, 4 kilo dedim yok dedi. esim tartinin ekraninin resmini cekip getirdi, tam 4450 gr ve 57 cm di. Neden o kadar zor dogdugu belli oldu bizim kuzunun...
Dogum yapmamis olanlar sakin korkmasin bu yazdiklarimdan, kucaginiza alir almaz hepsi geciyor. Ama önceden bebegin bu kadar büyük oldugu söylenseydi kesinlikle sezeryan isterdim, cok cookkkk zor oldu cünkü.Ki bu benim 3. dogumum hesaplayin, ilk olsa kesin ya bana ya bebege bisey olurdu.
Dogumdan yarim saat sonra seker testi yapildi, sekeri düsük cikti kizimin, agzina siringayla glikoz damlattilar, bizimki sapur supur icti hepsini. Tekrar yarimsaat sonra öltüler ama yine düsük cikti, nefes almasinda sorun vardi biraz da.Bebegimi aldilar yanimdan Dr gelip kontrol edecek deyip beni odama aldilar.Cok yorgundum esim bu gece bebegi getirmeyin uyuyup dinlensin diye tembihledi. Ama ben uyuduktan 2 saat sonra bi hemsire gelip uyandirdi beni, bebekte seker düzene girmiyor sizi baska bi odaya alip takip edicez dedi. Gecenin bi yarisi, baska bi odaya gecirdiler cok gecmeden kizimi da getirdiler minicik eline bi de serum takmislar, kalp atislari icin bi sürü kablo, yaninda makinalarla getirdiler. Bi yandan güclü olmak zorundayim bi yandan da yavrumun minik elindeki igneye bakip agliyorum.Sabaha kadar uyumadim, cocuk agliyo ,emziremiyorum serumdan kablolardan dolayi...Mama vermelerini istedim artik.Sabahi bekleyip esimi aradim, hemen geldi, ayrintili anlattilar bize herseyi.Ama bebegi buradan da cocuk klinigine götürmemiz gerekiyor, burasi yetersiz kaliyor dediler ve ilk geceden sonra bebegimi aldilar yanimdan. ben tek basima kaldim odada:cry:.Bu arada odaya yanima gelen kadinlarin bebeklerine bakip ic cekip durdum. Onlar emzirirken ben sütümü sagip biberonla klinigin yoluna düsüyordum, cok uzak degildi zaten hastanenin icerisinden gidiliyordu hepsi birbirine baglantili insaa edilmis. 3-4 gün böyle devam etti, ve beni taburcu ettiler. Kizima 3-4 saatte bir süt götürüyordum , aciktigi bi anda emzirmeyi denedim ve benim akilli kizim hemen tuttu.Sekeri düzene girdikten sonra ciktik hastaneden, 9 günlük olmustuk hastanede. Kizimla evimizde daha iyi olacaktik artik, kardesleriyle birlikte...
Simdi bebegim 24 günlük oldu, 9 günlük hastane süreci, onca zor günden sonra evimizde huzurla yasiyoruz...Rabbim kimseye yasatmasin ama klinikteki erken dogan minicik bebekleri gördükten sonra halime binlerce sükür ettim.Rabbim dermansiz dert vermesin, kimseyi evladiyla sinamasin insallah.
Cok uzun oldu farkindayim ama yazdikca yazasim geldi, sizden daha iyi dertlesebilecegim kimse yok. Affiniza siginiyorum:KK68:
Canim benim cok zorlu bir surec olmus ama gecmis bitmis simdi evinizde kocaman ailenizle hep mutlu gunleriniz olsun:) fotografiniza da bayildiiim!!! Cok profesyonel olmus vallahi:)

Ya kızlar bişey sorcam, ben bebeğimi emzirirken boşta kalan göğsümden süt şırıl şırıl akıyor kıyafetlerim hep ıslanıyor her emzirmeden sonra üstümü değiştirmek zorunda kalıyorum :KK43: sütüm de ziyan oluyor bunu toplamanın bi yolu var mı biliyor musunuz :KK43:

benimde aynısı oluyordu canım sık sık emziriyorum baktım aynısı oluyor manuel süt pompası ile ya ben sağıyorum ya eşim yardımcı oluyor o sağıyor birde göğüs pedini hiç eksik etmiyorum o olmasa napardım bilmiyorum hiç :)

İyiyim çok şükür inan sende benim hep aklımdaydın bir türlü tebrik edemedim seni çok şükür prensesi kucağına almışsın allah analı babalı büyütsün.

Bende bizim küçük hanım efendiyle uğraşıyorum 4 kilo doğdu doktor iyi ki sezerysn yapmışız dedi kaslarım çok kuvvetliymiş sezeryan olmasına rağmen 2 3 kişi üstten bastırdılar spor yapıyor musun dediler hayır dedim iyi ki yapmamışsın dediler :) normal olsa düşünemiyorum nasıl olacağını birde bana en son hafta 3200 demişti en fazla 3 buçuk doğar dmişti normal doğumu bkleseydik 4 buçuk olurdu herhalde herşeyde gerçekten var bir hayır.

Ama kızım hiç 4 kilo gibi değildi benim gibi kilosunu belli etmiyecek herhalde :) hastaneden çıkınca 3780 oldu ertesi gün 39 derce ateşle hastaneye tekrar götürdük bir günde 250 gram vermiş ani kilo kaybı ateş yapmış mama ya başladık memeyi almıyordu şimdi çok şükür memeyi alıyor mamayı az veriyorum sürekli göğsümde uyumak istiyor çekince uyanıyor sütümde gliyor doktor toplam günlük 720 cc ye kadar mama anne sütü dedi ama memede ne kadar emdiğini hesaplayamıyorum toplam 300 cc mama veriyorum meme yetiyor mudur acaba birde kakasını yapmıyor ilk günler güzel yapıyordu daha sonra 5.gün yaptı sonra 3 . gün şimdi 2 gün oldu hala yapmadı fitil verdi doktor 3 gün yapmazsa yapıcam ama onuda yapmak istemiyorum çok büyük başka ne yapabilirim ki . Bu arada daha yeni doğum kilosuna geldi 21 günlük olduk
Canim iyi ildugunuza sevindim. Kabizlihin nedeni maalesef mamadir :( sadece anne sutu emen bebek kabiz olmuyor. Artik toparlamistir bebegin sutunde iyi geliyormus mamayi kessen kabizligida gecer. Fitil zaten gliserin soktugun gibi cikiyor yapmam gerekirse endiselenme. Fitilden once kulak cubuguna zeytinyagi dokup poposuna azicik sok yapar zaten o da ise yaramazsa fitil yaparsin. Fitili sokunca popoyo iki yandan sikistirip deligi kapat ki fitil biraz icerde kalsin yoksa disari firlar hemen. Birde fitilin hepsini koymana gerek yok bicakla ikiye bolup arka kismini atabilirsin. Insallah gecer hemen kabizliginiz.

Ya kızlar bişey sorcam, ben bebeğimi emzirirken boşta kalan göğsümden süt şırıl şırıl akıyor kıyafetlerim hep ıslanıyor her emzirmeden sonra üstümü değiştirmek zorunda kalıyorum :KK43: sütüm de ziyan oluyor bunu toplamanın bi yolu var mı biliyor musunuz :KK43:
Göğüs kalkanı takana orda birikiyor cnö bm öyle yapıyrm

Aynen gunde nerdeyse 5 kere kakasini yapiyor bezi dolu cisini de yapiyor doyuyordur umarim
Ya canim fazla evham yaptin sen yine:) doyuyordur tabi niye doymasin? Kakasini cisini yapan cocuk besleniyor demektir. Sen simdi hic bunlari takma kafana tadini cikar bu gunlerin. Cok cabuk geciyor zaman kacirma :)

Selam herkese... Bebeğimin bir gözü hep çapak çapak. Sarı su akıyor. Doktorla telefonda konıştuk. Tobrex damla söyledi. Geçer mi ya :KK43:( kalıcı bişi olmaz dimi?
Gecer canim hicbirsey kalmaz. Bebeklerde oluyor bazen. Mikrop kapmis. Kaynamis sogumus ilik su ve gazli bezle icten disa dogru sil hergun.

Ohh gezin annesi. Büyüdü artık kuzu. Bizde büyütelim azıcık bizde gezeriz
Biz vallahi dogdugundan beri sokaklardayiz. Cikin sizde artik evde durdukca sikinti basar Cansucum. Ben her sabah kizi atiyorum pusetine bir saat yuruyorum cok iyi geliyor. Su iki kizi zaptedebilsem ayni anda sokakta daha neler yapacagimda ben:):) herhalde en sonunda su ikili pusetlerden alacagim baska yolu yok:( cok korkuyorum buyuk kiz kendini yola filan atar diye:(

@Gizemm59 canım sen süngerli emzirme sütyeni almıştın. Kullanışlı mı. Benim göğüsler 3-4 beden büyüdü. Dol boşal penye sütyenle şimdiden sarkmaya başladı. Önlem almak lazım. Memnunsan bana marka versene
Cansucum hastanede emzirme uzmani vardi hergun geldi ilk kontrol ettigi sey sutyendi. Benimkiler zaten tamamen penye dolgu filan yok. Emzirirken asla dolgulu destekli takmayacaksin diye uyardi ben zaten takmam. Enfeksiyon , sut kanallarinin tikanmasi vs. cok probleme yol aciyormus. Canim sen ne takarsAn tak o memeler maalesef emzirme bitince bir bosaliyor sonuk balona donuyor. Heleki bizim durumlarda. Bende senin gibi kucuk gogusluyum emzirirken 95-100 bedene cikiyorum sonra eski haline donunce tabi sarkmasi kacinilmaz. Ikinciyi de yap estetik yaparsin sonra:) bebisler icin herseye deger onlar emsinde:)

Slm kızlar okuyorum arada yazmaya fırsat bulamıyorum 1 aylık oldu oğlum büyüyoruz çabucak ya Bugünleri doya doya yaşayın bidaha geri gelmiyo :KK66:
Evimize döndük çok şükür burdada hergün 1 saat dışarı çıkıyoruz 3 çocukla yürümek bi geminin kaptanlığını yapmak gibi :KK70: devamlı komut veriyorum :KK70:
@cns_2007 doğum hikayemiz çok benziyo tek fark 2 dikişim var hatta 1.5 Dikiş de dedi doktor. Ertesi gün evde normal hayatıma döndüm. Ama çok çok çok zor bi doğum geçirdim demek her çocuk bir olmuyo her doğum bir olmuyo Allah bunu gösterdi bana. Ilk doğumunda bukadar zor doğum yaşaman kötü olmuş :KK43: ama inan unutulup gidiyo.

Kızlar 40 dolunca spral taktırcam gidip 40 ı bekliyim mi yoksa kanamam durdu gideyim mi? Bilginiz var mı? Ilk defa taktırcamda bişey bilmiyom
Ya ben bizim kizdan cok korkuyorum yola atlayacak diye :( simdiye kadar yapmadi oyle bisey ama iki yasinda sagi solu belli olmaz ki. Bazen diyorum soyle uzun bir ip alayim buyugu de pusete bileginden baglayayim oyle yuruyelim:)

Cansu varya
Canım önce sütünün geleceğine inan. Sağmaya devam et ve humana still tea gibi çaylar iç. Bol bol su iç. Bebeğin ten temasıda çok önemli. Sen mebmeye koy yinede bebeğini canım. Şansını kaybetmiş değilsin
öyle bişi ki sağmak tek başına azaltıyor ama bebeğin ritmi filan başka o emdilçe kesinlikle artıyor . Doğa bebeği aç bırakmıyor .tüm anneler hep memede tutsun.süt artsın:))

Back