2015 Temmuz Anneleri

Canım benimde göğüs ycum hiç yok nerdeyse. Göğüs ucu çıkarmak için 3-4 çesit aparatbaldım ama hastanedeyken bebek hemşiremiz kullanmama izin vermedi bebek göğüs ucunu değil komple kahverengi bölgeyi alacak dedi. İlk gün hemşire tuturdu memeyi devamlı. Sonra oğlum alıştı. Göğsünü alttan 4 parmağınla üsttende bas parmağınla tut göğüs ucunu değil komple kahverengi bölgeyi agzına ver ve bebeğin kafasını memene yapıştır. Burnuna dikkat et sadece... İnşallah tutar sen sakinliğini koru
Evet canim dogru emzirmenin meme ucuyla bir alakasi yok aslinda tamamen cocugun agzina sokacaksin kahverengi bolgeyi.

Canım sakin ol benimde bir göğsümün ucu hiç yok diyebilirim zaten ilk zamanlar iki göğsümüde emmiyordu sütüm yoktu mamaya başladık çok kilo kaybetmişti. Eczanelerde çok basit göğüs pompaları var ondan aldık hem sağmak için hemde ucu çıksın diye o sırada çıkıyor ama tabi daha sonra aynı hali alıyor neyse sonra doktora emmiypr dedim memeyİ almıyor alır alır dedi git emzşrme odasına emzşr ben gelip bakıcam geldi emmiyprdu yine .kafasını hafif yukarı kaldırdı yan yatırdı kahverengi kısmı komple ağzına verdirdi neredeyse ve emdi bende şok oldum

Şimdi de işine geliyorsa emiyor o göğsümü ucu yok felan gerçekten önemsiz sen zorla emin ol alıcak emzirmeden önce soğuk suyla yıka biraz daha sertleşir çıkar ucu

Herkes o kadar şey söyledi ki inan başım şişmişti ve psikolojim bozulmuş ucu yok diye şimdi hepsine gülüyorum
Canim nasilsin? Bende aksam seni dusunmustum
Napiyor acaba diye:) hersey yolunda sanirim:)

Bana su gecirmez bant al dedi doktor onla yaptim hep ama artik 20 gun oldu sali gunu kontrolum var bence artik alinmasi gerek yani
Aaa 20
Gun bandaj niye taktin canim? Burada dedim az once hic bandaj yok:) hastanede bile sifir bandaj. Ilk kizimda da su gecirmez bandaj vardi hastanedeyken . Orada da sezeryanin ertesi gununden sonra hergun dus almistim. Hastaneden cikarken bandaj filan yoktu sonrasinda.

kızlar benim göğüs yaralarım geçmedi bir türlü, sürekli krem sürüyorum, sağıp veriyorum genelde 2 gün önce geçmiş gibiydi, ama tekrar oğlum emince çok fena oldu dünden beri yine sadece sağarak veriyorum, onu da biberonla veriyorum diye içim rahat değil ya memeden emmeyi bırakırsa diye:110: bir de sağmayı bırakıp geri verdiğimde yeniden yeniden mi yara olacak ucu kocapak gibi oluyor :mad: tek çare emzirio geçmesini beklemek mi:stop: ama ona da dayanamıyorum gözümden yaşlar akıyor. bir ara e vitaminin geçiyor diye konusulmustu ondan mı alsam acaba??

kızlar benim göğüs yaralarım geçmedi bir türlü, sürekli krem sürüyorum, sağıp veriyorum genelde 2 gün önce geçmiş gibiydi, ama tekrar oğlum emince çok fena oldu dünden beri yine sadece sağarak veriyorum, onu da biberonla veriyorum diye içim rahat değil ya memeden emmeyi bırakırsa diye:110: bir de sağmayı bırakıp geri verdiğimde yeniden yeniden mi yara olacak ucu kocapak gibi oluyor :mad: tek çare emzirio geçmesini beklemek mi:stop: ama ona da dayanamıyorum gözümden yaşlar akıyor. bir ara e vitaminin geçiyor diye konusulmustu ondan mı alsam acaba??
Canim demekki sende yanlis agzina veriyorsun memeyi. Bir ebeye danis yada youtube'dan videolar izle. Yara olmasinin tekrar tekrar tek sebebi yanlis emzirme tutusu:( basta yara olup gecmesi nirmal cunku meme ucu tahris oluyor ama sonra alisiyor ama tekrarliyorsa bebegin sadece meme basini agzina aliyor demektir. Kahverengi bolgeyide agzina almasi gerekiyor.

merhabalar 4 gün once sezeryanla dogum yaptim dum eve geldik hastanede 15 dak falan emen kizim eve geldigimizden beri 5 10 dak emip birakiyor kaka yapiyor harekerlide ama yetermi o kadarcik emmesi sarilik cikarken degeri 9 du yukselmez insallah dimi

ben de benzer sıkıntıları yaşamıştım. Kimisi diyo 2 saatte bir yarım saat emmesi gerek. Kimisi diyo meme 15dk da da boşalır. En son yapçak bişi yok dedim. Sarılık olcaksa her şekilde olcak zaten, hep uyuyodu benimki. 2 saatte bi buçuk saatte bir emzirdim. Cimcirerek bile uyandırdığım oldu :KK43:( barsakları boş kalmasın yeter dedi bi doktor. Mama da vermedim hiç. Mama daha geç doyum hissine ulaştırıyormuş. Dolayısıyla hem daha geç acıktım sinyali verio bebek hem de daha az emio. İki gün kampa soktum. Sadece meme! Gak da dese guk da dese meme. 3.gün normale döndük. Kendisi 2-3 saatte bir sesleniyo ve 20-30dk emiyo.

Göğüs uçlarım olmadığı için biberondan daha rahat alıyo diye ben de sağıp veriyodum ve o daha çok acıtıyo. Belki sağmayı bırakıp emzirmeye inat etmeyi denemelisin. Benim acı da yara da durdu 2.gün bu yöntemle.

Aaa 20
Gun bandaj niye taktin canim? Burada dedim az once hic bandaj yok:) hastanede bile sifir bandaj. Ilk kizimda da su gecirmez bandaj vardi hastanedeyken . Orada da sezeryanin ertesi gununden sonra hergun dus almistim. Hastaneden cikarken bandaj filan yoktu sonrasinda.
Canim yok zaten bandaj sadece banyoda su gecirmez bandaj takiyorum onun disinda hergun pansuman yapiyorum steril gazli bez koyuyorum doktorun talimati

Canim benimde oyle olmustu oglum ne zaman emse agliyordum resmen ama disini sıkarsan bir kac gune meme uclari nasirlasiyor sonrada aci falan kalmiyor.o acıya sabretmelisin.

Canim cocugun basini ve memeyi nasil kavrayarak iki parmaginla cocugun agzina sokacagini ogrenmen lazim. Memeyi tutturamamak maalesef annenin acemiliginden kaynaklaniyor. Bende ilk kizimda sol mememi birr turlu tutturamiyordum ebe tanidigimiz vardi benim pozisyonumdan ve kolumu tutusumdan kaynaklaniyormus gostermisti bana dogrusunu kizim o anda yapismisti memeye. Burda yazarak anlatilacak birsey degil ya bir ebeye danis tuttursunlar memeye yada internette hersey var youtube da bir arastir dogru emzirme pozisyonlari diye. Mesela futbol topu tutusu diye bir sey var onu dene. Football hold diye geciyor ingilizcesi. Sutun var yazik ziyan olmasin bulursun bir yolunu. Meme basiyla ilgili bir durum oldugunu sanmiyorum . Tamamen senin tutusunla ilgili.
Canım bencede benim acemiliğimden birde annem kayınvalidem herkes bir taraftan baskı yapınca heyecan yapıyorum sanırım bugün kendi kendime çok güzel tutturdum çok mutluyum :) futbol tutuşuna da bakıcım çok sağol

Canim demekki sende yanlis agzina veriyorsun memeyi. Bir ebeye danis yada youtube'dan videolar izle. Yara olmasinin tekrar tekrar tek sebebi yanlis emzirme tutusu:KK43: basta yara olup gecmesi nirmal cunku meme ucu tahris oluyor ama sonra alisiyor ama tekrarliyorsa bebegin sadece meme basini agzina aliyor demektir. Kahverengi bolgeyide agzina almasi gerekiyor.
yarın bir sağlık ocağına ugrayayım en iyisi oradaki hemşire emzirme konusunda yardımcı olabiliriz demişti

Canim benimde oyle olmustu oglum ne zaman emse agliyordum resmen ama disini sıkarsan bir kac gune meme uclari nasirlasiyor sonrada aci falan kalmiyor.o acıya sabretmelisin.
peki birşey sürdün mü? yoksa kendi kendine emzirerek mi geçti??

Canim yok zaten bandaj sadece banyoda su gecirmez bandaj takiyorum onun disinda hergun pansuman yapiyorum steril gazli bez koyuyorum doktorun talimati
Canim anlamadim
Hicbirsey? Benim iki sezeryaninda da pansuman yapacak birsey yoktu ki. Yapistirma yaptilar ikisinide disarida dikis filan yok
Yani sadece ic dikisler var. ameliyatin ertesi gunu baktim bir cizgi halinde kesik var. pansuman gerekmiyor. Simdi zaten hicbirsey yok. Ic dikislerde kendi eriyor dikisleri filan almiyorlar. Hastanede bile pansuman yapmadilar bana. Senin daha degisik dikislerin var sanirim. Sen doktorun ne dediyse o sekilde yap . Burada kontrole dogumdan 6 hafta sonra gidiyorsun zaten:)

Canm e vitamini iyi geliyor bende burda okumuştm artık çok acımaya başlayınca birkaç gün sürdüm iyi geldi ama emzirdikçe alışıyor göğüsler bnce. Dayanması zor diyorsan e vitaminini dene çokta biberona alışmasın cnm memeyi bırakabilir. Geçmiş olsn cnm Allah kolaylık versin :(

Canim anlamadim
Hicbirsey? Benim iki sezeryaninda da pansuman yapacak birsey yoktu ki. Yapistirma yaptilar ikisinide disarida dikis filan yok
Yani sadece ic dikisler var. ameliyatin ertesi gunu baktim bir cizgi halinde kesik var. pansuman gerekmiyor. Simdi zaten hicbirsey yok. Ic dikislerde kendi eriyor dikisleri filan almiyorlar. Hastanede bile pansuman yapmadilar bana. Senin daha degisik dikislerin var sanirim. Sen doktorun ne dediyse o sekilde yap . Burada kontrole dogumdan 6 hafta sonra gidiyorsun zaten:)
Canim benimki de yapistirma ama neden doktor pansuman yaptiriyor bilmiyorum sali gunu ayrintili ogrenecem artik, bende biktim 20 gundur pansuman yapmaktan dusa rahat girememekten

Arkadaslar kafayi yiyecem gunduz uyuyan cocuk gece uyumuyor saat 9 da uyandi su saat olmus hala uyku yok saat 1 e geliyor nerdeyse, memede uyuyor yatagina koyunca uyaniyor ac oldugunu sanmiyorum cunku 4 saattir yiyecegini yedi. Emzik veriyorum agzina onla da uyumuyor uykusuzluk bi tarafa psikolojim gitti alisamiyorum bu duruma

Back