2015 Temmuz Anneleri

Yok mandal filan takmadilar, bunda cok degisikti ne mandal ne gazli bez hicbisey yoktu, öylece acikta birakmislardi göbisini, cok cabuk kurudu böyle ama bi türlü düsemedi iste. Sükür onun da sonu geldi kurtulduk iste:KK66:.
Ne güzel canım o mandal yavrumu ne bunalttı .Bizim de dediğin gibiçabuk kurudu ama bir türlü düşmedi 17. gün düştü senin bizden de uzun sürmüş neyseki kurtulduk artık:))

Dogum yaptim canim 10 gun oldu bile zaman cabuk geciyor. Nurse harvey bende kizimda cok kullanmistim cok iyi gelmisti bize de . Rezene cayi da iyi geliyor, insallah yakinda gecer gaziniz. Bende korkuyorum gazlanacak kiz diye hicbirsey yiyemiyorum korkudan:KK43: kizimda cok cektim aylarca bu bakalim nasil olacak. Ara sira gir foruma ozletme kendiniii:)
Gözün aydın canım ikinci prensesine kavuşmuşsun.Gazlı bebek zor çaresine bakacağız artık.Artık girerim foruma normale dönmeye başladık::))

Kızlar çoğu kişi doğurdu bende anlatayım hikayemi. Arifeden 1 gün kuaföre gittim. Ağda boya filan yaptırdım. Alşam eşim kuaförden aldı. Kavga ettik bi sebepten onun ailesine gityik iftara. Ben ağlaya ağlaya iftar saatine kafar yattım onlarda. Hiç iştahım yoktu. Belimde ağrı varfı ama sancı gini değil. Eve geldik yattım ben. Gece hafif hafif sancım başladı. Uyumuşum eşim gönlümü almak için uyurken sarıldı bana. Ben çok öfkeliydim uyanınca yine kavga ettik. Saat 12ydi. Sancılar baktım 5dk da bir ama şiddetli değil. Eşim bana bağırıyor sancın yoktu dokunduk ya başladın diye. Salonda ağlaya ağlaya sancı çektim gece 3 e kadar. Artık eşimin de sinirleri yıprandı çünkü ben mevzuyu baya uzattım. Girdim ılık bi duş aldım. Sonunda eşim zıvanadan çıkmış bi halde kalk doktora gidelim dedi. Bi gittik 4 cm açılmam var ve biz hala kavga ediyoruz. O bana kızıyor durduk yere ağlaya ağlaya doğurttun kendini diye brn ona kızıyorum. Derken yatışım yapıldı aileler arandı. Sabah açılmam 5cm di sancı ve açılma durdu. İlk günden beri güvendiğim doktorum yoktu. Tanımadığım bir doktora emanettim. Buda nemi yıkmıştı zaten. Sabah 7-8 gibi nişanım geldi. Açılma için lavman yaptılar ama ilerleme yoktu. Sonunda sunni sancı takıldı. 12 de 9cm ile doğumhanenin sancı odasına alındım sancılarım çoktu. 1de çatala geçtim sunni sancı kapatıldı. Sancım yok ıkınma hissim yok ama açılma tam bebeğin nabzı düşüyordu. Kulağımda nstden gelen kalp atışlarının seyrekliği. Çok ama çok sevdiğim asistan doktorum bağırıyor Cansu nefes al güzelim. Ben nefes aldıkça bebeğin kalbi hızlanıyor benim başım dönüyordu. Sonra nefesini tut ıkın diyorlar. Ikınıyorum ama nebeğim çıkmıyordu. Çünkü son inişte başı benim makatıma doğru bakması gerekirken bebeğin başı yukarı bakar pozisyon almıştı. Buda zor doğuma sebep oluyordu. Herşey kötüye gitmeye başlamıştı bebeğin nabzı yükselmiyordu. Doktor epizyo açtı. Olmadı. Sonunda vakum getirdiler doktor bi yandan ameliyathaneyi hazırlatırken bi yandan bebek için yoğun bakım hazırlanıyordu. Arada kapıya bakıyordum eşim elini ısırmış ağlıyor ablamla. Arife olmasına rağmen tüm iş arkadaşlarım çıkmadan bekliyordu. Doğuma katılan ekip benimle birlikte ağlıyordu. Vakum sokuldu asistan tüm gücünle karnımdaydı. Nst alarm veriyor eşim kapıdan baş parmağıyla işaret yapıyor süpersin diyor. Doktor ıkın Cansu başka şansımız yok diye bağırıyordu. Sonunda başı çıktı dediler tek tek omuzlarını ve ayaklarını hissetim. Kızım kordonuyla karşımda duruyordu ama ağlamıyordu. Son bi güç neden ağlamıyor diye sordum ağlayacak deyip elimi öptü doktorum. Eşim yanıma koşup alnımı silerken çocuk doktoru bebeğime müdahale ediyordu. Bi ağlama sesi duydum 13.25de hıçkırıklarıma hakim olamıyordum. Kucağıma aldım yorgun kuzumu. Sonra herkesi dışarı çıkardılar. Yırtıklarım o kadar çoktuki beni uyuttular ve tam 1saat 10dk sürmüş dikişler. Eşim babasına, annem k.valideme sarılmış ağlıyor. Hastanede tüm hemşire arkadaşlarım ağlıyordu. Şuan hala hastanede mevzu benim doğumum son yıllarda girdiğimiz en zor doğumdu diye. Yavrum için dayandım kızlar onun kalbi atmaya devam etsin diye. En zor doğum bile unutuluyor evladınızı kucağınıza alınca. Siz siz olun doğumu bekleyenler yüksek moralle girin doğuma. Orada ölseydim eşimle küs ayrılacaktık. Hayat çok güzel
Canım benim ne zor doğum olmuş gözyaşlarımı tutamadım kıyamam sana:((.Üzüntü,küslük her şeyi daha zorlaştırmış..Sağ salim yavruna kavuşmuşsun.Dikişlerin ne kadar uzun sürmüş öyle inşaallah çabuk düzelir sana yardımcı olacaklar vardı dimi canım bol bol dinlenmen lazım çok yorgun düşmüşsün.

Baksın bence alttan Cnm. Bence doğum sürecini hızlandırıyo çatı muayenesi. Ogün eve bi geldim kahverengi akıntım gelmiş. 32. Haftamdaykende çatı muayenesi olmuştum, resmen erken doğum tehlikesi atlattım 2 hafta sonra. Hastaneye yattım vs. Nitekim ki 37. Haftadan önce sakıncalıymış çatı muayenesi aslında. Sen yarın baktır bakalım alttan bi Açıklık varmi yolumu diye. Geçen forumda biri yazmıştı Dr özellikle süreç hızlansın diye rahim duvarlarını ellemiş falan. Hayırlısı Cnm ya. Olur inşallah
Amin cnm.bnde doktra bisey demeye korkuyom ya terslerse kavga ederim :) kadin ilk zmnlr iyoydi gunu gununu tutmuyo.soyleyetim.yarin acaba acilma fln varmiki diyerek.girerim.konuya :) hem.cok.istiyorum hemde norml dogumda doguramazsam.korkusu var.Allah yardimcimiz olsun[/QUOTE]
yekruye yekruye Aynen cnm. Sen öyle de gir konuya. O korku hepimizde var. Normal doğum diye diretiyoruz ama son anda ağrıya dayanamayıp Alın beni sezeryana diye diretmeyiz inş :KK70:Şaka bi yana Allah hakikaten en hayırlı doğumu versin. Bak cns_2007 nin kumral55 in yaşadıklarına. Ölümden dönmüşler Kıyamam. Çok çok çok üzüldüm, hatta ağladım okurken :KK43:

İlk gün hastanede verdiler hiç almadı onunla çok gıcık birşey daha sonra philips in ürünlerini alıcaktım gerek kalmadı iyi ki almamışım kendi kendine alıştı memeye

Benimde gidiyor ama alıyor yinede herkes emdikçe çıkıcak diyordu ama çıkıcakmış gibi gelmiuor
Silikonla alıosu 3-5 dk sonra çıkarıodum. Memeye dayıyodum. Şimdi o göğüs kalkanını takıyorum sütyenden önce çıkan uç geri kaçmamış oluyo.

Doğum hikayemi yazmadığımı fark ettim yazayım ben de:))
1 temmuz sabahı hastaneye sabah 6 da giriş yapılacaktı.Akşamdan duşumu aldım bir güzel özel temizliğimi yaptım.Kıızımı yıkadım.Namazımı kılıp kuranı okudum bol bol dua ettim size bebek bekleyenlere,bebek hasreti çekenlere.Çantam hazırdı zaten kapının önüne koydum.Süslerimiz her şeyimiz hazır gitmek için bekliyordu.Ablam gece geldi son kez hazırlıkları kontrol ettik. Ramazan olduğundan sahura kadar oturduk sahur yemeğini hazırladım.Sonra mutfağı toplayıp yattık 4 gibi 5 kadar uyudum.Kalktım hazırlandık eşim,ablam,kızım hastane yoluna koyulduk.Giriş yaptık odamızı seçtik.Hastanedeki herkesin uykusuzluktan tipi kaymıştı bana nasıl faydaları olacak diye düşündüm.
Odama girdim.Oğlun mu kızın mı olacak dediler.Mavi önlüğü getirip giydirdiler,lağman yapıldı ve nst ye bağladılar pıt pıt atıyordu oğlumun kalbi.Eşim ve ablam odayı süslediler her şey yolundaydı.Sabah 8 gibi suni sancı verdiler çok fena bişeymiş kaburgalarım öyle ağrıdı ki anlatamam oğlum sanki dayıyordu sert bir şekilde ayaklarını.Sonra dayanamıyorum dedim.Doğumhaneye alıp açılmama baktı dr çok canım yandı.sonra ameliyathaneye aldılar epidural takmak için dr kızımdaki dr du çok güldürdüler beni:))Sen ne güzel tecrübelisin her şey tık tık ilerledi dediler.Sonra odama geçtik.Sancılarım artınca haber veriyordum ağrı kesici vuruyorlardı.Yürüyüş yaptım ablamla,eşimle bir ara sancımtavan yaptı beni yatırdılar o zaman keşke biraz daha yürüseymişim:(Abim yengem de geldi odam kalabalık sancı çekiyorum utanıyorum bir yandan.En son yürüyüşümde büyük tuvaletim geldi gibi hissettim bu doğumun başladığının habercisi kzıımdan biliyordum bana bişey demediler hemen haber verdirdim beni apar topar aldılar doğumhaneye gözyaşlarımı tutamadım abim,ablam,eşim,yengem hepsi sarıldı bana.Oturdum çatala dr nefes al ıkın dedi 5. ıkınmamda oğlum doğdu çok kolay bir doğumdu.Sadece 10 dakika sürdü.
Oğlum çıktı önce çenesi titredi sonra ağlamaya başladı.Sonra onu aldılar daha göremedim:( kucağıma almayı beklerken.Doktorun da oğlu Çine gidecekmiş onu anlatıyor bir yandan napar ne eder diye zor cevap veriyorum epiduralin etkisiyle gözlerim kapanıyordu dr bir türlü susmuyordu.Dikişlerimi attılar oğlum nerde diye sordum çocuk doktoru bakacak sonra getirecekler dendi.Beni tekerlikli sandalyeye aldılar üstümü giydirip oğlumun yanına götürdüler başında sadece şapkası vardı küveze almışlar benden kan çok almış kan fazlalılığı varmış solunum sıkıntısı çekiyormuş.Odama oğlumsuz geçtim.Çocuk dr u geldi durumu izah etti.Bugün çıkabilir geceye kadar sürebilir 3 saatte bir görebilirsin dedi emziremezsin dışarı çıkması uygun değil.Çok kötü oldum haliyle 3 saatte bir yoğun bakımdaydım oğlum için minik elinde serum onu ağzına almaya çalışıyordu her seferinde geldiğimi anlıyordu gözler açılıyordu.2. gün emzirebilirsin dediler emzirdim oğlumu.2 saatte bir gel emzir dediler gidiyordum mama vermiş oluyorlardı benim göğüslerim taş sinir oldum şikayet ettim hemşireyi.Sonuçta bebek anne sütüyle atlatacak bu süreci 3. gün sonunda odamdayken eşim almış oğlumu geldi odaya dünyalar benim oldu herşey yolundaydı.Hemen toplandık taburcu olduk.Bizim hikayemizde böyle Allah evlatlarımızı bize bağışlasın..

Canım benim çok üzüldüm. Bebeğin emiyor mu bari bu ayrılıktan sonra. Bende doğum yaptığım gün eşimle kavga etmiştim. Sancılarım öyle başladı. Eşim doğuma bile beni lanet okuya okuya götürdü. Çok değişik bi psikolojideydi o an ama doğum zorluğunu görünce geçti. Şimdi de dünyası kızı annesini ve beni sürekli azarlıyor. O babalık sendromuna girdi. Bu kadar çektiğimin üstüne sabrediyorum canım
Canim yasadiklarina cok uzuldum. Babalarda logusa sendromu yasiyorlarmis umarim esin kisa surede cikar bu ruh halinden. K.validen icin birsey diyemiyorum , dusuncesiz bir kadin herhalde:( hepsi ust uste gelmis :( bizim kocaman sezeryan yaralarimiz iyilesiyor hic uzulme senin dikislerin eminim cok kisa zamanda iyilesecek hic merak etme. Diyelim ki iyilesmedi ki oyle bir ihtimal bile gormuyorum, vajina estetigi diye birsey var yaptirisin gider, herseyin caresi var artik canim heleki sen saglik personelisin benden iyi biliyorsun. Bende seneye Turkiyeye geldigimizde goguslerimi yaptirmayi dusunuyorum kizimdan sonra bile cok yogun emzirdigim icin sonmus balona donduler hele ikinciden sonra ne olacaklar dusunemiyorum bile. Sarkik iki curumus limon herhalde:) sen simdi ne zaman kotu hissetsen hemen kizini kollarina al bol bol saril op onu. Sen prensesine odaklan cevreye hickimseye kulak asma dinleme. Gunler gectikce hersey daha guzel ilacak cok daha iyi hissedeceksin zaten:) opuyoruz kocamaaaan:):)

merhabalar 4 gün once sezeryanla dogum yaptim dum eve geldik hastanede 15 dak falan emen kizim eve geldigimizden beri 5 10 dak emip birakiyor kaka yapiyor harekerlide ama yetermi o kadarcik emmesi sarilik cikarken degeri 9 du yukselmez insallah dimi

Ben de yıkama taraftarıyım, en azından çocuğun uykusu düzene giriyor . Maşallah June hanıma, o da uzun boyluymuş benimki gibi :)benim kız 4450 gr ve 57 cm doğdu, 4 kilo üstü olunca şeker testi yapıyorlar zaten. Ama geçti gitti şükür:)
Masallah prensese canim! Sana da masallah 4,5 kilo normal dogurdun:)

Ben de yıkama taraftarıyım, en azından çocuğun uykusu düzene giriyor . Maşallah June hanıma, o da uzun boyluymuş benimki gibi :)benim kız 4450 gr ve 57 cm doğdu, 4 kilo üstü olunca şeker testi yapıyorlar zaten. Ama geçti gitti şükür:)
Masallah prensese canim! Sana da masallah 4,5 kilo normal dogurdun:)

Kızlar Nolur yardım edin çok sütüm var ama Oğlumu emziremiyorum :KK43: göğüsümü tutamıyor bir türlü ağlıyo ağlıyo sonra yoruluyo. Sanırım meme başım küçük benim dün emzirme Odasında bi kadına denk geldim meme başı benimkinin nerdeyse iki katıydı hemşireler bana normal dediler ama bence sıkıntı ve çünkü oğlum okadar tutmak için çaba harcıyorki ama bir türlü beceremiyor Göğüs Kalkan'ı ile vermeye çalışıyorum o da olmuyo :KK43: resmen bunalıma girdim sütüm hiç bileye yaramıyo oğlum çok huzursuz ememediği için. Ne yapabilirim sürekli ağlıyorum dr larda hiç sallanıyorlar bu durumu. Bi akıl fikir nolursunuz
Canim cocugun basini ve memeyi nasil kavrayarak iki parmaginla cocugun agzina sokacagini ogrenmen lazim. Memeyi tutturamamak maalesef annenin acemiliginden kaynaklaniyor. Bende ilk kizimda sol mememi birr turlu tutturamiyordum ebe tanidigimiz vardi benim pozisyonumdan ve kolumu tutusumdan kaynaklaniyormus gostermisti bana dogrusunu kizim o anda yapismisti memeye. Burda yazarak anlatilacak birsey degil ya bir ebeye danis tuttursunlar memeye yada internette hersey var youtube da bir arastir dogru emzirme pozisyonlari diye. Mesela futbol topu tutusu diye bir sey var onu dene. Football hold diye geciyor ingilizcesi. Sutun var yazik ziyan olmasin bulursun bir yolunu. Meme basiyla ilgili bir durum oldugunu sanmiyorum . Tamamen senin tutusunla ilgili.

Gunaydinlsr bugün bir haftalık olduk. ...normal dogum yaptım dunden beri Kanamam yok ilkinde hemn hemn bir ay sürmüştü tedrgin oldummmm
Benimde ilkinde 40
Gune yakin surdu ama simdi bayagi azaldi. Zaten iki haftadan sonra lekelenme gibi geliyordu hep diye hatirliyorum. Doktoruna sorsan?

Back