- 11 Temmuz 2015
- 945
- 6.956
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
- #62.741
Benim doğum hikayem fırsat bulunca yazdım paylaşıyorum sizinle kızlar :) Ramazan'ın son günleri ben artık 40+2'yim annemler her gün arıyor kızım sancın var mı?Nasıl gidiyor diye soruyorlar benim artık sabrım kalmamış dizim aldığım kilolardan çatırdıyor 8.aya kadar çatlak olmayan ben artık her gün ayrı bir yerim çatladığı için boşvermişim her gece sahura doğru sitede eşimle yürüyüş yapıyoruz.Göbeğim artık bedenime ağır geliyor yatmak kalkmak eğilmek tam bir işkence olmuş.Doğsun yeter ki diyor insan gerçekten normal sezeryan fark etmez moduna geçiyorsun ama bir yandan normal doğum istiyorum.Artık annemler bizde kal bu gece dediler eşimle tüm herşeyi arabaya yükledik öyle ki dışardan gören züccaciye arabası sanabilirdi bizden başka oturacak yer kalmadı hastane süslemeleri,ikramlar,hastanede lazım olabilecek herşey. O gün iftarı yaptık gece 2'ye kadar kız kardeşlerimle oturduk muhabbet ettik.Kız kardeşim bütün gece karnımı okşadı Alparslan gel artık diye resmen oyun oynadılar.Neyse sonra herkes yattı sahura kadar.Ben eşime sahur hazırlamak için hemde gece uykusuzluğuna kendimi alıştırmak için Ramazan boyu nöbetteyim herkes uykudayken hafiften sancılar gelmeye başladı ama insan kendi bile yok değildir deyip inanamıyor zaman tutmaya başladım.Heyecan sarmaya başladı bir yandan bir an önce bizimkiler uyansınlar istedim.Hatta bir ara eşimi uyandırıp bugün gelecek bence oğlumuz dedim Hmm efendim falan dedi yarım göz sonra tekrar uyudu.Neyse baktım kimsenin uyanacağı yok annemi kaldırdım meğer alarmı kurmamışlar.Kalkınca ev ahalisi dedim benim sancılarım başladı babamlar takılıyor yok daha zamanı vardır sana öyle geliyordur çünkü hiç sancı hali yoktu yavaş yavaş geliyordu ben hissediyordum.Neyse bir kaç lokma birşey attım ağzıma babam takıldı kızım yeme çok şiştin diye.Ama iyi ki yemişim çünkü sonra sezeryana dönebilir diye hiçbirşey yiyip içemedim.Namazlar kılındı sonra tekrar tüm ahali yattı.Benim sancılar şiddetlenmeye başladı yatakta yatırmadı beni.Kanamada vardı hafif o da arttı ben telaşlandım artık eşime kalk gidiyoruz dedim annemde sen rahat edemeyeceksin zaten evde dedi hadi gidelim dedi onay verdi o da.Annem ben eşim parmak ucunda hemen kalktık hastanenin yolunu tuttuk.Saat sabah 5:30.Hastaneye çok kısa sürede vardık.Malum o saate tüm yollar açık.Hastanede herkes sızmış.Nöbetçi kadın doğum doktoru uyku mahmuru geldi yanımıza.Muayene etti.Kanala girmiş 1.5 cm açıklık var dedi.Bugün doğum olur mu diye sordum ümitle olur dedi :) Annemde kızım kendi doktorunu istiyor ama dedi ben o sırada mutluluktan fark etmedim ama diğer nöbetçi kadın doğumcu bozulmuş öyle deyince.Her neyse sonra Nst'ye bağlanacaksınız denildi anketler falan yapıldı.Hemşire kız geldi damar yolumu bulamadı uzun bir süre sonra diğer kolumdan girdi.Bu arada annem babama haber vermiş babam da geldi.Hasta elbisesi verdiler onu giydim iyice heyecan arttı ben hala bugün doğum olur mu diye soruyorum :) Sonra Nst'ye bağladılar hemşire kız yine beceriksiz çıktı probu yerleştirirken lastiğini bir çekti şak diye el bileğime yapıştı la havle çektim içimden neyse çıktı odadan sonra ben sancı geldi diyorum ama değerler düşük gözüküyor hemşire kız çıkınca cihazın probunu düzelttim yamuk taktığı için düzgün ölçüm yqpmıyormuş baya sinirlendim o zamana kadar olan kağıdı yırttım attım dedim bana denk geldi bu hemşire. Her neyse saat böyle 9 oldu kendi sancılarımla 50 değerlerindeydi.Sonra birşey taktılar serum gibi ama kimse bana birşey sormadı ya da bilgi vermedi ne bu dedim suni sancı dediler. Ben suni sancı istemiyorum diyecektim babam olsun doktoruna güven dedi.Artık bende bir an önce doğum yapayım diye teslim oldum.Saat sabah 9'dan öğlen 3'e kadar sancı çektim.Başta oley sancı değerlerim yükseliyor diyordum nefes alıp veriyordum sancı geldikçe sonra işler değişmeye başladı eşime belime masaj yap sancı geldikçe demiştim ama sonralara doğru dokunma bana demeye başladım.Bir yandan ablam geldi Bursa'dan tabi ben sancı çekerken onlar muhabbet ediyor.Dedim kimse Konuşmasın sessizlik istiyorum.Saat 11-12'den sonra baygın gibiydim açlık,susuzluk,uykusuzluk ağrılar iyice yıprattı beni.Sonra dayımlar geldi dedim çıksın herkes odadan kovaladım.Çünkü artık inlemeye başlamıştım ağrıdan rahat edemiyordum onlar varken.Sonralara doğru alafranga tuvalette çektim sancımı.O sırada doktor geldi iyi yapmışsın bende sana bunu tavsiye edecektim çömelebilirsin de dedi.Tabi o koca göbekle çömelecek gücüm kalmamıştı tuvalette de bir saat falan gecti sanırım.Arada açıklığa bakmaya geldiler 5 cm,7 cm,8cm,9 cm derken sonunda 10 cm oldu.Saatte 15:00 olmuştu.Artık ıkınma hissi geliyor deyince tamam çatala alalım dediler.Bu arada benim boğazım yanmıştı susuzluktan inlemekten bir yandan doğumhaneden çığlıklar geliyor sonra bebek sesleri 5 doğum olmuş o gün.Artık bende kurtulsam diye dua ediyorum artık.Sonra nihayet çatala alıyorlar.Önceden utanır mıyım falan diye düşünürken bir an önce çıksında diyerek bacaklarımı açıyorum.Sonra tatlı sesiyle doktorum geliyor hadi Sümeyye çok az kalmış canım diyor motive ediyor beni ablamda başımda elimi tutuyor.Tüm gücünle ıkın diyorlar benim takatim kalmamış artık ama bebek gelsin diye tüm gücümle yükleniyorum.Böyle bir 10-15 dk geçti sonra bebeğin başı gözüktü saçlarını görüyorum diyor doktor heyecanlanıyorum artık bitsin diye yine tüm gücümle ıkınıyorum ama artık gerçekten tükenmiştim bayılacak gibi hissettim nolur su verin dedim boğazımın acısı da çok etkiledi beni.Ağzıma azıcık su verdiler ağzını ıslat sonra tükür dediler sonra biraz daha ıkındım doktor bebek burda kalmaz hadi Sümeyye dedi ama benim artık canım çıkıyor baktı doktor olmayacak ebe karnımdan bastırdı 1-2-3 hadi diyorum ben ıkınıyorum ebe bastırıyor ama nasıl çığlık attım o ara kendimden korktum.Ablam ağlıyor hadi Sümeyye hadi ablacığım sonra bir bebek ağlaması bana gösteriyorlar ama ben bitmişim artık gözüm bebeği görmüyor bacaklarım titriyor zangır zangır kasılmaktan artık ablam bebeğin fotoğraflarını videosunu çekiyor bi yandan yasak diyorlar ben lütfen çeksin dedim o bitap halime acıyıp sanırım izin veriyorlar :) Bu sırada eşim dışarda ağlamış herkes bebeği soruyordu ben seni sordum Sümeyye iyi mi diye dedi.Doktorum bebeğin eşini görmek ister misin diye soruyor ben yok diyorum artık o kadar doğum videosu izledim ki Ebe kadar olmuşum :) Sonra dikişler başlıyor doktorum acı hissediyor musun diye soruyor yok diyorum ikinci dikişte hissedince hafif bir uyuşturucu iğne daha yapıyor.Doğum kanalın çok güzel 5 kg bile çocuk doğursun dedi doktor.İçte Yırtık yok dedi dıştan epizyotomi var.Onu da ilk çok az açmış bebek kalınca bira daha kesti dedi ablam neyse sonra tekerlekli sandalyeye aldılar beni odaya götürdüler benden bir 10 dk sonra da bebeğim geldi.
allah analı babalı büyütsün baya sürükleyici yazmışsın okurken kendi doğum hikayemi hemen yazmalıyım dedim bende anne olalı bugün 10. gün oldu :)
![Emir Bebek :KK46: :KK46:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk46.gif)
![Emir Bebek :KK46: :KK46:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk46.gif)