- 6 Ekim 2008
- 2.225
- 1.671
- 158
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #62.761
Canim benim de oyleydi ilk hafta sutumu sagdim ki kesilmesin diye dolapta hala bi suru var sen de sag bol bol sakla bebegimi de bayramda tam pes etmistim emmiyo artk yapacak Bisey yok demistim yengem ebe o yatirdi beni yataga bebegimi de yanima yatirdi eliyle gogsumu agzina tikti kizim cekti agladi o tikadi tekrar aglar bisey olmaz dedi dayandim ve su an masallah emiyo baska bsy istemiyo aglasin uzulme sen diren ona karsi elinle gogsunun tamamini agzina sokmaya calis biz o gun 4 saat ugrastim tutsun diye bi kere alisti mi cekiyo zatenKızlar Nolur yardım edin çok sütüm var ama Oğlumu emziremiyorumgöğüsümü tutamıyor bir türlü ağlıyo ağlıyo sonra yoruluyo. Sanırım meme başım küçük benim dün emzirme Odasında bi kadına denk geldim meme başı benimkinin nerdeyse iki katıydı hemşireler bana normal dediler ama bence sıkıntı ve çünkü oğlum okadar tutmak için çaba harcıyorki ama bir türlü beceremiyor Göğüs Kalkan'ı ile vermeye çalışıyorum o da olmuyo resmen bunalıma girdim sütüm hiç bileye yaramıyo oğlum çok huzursuz ememediği için. Ne yapabilirim sürekli ağlıyorum dr larda hiç sallanıyorlar bu durumu. Bi akıl fikir nolursunuz
Semi çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım ilk bir hafta gündğz hiçbirşeyim yok akşam 7 de başlıyordu sıkıntım sabaha kadar devam edşyordu uyumaktan korkuyordum sanki birisi beni boğuyordu hayata küstüm resmen kendimi hazır hissetmediğimi sanıyordum bir daha asla doğun yapmam diyprdum ki biz bu bebeği üç yıldır istiyorduk hatta niye doğurdum bile dediğim oldu kendi kendime ne güzel eşimle geziyorduk çalışıyordum diyordum ama çok şükür atlattım o günleri banada annem ve eşim destek oldu ağlıyordum resmen sıkıntıdan ölücem sanıyordum bebeğe bile bakamıcam diye düşünüyordum.1 hafta o kaldı. Dün annemler geldi çok şükür. Allaha havale ettim canım
Sağol canım. Her akşam saat 4gibi başlayan 8-9 gibi grçen bi iç sıkıntısı yaşadım. 2 gündür annem var. Yoksa depresyona girmek üzereydim. Azraili ensemde hissettim canım. Kızımkn ağlamasını duymak için kendimi uyanık tuttum doğumda. Sonra çok değişik bir ruh haline girdim. Kızıma kıyamıyordum ama anne olduğumada sevinemiyordum sanki. Bunun vicdan azabıyla ağlama nöbetlerim oldu. Eşim bu süreçte kendine dert arıyorsun haline şükretmiyorsun filan dedikçe dahada kötü oldum. Şimdi annemle mutluyum. Bu sabahta eşime sihirli bi değnek değmiş gibi. Dualara sığındım. Allah yardım ediyor veriyor gücünü
Ah canım senin de doğum zor olmuş bebek kalmasın diye içerde bende çok zorladım kendimi neyseki sağlıkla elimizdeler dikişler iyileşir inşallahKızlar çoğu kişi doğurdu bende anlatayım hikayemi. Arifeden 1 gün kuaföre gittim. Ağda boya filan yaptırdım. Alşam eşim kuaförden aldı. Kavga ettik bi sebepten onun ailesine gityik iftara. Ben ağlaya ağlaya iftar saatine kafar yattım onlarda. Hiç iştahım yoktu. Belimde ağrı varfı ama sancı gini değil. Eve geldik yattım ben. Gece hafif hafif sancım başladı. Uyumuşum eşim gönlümü almak için uyurken sarıldı bana. Ben çok öfkeliydim uyanınca yine kavga ettik. Saat 12ydi. Sancılar baktım 5dk da bir ama şiddetli değil. Eşim bana bağırıyor sancın yoktu dokunduk ya başladın diye. Salonda ağlaya ağlaya sancı çektim gece 3 e kadar. Artık eşimin de sinirleri yıprandı çünkü ben mevzuyu baya uzattım. Girdim ılık bi duş aldım. Sonunda eşim zıvanadan çıkmış bi halde kalk doktora gidelim dedi. Bi gittik 4 cm açılmam var ve biz hala kavga ediyoruz. O bana kızıyor durduk yere ağlaya ağlaya doğurttun kendini diye brn ona kızıyorum. Derken yatışım yapıldı aileler arandı. Sabah açılmam 5cm di sancı ve açılma durdu. İlk günden beri güvendiğim doktorum yoktu. Tanımadığım bir doktora emanettim. Buda nemi yıkmıştı zaten. Sabah 7-8 gibi nişanım geldi. Açılma için lavman yaptılar ama ilerleme yoktu. Sonunda sunni sancı takıldı. 12 de 9cm ile doğumhanenin sancı odasına alındım sancılarım çoktu. 1de çatala geçtim sunni sancı kapatıldı. Sancım yok ıkınma hissim yok ama açılma tam bebeğin nabzı düşüyordu. Kulağımda nstden gelen kalp atışlarının seyrekliği. Çok ama çok sevdiğim asistan doktorum bağırıyor Cansu nefes al güzelim. Ben nefes aldıkça bebeğin kalbi hızlanıyor benim başım dönüyordu. Sonra nefesini tut ıkın diyorlar. Ikınıyorum ama nebeğim çıkmıyordu. Çünkü son inişte başı benim makatıma doğru bakması gerekirken bebeğin başı yukarı bakar pozisyon almıştı. Buda zor doğuma sebep oluyordu. Herşey kötüye gitmeye başlamıştı bebeğin nabzı yükselmiyordu. Doktor epizyo açtı. Olmadı. Sonunda vakum getirdiler doktor bi yandan ameliyathaneyi hazırlatırken bi yandan bebek için yoğun bakım hazırlanıyordu. Arada kapıya bakıyordum eşim elini ısırmış ağlıyor ablamla. Arife olmasına rağmen tüm iş arkadaşlarım çıkmadan bekliyordu. Doğuma katılan ekip benimle birlikte ağlıyordu. Vakum sokuldu asistan tüm gücünle karnımdaydı. Nst alarm veriyor eşim kapıdan baş parmağıyla işaret yapıyor süpersin diyor. Doktor ıkın Cansu başka şansımız yok diye bağırıyordu. Sonunda başı çıktı dediler tek tek omuzlarını ve ayaklarını hissetim. Kızım kordonuyla karşımda duruyordu ama ağlamıyordu. Son bi güç neden ağlamıyor diye sordum ağlayacak deyip elimi öptü doktorum. Eşim yanıma koşup alnımı silerken çocuk doktoru bebeğime müdahale ediyordu. Bi ağlama sesi duydum 13.25de hıçkırıklarıma hakim olamıyordum. Kucağıma aldım yorgun kuzumu. Sonra herkesi dışarı çıkardılar. Yırtıklarım o kadar çoktuki beni uyuttular ve tam 1saat 10dk sürmüş dikişler. Eşim babasına, annem k.valideme sarılmış ağlıyor. Hastanede tüm hemşire arkadaşlarım ağlıyordu. Şuan hala hastanede mevzu benim doğumum son yıllarda girdiğimiz en zor doğumdu diye. Yavrum için dayandım kızlar onun kalbi atmaya devam etsin diye. En zor doğum bile unutuluyor evladınızı kucağınıza alınca. Siz siz olun doğumu bekleyenler yüksek moralle girin doğuma. Orada ölseydim eşimle küs ayrılacaktık. Hayat çok güzel
Cnm agladim resmn .cok zor seyler yasamisdin.bnm bi ark.ayni senin gbi olmustu dogumu bebek secdede gbi gelmesi gerekirkn yukRi bakiyomus kafsdi gerckten cok zordu diyordu.ama gecti gitti disardan.soylemesi ne kdr kolay tabi yasayn bilir. Seninde beveginde saglikli olsunda gerisi bos hallolur.Allahim bnm gbi bekleyenlere de yardim etsin bizde bebeklerimizde insallh sagliklica kavusurz.Kızlar çoğu kişi doğurdu bende anlatayım hikayemi. Arifeden 1 gün kuaföre gittim. Ağda boya filan yaptırdım. Alşam eşim kuaförden aldı. Kavga ettik bi sebepten onun ailesine gityik iftara. Ben ağlaya ağlaya iftar saatine kafar yattım onlarda. Hiç iştahım yoktu. Belimde ağrı varfı ama sancı gini değil. Eve geldik yattım ben. Gece hafif hafif sancım başladı. Uyumuşum eşim gönlümü almak için uyurken sarıldı bana. Ben çok öfkeliydim uyanınca yine kavga ettik. Saat 12ydi. Sancılar baktım 5dk da bir ama şiddetli değil. Eşim bana bağırıyor sancın yoktu dokunduk ya başladın diye. Salonda ağlaya ağlaya sancı çektim gece 3 e kadar. Artık eşimin de sinirleri yıprandı çünkü ben mevzuyu baya uzattım. Girdim ılık bi duş aldım. Sonunda eşim zıvanadan çıkmış bi halde kalk doktora gidelim dedi. Bi gittik 4 cm açılmam var ve biz hala kavga ediyoruz. O bana kızıyor durduk yere ağlaya ağlaya doğurttun kendini diye brn ona kızıyorum. Derken yatışım yapıldı aileler arandı. Sabah açılmam 5cm di sancı ve açılma durdu. İlk günden beri güvendiğim doktorum yoktu. Tanımadığım bir doktora emanettim. Buda nemi yıkmıştı zaten. Sabah 7-8 gibi nişanım geldi. Açılma için lavman yaptılar ama ilerleme yoktu. Sonunda sunni sancı takıldı. 12 de 9cm ile doğumhanenin sancı odasına alındım sancılarım çoktu. 1de çatala geçtim sunni sancı kapatıldı. Sancım yok ıkınma hissim yok ama açılma tam bebeğin nabzı düşüyordu. Kulağımda nstden gelen kalp atışlarının seyrekliği. Çok ama çok sevdiğim asistan doktorum bağırıyor Cansu nefes al güzelim. Ben nefes aldıkça bebeğin kalbi hızlanıyor benim başım dönüyordu. Sonra nefesini tut ıkın diyorlar. Ikınıyorum ama nebeğim çıkmıyordu. Çünkü son inişte başı benim makatıma doğru bakması gerekirken bebeğin başı yukarı bakar pozisyon almıştı. Buda zor doğuma sebep oluyordu. Herşey kötüye gitmeye başlamıştı bebeğin nabzı yükselmiyordu. Doktor epizyo açtı. Olmadı. Sonunda vakum getirdiler doktor bi yandan ameliyathaneyi hazırlatırken bi yandan bebek için yoğun bakım hazırlanıyordu. Arada kapıya bakıyordum eşim elini ısırmış ağlıyor ablamla. Arife olmasına rağmen tüm iş arkadaşlarım çıkmadan bekliyordu. Doğuma katılan ekip benimle birlikte ağlıyordu. Vakum sokuldu asistan tüm gücünle karnımdaydı. Nst alarm veriyor eşim kapıdan baş parmağıyla işaret yapıyor süpersin diyor. Doktor ıkın Cansu başka şansımız yok diye bağırıyordu. Sonunda başı çıktı dediler tek tek omuzlarını ve ayaklarını hissetim. Kızım kordonuyla karşımda duruyordu ama ağlamıyordu. Son bi güç neden ağlamıyor diye sordum ağlayacak deyip elimi öptü doktorum. Eşim yanıma koşup alnımı silerken çocuk doktoru bebeğime müdahale ediyordu. Bi ağlama sesi duydum 13.25de hıçkırıklarıma hakim olamıyordum. Kucağıma aldım yorgun kuzumu. Sonra herkesi dışarı çıkardılar. Yırtıklarım o kadar çoktuki beni uyuttular ve tam 1saat 10dk sürmüş dikişler. Eşim babasına, annem k.valideme sarılmış ağlıyor. Hastanede tüm hemşire arkadaşlarım ağlıyordu. Şuan hala hastanede mevzu benim doğumum son yıllarda girdiğimiz en zor doğumdu diye. Yavrum için dayandım kızlar onun kalbi atmaya devam etsin diye. En zor doğum bile unutuluyor evladınızı kucağınıza alınca. Siz siz olun doğumu bekleyenler yüksek moralle girin doğuma. Orada ölseydim eşimle küs ayrılacaktık. Hayat çok güzel
Canım sabaha karşı yazdım. Benim de öyle. Hele benim içe dönüktü resmen. İlk günler o kalkan denen silikon uçla verdim. Şimdi her şey yolunda düzenlcek merak etme. Emzirirken biri yanında bulunsun. Ya sağılmış senin sütününya da mamayı ara ara damlatsıb silikon uca.Kızlar Nolur yardım edin çok sütüm var ama Oğlumu emziremiyorumgöğüsümü tutamıyor bir türlü ağlıyo ağlıyo sonra yoruluyo. Sanırım meme başım küçük benim dün emzirme Odasında bi kadına denk geldim meme başı benimkinin nerdeyse iki katıydı hemşireler bana normal dediler ama bence sıkıntı ve çünkü oğlum okadar tutmak için çaba harcıyorki ama bir türlü beceremiyor Göğüs Kalkan'ı ile vermeye çalışıyorum o da olmuyo resmen bunalıma girdim sütüm hiç bileye yaramıyo oğlum çok huzursuz ememediği için. Ne yapabilirim sürekli ağlıyorum dr larda hiç sallanıyorlar bu durumu. Bi akıl fikir nolursunuz
Semi çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım ilk bir hafta gündğz hiçbirşeyim yok akşam 7 de başlıyordu sıkıntım sabaha kadar devam edşyordu uyumaktan korkuyordum sanki birisi beni boğuyordu hayata küstüm resmen kendimi hazır hissetmediğimi sanıyordum bir daha asla doğun yapmam diyprdum ki biz bu bebeği üç yıldır istiyorduk hatta niye doğurdum bile dediğim oldu kendi kendime ne güzel eşimle geziyorduk çalışıyordum diyordum ama çok şükür atlattım o günleri banada annem ve eşim destek oldu ağlıyordum resmen sıkıntıdan ölücem sanıyordum bebeğe bile bakamıcam diye düşünüyordum.
İnşallah eşin hatasını anlamıştır hep böyle devam eder
Okurken hersey gözümde canlandıKızlar çoğu kişi doğurdu bende anlatayım hikayemi. Arifeden 1 gün kuaföre gittim. Ağda boya filan yaptırdım. Alşam eşim kuaförden aldı. Kavga ettik bi sebepten onun ailesine gityik iftara. Ben ağlaya ağlaya iftar saatine kafar yattım onlarda. Hiç iştahım yoktu. Belimde ağrı varfı ama sancı gini değil. Eve geldik yattım ben. Gece hafif hafif sancım başladı. Uyumuşum eşim gönlümü almak için uyurken sarıldı bana. Ben çok öfkeliydim uyanınca yine kavga ettik. Saat 12ydi. Sancılar baktım 5dk da bir ama şiddetli değil. Eşim bana bağırıyor sancın yoktu dokunduk ya başladın diye. Salonda ağlaya ağlaya sancı çektim gece 3 e kadar. Artık eşimin de sinirleri yıprandı çünkü ben mevzuyu baya uzattım. Girdim ılık bi duş aldım. Sonunda eşim zıvanadan çıkmış bi halde kalk doktora gidelim dedi. Bi gittik 4 cm açılmam var ve biz hala kavga ediyoruz. O bana kızıyor durduk yere ağlaya ağlaya doğurttun kendini diye brn ona kızıyorum. Derken yatışım yapıldı aileler arandı. Sabah açılmam 5cm di sancı ve açılma durdu. İlk günden beri güvendiğim doktorum yoktu. Tanımadığım bir doktora emanettim. Buda nemi yıkmıştı zaten. Sabah 7-8 gibi nişanım geldi. Açılma için lavman yaptılar ama ilerleme yoktu. Sonunda sunni sancı takıldı. 12 de 9cm ile doğumhanenin sancı odasına alındım sancılarım çoktu. 1de çatala geçtim sunni sancı kapatıldı. Sancım yok ıkınma hissim yok ama açılma tam bebeğin nabzı düşüyordu. Kulağımda nstden gelen kalp atışlarının seyrekliği. Çok ama çok sevdiğim asistan doktorum bağırıyor Cansu nefes al güzelim. Ben nefes aldıkça bebeğin kalbi hızlanıyor benim başım dönüyordu. Sonra nefesini tut ıkın diyorlar. Ikınıyorum ama nebeğim çıkmıyordu. Çünkü son inişte başı benim makatıma doğru bakması gerekirken bebeğin başı yukarı bakar pozisyon almıştı. Buda zor doğuma sebep oluyordu. Herşey kötüye gitmeye başlamıştı bebeğin nabzı yükselmiyordu. Doktor epizyo açtı. Olmadı. Sonunda vakum getirdiler doktor bi yandan ameliyathaneyi hazırlatırken bi yandan bebek için yoğun bakım hazırlanıyordu. Arada kapıya bakıyordum eşim elini ısırmış ağlıyor ablamla. Arife olmasına rağmen tüm iş arkadaşlarım çıkmadan bekliyordu. Doğuma katılan ekip benimle birlikte ağlıyordu. Vakum sokuldu asistan tüm gücünle karnımdaydı. Nst alarm veriyor eşim kapıdan baş parmağıyla işaret yapıyor süpersin diyor. Doktor ıkın Cansu başka şansımız yok diye bağırıyordu. Sonunda başı çıktı dediler tek tek omuzlarını ve ayaklarını hissetim. Kızım kordonuyla karşımda duruyordu ama ağlamıyordu. Son bi güç neden ağlamıyor diye sordum ağlayacak deyip elimi öptü doktorum. Eşim yanıma koşup alnımı silerken çocuk doktoru bebeğime müdahale ediyordu. Bi ağlama sesi duydum 13.25de hıçkırıklarıma hakim olamıyordum. Kucağıma aldım yorgun kuzumu. Sonra herkesi dışarı çıkardılar. Yırtıklarım o kadar çoktuki beni uyuttular ve tam 1saat 10dk sürmüş dikişler. Eşim babasına, annem k.valideme sarılmış ağlıyor. Hastanede tüm hemşire arkadaşlarım ağlıyordu. Şuan hala hastanede mevzu benim doğumum son yıllarda girdiğimiz en zor doğumdu diye. Yavrum için dayandım kızlar onun kalbi atmaya devam etsin diye. En zor doğum bile unutuluyor evladınızı kucağınıza alınca. Siz siz olun doğumu bekleyenler yüksek moralle girin doğuma. Orada ölseydim eşimle küs ayrılacaktık. Hayat çok güzel
Hani tam emiyo hafif uç çıkıyo ya sonra giyinince gidiyo bende çıkan uç. Göğüs kalkanı var plastiğimsi bişi ucu delikli. Onu takınca hem çıkan uç korunmuş oluyo hem de sürtünmeden dolayı göğüs uçlarım acımıo. Deneyebilirsin.Canım sakin ol benimde bir göğsümün ucu hiç yok diyebilirim zaten ilk zamanlar iki göğsümüde emmiyordu sütüm yoktu mamaya başladık çok kilo kaybetmişti. Eczanelerde çok basit göğüs pompaları var ondan aldık hem sağmak için hemde ucu çıksın diye o sırada çıkıyor ama tabi daha sonra aynı hali alıyor neyse sonra doktora emmiypr dedim memeyİ almıyor alır alır dedi git emzşrme odasına emzşr ben gelip bakıcam geldi emmiyprdu yine .kafasını hafif yukarı kaldırdı yan yatırdı kahverengi kısmı komple ağzına verdirdi neredeyse ve emdi bende şok oldum
Şimdi de işine geliyorsa emiyor o göğsümü ucu yok felan gerçekten önemsiz sen zorla emin ol alıcak emzirmeden önce soğuk suyla yıka biraz daha sertleşir çıkar ucu
Herkes o kadar şey söyledi ki inan başım şişmişti ve psikolojim bozulmuş ucu yok diye şimdi hepsine gülüyorum
Canım büyük geçmiş olsun ama gözün de aydın. Çok zor olmuş ama Allah yanındaymış şükür. Tez zamanda silinsin inş o anlar hafızandan doya doya yaşa bebişinle.Kızlar çoğu kişi doğurdu bende anlatayım hikayemi. Arifeden 1 gün kuaföre gittim. Ağda boya filan yaptırdım. Alşam eşim kuaförden aldı. Kavga ettik bi sebepten onun ailesine gityik iftara. Ben ağlaya ağlaya iftar saatine kafar yattım onlarda. Hiç iştahım yoktu. Belimde ağrı varfı ama sancı gini değil. Eve geldik yattım ben. Gece hafif hafif sancım başladı. Uyumuşum eşim gönlümü almak için uyurken sarıldı bana. Ben çok öfkeliydim uyanınca yine kavga ettik. Saat 12ydi. Sancılar baktım 5dk da bir ama şiddetli değil. Eşim bana bağırıyor sancın yoktu dokunduk ya başladın diye. Salonda ağlaya ağlaya sancı çektim gece 3 e kadar. Artık eşimin de sinirleri yıprandı çünkü ben mevzuyu baya uzattım. Girdim ılık bi duş aldım. Sonunda eşim zıvanadan çıkmış bi halde kalk doktora gidelim dedi. Bi gittik 4 cm açılmam var ve biz hala kavga ediyoruz. O bana kızıyor durduk yere ağlaya ağlaya doğurttun kendini diye brn ona kızıyorum. Derken yatışım yapıldı aileler arandı. Sabah açılmam 5cm di sancı ve açılma durdu. İlk günden beri güvendiğim doktorum yoktu. Tanımadığım bir doktora emanettim. Buda nemi yıkmıştı zaten. Sabah 7-8 gibi nişanım geldi. Açılma için lavman yaptılar ama ilerleme yoktu. Sonunda sunni sancı takıldı. 12 de 9cm ile doğumhanenin sancı odasına alındım sancılarım çoktu. 1de çatala geçtim sunni sancı kapatıldı. Sancım yok ıkınma hissim yok ama açılma tam bebeğin nabzı düşüyordu. Kulağımda nstden gelen kalp atışlarının seyrekliği. Çok ama çok sevdiğim asistan doktorum bağırıyor Cansu nefes al güzelim. Ben nefes aldıkça bebeğin kalbi hızlanıyor benim başım dönüyordu. Sonra nefesini tut ıkın diyorlar. Ikınıyorum ama nebeğim çıkmıyordu. Çünkü son inişte başı benim makatıma doğru bakması gerekirken bebeğin başı yukarı bakar pozisyon almıştı. Buda zor doğuma sebep oluyordu. Herşey kötüye gitmeye başlamıştı bebeğin nabzı yükselmiyordu. Doktor epizyo açtı. Olmadı. Sonunda vakum getirdiler doktor bi yandan ameliyathaneyi hazırlatırken bi yandan bebek için yoğun bakım hazırlanıyordu. Arada kapıya bakıyordum eşim elini ısırmış ağlıyor ablamla. Arife olmasına rağmen tüm iş arkadaşlarım çıkmadan bekliyordu. Doğuma katılan ekip benimle birlikte ağlıyordu. Vakum sokuldu asistan tüm gücünle karnımdaydı. Nst alarm veriyor eşim kapıdan baş parmağıyla işaret yapıyor süpersin diyor. Doktor ıkın Cansu başka şansımız yok diye bağırıyordu. Sonunda başı çıktı dediler tek tek omuzlarını ve ayaklarını hissetim. Kızım kordonuyla karşımda duruyordu ama ağlamıyordu. Son bi güç neden ağlamıyor diye sordum ağlayacak deyip elimi öptü doktorum. Eşim yanıma koşup alnımı silerken çocuk doktoru bebeğime müdahale ediyordu. Bi ağlama sesi duydum 13.25de hıçkırıklarıma hakim olamıyordum. Kucağıma aldım yorgun kuzumu. Sonra herkesi dışarı çıkardılar. Yırtıklarım o kadar çoktuki beni uyuttular ve tam 1saat 10dk sürmüş dikişler. Eşim babasına, annem k.valideme sarılmış ağlıyor. Hastanede tüm hemşire arkadaşlarım ağlıyordu. Şuan hala hastanede mevzu benim doğumum son yıllarda girdiğimiz en zor doğumdu diye. Yavrum için dayandım kızlar onun kalbi atmaya devam etsin diye. En zor doğum bile unutuluyor evladınızı kucağınıza alınca. Siz siz olun doğumu bekleyenler yüksek moralle girin doğuma. Orada ölseydim eşimle küs ayrılacaktık. Hayat çok güzel
Canim takmissin iyi olmus. Benim hem turkiyedeki hem buradaki doktorum siddetle tavsiye ettiler. Bende hemen ameliyatin ertesi gunu takmadim zaten 6. Gunu takmaya basladim . Zaten kademeli olarak takiyoruz buyukten baslayip zamanla kucultuyoruz biz hicbisey olmaz idrar torbasina filan. Rahimin toplamasi ayri o zaten emzirirken hemencecik topluaniyor. Benim derdim deri ve gobek toolansin o da oldu neyseki:) Son 3 gundur small giyiyorum ben sende gec hemen small'a digeri ise yaramaz artik rahat hissediyorsan. Benim karnim dumduz oldu hic dogum yapmis gibi degilim:) cok sevindim cunku korkuttular ikincide hemen toparlanmaz oyle karin diye . Yani taaaa okyanuslar otesine bile yetisiyor negatif turk halkim korkutmak icin:):) seninde memnun kaldigina sevindim canim.M maya2013 ben korseyi kullanıyorum:) seninle aynı gün doğum yaptık
benim doktorum aslında dogumdan sonra kullanma rahim kendini toplar dedi. ilk zamanalr sıkarsan korseyle rahim aşağı doğru sarkar ve idrar torbası da sarkar ileriki yaşlarda çiş kaçırmaya neden olur dedi. aslında mantıklı geldi soylediği o nedenle ilk hafta takmadım ama şimdi kullanıyorum, sizin doktorlar da takmanızı tavsiye etmişti çünkühem göbeğimin önde oyle yumuşak yumuşak kalmasını hic istemem
ama m beden almıstım çok fazla sıkmıyor sanki şuan 52 kiloyum sanırım benim de s almam gerek
Okurken cok duygulandim icimde hissettim yasadiklariniKızlar çoğu kişi doğurdu bende anlatayım hikayemi. Arifeden 1 gün kuaföre gittim. Ağda boya filan yaptırdım. Alşam eşim kuaförden aldı. Kavga ettik bi sebepten onun ailesine gityik iftara. Ben ağlaya ağlaya iftar saatine kafar yattım onlarda. Hiç iştahım yoktu. Belimde ağrı varfı ama sancı gini değil. Eve geldik yattım ben. Gece hafif hafif sancım başladı. Uyumuşum eşim gönlümü almak için uyurken sarıldı bana. Ben çok öfkeliydim uyanınca yine kavga ettik. Saat 12ydi. Sancılar baktım 5dk da bir ama şiddetli değil. Eşim bana bağırıyor sancın yoktu dokunduk ya başladın diye. Salonda ağlaya ağlaya sancı çektim gece 3 e kadar. Artık eşimin de sinirleri yıprandı çünkü ben mevzuyu baya uzattım. Girdim ılık bi duş aldım. Sonunda eşim zıvanadan çıkmış bi halde kalk doktora gidelim dedi. Bi gittik 4 cm açılmam var ve biz hala kavga ediyoruz. O bana kızıyor durduk yere ağlaya ağlaya doğurttun kendini diye brn ona kızıyorum. Derken yatışım yapıldı aileler arandı. Sabah açılmam 5cm di sancı ve açılma durdu. İlk günden beri güvendiğim doktorum yoktu. Tanımadığım bir doktora emanettim. Buda nemi yıkmıştı zaten. Sabah 7-8 gibi nişanım geldi. Açılma için lavman yaptılar ama ilerleme yoktu. Sonunda sunni sancı takıldı. 12 de 9cm ile doğumhanenin sancı odasına alındım sancılarım çoktu. 1de çatala geçtim sunni sancı kapatıldı. Sancım yok ıkınma hissim yok ama açılma tam bebeğin nabzı düşüyordu. Kulağımda nstden gelen kalp atışlarının seyrekliği. Çok ama çok sevdiğim asistan doktorum bağırıyor Cansu nefes al güzelim. Ben nefes aldıkça bebeğin kalbi hızlanıyor benim başım dönüyordu. Sonra nefesini tut ıkın diyorlar. Ikınıyorum ama nebeğim çıkmıyordu. Çünkü son inişte başı benim makatıma doğru bakması gerekirken bebeğin başı yukarı bakar pozisyon almıştı. Buda zor doğuma sebep oluyordu. Herşey kötüye gitmeye başlamıştı bebeğin nabzı yükselmiyordu. Doktor epizyo açtı. Olmadı. Sonunda vakum getirdiler doktor bi yandan ameliyathaneyi hazırlatırken bi yandan bebek için yoğun bakım hazırlanıyordu. Arada kapıya bakıyordum eşim elini ısırmış ağlıyor ablamla. Arife olmasına rağmen tüm iş arkadaşlarım çıkmadan bekliyordu. Doğuma katılan ekip benimle birlikte ağlıyordu. Vakum sokuldu asistan tüm gücünle karnımdaydı. Nst alarm veriyor eşim kapıdan baş parmağıyla işaret yapıyor süpersin diyor. Doktor ıkın Cansu başka şansımız yok diye bağırıyordu. Sonunda başı çıktı dediler tek tek omuzlarını ve ayaklarını hissetim. Kızım kordonuyla karşımda duruyordu ama ağlamıyordu. Son bi güç neden ağlamıyor diye sordum ağlayacak deyip elimi öptü doktorum. Eşim yanıma koşup alnımı silerken çocuk doktoru bebeğime müdahale ediyordu. Bi ağlama sesi duydum 13.25de hıçkırıklarıma hakim olamıyordum. Kucağıma aldım yorgun kuzumu. Sonra herkesi dışarı çıkardılar. Yırtıklarım o kadar çoktuki beni uyuttular ve tam 1saat 10dk sürmüş dikişler. Eşim babasına, annem k.valideme sarılmış ağlıyor. Hastanede tüm hemşire arkadaşlarım ağlıyordu. Şuan hala hastanede mevzu benim doğumum son yıllarda girdiğimiz en zor doğumdu diye. Yavrum için dayandım kızlar onun kalbi atmaya devam etsin diye. En zor doğum bile unutuluyor evladınızı kucağınıza alınca. Siz siz olun doğumu bekleyenler yüksek moralle girin doğuma. Orada ölseydim eşimle küs ayrılacaktık. Hayat çok güzel
Cnm yeni gordum mesajini.hadi gozun aydin acikligin vrmis bugun yarin dogurursun.ay bn napim bnde hic belirti yokkacikligimda yok.yarin muayenm var ins.acikligim fln olur.sanci yok nisan yok.bekliyorum.
Cnm yeni gordum mesajini.hadi gozun aydin acikligin vrmis bugun yarin dogurursun.ay bn napim bnde hic belirti yokkacikligimda yok.yarin muayenm var ins.acikligim fln olur.sanci yok nisan yok.bekliyorum.
Cnm yarın kontrole gittiğinde belki başlamıştır açıklığın. Meryem Sûresini oku bol bol. Ben dün gece Meryem Sûresini okudum, 4.30 da nişanım geldi :) Yürüyüş yap günde 1 saat. Ananas ye. Hurma ye. Hurma Meryem Suresi'nde bile geçiyo valla. Allah en hayırlı en kolay doğumları nasip etsin bize inşallah.. Benimde yarın kontrolüm var bakalım. Ben yürüyüş falan yapamıyorum gerçi bu sıcaklarda çok fazlaCnm yeni gordum mesajini.hadi gozun aydin acikligin vrmis bugun yarin dogurursun.ay bn napim bnde hic belirti yokkacikligimda yok.yarin muayenm var ins.acikligim fln olur.sanci yok nisan yok.bekliyorum.
Cnmacikligin vrmis bugun yarin dogurursun.ay bn napim bnde hic belirti yokkacikligimda yok.yarin muayenm var ins.acikligim fln olur.sanci yok nisan yok.bekliyorum.
Çok farklı bir süreç mi hamilelik hiç birşeymiş insan doğum yapınca anlıyor zorluğunu . Ama alışınca gerçekten çok güzel. Doğum hikayene gerçkten çok üzüldüm hiç kolay şeyler yaşamamışsın bende bunlardan korkuyordum işte normal doğum yspamamda bebeğe birşey olur diye o yüzdn sezerysn istedim ki doktor doğumdan sonra geldi iyi kş sezeryan olmuş dedi hem bebek büyüktü hemde karın kaslarım çok kuvvetliymiş sezerysnda bile iki üç kisi göğüs altımdan bastırdılar .Canım birebir aynı şeyleri yaşamışız. Tek olmadığıma sevindim. Bambaşka bir hayat tabi ki bi alışma süreci olacak. Destek çok önemli
İlk gün hastanede verdiler hiç almadı onunla çok gıcık birşey daha sonra philips in ürünlerini alıcaktım gerek kalmadı iyi ki almamışım kendi kendine alıştı memeyeHani tam emiyo hafif uç çıkıyo ya sonra giyinince gidiyo bende çıkan uç. Göğüs kalkanı var plastiğimsi bişi ucu delikli. Onu takınca hem çıkan uç korunmuş oluyo hem de sürtünmeden dolayı göğüs uçlarım acımıo. Deneyebilirsin.
Aksam esimle cikiyoruz 50 dk fln yuruyorum merdivn cikamiyom cunku bizim burda yokusda var duz yol yok sanki :).hurma yiyorum sabh ac karnina.meryem.suresinide okuyodum da esim geldi geleli biraz onla vakit geciriyom arkadadim okumasanda dinlet demisti.yarin alttan bakarmiki.sancim cikincami bakarki K kutes [/QUOTE]Cnm
Cnm yarın kontrole gittiğinde belki başlamıştır açıklığın. Meryem Sûresini oku bol bol. Ben dün gece Meryem Sûresini okudum, 4.30 da nişanım geldi :) Yürüyüş yap günde 1 saat. Ananas ye. Hurma ye. Hurma Meryem Suresi'nde bile geçiyo valla. Allah en hayırlı en kolay doğumları nasip etsin bize inşallah.. Benimde yarın kontrolüm var bakalım. Ben yürüyüş falan yapamıyorum gerçi bu sıcaklarda çok fazla
Baksın bence alttan Cnm. Bence doğum sürecini hızlandırıyo çatı muayenesi. Ogün eve bi geldim kahverengi akıntım gelmiş. 32. Haftamdaykende çatı muayenesi olmuştum, resmen erken doğum tehlikesi atlattım 2 hafta sonra. Hastaneye yattım vs. Nitekim ki 37. Haftadan önce sakıncalıymış çatı muayenesi aslında. Sen yarın baktır bakalım alttan bi Açıklık varmi yolumu diye. Geçen forumda biri yazmıştı Dr özellikle süreç hızlansın diye rahim duvarlarını ellemiş falan. Hayırlısı Cnm ya. Olur inşallah[/QUOTE]Aksam esimle cikiyoruz 50 dk fln yuruyorum merdivn cikamiyom cunku bizim burda yokusda var duz yol yok sanki :).hurma yiyorum sabh ac karnina.meryem.suresinide okuyodum da esim geldi geleli biraz onla vakit geciriyom arkadadim okumasanda dinlet demisti.yarin alttan bakarmiki.sancim cikincami bakarki K kutes
Aynı fikirdeyim CNm , birde o da kadın yeni doğum yapmış hemde canı yana yana kıza söylenir miAmin canim sen dua et bol bol suan kizinin melegisin gunahsizsin sabret ne de anlayissizlar ya su kayinvalideler terbiyesiz yani sanane benim yirtigimdan soylenecek laf mi
bnmdr öyleydi ilk 10 gün sağıp biberona yada kalıkla ver CNm işe yarıyor, hem senn morelim düzelir hemde ufaklık için iyi olurKızlar Nolur yardım edin çok sütüm var ama Oğlumu emziremiyorumgöğüsümü tutamıyor bir türlü ağlıyo ağlıyo sonra yoruluyo. Sanırım meme başım küçük benim dün emzirme Odasında bi kadına denk geldim meme başı benimkinin nerdeyse iki katıydı hemşireler bana normal dediler ama bence sıkıntı ve çünkü oğlum okadar tutmak için çaba harcıyorki ama bir türlü beceremiyor Göğüs Kalkan'ı ile vermeye çalışıyorum o da olmuyo resmen bunalıma girdim sütüm hiç bileye yaramıyo oğlum çok huzursuz ememediği için. Ne yapabilirim sürekli ağlıyorum dr larda hiç sallanıyorlar bu durumu. Bi akıl fikir nolursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?