Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabalar ben de 35 . Haftada 18.11.2015 te suyum geldigi için acil sezeryana alındım bebeğimin solunum sıkıntısı var kuvezde kalıyor sutum yeni yeni damlıyor sizden isteğim süt için neler yapabilirim gelmek bilmiyo yardım edin lütfen tecrübeli anneler

Canım öncelikle Allah analı babalı büyütsün insallah en az sıkıntıyla atlatırsınız bu süreci. Öncelikle güzel ve göğüslerini acıtmayacak bir pompayla en az 3 saatte bir sağmaya çalış. Eğer öncesinde krem kullanmadıysan göğüs uçlarına sık sık zeytiyağı sür. Sonrasında rahat edersin.
Yiyecek içecek birsürü ihtimal var kullanabileceğin, bol bol su iç öncelikle. Rezene çayı ve eczanelerde satılan süt arttırıcı çaylar oldukça işe yarıyor. Ilk anda gelmesi zor oluyorsa temiz bir mendil ya da bezi dayanabilecegin kadar sıcak suyla ıslatıp sagmadan önce göğüslerine kapat biraz ılıyana kadar beklet. Ve en önemlisi hiç moralini bozma, süt gelmese de sabırla ve ısrarla sağmaya devam et. Benim birkaç gün 15er dk sağmama rağmen sadece 2 şer 3er damla geliyordu, sonrasında arttı.Benim yaptıklarım yukarıda yazdıklarım belki başka şeyler yapanlar da vardır ve insallah işe yarar.
Insallah güzel haberlerini alırız buradan :)

Sıcak su ve masaj işini yapıyorum çay ve mama aldık içiyorum göğsü acitmak lazım diyolar iyice yoğurur gibi yapıyorum bakalım inşallah ise yarar artık biraz da sabırsız bir insanım allah yardımcımız olsun inşallah

İnşallah hemen artar sütün. Bizim durumumuz diğer annelerden daha farklı oluyor daha stresli bir süreç yaşadığımızdan süt de etkileniyor doğal olarak. Çok sıkıntı yapmamaya çalış (söylemesi yapmasından kolay ve muhtemelen herkes aynı şeyi söylüyordur biliyorum). Bir de emzirme denemelerine başladıktan sonra arttı benimki. Bebeğini kucağına alıp onu emzirmeye başladığında daha farklı olacağına inanıyorum.

Yaşı uzun olsun bebeğinizin. Rabbim sorunsuz problemsiz atlatmayı nasip etsin inşallah en kısa zamanda alırsınız kucağınıza yavrunuzu :) doğum yaptığımda hemşireler eşime, galactago diye bi takviye var, onu aldırmışlar eczaneden. İlk etapta ondan içmiştim ara ara hala içmeye devam ediyorum.

Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebişiniz süt için moral ve bol bol sıvı inanın başka hiçbir şey etki etmiyor. İlk zamanlar sütününüzün damla damla gelmesi çok normal bu sizi yıldırmasın. Lütfen 3 saatte bir sütünüzü sağın ve hiçbir şeyi kafanıza takmamaya çalışın. Bol bol su için emin olun çoğalacaktır.

Merhaba

Benim kızım 34 haftalık 2110 gr doğdu.nir hafta küveZde kaldı.2 Aralık'ta ilk rop muayenesi var ama rop 32 hafta öncesi ve 1500 gr altı doğan bebeklere yapılıyor genelde . Benim durumum gibi olup muayene yaptıran var mı acaba istanbulda bunun için tavsiye edebileceğiniz bir Dr var mıdır

Şimdiden teşekkürler Rabbim evlâtlarımıza sağlık şifa versin inşAllah

Devam eden bir çocuk doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Biz tamamen doktorlarımızın yönlendirmesiyle 40 haftamızı tamamlayana kadar devam ettik rop muayenesine. Daha sonra 6 aylıkken gittik. Şimdi yaşında da gideceğiz. Doktorlar yönlendiriyorlar sizi. Geçmiş olsun.

Cnm bn de35 haftalık dgm yapmıştım, tebrik ederimm... erken doğumda vücut daha yoğun süt yapatmış,allahn hikmeti işte...

Herkese merhaba. Bende 3 haftalik premature annesiyim. 1500 gr kizim oldu 34 haftalik dogum yaptim. Gelisimide 31 haftayla uyumluydu. Tecrubeli anneler siz bebeginizi kac kg olana kadar biberonla beslediniz? Emme refleksleri cok iyi olmadigindan olsa bile az ceker uyur doyup doymadigini anlayamazsin sütünü sag biberonla ver dedi hastaneden cikarken hemsireler.
Bizde makina kiralamistik ama bir kac gun sonra doluuor makinanin suresi. Kafam cok karisik. Makinayi yollayip direk emzirsem mi yoksa biraz daha suresini uzatip sagip biberonla beslemeye devam mi etsem?
Kizim suan 2 kg elhamdulillah. 1700 le taburcu olduk. Ama doktor haftalik kg kontrolunde kg alimini az buldu. Sadece biberonla sut veriyordum. Anne sutu zenginlestiricisi kullanmama ragmen. Bir iki hafta takviye olarak prematil mama verecegim gunde 2 ogun.
Kac kg olunca normal bir bebek gibi memeden beslenmeye basliyorlar? Birde 30 cc sutu bitiremiyor 3 saatte bir. Azmi gercekten?

Merhaba öncelikle hayırlı olsun... Size de geçmiş olsun. Ben de 31 haftalık doğum yaptım. Zaten bebeğinizin emme refleksi olmadığından çabalarınız boşa çıkabilir. Bu sizi lütfen yıldırmasın. Ben de sizin gibi hastanenin makinasını kiralamıştım. Öncelikle makinayı geri vermeyin. 3 saatte bir mutlaka sütünüzü sağın. Medelanın calma biberonu var onunla sağdıktan sonra besleyebilirsiniz. Sütün miktarını doktorlar belirler bu konuda doktorunuzu dinlemenizi tavsiye ederim. Benim kızım şuan 7,5 aylık olmasına rağmen hala doktorumun sözünden çıkmıyorum. Bahsettiğiniz mama sanırım anne sütününün kalorisini arttırmak için biz de kullanmıştık. Benim kızım 2,5 aylıkken emzirmeyi başarmıştık ama doktor kilo alımı durdugundan tekrar biberona yönlendirdi bizi. Zamanla bebeğiniz de siz de bu sürece uyum sağlarsınız. :)

Tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin. En azindan bi 4 kg olmasi gerek sanirim normal bebek gibi nemeden beslenmesi icin. Sagip vermek cok zahmetli oluyor

Tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin. En azindan bi 4 kg olmasi gerek sanirim normal bebek gibi nemeden beslenmesi icin. Sagip vermek cok zahmetli oluyor

O günleri de göreceksiniz İnşaAllah :) Sağıp vermek çok zahmetli biliyorum tam 5 ay sütümü sağıp verdim şuan da ek gıdaya geçtik gerçi o günler geride kaldı o anlar çok önemli şuan ne kadar yorgun olduğunuzu tahmin edebiliyorum ama inanın geçici bir süreç .

Merhaba benim kızım 35 haftalik doğdu on gün kaldık hastane de dün akşam çıktık çok şükür ama ben çok korkuyorum basarabilecek miyim bilmiyorum 3 saatte bir Besle dediler ama uyanmiyo kızım bir türlü gogsumu almiyo biberon veriyorum zorla ama uyuyo almiyo sarılık olur diye korkuyorum çok uyuyo sanki yardimci olun lütfen birde mikrop kapmasin dedi dr ben yalnız yapamıyorum annem kaynanam yardimci oluyorlar ama bu sefer de içim rahat etmiyor mikrop kapar diye yardimci olun lütfen tecrübeli anneler

Merhaba.bebeginin doğum haftasi çok güzel.premature bebekler ilk zamanlar sürekli uyur merak etme.ben de senin gibi telaşlanmistim.zamanla uykulari azalıyor.sen ısrarla uyandırip emzirmeye çalış.ben geceleri saat kurup kalkıyordum.uyanmasini bekleme uyandır mutlaka.kulaklariyla ayaklariyla oyna uyanir.kolay gelsin.

Hayırlı olsun bebeğiniz. 3 saatte bir biz de beslemiştik benim de prematre bir kızım var sizin kızınızdan daha minik doğdu 3 saatte bir beslemeniz önemli. Bebeğinizi besledikten sonra mutlaka sütünüzü de sağın. Bu zorlu sürecin geçici olduğunu düşünerek kendinizi telkin edin. Moralinizi asla bozmayın. Boş bulduğunuz an hemen uyuyun. Çalar saatinizi mutlaka 3 saatte bire ayarlayın ki uyuyakalmayın ben hep öyle yapıyordum. Benim annem ve eşim 20 gün yanımdaydı. Sonra ben tek başıma kaldım ama başardım inanın siz de başarabilirsiniz. Bebeğinizin uyuması çok normal siz onu uyandıracaksınız. Doktorunuzla sürekli irtibat halinde olun, o size nasıl davranmanız gerektiğini söyleyecektir. Kolay gelsin şimdiden :)

merhaba teyzeminde şuan bebeği küvezde 29 +3 günlük doğdu 1.5 kiloya yakın
bugün doğalı 19 gün oldu doktorlar biraz umutsuz gibi böyle olupta iyi olan varmı bebeği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…