• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hanımlar ben yeni katıldım aranıza benim bebeğim 30 arttı3günlük doğdu 48 gün yoğun bakımda kaldı 2250gr çıktık çok şükür iyiydik 2 buçuk ay sonra tekrar akciğer enfeksiyonuyla acil yoğun bakıma aldılar10 gün sonra çıktık çok zor bir süreçti bizim için bütün annelere Allah kolaylık versin bebnimyy kuzum 9 ayı bitti daha oturamiyo bana gelmiyo ben üzülüyorum aranızda öyle sorunu olan varmı arkadaşlar bana cevap v

Hayırlı akşamlar ben aranıza yeni katıldım ben 2 prematüre annesiyim biri 34 haftalık doğdu çok sıkıntılı bir zamandı çok şükür biz bire başladık şimdi ikinci kuzum daha çok acelesi vardı 20 ci haftamda rahatsızlandım 031.artı 2 günlük oğluşum dünyaya geldi benim için çok zor bir dönemdi 18 şubatta uyurken bir an kanamaylan acile gittik ama o günde bir kar yağdı bizim şansımıza arabayı sürmekde zorlanıyo direk hastaneye gittik beni acil doğum haneye yatırdılar heran bebek gelir derken esim geçe annem sabah nöbettelerdi bende yukarıda yanımda sayısız bebiş doğdu derken 30 günün sonunda acil sezaryan alındım çok zor günlerdi ben korkarak etrafa bakınıyorum bir telaş meğer bebişim beni zehirliyordu kuzum doğdu direk başka hastaneye sevk ettiler ben ayılınca yanımda bebiş yok derken eve geldik tabi bu arada hertaraf çiçek bahçesi oldu 30 gün yatak dan kalmadığım için psikolojim çok bozuldu kuzum 1.400 gr doğdu her gün hastaneye gittik oğlum zor bir süreç geçirdi bir ay ilaçlar lan beslendi bir gün gittik geçe fenalaşmış o gün biz yıkıldık derken 48 gün sonra yanımıza aldık evimizde bayram vardı 2 ay sonra yavrum hastalandı acilden tekrar kuvöz aldılar 10 gün bizim için 10 yıl gibi oldu çok şükür şu an iyiyiz sadece çok hassasız arkadaşlar size ricam benim piskolojim çok bozuk anlıyamadım aranızda benim gibi olap destek alan varmı çok zor durumdayım cevap bekliyoruz teşekkür ederiz

Hayırlı akşamlar ben aranıza yeni katıldım ben 2 prematüre annesiyim biri 34 haftalık doğdu çok sıkıntılı bir zamandı çok şükür biz bire başladık şimdi ikinci kuzum daha çok acelesi vardı 20 ci haftamda rahatsızlandım 031.artı 2 günlük oğluşum dünyaya geldi benim için çok zor bir dönemdi 18 şubatta uyurken bir an kanamaylan acile gittik ama o günde bir kar yağdı bizim şansımıza arabayı sürmekde zorlanıyo direk hastaneye gittik beni acil doğum haneye yatırdılar heran bebek gelir derken esim geçe annem sabah nöbettelerdi bende yukarıda yanımda sayısız bebiş doğdu derken 30 günün sonunda acil sezaryan alındım çok zor günlerdi ben korkarak etrafa bakınıyorum bir telaş meğer bebişim beni zehirliyordu kuzum doğdu direk başka hastaneye sevk ettiler ben ayılınca yanımda bebiş yok derken eve geldik tabi bu arada hertaraf çiçek bahçesi oldu 30 gün yatak dan kalmadığım için psikolojim çok bozuldu kuzum 1.400 gr doğdu her gün hastaneye gittik oğlum zor bir süreç geçirdi bir ay ilaçlar lan beslendi bir gün gittik geçe fenalaşmış o gün biz yıkıldık derken 48 gün sonra yanımıza aldık evimizde bayram vardı 2 ay sonra yavrum hastalandı acilden tekrar kuvöz aldılar 10 gün bizim için 10 yıl gibi oldu çok şükür şu an iyiyiz sadece çok hassasız arkadaşlar size ricam benim piskolojim çok bozuk anlıyamadım aranızda benim gibi olap destek alan varmı çok zor durumdayım cevap bekliyoruz teşekkür ederiz
Canım Rabbim bebeklerine uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin.ben de senin gibi iki premature annesiyim.benimkilerin biri 29 haftalik dogdu şu an üç yaşında.diğeri de 33 haftalik dogdu şu an beş aylik.zor günler geçirdim senin gibi çok iyi anlıyorum seni.ama bunlara birer imtihan gözüyle bakmak gerekir.bu da bizim sınavımiz.daha kötü durumda olanlar var.dokuz ay karnında taşıyıp evladını kaybedenler ya da hiç evlat kokusu almayanlar var.bunları düşünüp halimize binlerce kez sukretmeliyiz.tabi kendini iyi hissetmiyorsan destek almani tavsiye ederim.allah kolaylik versin...

Merhaba arkadaslar bende 2 hafta önce 35 haftalık dogum yaptim çok ani oldu plesanta yaşlanması dolasim yavasligi gelişim geriliği vardı bebeğimde çok şükür iyi solunuma bağlı değil ancak kuvezde 1670 gr doğdu minicik hala her gün hastaneye gidiyorum günde 2 kere görmeye ama çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bü günleri bende atlatıcam paylaşımlarınız beni çok etkiledi Allah' im hepimize sabır versin bebeklerimızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza alalım inşallah

Merhaba arkadaslar bende 2 hafta önce 35 haftalık dogum yaptim çok ani oldu plesanta yaşlanması dolasim yavasligi gelişim geriliği vardı bebeğimde çok şükür iyi solunuma bağlı değil ancak kuvezde 1670 gr doğdu minicik hala her gün hastaneye gidiyorum günde 2 kere görmeye ama çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bü günleri bende atlatıcam paylaşımlarınız beni çok etkiledi Allah' im hepimize sabır versin bebeklerimızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza alalım inşallah
Arkadaslar destege ve morele ihtiyacım var Erken Dogum yaptım apar topar ve eşim ilcede olduğundan doguma yetişemedi çok zordu benim için şimdi de işte ben hergün yalnız başıma oğlumu görmeye gidip geliyorum süt sagiyorum ona geceleri bile kalkalkıyorum kesilmesin diye ama çok hem ağlıyorum hem sagiyorum eşimin yanımda olmaması hala çok zor geliyo isterim ki beraber atlatalım ama gelemiyo malesef haftasonlari geliyo sadece o zamanlarda da onu üzmemek için hep gülüyorum gülümsüyorum biliyorum ki bu duruma o da çok uzuluyo güçlü olucam güçlü durucam diye öyle çok gülümsüyorum ki hastaneye gittimde herkes bana ne kadar pozitifsin diyo bilseler ki gulumselemelerim yalnızlık haykirisim

Arkadaslar destege ve morele ihtiyacım var Erken Dogum yaptım apar topar ve eşim ilcede olduğundan doguma yetişemedi çok zordu benim için şimdi de işte ben hergün yalnız başıma oğlumu görmeye gidip geliyorum süt sagiyorum ona geceleri bile kalkalkıyorum kesilmesin diye ama çok hem ağlıyorum hem sagiyorum eşimin yanımda olmaması hala çok zor geliyo isterim ki beraber atlatalım ama gelemiyo malesef haftasonlari geliyo sadece o zamanlarda da onu üzmemek için hep gülüyorum gülümsüyorum biliyorum ki bu duruma o da çok uzuluyo güçlü olucam güçlü durucam diye öyle çok gülümsüyorum ki hastaneye gittimde herkes bana ne kadar pozitifsin diyo bilseler ki gulumselemelerim yalnızlık haykirisim

canım dualarım seninle ve güzeller güzeli oğlunla. senin duan ve sütün onu iyileştirecek hiç merak etme. sen sadece güzel yawrunu Allah'a teslim et. o emanetine iyi bakar. kendini de üzme. senin moralin sütün için çok önemli. dediğim gibi dualarımda sanada yer vericem. Allah'ım kabul eder inşallah. Zor günler geçecek canım. Çoook geçmiş olsun...

canım dualarım seninle ve güzeller güzeli oğlunla. senin duan ve sütün onu iyileştirecek hiç merak etme. sen sadece güzel yawrunu Allah'a teslim et. o emanetine iyi bakar. kendini de üzme. senin moralin sütün için çok önemli. dediğim gibi dualarımda sanada yer vericem. Allah'ım kabul eder inşallah. Zor günler geçecek canım. Çoook geçmiş olsun...
Teşekkür ederim canım desteğin ve duaların için öyle durumlar varki hastaneye her gittiğimde diğerlerini görmek de çok üzüyo beni ben şükrediyorum oğlum minik olmasına ragen solunumu falan gayet güzel biberonla bile ememiliyo artık ama yinede gidip onu öyle görmek çok zor dediğim gibi bide yalnız olmak çok korkuyorum sütüm kesilecek diye elimden geldince güçlü olmaya çalışıyorum ama gerçekten çok zor Allah benim gibi olan herkese sabır versin

Bu geçici bir süreç, öncelikle böyle düşünün daha rahatlarsınız. Sizin bebeğiniz de büyüyecek, bu günler geride kalacak ve siz ne kadar güçlü bir bebeğiniz olduğu için onunla gurur duyacaksınız. Pozitif olmaya devam edin. :)

burdaki herkeze allah kolaylık versin teyzeminde prematüre doğdu bebeği
fakat 6 gün önce vefat etti çok kötü bir durumu :(

Merhabalar burayı yeni gördüm 29 agustosta 31+5 te ikiz ogluslarimi 1850 ve 1900 olarak doğum yaptım. .spinal sezeryan la..1 ay kuvozde 1 haftada anne uyum odasında kaldık. .sonra çıktık çok geçmeden grip oldular daha sonrasında da enfeksiyon kaptilar 1 hafta daha hastanede yattik..şimdi 3 buçuk ayliklar..benim sorma istediğim mesela biri bizimle net konuşuyo gülüyo ama diğeri daha sakin yavaş daha yapmiyo bunları. .ikiz oldukları için gelişimleri aynı olmazmi..kafama çok takiyorum bu durumu

Bu geçici bir süreç, öncelikle böyle düşünün daha rahatlarsınız. Sizin bebeğiniz de büyüyecek, bu günler geride kalacak ve siz ne kadar güçlü bir bebeğiniz olduğu için onunla gurur duyacaksınız. Pozitif olmaya devam edin. :)
Teşekkür ederim Allah'in izniyle Ona kavuşacağım zamanı bekliyorum hergün onu biraz daha büyümüş görmek çok güzel artık sasabırsızım iyice inşallah güzel bi şekilde de bakabilirim ona korkularım var tabi ama inancimida hiç kaybetmedim bakalım Zor bi süreç belki ama oğlum için herşeyi yaparım

Ya doktor muayne etti hafif bi damarlanma varmis ama ben sizin bebeginizden umutluyum agar bi hastalik gecirip kuveze girmezse atlatir dedi ama ben yine bi arastirmak istedim

M merveninbebegi kontrollerini hiç aksatmayın. bize de iğne ya da lazer tedavisi gerekiyo demişti hatta iğneyi acil aldırmıstı. ama bi gün sonra karar vercem dedi ve bi anda gerilemeye basladı. haftada-on günde bi gidiyoruz kontrole. inş. mudahaleye gerek kalmadan toparlayacaz. inş. sizin de gerek olmaz. olursa da vakit kaybetmeden tedavilerini yaptırmamız gerek.

Mrb arkadaşlar.Benim oğlum Hamilelik diabetinden dolayı 35 haftalık doğdu ve tam 4300 kg iri bir bebek olarak dünyaya geldi.Şuan 7 aylık ve son bir aydır bazı ciddi sağlık problemleri yaşıyoruz.Ben kafama takılan ve en önemli olanı sözle paylaşmak ve aynı durumu yaşayan varsa destek ve yardım rica edicem.MR çekildi ogluma ve beyninin sol tarafında bir etkilenme olduğu serebral PALSİ olabileceği şüphesi var.Oğlum zaten erken doğduğu için bir ay geriden geliyordu ve şimdide 7 aylık koltuk altlarından tutup yere bastırdığı da basiyor ellerini ağzına giturup emiyor kafasinibdik tutuyor ama çoğu zamanda başını tutamıyor.Oturamiyor dönmüyor ellerini nesne için kullanmıyor.Ana kol ve bacaklari hareketli.Sizce serebral bir durumu varmıdır nolur yardımcı olur musunuz.Anakaradaki prof.umuz yurtdışına gitti 3 hafta sonra gelecek ve iyice bakıp araştırıp tanıyı koyacak.Ben buradan o zamana kadar en azindan biraz moral yada teselli umuyorum.

Ya doktor muayne etti hafif bi damarlanma varmis ama ben sizin bebeginizden umutluyum agar bi hastalik gecirip kuveze girmezse atlatir dedi ama ben yine bi arastirmak istedim
Kaçıncı evre benimkiler 3.evre plus olduğu için ameliyat oldular..zaten 4. Ve 5.evre körlüge kadar gidebiliyor..doktorunuza güvenin kontrolleri aksatmayin biz hala kontrole gidiyorz

Back