• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hanımlar öncelikle çok geçmiş olsun, sonra da gözünüz aydın. yakın zaman tecrubelerım ıle bişiler yazayım.
prunes prunes bebeginizin 4 kilo olmasına gerek yok emebilmesi için. benim kızım 28 hftalık dogdu ve 72 gun kuvozde kaldı. 3haftadır evimizde. eve geldiğinde az az meme tutturmaya calıstık, yanı her gun bı ıkı sefer denedık ılle emmesıne gerek yok. sızın kokunuzu alsın azcık tutsun zamanla aranmaya baslıyo zatn. kızım 40 hftasını doldurmak uzereykn emmeye basladı çok sukur. diğer bi konu 30 cc tam 2 kiloluk bi bebegın ogunde alması gereken mıktar. eger cok yoruluyosa 30cc aldıktan sonra zorlamayın ama fazlası tabıkı kar. kılo aldıkca bu mıktarın artması lazım.
sitemkartatli sitemkartatli biz de sürekli saat kurup uyanıyoruz. bebişim surda bı kac gundur acıkınca mızırdanmaya basladı. yanı sakın pes etmeyın. gece gunduz saat kurup mutlaka uyandırın, tabı uyandırması zor bız cogu zman uyurken verdık genzıne kacırmamaya dıkkat edın, yanımda annem ve kayınvalıdem nobetlese kalıyorlar. cunku bı kısı ıle yapılabılcek bişi degil. süt sag, besle, bakımını yap. dınlencek vakıt kalmıyo. ama bı kac hftaya toplayacak ıns. sabredin. mikrop konusuna gelince bana dr.umuz anne-baba ve yardımcı olcak bı kısı dısında kımse dokunmasın bı sure dedı. yanı annelerınızden bısı olmaz. ama temızlıge dıkkat etmek gerekıyo ozellıkle ellerınızı sureklı yıkayarak dokunun yavrunuza.
@dushes kızım 28hftalık ve 1140 gr olarak dogdu, bize de dr larımız taburcu olcagı gune kdr hıc umıtlı konusmadı. premature bebek demek patlamaya hazır bomba demektır , bugun sorarsınız ii olur yarın sorarsınız çok kotu durumda olabılır derlerdı. alışmıstık bu sozlere. sonuc 72 gün sonunda 2650 ile taburcu olduk 3hftadır evımızdeyız cok sukur. zor gunler ama teyzenızın su an yapması gereken tek sey bebegı ıcın sut sagıp hastaneye goturmek, fazla gelırse de dondurucuda depolamak. bebiş eve geldiğinde içcek sutler lazım.
Allah yardımcnz olsun

hanımlar öncelikle çok geçmiş olsun, sonra da gözünüz aydın. yakın zaman tecrubelerım ıle bişiler yazayım.
prunes prunes bebeginizin 4 kilo olmasına gerek yok emebilmesi için. benim kızım 28 hftalık dogdu ve 72 gun kuvozde kaldı. 3haftadır evimizde. eve geldiğinde az az meme tutturmaya calıstık, yanı her gun bı ıkı sefer denedık ılle emmesıne gerek yok. sızın kokunuzu alsın azcık tutsun zamanla aranmaya baslıyo zatn. kızım 40 hftasını doldurmak uzereykn emmeye basladı çok sukur. diğer bi konu 30 cc tam 2 kiloluk bi bebegın ogunde alması gereken mıktar. eger cok yoruluyosa 30cc aldıktan sonra zorlamayın ama fazlası tabıkı kar. kılo aldıkca bu mıktarın artması lazım.
sitemkartatli sitemkartatli biz de sürekli saat kurup uyanıyoruz. bebişim surda bı kac gundur acıkınca mızırdanmaya basladı. yanı sakın pes etmeyın. gece gunduz saat kurup mutlaka uyandırın, tabı uyandırması zor bız cogu zman uyurken verdık genzıne kacırmamaya dıkkat edın, yanımda annem ve kayınvalıdem nobetlese kalıyorlar. cunku bı kısı ıle yapılabılcek bişi degil. süt sag, besle, bakımını yap. dınlencek vakıt kalmıyo. ama bı kac hftaya toplayacak ıns. sabredin. mikrop konusuna gelince bana dr.umuz anne-baba ve yardımcı olcak bı kısı dısında kımse dokunmasın bı sure dedı. yanı annelerınızden bısı olmaz. ama temızlıge dıkkat etmek gerekıyo ozellıkle ellerınızı sureklı yıkayarak dokunun yavrunuza.
@dushes kızım 28hftalık ve 1140 gr olarak dogdu, bize de dr larımız taburcu olcagı gune kdr hıc umıtlı konusmadı. premature bebek demek patlamaya hazır bomba demektır , bugun sorarsınız ii olur yarın sorarsınız çok kotu durumda olabılır derlerdı. alışmıstık bu sozlere. sonuc 72 gün sonunda 2650 ile taburcu olduk 3hftadır evımızdeyız cok sukur. zor gunler ama teyzenızın su an yapması gereken tek sey bebegı ıcın sut sagıp hastaneye goturmek, fazla gelırse de dondurucuda depolamak. bebiş eve geldiğinde içcek sutler lazım.
Allah yardımcnz olsun

Bravo size, her şeyi çok çok güzel özetlemişsiniz. Benim de sizin yazdıklarınızdan sonra gözümde canlandı geçmiş. Benim kızım şükür 8 aylık oldu artık. O günler çoook geride kaldı gibi. Size de kolaylıklar diliyorum.

Allah yardımcnz olsun
çok sevindim inş daha da iyi olur darısı bizim başımıza inş ne gibi sorunları vardı bebeğinizin

Merhaba uzun zamandir takip ediyorum ve yeni uye oldum benimde bebegim 09.11.15 de 30+5de dunyaya geldi suan hala kuvezde cigerleri gelismemisti dogdugunda aa suan cok sukur iyi oksijen sapkasi var suan da benim merak ettigim su bebeginiz ne zman tam bi bebek gibi emmeye basladi cevaplarsaniz sevinirim

Ben De Mart ayında 33 haftalık doğum yaptım suyum bitmiş Ben farketmeden, kontrole gitmiştik apar topar doğuma aldılar 1770 gr 36 cm doğdu meleğim çok şükür bu günlerimize

Herkese merhaba. Bende 3 haftalik premature annesiyim. 1500 gr kizim oldu 34 haftalik dogum yaptim. Gelisimide 31 haftayla uyumluydu. Tecrubeli anneler siz bebeginizi kac kg olana kadar biberonla beslediniz? Emme refleksleri cok iyi olmadigindan olsa bile az ceker uyur doyup doymadigini anlayamazsin sütünü sag biberonla ver dedi hastaneden cikarken hemsireler.
Bizde makina kiralamistik ama bir kac gun sonra doluuor makinanin suresi. Kafam cok karisik. Makinayi yollayip direk emzirsem mi yoksa biraz daha suresini uzatip sagip biberonla beslemeye devam mi etsem?
Kizim suan 2 kg elhamdulillah. 1700 le taburcu olduk. Ama doktor haftalik kg kontrolunde kg alimini az buldu. Sadece biberonla sut veriyordum. Anne sutu zenginlestiricisi kullanmama ragmen. Bir iki hafta takviye olarak prematil mama verecegim gunde 2 ogun.
Kac kg olunca normal bir bebek gibi memeden beslenmeye basliyorlar? Birde 30 cc sutu bitiremiyor 3 saatte bir. Azmi gercekten?
Cevaplamakda geç mi kaldım bilmiyorum ama kesinlikle emZirmeyi bırakmamasın doktorum bana eğer sadece biberon kullanırsan kesinlikle emmez demişti, doymadığını düşünüyorsan bir meme bir biberon yapabilirsin ama hep biberonu tavsiye etmem

Merhaba uzun zamandir takip ediyorum ve yeni uye oldum benimde bebegim 09.11.15 de 30+5de dunyaya geldi suan hala kuvezde cigerleri gelismemisti dogdugunda aa suan cok sukur iyi oksijen sapkasi var suan da benim merak ettigim su bebeginiz ne zman tam bi bebek gibi emmeye basladi cevaplarsaniz sevinirim

Benim kızım 2,5 aylıkken kilo olarak da 2,5 kiloydu o zaman emdi. Ama daha önce de yazmıştım. Doktorunuzla bağlantılı gitmelisiniz. Çünkü bizim kilo alımımız durduğu için emmeyi bıraktık doktorumuzun önerisiyle. Tekrar biberona döndük. Lütfen emzirmeye bu kadar takılmayın. Anlıyorum süt sağıp vermek çok çok zor. Ben de 5 ay sütümü sağarak sadece anne sütü ile besledim kızımı.

Ben De Mart ayında 33 haftalık doğum yaptım suyum bitmiş Ben farketmeden, kontrole gitmiştik apar topar doğuma aldılar 1770 gr 36 cm doğdu meleğim çok şükür bu günlerimize

Ek gıdaya başladınız mı? Neler veriyorsunuz? Ne gibi oyunlar oynuyorsunuz?

Pompalamak goguslerim cok fazla yara oldu ve artik pompa gormek istemiyorum canim cok yaniyo emzirmek istiyorum onun icin bu takintim

Benim kızım bugün 21 günlük oldu daha önce de yazmıştım 35 haftalik doğdu biberona alismis beni emmiyor sütümu sagip biberonla veriyorum çok zor oluyor ama yapacak bişey yok yeterki anne sütü alsın yavrum diyorum ama artık yetmiyor sütüm mama veriyorum arada klasik uyanmiyo acikmiyo emmiyor biberondan sonra da hickirik tutuyor zar zor damla damla çıkardığım sütü kusuyor çok moralim bozuluyor kusunca. Acaba fazla mi veriyorum mesela 21 günlük 2350 falan kilosu kaç cc süt içmli ben düzgün veremiyorum galiba bi öğün 60 bi öğün 90 saçma sapan veriyorum galiba yardimci olun lütfen kaç cc icebilir 21 günlükken

Pompalamak goguslerim cok fazla yara oldu ve artik pompa gormek istemiyorum canim cok yaniyo emzirmek istiyorum onun icin bu takintim

Haklısınız, göğüs kalkanı kullanmayı denediniz mi? Ben göğüslerimden dolayı defalarca acile gittim. Çözümü bence göğüs kalkanı bi deneyin isterseniz.

Gogus pedi kullaniyorum ama kalkan nasil oluyo ki?sagarken cok canim yaniyo dayanamiyorum kullanmadigim krem kalmadi napicami sasirdim artik buna buna

Hayır bir süre sakın göğüs pedi kullanmayın lütfen. Göğüs pedi ben de kullandım o mahvetti zaten göğüslerimi. Siz şimdi Philips Aventin göğüs kalkanı var. 40-50 TL gibi bir rakamdı tam net hatırlamıyorum bir de lansinoh un göğüs kremini alın. Sütünüzü sağınca azıcık göğüs kremi sürün onun üstüne göğüs kalkanını kapatın. Bu nemli kalmasını sağlayacak ve canınız daha az yanacak. Keşke bana da birileri söyleseydi ilk doğumum bir de prematüre olunca şaşkın şaşkın acemiliğimize denk geldi. Benim göğüslerim bir haftada iyileşti umarım sizin de işinize yarar.

Not: Göğüs pedlerini atmayın, ilerleyen zamanlarda onlara ihtiyacınız olacak...

Ayy cok tesekkur ederim denicem bunu cunku cok canim yaniyo garmastan kullandim ik once hafifletti ama simdi hic ise yaramiyo bunu denicem

Bende 31+2 haftalıktı doğum yaptım.Yüksek tansiyondan hiç beklemediğim anda tansiyonum 22 lere yükseldi ve almak zorunda kaldılar.Bir ay küveyzde kaldı 1600 ile doğru şimdi 8 aylık 10 kilo çok şükür sorunumuz yok. Ama çok zor bi dönem Allah yardımcınız olsun. Bu arada premature bebekler solak olur diyolar benimki ailede yok ama hep sol el kullanıyor.Byle olan varmı

Bende 31+2 haftalıktı doğum yaptım.Yüksek tansiyondan hiç beklemediğim anda tansiyonum 22 lere yükseldi ve almak zorunda kaldılar.Bir ay küveyzde kaldı 1600 ile doğru şimdi 8 aylık 10 kilo çok şükür sorunumuz yok. Ama çok zor bi dönem Allah yardımcınız olsun. Bu arada premature bebekler solak olur diyolar benimki ailede yok ama hep sol el kullanıyor.Byle olan varmı

MaşaAllah. Benim kızım da 8 aylık 6 kilo şuanda. Ek gıda olarak neler veriyorsunuz?

Evet
Benim kızım 2,5 aylıkken kilo olarak da 2,5 kiloydu o zaman emdi. Ama daha önce de yazmıştım. Doktorunuzla bağlantılı gitmelisiniz. Çünkü bizim kilo alımımız durduğu için emmeyi bıraktık doktorumuzun önerisiyle. Tekrar biberona döndük. Lütfen emzirmeye bu kadar takılmayın. Anlıyorum süt sağıp vermek çok çok zor. Ben de 5 ay sütümü sağarak sadece anne sütü ile besledim kızımı.

Ek gıdaya başladınız mı? Neler veriyorsunuz? Ne gibi oyunlar oynuyorsunuz?
4 aylıkken ek gıdaya başladık ufak ufak çünkü 3 ay emZirebildim sütüm olmadı

Back