• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnm bnde 34 haftalik dogum yaptm 42 cm 1570 gr:)
24 gun kuvezde kaldi..
Sutum vardi hatta hergun sagip goturuyodm ilk 1 ay sirf anne sutu snra mamayla karisik anne sutu 2bucuk aylik olunca mamaya donduk tamemen ...
Oysaki bnm sütum vardi ama biberona alisan sekerparem emmedi beni...
Once bi emziren annelerin anlamsz bilmislikleriyle karsilastm..
Anne sutunun onemini dinledm epey bi..
Kizimi hastaneden cikardgmzda 1920 grdi..
Annem yanmda kaldi ama gitmek zorundaydi kizim ciknazdan 1 hafta once dondu o..kv gelemedi...
Benle esim buyuttuk kizimi..Youtubeden nasil bebek yikanir yazip video izleyip ogrendm..
Kiş bebegi olmasina ragmen 2gunde bir yikadm..
Nefesini takip ediyrdm..
O kdr zayiftiki...kollar incecik ayaklar incecik...
Ama o gögsümde uyumalari yokmuydu..
Minicik bi beden :)
1570 gr dogdugu icin kilo alimlari ayni olmasina ragmen ayindakilerden dusuk kilolu...
Cunku onlar ortalama 3500 dogduklarindan ztn kafadan 2 kilo geriden gelicek bnm kizim yani suan ayindakiler 8500 falan biz 7000 niz...
Ilk 3 ay gr gr kilosunu takip ediyoduk snra hic umuttuk gitti simdi 8bucuk ay oldu dogali ama duzeltilmis ayi 7.aya yeni girdik..
Erken dogan bebekler ne dogduklari aydakiler gibi oluyolar nede olmasi gereken aydakiler gibi yani suan kizim 8bucuk ayliklardan geri ama 7 ayliklardan ileri hareketleri var..
Mesela arkadaslarin dedigi uzre diyorum henuz yerde dönme hareketleri yapiyolar ama bizimki 2 haftadir emekliyor 1 haftadir da tutunup kalkiyor her yere..
Mesela nesneleri erken kavradi..
5.ayini yeni girdiginde uzattigm herseyi aliyordu..
Doktor gelisimim onde oldugunu soyledi hep bize...
Kilo icinde devlet tarafndan verilen bi mama var infatrini die..
Atiyorm normal mamada kalorisi 100 ml de 20 ise bu mamada 40
Icerigi iki kati...
Istahsiz bebekler ve kilo alimi az bebekler icin veriyolar...
Eger doktor yazarsa korkmadan icir tadida guzel ztn...bi avantajida mama hazir oldufi icin 4 saat disarda kaliyor 4 saate kdr eksimiyor:)
Bu arada 4 aya kdr gunde 3 saat uyuyabiliyodm en fazla..
Dusa giriyordm sirf uykum acilsin die ...
o kdr yoruluyodum ki belki beni en ii sen anlarsin en iyi seni anlayanlardan biriym bende..
kimse yoktu yanmda tek buyuttum kizimi kendimle gurur duyuyorm inanki:)
Komsum bileherkese anlatiurm seni o kdr guzel baktn ki diyor..
sende uzulme artik gurur duy kendinle yalnizliginla ne guzel buyuttugunu dusun..
Eksikligim anne sutu olsun bak diyorum ya bnmki vardi emmedi sennkide ememedi diyelim..Nasip hem bu kdr cok irdelememek lazm emememis olmasini..
Su bi gercek ben hala lactamil anne suti arttirici reklemlarini gorsem dgstriyrm sinir oluyorm:))
Bide kimseye dogdugu ay su kdr oldu ama su kadarlik suan cnku erken dogdu aciklamasi yapmayin
bizm dogalimiz 8bucuk ay oldu ama soranlara 7.aya yeni girdik diyorm
sizde oyle yapin direk duzeltilmis ayini soyleyin ki kimse size bana yapilan gibi aaaaa nr kdr kucuk deyip sinir etmesin:)
Bak gecti bitti simdi birlikte oyunlar oynuyoruz:))
Akliniza takilan bisey olursa da sorabilirsiniz kizlar cok olmadi bende 2014 kasim annesi olacagimi sanirken 2014 eylul annesi oldum:)) tecrubelerim taze:))

Merhaba bende 33 haftalik dogum yaptim cok az emzirebildim cok sikintili gunlerim oldu ne yazikki ve sutum kesildi :( suan 5 aylik olduk sadece mama iciyoruz bazende su veriyorum bana ek gidayla ilgili yardimci olur musunuz acaba ? Premature bebek olunca bir de etrafin lafinada bakamiyorum herkes birseu soyluyor cok korkuyorum nasil olucak endiseliyim kolikti zaten hala gaz sancilarimiz oluyor :( yardimmmm lutfen

Merhaba bende 33 haftalik dogum yaptim cok az emzirebildim cok sikintili gunlerim oldu ne yazikki ve sutum kesildi :KK43: suan 5 aylik olduk sadece mama iciyoruz bazende su veriyorum bana ek gidayla ilgili yardimci olur musunuz acaba ? Premature bebek olunca bir de etrafin lafinada bakamiyorum herkes birseu soyluyor cok korkuyorum nasil olucak endiseliyim kolikti zaten hala gaz sancilarimiz oluyor :KK43: yardimmmm lutfen
Cnm ben 5.aya girdigimizde bu hero baby kasik mamalari var uzerinde yaziyo ayini uygunlar 4.ay icin olan var ben onunla basladim geceleri yatmadan once veriyordum tok tuttugu icinde uyku suresi uzuyordu..bunu ilk baslarda 1 yemek kasigi ver once 2 3 gun bu sekilde devam edebilirsn..snrasnda yiyecegi kdr arttirabilirsn..yogurt mayalayip yedirebilirsin..peynir verebilirsn..ilk baslarda azar azar olucak sekilde..bide peynir ve yogurt verdiginde 2 gun bekle tennde kizariklik kakasinda ince ince kan tarzi bisi yoksa yani alerjik bi durum olusmamissa devam edebilirsn duzenli olarak..onun disinda elmayi cam rende alip rendeleyip once suyunu verebilrsn bi kac gun...ztn suan en fazla yapabilecegin bu ben bu sekilde yapip 6.ayi doldurdugunda tam anlamiyla basladm ek gidaya..sen bu sekilde devam et 6.ayi yariladiginda tekrardan yaz bana ben elimden geldigince yardmci olurum ins sana:)

Oylemi kaderdasim hayirlisi ne yapalim. Suan ki gelisiminiz nasil peki? Anne sutu yok mama ile buyuyoruz mecburen siz ek gidaya gecis yaptiniz mi?

Cabuk kavusmus olduk diye avunuyorum :)

Gelisimimiz iyi gidiyor. Norolojik muayenemiz var bu ay.
Sadece anne sütü aldigi icin ek gidaya gecis yapmadik. Sizden nörolojik muayne istediler mi ?

Cnm ben 5.aya girdigimizde bu hero baby kasik mamalari var uzerinde yaziyo ayini uygunlar 4.ay icin olan var ben onunla basladim geceleri yatmadan once veriyordum tok tuttugu icinde uyku suresi uzuyordu..bunu ilk baslarda 1 yemek kasigi ver once 2 3 gun bu sekilde devam edebilirsn..snrasnda yiyecegi kdr arttirabilirsn..yogurt mayalayip yedirebilirsin..peynir verebilirsn..ilk baslarda azar azar olucak sekilde..bide peynir ve yogurt verdiginde 2 gun bekle tennde kizariklik kakasinda ince ince kan tarzi bisi yoksa yani alerjik bi durum olusmamissa devam edebilirsn duzenli olarak..onun disinda elmayi cam rende alip rendeleyip once suyunu verebilrsn bi kac gun...ztn suan en fazla yapabilecegin bu ben bu sekilde yapip 6.ayi doldurdugunda tam anlamiyla basladm ek gidaya..sen bu sekilde devam et 6.ayi yariladiginda tekrardan yaz bana ben elimden geldigince yardmci olurum ins sana:)

Cok tesekkur ediyorum 2 3 hafta sonra baslicam ek gidaya yogurdu mama ile yapanlari okudum onu nasil yapicaz daha iyi olur mu peki? Bu keci sutu mamasiyla felan

Cabuk kavusmus olduk diye avunuyorum :)

Gelisimimiz iyi gidiyor. Norolojik muayenemiz var bu ay.
Sadece anne sütü aldigi icin ek gidaya gecis yapmadik. Sizden nörolojik muayne istediler mi ?

Insallah hep oyle gider evet istediler de ameliyat felan olduk biz onu ihmal ettik biraz toparlasin diye agustos 12 de randevumuz var o arada yaptircam insallah

Cok tesekkur ediyorum 2 3 hafta sonra baslicam ek gidaya yogurdu mama ile yapanlari okudum onu nasil yapicaz daha iyi olur mu peki? Bu keci sutu mamasiyla felan
Mamayla bende yaptm cnm ama bazen tutuyor bazen tutmuyor kendin mayalayinca..
Daha ii olma mevzusu mamanin icerigi bebege daha uygun oldugu icin normal sutten daha faydali olabilir...
Keci sutunu ben aldm cnm ama koku olayindan dolayi bidaha denemedim bide yogurt daha zor tutuyor keci sutuyle..

merhabalar ben de oğlumu 17 martta 35. haftada doğurdum.çok şükür problemsiz atlattık doğumu kuvöze gerek kalmadan büyüdü oğlum 4 ayı dolduruyoruz. diş kaşınmalarımız bile başladı.

Lütfen bilgi verin.ben 28 haftalik dogum yaptım çocuğum 38 gündür kuvozde rop problemi çıktı bulunduğu hastanede müdahale edecek alet Dr yok.istanbula getirmek istiyorum istanbulda yogun bakımı iyi olan hastaneler hangileri lütfen bilgi verin.dogudayim.uzak bir ilden gelicez yol sıkıntı olur mu.cok kaygiliyim ve bilgiye ihtiyacım var bu hafta ici rop a bi daha bakilacak ilerlemis se sevk edilecez.ama biz sevk silsilesine uymayıp istanbula getirme taraftariyiz

Bu durumu yaşayan olduysa lütfen bilgi versin.aranizda bebeğini kuvozle başka şehre sevk ettiren oldu mu.kara ambulansı mo hava ambulansı mi daha iyi.bebegim 28 haftalik dogdu 40 gündür kuvozde gözünde rop gelişti.istanbula getirmek istiyorum kara yoluyla 24 saate yakın tutuyor yol.hava yolu da basınç beyin damarlari ni etkiler diye korkuyirum
yerinden oynatmaya korkuyotum.dogudayin şartlar çok gelişkin değil. Herkes hüseyin yetik beye götür diyor iyi de nasıl göturecem. Götürme ni bir yolu var mı. Gözünü kaybetmekten korkuyirum.ayrica getirirsem hangi hastanenin yeni doğan yogun bakımını öneriyorsunuz devletle anlaşmalı bir özel olursa iyi olur.

Bu durumu yaşayan olduysa lütfen bilgi versin.aranizda bebeğini kuvozle başka şehre sevk ettiren oldu mu.kara ambulansı mo hava ambulansı mi daha iyi.bebegim 28 haftalik dogdu 40 gündür kuvozde gözünde rop gelişti.istanbula getirmek istiyorum kara yoluyla 24 saate yakın tutuyor yol.hava yolu da basınç beyin damarlari ni etkiler diye korkuyirum
yerinden oynatmaya korkuyotum.dogudayin şartlar çok gelişkin değil. Herkes hüseyin yetik beye götür diyor iyi de nasıl göturecem. Götürme ni bir yolu var mı. Gözünü kaybetmekten korkuyirum.ayrica getirirsem hangi hastanenin yeni doğan yogun bakımını öneriyorsunuz devletle anlaşmalı bir özel olursa iyi olur.

Geçmiş olsun çok allah yardımcınız olsun inşallah..
Bebeğini küvözle istanbula kara yoluyla 24saatte getirmen bir kre öncelikle bebeğiniz için doğru değil bunu yapacak ambulans ekibi bulacağınızı zannetmiyorum ikinci oarak öyle bir sevk zinciri olmaz her zaman en yakındaki uygun hastane tercih edilir doktor hastane ve 112 protokollerinde öncelik kendi bölgeniz her zaman.bundada anca doktorunun biz bu bebeğe yetemiyoruz diyip talep etmesi lazım 112 ye daha sonra deiğim gibi önce en yakından aranmaya başlanır eğer istanbula gitmesi gerekiyorsa uçak ambulanslar var onlarla götürülür.40 gündür bakıyorlarsa şimdiye kadar yetememe durumları olmamış demektir .rop 1 den göz kaybedilmez ferah tut içini.28 haftalık doğum genelde 40 günden daha uzun kalıyor zaten o yüzden bebeğinin durumunda herhangi bir kötüleşme yoksa akçiğer mide ve bağırsağında, solunumu ve beslenmesi toparlıyorsa kilo alıyorsa demektirki sorun yok.
Bütün bunlara rağmen bebeğinizi kendi isteğinizle imza atarak götürebilirsin tabiki onunda protokolu şöyle;siz kendiniz aracılık edip istanbulda bir hastaneden kabul onayı alacaksınız ve o hastanenin ambulansıyla ulaşımını sağlayacaksınız bunu yaptığınız an devlet güvencesinden çıkarsınız tüm masrafları üstlenirsiniz gecelik 1000 ytl küvözler yapılan tetkikler ekstra olan ilaçlar ve mamalar yine sizden talep edilir.
Bebeğin hangi tıbbi sorunları var ne kadarı ne kadar tedavi edilebildi dosyasından önce bunları öğrenip derİn bir araştırmadan sonra transfer kararı almanızı öneririm ben..umarım bebğiniz en kısa sürede kucağınızda olur..

Cok gecmis olsun arkadasim Allah sifa versin insallah .benim bebegimide ambulansla goturduler rop muaynesi icin ambulansta sarsilarak gitti yavrum ama bizimki 2 saatlik falan bir yoldu bide donus 4 saat diyelim hastaydi yola dayanamz diye solunum sikintisi vardi solunum cihazina baglayip giturduler heryer kis kiyamet buz gibiydi disarsi cok zor olmustu :( seni cok iyi anladim ben cnm ama illa istanbul diye dusunme yakin nereyse en iyi imkanli yere yetjstir bebegini bence karar senin lazer oluyorlar agir bisey degil cok sukur biz olmadik ama olan arkadaslari oldu oglusumun tekrar cok gecmis olsun sifa bulsun bebegin ins.

Geçmiş olsun çok allah yardımcınız olsun inşallah..
Bebeğini küvözle istanbula kara yoluyla 24saatte getirmen bir kre öncelikle bebeğiniz için doğru değil bunu yapacak ambulans ekibi bulacağınızı zannetmiyorum ikinci oarak öyle bir sevk zinciri olmaz her zaman en yakındaki uygun hastane tercih edilir doktor hastane ve 112 protokollerinde öncelik kendi bölgeniz her zaman.bundada anca doktorunun biz bu bebeğe yetemiyoruz diyip talep etmesi lazım 112 ye daha sonra deiğim gibi önce en yakından aranmaya başlanır eğer istanbula gitmesi gerekiyorsa uçak ambulanslar var onlarla götürülür.40 gündür bakıyorlarsa şimdiye kadar yetememe durumları olmamış demektir .rop 1 den göz kaybedilmez ferah tut içini.28 haftalık doğum genelde 40 günden daha uzun kalıyor zaten o yüzden bebeğinin durumunda herhangi bir kötüleşme yoksa akçiğer mide ve bağırsağında, solunumu ve beslenmesi toparlıyorsa kilo alıyorsa demektirki sorun yok.
Bütün bunlara rağmen bebeğinizi kendi isteğinizle imza atarak götürebilirsin tabiki onunda protokolu şöyle;siz kendiniz aracılık edip istanbulda bir hastaneden kabul onayı alacaksınız ve o hastanenin ambulansıyla ulaşımını sağlayacaksınız bunu yaptığınız an devlet güvencesinden çıkarsınız tüm masrafları üstlenirsiniz gecelik 1000 ytl küvözler yapılan tetkikler ekstra olan ilaçlar ve mamalar yine sizden talep edilir.
Bebeğin hangi tıbbi sorunları var ne kadarı ne kadar tedavi edilebildi dosyasından önce bunları öğrenip derİn bir araştırmadan sonra transfer kararı almanızı öneririm ben..umarım bebğiniz en kısa sürede kucağınızda olur..
Bebeğimin gözü rop 2 imiş. Bu hafta hastanedeki Dr izinliydi herhangi bi göz dr bakmış. Yani bulunduğumuz hastanede rop uzmani yok.universitr hastanesinde bi Dr varmis ama bulunduğumuz hastane bi türlü o dr a gondermedi.ben de geç kalmaktan korkuyotum. Göz bu telafisi imkansız. Sonra neden şartları zorlanmadım neden gotunmedim demek istemiyorum.cok kararsizim ve cok korkuyotum.bu göze enjeksiyonu toptan anlayan herkes yapabiliyor mu.etrafimda da bunu yaşayan kimse yok.ne akıl verecek kimse var ne destek olan.aklimi kaçırmak. Uzereyim

Cok gecmis olsun arkadasim Allah sifa versin insallah .benim bebegimide ambulansla goturduler rop muaynesi icin ambulansta sarsilarak gitti yavrum ama bizimki 2 saatlik falan bir yoldu bide donus 4 saat diyelim hastaydi yola dayanamz diye solunum sikintisi vardi solunum cihazina baglayip giturduler heryer kis kiyamet buz gibiydi disarsi cok zor olmustu :KK43: seni cok iyi anladim ben cnm ama illa istanbul diye dusunme yakin nereyse en iyi imkanli yere yetjstir bebegini bence karar senin lazer oluyorlar agir bisey degil cok sukur biz olmadik ama olan arkadaslari oldu oglusumun tekrar cok gecmis olsun sifa bulsun bebegin ins.
inanin aklım durmus artık. Bi türlü uzman biri görmedi bebegimi ve cok tedirgin im.sanitim enjeksiyon yapiliyormus burda ve bu enjeksiyon da riskliymis gerçekten canım çok yanıyor gücüm tukendi

inanin aklım durmus artık. Bi türlü uzman biri görmedi bebegimi ve cok tedirgin im.sanitim enjeksiyon yapiliyormus burda ve bu enjeksiyon da riskliymis gerçekten canım çok yanıyor gücüm tukendi
İnş.olumlu olur sonucu öncelikle sakin ol iyi düşün neden uzman göremedi nerdeki küvözde kalıyor ..

Cok gecmis olsun arkadasim Allah sifa versin insallah .benim bebegimide ambulansla goturduler rop muaynesi icin ambulansta sarsilarak gitti yavrum ama bizimki 2 saatlik falan bir yoldu bide donus 4 saat diyelim hastaydi yola dayanamz diye solunum sikintisi vardi solunum cihazina baglayip giturduler heryer kis kiyamet buz gibiydi disarsi cok zor olmustu :KK43: seni cok iyi anladim ben cnm ama illa istanbul diye dusunme yakin nereyse en iyi imkanli yere yetjstir bebegini bence karar senin lazer oluyorlar agir bisey degil cok sukur biz olmadik ama olan arkadaslari oldu oglusumun tekrar cok gecmis olsun sifa bulsun bebegin ins.
Burda sadece 1 dr varmış roptan anlayan ama bulunduğumuz hastane henüz o dr a yonlendirmedi.israrla bizim hastanenin dr bakiyo diyo ama o da yok şimdi.burda göz içi enjeksiyon yöntemi uygulanıyormus açıkçası hiç bilmiyotum riskli mi bu yöntem ve rop uzmani herkes bu işlemi başarılı yerine getirebilir mi komplikasyon riski var mı anestezi aliyo mi çocuk.aklim durdu artık döndüm kaldım. Bulunduğumuz hastane hala bu Dr a gondermedi yine ısrar edicez geç kalmak istemiyorum rop 2 ve 10 gundur bakilmiyot çocuğa çok gerginim.cok korkuyorum

Burda sadece 1 dr varmış roptan anlayan ama bulunduğumuz hastane henüz o dr a yonlendirmedi.israrla bizim hastanenin dr bakiyo diyo ama o da yok şimdi.burda göz içi enjeksiyon yöntemi uygulanıyormus açıkçası hiç bilmiyotum riskli mi bu yöntem ve rop uzmani herkes bu işlemi başarılı yerine getirebilir mi komplikasyon riski var mı anestezi aliyo mi çocuk.aklim durdu artık döndüm kaldım. Bulunduğumuz hastane hala bu Dr a gondermedi yine ısrar edicez geç kalmak istemiyorum rop 2 ve 10 gundur bakilmiyot çocuğa çok gerginim.cok korkuyorum

10 gun cok fazla beklemis arkadasim Allah korusun insallah iyi olur da ben inan lazer diye biliyorum rop muqynesinde bi arkadasin bebegi ankaraya sevk edildi hemen goturun dedi lazer olmus iyilesmisti o keske wlimden bisey gelse senin icin
Detayli bende bilmiyorum hic ya dua ediyorum senin icin tum kalbimle.. bulundugun yerin belediye baskanina gitsen rica etsen eger imkanin falan yoksa sana yardimci olabilir?

10 gun cok fazla beklemis arkadasim Allah korusun insallah iyi olur da ben inan lazer diye biliyorum rop muqynesinde bi arkadasin bebegi ankaraya sevk edildi hemen goturun dedi lazer olmus iyilesmisti o keske wlimden bisey gelse senin icin
Detayli bende bilmiyorum hic ya dua ediyorum senin icin tum kalbimle.. bulundugun yerin belediye baskanina gitsen rica etsen eger imkanin falan yoksa sana yardimci olabilir?
Sorun imkan değil ben memurum kredi çekerim. Bir bulunduğumuz hastane bir türlü Üniv hastanesine yollamiyor.ki rop 2 ve gunlwrdir bakilmiyot. Iki şimdi ankara yada istanbula getirmeye kalkissam sevk olmuyo özel getirmeliyim hava yolu kafa içi basınç için kötü sanırım kara yolu da çok uzun sürer bebek sarsilir diye korkuyotum.artik gerçekten son noktadaki sağlığım gitti yatak dosek yatiyotum yeme içme yok.ben bir yol bulamıyorum ve bebeğim gözünü kaybeder diye odum kopuyit

Sorun imkan değil ben memurum kredi çekerim. Bir bulunduğumuz hastane bir türlü Üniv hastanesine yollamiyor.ki rop 2 ve gunlwrdir bakilmiyot. Iki şimdi ankara yada istanbula getirmeye kalkissam sevk olmuyo özel getirmeliyim hava yolu kafa içi basınç için kötü sanırım kara yolu da çok uzun sürer bebek sarsilir diye korkuyotum.artik gerçekten son noktadaki sağlığım gitti yatak dosek yatiyotum yeme içme yok.ben bir yol bulamıyorum ve bebeğim gözünü kaybeder diye odum kopuyit

Her hafta rop takibi yapiliyor mu? Bu aydaki bebeklerin rop 3 teyken bile gerileme ihtimali olabiliyor. Haftalik takiple hastalik ilerliyomu geriliyor mu ogrenilir.

Back
X