Kizlar oglum 34 haftalik olarak subatta dogdu..44 cm. 2300 gr olarak..benim sutum gelmiyor ve uzuntumden hergun aglar oldum..lohusalik resmen yasamadim ayakta gecirdim annem yok,kayinvalidemle ayni sehirde yasamiyoruz ve ayagindan problemi old.dan gelip bana yardimci olamadi..esimin cevresi cok genis..gelen giden hic eksik olmadi sagolsunlar ama inanilmaz yorgunum..pek uyuyamadim da o donemde acikcasi..yorgunluk uykusuzluktanmi bilmiyorum neden,sutum bastan beri azdi..artik neredeyse bitecek gibi...erkek cocugu sonucta ufak tefek kalacak diye cok korkuyorum..cevrenizde hem premature dogup hem mamayla beslenip hemde gelisimi iyi olan covuklar varmi?inanilmaz uzgunum ne yapabilirim bilmiyorum artik
Cnm bnde 34 haftalik dogum yaptm 42 cm 1570 gr:)
24 gun kuvezde kaldi..
Sutum vardi hatta hergun sagip goturuyodm ilk 1 ay sirf anne sutu snra mamayla karisik anne sutu 2bucuk aylik olunca mamaya donduk tamemen ...
Oysaki bnm sütum vardi ama biberona alisan sekerparem emmedi beni...
Once bi emziren annelerin anlamsz bilmislikleriyle karsilastm..
Anne sutunun onemini dinledm epey bi..
Kizimi hastaneden cikardgmzda 1920 grdi..
Annem yanmda kaldi ama gitmek zorundaydi kizim ciknazdan 1 hafta once dondu o..kv gelemedi...
Benle esim buyuttuk kizimi..Youtubeden nasil bebek yikanir yazip video izleyip ogrendm..
Kiş bebegi olmasina ragmen 2gunde bir yikadm..
Nefesini takip ediyrdm..
O kdr zayiftiki...kollar incecik ayaklar incecik...
Ama o gögsümde uyumalari yokmuydu..
Minicik bi beden :)
1570 gr dogdugu icin kilo alimlari ayni olmasina ragmen ayindakilerden dusuk kilolu...
Cunku onlar ortalama 3500 dogduklarindan ztn kafadan 2 kilo geriden gelicek bnm kizim yani suan ayindakiler 8500 falan biz 7000 niz...
Ilk 3 ay gr gr kilosunu takip ediyoduk snra hic umuttuk gitti simdi 8bucuk ay oldu dogali ama duzeltilmis ayi 7.aya yeni girdik..
Erken dogan bebekler ne dogduklari aydakiler gibi oluyolar nede olmasi gereken aydakiler gibi yani suan kizim 8bucuk ayliklardan geri ama 7 ayliklardan ileri hareketleri var..
Mesela arkadaslarin dedigi uzre diyorum henuz yerde dönme hareketleri yapiyolar ama bizimki 2 haftadir emekliyor 1 haftadir da tutunup kalkiyor her yere..
Mesela nesneleri erken kavradi..
5.ayini yeni girdiginde uzattigm herseyi aliyordu..
Doktor gelisimim onde oldugunu soyledi hep bize...
Kilo icinde devlet tarafndan verilen bi mama var infatrini die..
Atiyorm normal mamada kalorisi 100 ml de 20 ise bu mamada 40
Icerigi iki kati...
Istahsiz bebekler ve kilo alimi az bebekler icin veriyolar...
Eger doktor yazarsa korkmadan icir tadida guzel ztn...bi avantajida mama hazir oldufi icin 4 saat disarda kaliyor 4 saate kdr eksimiyor:)
Bu arada 4 aya kdr gunde 3 saat uyuyabiliyodm en fazla..
Dusa giriyordm sirf uykum acilsin die ...
o kdr yoruluyodum ki belki beni en ii sen anlarsin en iyi seni anlayanlardan biriym bende..
kimse yoktu yanmda tek buyuttum kizimi kendimle gurur duyuyorm inanki:)
Komsum bileherkese anlatiurm seni o kdr guzel baktn ki diyor..
sende uzulme artik gurur duy kendinle yalnizliginla ne guzel buyuttugunu dusun..
Eksikligim anne sutu olsun bak diyorum ya bnmki vardi emmedi sennkide ememedi diyelim..Nasip hem bu kdr cok irdelememek lazm emememis olmasini..
Su bi gercek ben hala lactamil anne suti arttirici reklemlarini gorsem dgstriyrm sinir oluyorm:))
Bide kimseye dogdugu ay su kdr oldu ama su kadarlik suan cnku erken dogdu aciklamasi yapmayin
bizm dogalimiz 8bucuk ay oldu ama soranlara 7.aya yeni girdik diyorm
sizde oyle yapin direk duzeltilmis ayini soyleyin ki kimse size bana yapilan gibi aaaaa nr kdr kucuk deyip sinir etmesin:)
Bak gecti bitti simdi birlikte oyunlar oynuyoruz:))
Akliniza takilan bisey olursa da sorabilirsiniz kizlar cok olmadi bende 2014 kasim annesi olacagimi sanirken 2014 eylul annesi oldum:)) tecrubelerim taze:))