• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
32+3 de 20 mayista ikizlerimi dogurdum.5 gundur tip fakultesinde yatiyorlar.daha ne kadar yatarlar merak ediyorum.iyi ki de tip fakultesinde dogum yapmisim diyorum.kizim 1865 oglum 1965 gr. dogdular.solunum sikintilari var.
Canım hayırlı olsun bebislerin bende tip fakultesinde dogurdum 32.haftamda oldugum icin kabul etmedi özel ve diger hastaneler iyikide etmemisler bebegim ciger gelistiricimi erken oldugum halde ilk gun solunum sikintisi oldu ve cihaza baglandi daha sonra ona verilen ilaca cevap verdi ve solunumu kendi yapmaya basladi tip fakultesinin tek dezavantaji bebek duzelse bile tedbir icin uzun sure hastanede tutmalari gun olayi cok belirsiz biz 15 gunde zor ciktik kilo ve saglik durumu cikmaya uygun oldugu halde bekledik yani hersey bebeginin durumuna ve doktorunun takdirine bagli.Umarim biran once duzelir ve evine gelir bebislerin...

Gaz sorunu bu bebeklerde daha fazla oluyor ama kabizlik yapmadi mama, gaz sorunumuz hepsinde oldu maalesef...
Benim kızlarımdan biri ıkınırken içtiklerinin bir kısmını çıkarabiliyor. Onun için gaz önemli bir sorun. Sizin uykular düzenli mi?

Bizde 23 0cakta 33+5 gunluk 1880gr dogduk. Hic anlamadim idrar kaciriyorum sandim baktim basedemedim korktugum sey mi diye hemwn dr gittim hastaneye yatirfilar 1 hafta bekledik ciger gelistiriciler ws. Sonunda aldilar bebegimi 1 hafta kovozde kaldik ciktiktan sonra hastalandi bebegim:KK43: 1 aya yakin yatti neredeyse kaybediyorduk cok sukur suan 4 aylik fitik ameliyatimiz var. Ama neler cektik cok sukur bu gunlerimiZe Allah herkesin yardimcisi olsun. Birde kizlar benim sutum yetersiZ suan yok denecek kadar azaldi aptamil1 kullaniyorum 1,5 saate bir acikiyor oglusum ne yapmam gerek bilemiyorum normal mi sizde ?

Bizde 23 0cakta 33+5 gunluk 1880gr dogduk. Hic anlamadim idrar kaciriyorum sandim baktim basedemedim korktugum sey mi diye hemwn dr gittim hastaneye yatirfilar 1 hafta bekledik ciger gelistiriciler ws. Sonunda aldilar bebegimi 1 hafta kovozde kaldik ciktiktan sonra hastalandi bebegim:KK43: 1 aya yakin yatti neredeyse kaybediyorduk cok sukur suan 4 aylik fitik ameliyatimiz var. Ama neler cektik cok sukur bu gunlerimiZe Allah herkesin yardimcisi olsun. Birde kizlar benim sutum yetersiZ suan yok denecek kadar azaldi aptamil1 kullaniyorum 1,5 saate bir acikiyor oglusum ne yapmam gerek bilemiyorum normal mi sizde ?
gecmis olsun canm rabbim hastanelere dusurmesin bir daha oglusun cok iyi olur insallah. hac hurmasi sutun cogalmasina yardimci oluyormus bilgin olsun bol bol ye bebek icinde iyi olur senin icinde iyi olur benegin guclu olmasinda yardimci oluyornus ben cok arastirdim istersen dene bi sure

gecmis olsun canm rabbim hastanelere dusurmesin bir daha oglusun cok iyi olur insallah. hac hurmasi sutun cogalmasina yardimci oluyormus bilgin olsun bol bol ye bebek icinde iyi olur senin icinde iyi olur benegin guclu olmasinda yardimci oluyornus ben cok arastirdim istersen dene bi sure

Cok tesekkur ederim canim aminnn kimseyi sinamasin evladiyla cok zor cok. Ne kaybederimki onuda deneyim:) neler icmedim neler yemedim ama gelmedi cok sikintili gunler yasadim uzuntuden gitti hep

Cok tesekkur ederim canim aminnn kimseyi sinamasin evladiyla cok zor cok. Ne kaybederimki onuda deneyim:) neler icmedim neler yemedim ama gelmedi cok sikintili gunler yasadim uzuntuden gitti hep
amin canm insallah hurmanin cok faydasi varmis bide 1 bucuk saati bekleme emzirmek icin surekli emzirmeye calis o emdikce sutun daha cok gelir insallah ise yarar oglun iyi beslenir canm ise yarar veya yaramazsa yaz mutlaka olur mu ? benim de erken dogm riskim var. bebek kanala cok yakinmis ve basi baski yapiyomus 33 haftaym ama 35 olarak gorunuyo ve arada bebek cikacakda asadan bisey onu tutuyo gibi oluyo oda sanci veriyo sendede oyle mi olmustu ?

amin canm insallah hurmanin cok faydasi varmis bide 1 bucuk saati bekleme emzirmek icin surekli emzirmeye calis o emdikce sutun daha cok gelir insallah ise yarar oglun iyi beslenir canm ise yarar veya yaramazsa yaz mutlaka olur mu ? benim de erken dogm riskim var. bebek kanala cok yakinmis ve basi baski yapiyomus 33 haftaym ama 35 olarak gorunuyo ve arada bebek cikacakda asadan bisey onu tutuyo gibi oluyo oda sanci veriyo sendede oyle mi olmustu ?

Canim benim emmesi sikintili bide fitik falan var gazda eklenince emecek sabri yok sutum emmedigi icin de cogalmiyor sagmakta cogaltmiyor Allah buyuk. sabir cekiyorim ama pesetmek yok emzircem insallah.
Benim dogumum soyle oldu canim ben surekli agri baski hissediyordum zaten 1 gun onceden hissettim sanki acilma oldu gibi ama agrisiz bi sekildeydi ertesi gun suyum geldi iste bide benim ailem baska ilde evlendigim yerde kimsem yok ev isleri falan da yapmistim biz 33 hafta dogduk ama 31 32 haftayla uyumlu denildi. Sana tavsiyem sakin işe guce bakiyim deme surekli yat bak sonuna gelmissin sabret sadece wc icin kalk yardim edenin vardir insallah benim esim bana destek olucagina kostek oldu hep esin yardim ediyordur insallah sana hayirlisiyla kucagina alirsin insallah bebisini

Canim benim emmesi sikintili bide fitik falan var gazda eklenince emecek sabri yok sutum emmedigi icin de cogalmiyor sagmakta cogaltmiyor Allah buyuk. sabir cekiyorim ama pesetmek yok emzircem insallah.
Benim dogumum soyle oldu canim ben surekli agri baski hissediyordum zaten 1 gun onceden hissettim sanki acilma oldu gibi ama agrisiz bi sekildeydi ertesi gun suyum geldi iste bide benim ailem baska ilde evlendigim yerde kimsem yok ev isleri falan da yapmistim biz 33 hafta dogduk ama 31 32 haftayla uyumlu denildi. Sana tavsiyem sakin işe guce bakiyim deme surekli yat bak sonuna gelmissin sabret sadece wc icin kalk yardim edenin vardir insallah benim esim bana destek olucagina kostek oldu hep esin yardim ediyordur insallah sana hayirlisiyla kucagina alirsin insallah bebisini
insallah onuda atlatirsinz canm rabbim bol sabir ve guc versin sana. esim baska sehirde ben kayinvalidemlerle kaliyorum bu yuzdende surekli yatamiyorum hemen is soyluyor egilemiyorum onuda biliyor bile bile yaptirinca bende bisey diyemeyip yapiyorum malesef 28 haftalikken hastaneye yatmistim cigerleri icin igne yaptilar 2 doz esim burdayken bisey yaptirmiyodu ama gidince yine ayni oldu sende bunu yap sunu yap diyo surekli esime desem inanmicak cunku o burdayken bisey yaptirmiyo benmkide boyle iste bende sabr istiyorum rabbimden surekli

Aminnnn canim benim cok uzuldum sanada sabir versin cok iyi anliyorum seni. Benim dogum surecimde hep yalnizdim bebegim oldu yine yalnizim kayinvalide var baska kimse yok benimde oda bi triplere girdi calisan bayan kendisi ben gebelik boyunca hep yattim ac ac yemek sirketleri var bana bi tas corba yollamadi evini temizlikciler temizler 1 kez olsun evime yollamadi her isimi kendim gordum. Surekli esimi doldurusa getirdi kadinlik yapamamisim gelinlik yapamamisim ws. Bobregim genisledi gebelikte cok agri yapti o zaten vucudum degisiyor hormonlar derken ne naz yapabildim ne canim sunu istiyor diyebildim. Hic ilgilenmediler. Bizi ayirmaya kalkti ama cocuk icin ayrilmadik. Ben bebegimle esime ve kayinvalideye karsi ayaktayim bebegim surekli aglardi kolikmis evde tek basima haftalarca kaldim esim olacak insan tatile gitti ben hastaneden ciktigimda bebegimle cok yiprandim coook Allaha havale ettim hala affetmis degilim sende takma kafana kendini yipratma yorma bosver ne derse desin kaynanan yat dinlen suram agriyo buram boyle de Allah korusun dogumun baslar o zaman suclar durursun kendini keske kotu olsaymisimda bebegim dursaydi biraz dah diye bende cok pismanim cok uzuldum cok agladim cok kafaya taktim sonunda olan oldu bide benim bebegime giden kanda direncliydi gelisemedi iyi hep sikintidan 33 hafta dogdu ama 2 hafta geriydi gelisimi kendimi cok sucluyorum.

hayirli olsun cok saglikli olur insallah bebegin bi sıkntisi var mi bebeginin suan
Teşekkürler inşallah
Bugün 5. Günümüz 1490 dan 1280 e düşmüş sarılığı var 3 gündür ışın tedavisi görüyor beyin filmi çekilmiş temiz çıkmış bizi neler bekliyor hiç bilmiyorum

sabah 7 de kalktim kalktigimdan beri alt kisimda bi baski var arada bi olan sanci var oynuyo sanki cikmak.icin ve surekli idrara sıkstiriyo normal mi bu ?

O idrar senin suyun olmasin? Idrara ciktiginda kontrol et benim oyle olmustu cunku kendim farkettim

Benim kızlarımdan biri ıkınırken içtiklerinin bir kısmını çıkarabiliyor. Onun için gaz önemli bir sorun. Sizin uykular düzenli mi?
Bizim uyku duzenimiz iyi cok şükür ben kizimi gunduz besigine yatirmiyorum odada sesin icinde kisa kisa uykuya yatiyo ama aksam belirledigim saatte doyurup besigine yatiriyorum sadece gece lambasi yakiyorum ve ses olmamasina dikkat ediyorum boylece gece gunduz ayrimini ogrettim simdi alisti nasi ogrenirse ole gidiyo çünkü.Mamadada keci sutlu bir mama denedim cok rahat sindirdi gaz sorunumuz cok azaldi onunla devam edecem artik kusma olayi benimkindede oluyo reflusu varmis ilac katiyoz mamaya birde mama koyulastirici verdi doktor onu kullaniyorum simdilik iyiyiz bakalim...Cevaplarim gecikebiliyo kusura bakma...

Back
X