- 14 Nisan 2010
- 306
- 260
- 133
saat başı uyanıp ne yapıyor biraz açıklar mısınız?
merhaba bizim saat başı kalkmalarımız son buldu 3 saate çıktı ama bu seminer sayesinde olmadı oğlumun üst dişi uç verdi snırım rahatsızlığı buydu , seminerde anlatılanlar ise
1- bebeği uyku saatinden yarım saat önce gürültülü ortamlardan çıkarıp bir rutin oluşturacakmışız bu rutin illa ki duş olmasa da olurmuş , örneğin pijama giyme , alt değişme , uyku öncesi beslenmesi... ama olabildiğince aynı saat ve aynı sırayla yapılmasıu gerekiyormuş
2- (şu an bebeğim oturmayı emeklemeyi ve tutunup kalkmayı öğrendi geceleri uyandığında bi bakıyorum ki kalkmış) gece her uyandıgında onu geri yatırmak yerine bekleyecekmişiz ki kendisi yatsın eğer her ayaga kalktıgında geri yatırırsak bu onunla inatlaşimak olurmuş
3- odasını muhakkak ayırmak gerekiyormuş çünkü her mıkırdanmasında yanımıza almamıza neden oluyormuş ve belki de bizim sesimizden uyanıyormuş ama ben bu ayda odayı pek ayırabileceğimi sanmıyorum en azından 1 yasına kadar
4-odada dönence benzeri oyuncaklar olmamamlı onun yerşne yatagında uyku arkadası olmalı ilk günler benimsemese de 1 ay içerisinde benimsiyormuş ve bu uyku arkadası dışarı çıktıgınızda pusette uyuyacağında da yanında olmalıymış ya da baska bir sehire gidildiğinde ama uyku arkadası ile 24 saat geçirilmemeliymiş sadece uyku sırasında
5-uyku eğitiminin ilk gunune akşam uykusunda başlanmalı ertesi gun ilk sabah uykusunda da devam edilmeli en geç 15 gunde uyku eğitmi yararını gösteriyormuş
şimdilik aklımda kalanlar bunlar ve 6 aydan sonra gece beslenmelerinin anlamsız oldugu soylendi ama dediğim gibi ben 3 saatte bir uyansa ona razıyım ben geceleri çok su içerim ya bebeğim de susamışsa diye kıyamıyorum ve uyandığında istediği her zaman meme veriyorum bu da ona memesiz uyuyamam mesajı veriyormuş