• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
saat başı uyanıp ne yapıyor biraz açıklar mısınız?

merhaba bizim saat başı kalkmalarımız son buldu 3 saate çıktı ama bu seminer sayesinde olmadı oğlumun üst dişi uç verdi snırım rahatsızlığı buydu , seminerde anlatılanlar ise

1- bebeği uyku saatinden yarım saat önce gürültülü ortamlardan çıkarıp bir rutin oluşturacakmışız bu rutin illa ki duş olmasa da olurmuş , örneğin pijama giyme , alt değişme , uyku öncesi beslenmesi... ama olabildiğince aynı saat ve aynı sırayla yapılmasıu gerekiyormuş

2- (şu an bebeğim oturmayı emeklemeyi ve tutunup kalkmayı öğrendi geceleri uyandığında bi bakıyorum ki kalkmış) gece her uyandıgında onu geri yatırmak yerine bekleyecekmişiz ki kendisi yatsın eğer her ayaga kalktıgında geri yatırırsak bu onunla inatlaşimak olurmuş

3- odasını muhakkak ayırmak gerekiyormuş çünkü her mıkırdanmasında yanımıza almamıza neden oluyormuş ve belki de bizim sesimizden uyanıyormuş ama ben bu ayda odayı pek ayırabileceğimi sanmıyorum en azından 1 yasına kadar

4-odada dönence benzeri oyuncaklar olmamamlı onun yerşne yatagında uyku arkadası olmalı ilk günler benimsemese de 1 ay içerisinde benimsiyormuş ve bu uyku arkadası dışarı çıktıgınızda pusette uyuyacağında da yanında olmalıymış ya da baska bir sehire gidildiğinde ama uyku arkadası ile 24 saat geçirilmemeliymiş sadece uyku sırasında

5-uyku eğitiminin ilk gunune akşam uykusunda başlanmalı ertesi gun ilk sabah uykusunda da devam edilmeli en geç 15 gunde uyku eğitmi yararını gösteriyormuş

şimdilik aklımda kalanlar bunlar ve 6 aydan sonra gece beslenmelerinin anlamsız oldugu soylendi ama dediğim gibi ben 3 saatte bir uyansa ona razıyım ben geceleri çok su içerim ya bebeğim de susamışsa diye kıyamıyorum ve uyandığında istediği her zaman meme veriyorum bu da ona memesiz uyuyamam mesajı veriyormuş

Merhaba kızlar bu sayfayı hamileyken çok sıkı takip ediodum ama sonra iş oğluşum derken koptum sizden bi konuda yardım istiyorum uyku eğitimi Uygulanan war mı hangi yöntemi kullandı... Oğluşum 5 mayıs doğumlu çok sık uyanıo geceleri ya memede ya ayakta sallayarak uyuyo bırakmak istiorum artık uyku eğitimi wersem diorum yoksa bu uykusuzluk benide onuda mahwedicek :KK43:( bu konuda fikri olanlar acil yardım ederse çooook mutlu olurum....
Böyle bir yazı okumuştum daha mnce belki yararı olur birde gündüz çok uyutuyorlarsa gece uyumaz çalışıyorsanız takip edin

Eklentiler

• FB_IMG_1444168151377.jpg
    FB_IMG_1444168151377.jpg
    39,5 KB · Görüntüleme: 76
artık bizimkide hiç emmiyo.bende sagarak vermeye başladım ama sütümde iyice azaldı günde toplam 120ml ancak cıkıyo.sanırım artık sağmayıda bırakıcam. peki siz beslenmeyi nasıl yapıyosunuz.ek gıda tamamda günde kaç ml devam sütü veriyosunuz?
Benim de tamamen bitti sütüm ne yazık ki :( günde 4 kez 120 cc veriyorum sma devam sütü

@ozlem_90 @AgustosBasagI teşekkürler kızlar ilginizi için, dün gece uyku eğitimi denememde 4. gündü we seminerde bahsedilenleri aşağı yukarı aynılarını uyguladım yook bebğim sanki daha çok uyanmaya başladı, normalde ok ağlamayana bebeğim bağırarak ağlamaya başladı dün gece sağolsun eşimle neler neler denedik nette izlediğimiz wideolara istinaden ama yok.... sanırım bebeğim henüz hazır değil uyku eğitimine pes ettim....

@ozlem_90 @AgustosBasagI teşekkürler kızlar ilginizi için, dün gece uyku eğitimi denememde 4. gündü we seminerde bahsedilenleri aşağı yukarı aynılarını uyguladım yook bebğim sanki daha çok uyanmaya başladı, normalde ok ağlamayana bebeğim bağırarak ağlamaya başladı dün gece sağolsun eşimle neler neler denedik nette izlediğimiz wideolara istinaden ama yok.... sanırım bebeğim henüz hazır değil uyku eğitimine pes ettim....
Allah kolaylık versin canım biz diş çıkartırken böyleyiz saat başı kalkıpoturuyorq ama gündüz inat edip uyutmuyorum öyle olunca gece güzel uyuyo en azından ilk 4 saat rahat ediyorum birde herobaby'nin rezeneli 8 tahıllı kaşıkmaması var gece için onu veriyorum ama ben doğar doğmaz uyku eğitimi verdim gün içinde gündüz bi 20 dk bi yarımsaat 2 defa uyur fazla uyutmuyorum yoksa gece dkka başı kalkıp oyun istiyor birde çalışıyorsanız sizi özlüyordur onunla kalitelizaman geçirin uyumadan önce oyun oynayın gündüz uyumamasını sağlayın birde böyle deneyin derim gece uykusu çocuk içinde çok önemli birde doktora danışın tabi beni yönlendiren hep aile hekimim oldu sağolsun bütün dediklerini uyguladım şimdi rahatım diş sorunu yada hastalığı yoksa çok şükür darısı size olsun Rabbşm kolaylık versin inşallah

Allah kolaylık versin canım biz diş çıkartırken böyleyiz saat başı kalkıpoturuyorq ama gündüz inat edip uyutmuyorum öyle olunca gece güzel uyuyo en azından ilk 4 saat rahat ediyorum birde herobaby'nin rezeneli 8 tahıllı kaşıkmaması var gece için onu veriyorum ama ben doğar doğmaz uyku eğitimi verdim gün içinde gündüz bi 20 dk bi yarımsaat 2 defa uyur fazla uyutmuyorum yoksa gece dkka başı kalkıp oyun istiyor birde çalışıyorsanız sizi özlüyordur onunla kalitelizaman geçirin uyumadan önce oyun oynayın gündüz uyumamasını sağlayın birde böyle deneyin derim gece uykusu çocuk içinde çok önemli birde doktora danışın tabi beni yönlendiren hep aile hekimim oldu sağolsun bütün dediklerini uyguladım şimdi rahatım diş sorunu yada hastalığı yoksa çok şükür darısı size olsun Rabbşm kolaylık versin inşallah
amin canım bende ilk fırsatta doktora danışmayı planlıyorum. hiç mama wermedim kaşık mamasınıda sorucam ilk doğduğunda anneme uydum sallamak kolay geldi şimdi perişanım... En iyisini doğduğu günden itibaren eğitim wererek sen yapmışsın .. allahım yardımcım olsun

Kizlar dun kizamik asisini yapyrdk şükur cok ateslenmedi. Yaptiracaklara simdiden kolayliklar diliyorum.

Bu arada bebegi emekleyen oldumu bizimki cok istekli ama bi turlu beceremiyr.
Geçmiş olsun canım...

Benim bebeğim 1 mayıs doğumlu halen emeklemiyor.. Oturduğu yerden kendi etrafında dönüyor ama ellerinin üzerine eğilip bir türlü emeklemiyor...

Ayakta durmayı çok seviyor.. Elinden tutup yürütüyorum çok hevesleniyor.. Sanırım 1 yada 2 aya kadar emeklemeden yürür:)

Doğum gününe 3 ay kaldı.. Maşallah bebeklerimiz hızla büyüyor:KK46:

Bizimkide emeklemiyor yürümeye istekli akşama kadar durmadan dönüyoruz evin içinde emekleme pozisyonunda geri geri gidiyor ileri gidemiyoruz henüz koltuğa tutunup kalkıyor tay duruyor 3 ay sonra yaş günü var bebişlerimizin çok heyecanlıyım nasılda geçiyor zaman bi planınız var mı yaş günü için bizim doğumda bile çikolatamız oda süsleriniz yok tu bu yaş gününde içimde kalan herşeyi yapmak istiyorum çok heyecanlıyım Allah sağlıklarını bozmasın inşallah herşey zamanla oluyor

Mrb kizlar bizim kizda emeklemiyor. Surune surune biraz gidiyor ama.istekli degil. Agliyir hemen. Kucaktada durmuyor sıkıliyor. Kucaktada saga donuyo sola donuyo gezdirmemizi yurutmemizi istuyor. Cokmu hareketli olacak acaba diye korkuyorum?emeklemedigi icinmi boyle yapiyor acaba? Sizde durumlar nasil?

Geçmiş olsun canım...

Benim bebeğim 1 mayıs doğumlu halen emeklemiyor.. Oturduğu yerden kendi etrafında dönüyor ama ellerinin üzerine eğilip bir türlü emeklemiyor...

Ayakta durmayı çok seviyor.. Elinden tutup yürütüyorum çok hevesleniyor.. Sanırım 1 yada 2 aya kadar emeklemeden yürür:)

Maşallah ona benim kuzum da 5 mayıs doğumlu hep ayakta olsun tay tay yapsın. Dr emeklemeden yürür dio sanırım bazı bebekler böle oluomuş

Kızlar elifeva elifeva dan haber var mi doğum yaptığı bayadır takip edemiyorum si neler yapiyosun uz bebisler nasıl benim kızım çok hareketli disimiz yok henüz ve gece uykusu saat başı kalkıyor napicgimi şaşırdım hemde nasıl ağlayarak kalkıyor sizde durumlar neler
selam canım cok sukur yaptım dogum normal dogum beklerken hastanede suyum geldı dogumhaneye alındıgımda suyun kırlı dedıler bebek kakasını yapmıs acil sezeryana alındım cok sukur kızımda bende sag saglım kurtulduk

Benim oğluşum da emekliyor ayağa kalkmaya çalışıyor düşüyor hep ya birde bu aralar bana çok düştü babasına bile gitmiyor hep üstümde başkadı alınca kıyamet kopuyor gece uykusuzgündüz üstümde çok yoruldum valla sizde de var mı böyle bir durum

Benim oğluşum da emekliyor ayağa kalkmaya çalışıyor düşüyor hep ya birde bu aralar bana çok düştü babasına bile gitmiyor hep üstümde başkadı alınca kıyamet kopuyor gece uykusuzgündüz üstümde çok yoruldum valla sizde de var mı böyle bir durum
Bizimkide oyle ama baba varsa beni aramiyorda baskasinda tanisa bile kesinlikle gitmiyor. Benim yanimda bike baskasinin kucaginda durmuyor. Ananesi geldi 10 gun kaldi ona alissada sonradan yinede ona gitmiyor kucagindayken agliyor..

selam canım cok sukur yaptım dogum normal dogum beklerken hastanede suyum geldı dogumhaneye alındıgımda suyun kırlı dedıler bebek kakasını yapmıs acil sezeryana alındım cok sukur kızımda bende sag saglım kurtulduk
canım çok sevindim Allah birinin alırken birini verdi uzun ömürlü hayırlı evlat olur inşallah :-)

Bu arada bebegi emekleyen oldumu bizimki cok istekli ama bi turlu beceremiyr.
benim kızımda emelkiyor. 7 bucuk aylıkken tam anlamıyla emeklemeye başladı.tüm evi dolaşıyo :) koltuga duvara heryere tutunarak tırmanıp kendi ayağa kalkıyo.koltuk kenarında sıralıyo.hatta son zamanlarda kendine fazla güveni geldi elini bırakıp yürümeye çalıştı tabi yere düştü ağladı.cok dikkatlı olmak lazım.

Geçmiş olsun canım...

Canm bizimki de aynen oyle kendi etrafinda donuyr oturark surukluyr kendini bide arka arka gidiyr ama ileri gidemiyr. Olsun ins direk yururler.

Back