• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Iyi aksamlar arkadaslar aksam bebklerinizi uyumadan nasil besliyosunz kac ml mama yapaiyosunz yada ne veriyosunz saat kac gibi besliyosunz merak ediyorum ilk bebegim oldugu icin cvp verene simdiden tsk ederim
Ben de yarim saat bir saat once muhallebi veriyorum.Uyurken gene emiyor gerci.Muhallebiyi bazen irmik le beraber meyva dan yapiyorum.Bazende sutlu biskuvili hazir gece mamasi var onu veriyorum.

Gunduz uykusu kac saat uyuyor bebisleriniz.Dun gunduz cok uyudu bu sefer gece oturdu oynadi.Uyuyan bebek uyandirilmaz diyor annemde.Ama ben bugun 1 saatten fazla uyutmamaya karar verdim.gunde uc kere kestiriyor zaten.Birer saatten gene uc saat eder.Sizlerde durum nasil.Uyandirmalimiyim sizcede.
Merhabalar canlar. Yatili cocuklu misafirim vardi yine giremedim. Sonuc olarak benim pertim cikti ama ogrendim ki benim kizim bir melek :) arkadasimin cocugu okadar yaramaz ki Miray hayretle 2 gun boyuca izledi, ne kucak istedi, ne ilgi, cok isi vardi :))
Dadli Dadli canim gecmis olsu insallah cabucak atlatirsiniz...

Asil cevaba gelince, bu aylarda yavrular iki uyku uyumasi lazim, yani gece uykusunu etkilememesi acisindan. Benim kizim da gunduz iki defa uyuyor. Sana tavsiyem uyandiktan 3 saat sonra falan ikinci uykusuna koy sonrasi zaten gece uykusu olur. Mesela uyanma 7 ilk uyku 10, uyanma 11.30 ikinci uyku 2.30 (3) uyanma 4(5). Gece uykusu 8.30. Bu bir ornektir, sizin programiniz farkli olabilir tabii ama aralikar bu sekilde olursa az sorunlu gece uykusu olma sansi yuksek

Kızlar artık az kişi kaldi. Kimse yazmiyo.acaba zormu geliyordu buraya girmek.bizde bi face yada whatsap grubmu kursak acaba.bilmiyorum sizler instagramdan gorusuyosunuz belki.ne dersiniz
Ben face'teki gruba uyeyim hatta uc tane var. Ama buranin tadi farkli oluyor. Yine de isteyen varsa ekleyelim sizi de. Bir mart anneleri grubu var uye alimlari acik mi sormak lazim, bir istanbul anneleri grubu var ama her yerden her yastan anne var yeni uyelere acik bir de sosyal anne grubu var o da her cesit anneye acik. Isteyen varsa buyursun dimi Attilanin Annesi Attilanin Annesi ?

Nasil yapiyosun muhallebiyi ben hic yapmadimda tarifini verirmisinz acaba
Ben mama vrriyorum yatmadan bazen de muhallebi benim tarifim soyle; 1 bardak suya 2 tk pirinc unu 2 tk irmik 2 tk yulaf kepegi 1 tk pekmez pisiriyorum sonra 4 olcu fprmul sut koyup karistiriyorum bikac tane ceviz dovup koyuyorum bazen degisiklik olsun diye meyve de kattigim oluyo

Merhabalar canlar. Yatili cocuklu misafirim vardi yine giremedim. Sonuc olarak benim pertim cikti ama ogrendim ki benim kizim bir melek :) arkadasimin cocugu okadar yaramaz ki Miray hayretle 2 gun boyuca izledi, ne kucak istedi, ne ilgi, cok isi vardi :))
Dadli Dadli canim gecmis olsu insallah cabucak atlatirsiniz...

Asil cevaba gelince, bu aylarda yavrular iki uyku uyumasi lazim, yani gece uykusunu etkilememesi acisindan. Benim kizim da gunduz iki defa uyuyor. Sana tavsiyem uyandiktan 3 saat sonra falan ikinci uykusuna koy sonrasi zaten gece uykusu olur. Mesela uyanma 7 ilk uyku 10, uyanma 11.30 ikinci uyku 2.30 (3) uyanma 4(5). Gece uykusu 8.30. Bu bir ornektir, sizin programiniz farkli olabilir tabii ama aralikar bu sekilde olursa az sorunlu gece uykusu olma sansi yuksek
Tamam canim dedigin gibi yapicam.3 yerine 2 defa uyutucam bakalim nasil olacak.
Yaramaz cocuklari gorunce bende ayni senin gibi diyorum oglum bir melek:))

Bende bizimkini sabah 7 kalkıo 1 saat oyun gene uyku (zaten gündüz uykularimiz en fazla 1 saat oluyor:)9.30 da kalkis sonra 12 gibi yatiririm. Saat saolsun 1 de ayaktadir:))sonra 4.5 gibi yatiririm 5.30 da ayaktadir sonra 8 de uatiriyorum sadece emmek. İçin kalkior:)ama bu aralar burnumuz tıkalı oksurugumuz var uyumamiz zor oluyor.Babamız da evde olmayınca tek başıma artık yoruluyorum.Allah tek başlarına kalan annelere başta olmak üzere bütün annelere sabır sağlık versin:))

Ben face'teki gruba uyeyim hatta uc tane var. Ama buranin tadi farkli oluyor. Yine de isteyen varsa ekleyelim sizi de. Bir mart anneleri grubu var uye alimlari acik mi sormak lazim, bir istanbul anneleri grubu var ama her yerden her yastan anne var yeni uyelere acik bir de sosyal anne grubu var o da her cesit anneye acik. Isteyen varsa buyursun dimi Attilanin Annesi Attilanin Annesi ?
Saol canım ben sizleri tanıyorum diye söyledim öyle.bizbize olurduk :)

Merhaba anneler ve minnaklari, ara ara gitip yazilanlari okuyorun ama yazmaya cok firsatim olmadi. 3 haftaligina ailemin yanina gittik cok yogun cok guzel gunler gecirdik.
Kizim kalabaliga cok alislik degildi ilk gunler dibimden ayrilmadi kimseye gitmedi sonrasindaysa beni bile takmamaya basladi.:KK49:
Cocuga bakabilecek birinin olmasi cok guzel, anneme birakip ciktim arkadaslarimla bulustum hatta guzel bir hamam keyfi bile yaptim. :21:
Kizimi ordaki besikte uyku duzenine alistirmak biraz zor oldu ama gurultude bile uyumaya alisti, simdiyse evimizde besigini yadirgiyo geleli 3 gun oldu bugun daha iyi yatti besiginde
Dun 5.disi patladi 6.da patladi patlayacak onunda huzursuzlugu var ustunde, yem:anneadayı:ek yemekten cok elinde bir seyler kemirmek istiyo
Bir yandan onu eski duzenine dondurmeye calisiyorum bir yandan da evi duzene sokmaya calisiyorum o yuzden yazamiyorum , buyun bebisleri kokulu kokulu opuyorum :KK68:

Merhabalar ben de mart annesiyim
Oğlum 2 mart doğumlu... Bu topic ı takip ediyorum ama yoğunluk iş güç yazmak nasip olmadı..
Benim bi sorum olucak günlük öğünlerinizi paylaşabilir misiniz? Örnek benimki
Sabah8:30/9:00 kahvaltı 1 yumurta sarısı bazen yarım beyazı( yeni başladım) labne yada geceden tuzu alınmış ev peyniri cici bebe su ile karıştırıp veriyorum peynir okumadığımda pekmez ve çok az tahin veriyorum
Uyursa 10:30/11:00 gibi 120 ml mama ( sadece uykuda alıyor
12:00 gibi yatımdan biraz fazla muz eziyorum su ile arada hurma eziyorum içine

14:30 gibi çorba eline ekmek veriyorum kemiriyor (tarhana şehriye yayla kırmızı mercimek domates)
Eline elma havuç veriyorum emiyor suyunu çıkarıyor.

Uyursa yine 120 ml mama

Akşam 17:00 gibi kaşık mamadı pekmez katıyorum

Ve sonra biz ne yersek ondan ( nohut kuru fasulye sulu köfte balık yada çorba bazen pırasa karnıvahar vs gibi )
meyve olarak hurma eziyorum bazen severek yıyor .
Gece uyumadan gece maması veriyorum akşam az yemişse, uyuyunca da 120 ml mama
Ayrıca yoğurt yemiyoruz, gündüz uykumuz yok denecek kadar az ama neşeliyiz, gece de sık uyanıyoruz sabahta 7 de ayaktayız bezen daha da erken
Nasıl sizce kilomuZ 11 kğ boy 86

Son düzenleme:
Back