- 25 Ocak 2013
- 644
- 822
- 303
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım benim eşim bilmişlik yaptı .bu tada alıştı başka birşeyden tiksinir ve hiç yemezse ne yapacaksın dedi.1 hafta on gün bunu yesin yemeyi öğrensin dedi sonra değiştir dedi5 gun pespese mi yedi tarhanayi?? 2 gun verip bekleseydiniz keske. Arada baska seyler verseydiniz. Yada tarhananin icine haslanmis makarna koysaydiniz. Tadi farkli gelince yerdi. 5 gun uzun bir sure.
Ben de :)Takipteyim :))
Bana esim ergoyu satalim diyo cok kiziyorum :) bize de bi arkadas kullanmiyorlar diye babybjörn verdi onu seksene satti esim bi uyuz oldum ki sifiri 400 . 130a fln sat velhasil ergonun yarisini ondan karsiladik :) keske oyle hediyeler geleydi. Bize gelen kiyafetler bile küçük geldiSoyleyecegim seye cok kizacaksiniz ama bana dogumda boba hediye gelmisti. Birkac ay kullandim . Sezaryen yerimi acitiyor diye sattim :/
Cok gecmis olsun cnm valla keremin ben de agzini yüzünü ellerini dislini kan icinde görmüştüm okurken aklima o geldi cok üzüldüm inanki allah bi dahq yasatmasinHasta olmasin kizim diye dikkat ederlen bu aksam bir sok yasadim, anneme geldik ve burda park yatakta yatiriyorum kizimi, emzirip birakiyorum o donup donup kendi uyuyodu, yine emzirdim biraktim arkamdan agladi bir gittimki azgindan kanlar akiyo ama her yer kan sok oldum banyoya kosup agzini yikadim disi iceriye batti diye cok korktum ama cok sukur disi batmamis. Yavrum ayaga kalmaya calisirken galiba cenesini yatagin kenarina vurmus alt disler ust dislerin ustundeki dis etini patlatmis uzun sure kanadi agzi e bide tukurukle karisinca agzi hep kanliydi, sikca emzirdimki agzindan kan tadi gitsin diye ama o goruntu gozumun onunden gitmiyo... evde ahsap besikte yatan cocuga bidey olmadi burda park yatakta oldu. Yavrum nazara geliyo surekli, her gelip gidenin arkasindan okuyoruz cocugu huyu cok degisti herkese gulen giden cocuk gitti benden baskasinin kendisine yaklasmasini istemeyen cocuk geldi. Birde biri ona yaklasinca direk kendini arkaya atiyo tabi her seferinde kafasi kut diye yere vuruyu nasil duzene girecek bu cocuk bilmiyorum. Oysaki bu tatil icin nasil hayaller kurup plan yapmistim. Rabbim saglik versin insallah bu halimizede sukur
Bizim de kayinbabalar var hep kucakta iyice huysuz oldu melek oglum gitti resmenCok gecmiş olsun Can'ım inş yaşamazsınız bir daha
Ama farkettim çocuklar kalabalık ortama girince huy değiştiriyorlar ve fazla kucaklanmak sevilmekten sıkılıyorlar misafir gelsin yada biz gidelim o süre boyunca kızım acayip değişiyor asla durmuyor mızıyor evdeki çocuk o değil sanki
Sagol teyzesi atti abimizi öpüp yeni resim istiyoruz :)Acelesi yok tatlim sen bilgilisin diye san yazayim dedim keremiskoya gecmisler olsuuun
:) benim fistik da 2600 taburcu oldu kilomuz hic yuksek olmadi 25-50 persentil arasi kiloda. Boyda en son 60-70 persentil gibiydi. Nerdeyse 11 aylik olacaz 9 ayliktan itibaren tartmadim. Ek gidayi kararinda yiyiyor bazen iyi bazen az kakasinds masallah var demekki bayagi yiyiyor. Memeyi eskiden 2- 3 dakka emerdi 7 aydan itibaren daha iyi. Sutum hala memeyi dolduruyor masallah diyin ama memeleri sirayla veriyorum tek memeyi bitiriyor. Ben pek takmiyorum kilosuna filan. Gelisimi ve sagligi yerinde cok sukur onemli olan o.Cnm slm peki guzelligin boy kilo durumu nasil benim kizimda sag gogsumu emmeyi birakti zaten kucuk dogdugu icin kilosu biraz geri iyice etkileniyrmi diye dusunuyorum sizi merak ettim...
Gecmis olsun yavruna eminim zor olmustur senin icin...bize misafir gelince ben tembihliyorum herkesi yaklasmak yok kizla direkt konusmak yok. Benimle konusuyorlar ben kizla oyun oynuyorum 5-10 dakika sonra kizim misafire kendi yaklasiyor ve ozaman oynamak konusmak serbest. Bir yerde okumustum bebege yabanciyi incelemeye tanimaya firsat verilmesi lazim. Bir de annenin konustugunu guldugunu gorunce rahatliyormus korkulacak bir durum olmadigini anliyormus. Tabii bebegin icine icine sokulup konusmamak lazim nasil yeni tanidigun bir insanla mesafeyi koruyorsak bebege de ayni saygiyi gostermek lazim. Yaklasmak istiyorsa kendi yaklasiyor sonra.Hasta olmasin kizim diye dikkat ederlen bu aksam bir sok yasadim, anneme geldik ve burda park yatakta yatiriyorum kizimi, emzirip birakiyorum o donup donup kendi uyuyodu, yine emzirdim biraktim arkamdan agladi bir gittimki azgindan kanlar akiyo ama her yer kan sok oldum banyoya kosup agzini yikadim disi iceriye batti diye cok korktum ama cok sukur disi batmamis. Yavrum ayaga kalmaya calisirken galiba cenesini yatagin kenarina vurmus alt disler ust dislerin ustundeki dis etini patlatmis uzun sure kanadi agzi e bide tukurukle karisinca agzi hep kanliydi, sikca emzirdimki agzindan kan tadi gitsin diye ama o goruntu gozumun onunden gitmiyo... evde ahsap besikte yatan cocuga bidey olmadi burda park yatakta oldu. Yavrum nazara geliyo surekli, her gelip gidenin arkasindan okuyoruz cocugu huyu cok degisti herkese gulen giden cocuk gitti benden baskasinin kendisine yaklasmasini istemeyen cocuk geldi. Birde biri ona yaklasinca direk kendini arkaya atiyo tabi her seferinde kafasi kut diye yere vuruyu nasil duzene girecek bu cocuk bilmiyorum. Oysaki bu tatil icin nasil hayaller kurup plan yapmistim. Rabbim saglik versin insallah bu halimizede sukur
Bu dediğini herkes anliyorsa mükemmel birisin :) benim görümce kapidan girdi esya almak icin keremi yere koydum sonra bi baktim kerem yok odaya götürmüş bi cikti cocuk öyle korkmus ki boyle konularda cok zekidir sagolsun. Cocuk korktu tanimiyor diye iki saat fln gitmedi onlara. Bunu nasil bilmiyorlar ya. Ben de bi bebege gitsem once alissin diye beklerim ah ah neyseGecmis olsun yavruna eminim zor olmustur senin icin...bize misafir gelince ben tembihliyorum herkesi yaklasmak yok kizla direkt konusmak yok. Benimle konusuyorlar ben kizla oyun oynuyorum 5-10 dakika sonra kizim misafire kendi yaklasiyor ve ozaman oynamak konusmak serbest. Bir yerde okumustum bebege yabanciyi incelemeye tanimaya firsat verilmesi lazim. Bir de annenin konustugunu guldugunu gorunce rahatliyormus korkulacak bir durum olmadigini anliyormus. Tabii bebegin icine icine sokulup konusmamak lazim nasil yeni tanidigun bir insanla mesafeyi koruyorsak bebege de ayni saygiyi gostermek lazim. Yaklasmak istiyorsa kendi yaklasiyor sonra.
Canim oksuruyorsa balgamda varsa ilac kullan lutfen biz 2 aydir hastaliklarla ugrasiyoruz 2_3gun ya da 1 hafta iyilesir gibi oluyor sonra basa sariyor. Doktorlar agir bulmuyor o yuzden ilac vermek istemiyordu ama durumu anlattim farkli bir doktora Simdi doktor ventolin diye balgam sokucu ile bitkisel bir oksuruk surubu verdi cok iyi geldi ondan oncede soguk alginligi icin bir surup ve 3 igne vermisti toplam 1 hafta sirayla kullandik ilaclari cok iyi geldi. Israrla ilac kullanmayim diyordum ama cocugu daha kotu yaptim cok agirlasmadi ama iyilesemedi istahi iyice kesildi birak 2 aydir kilo alnayi neredeyse 1 kiloya yakin kilo vermis zauif dustukcede hastalik daha da yapistiGunaydinlar,
Pazartesi atesimiz vardi hastanedeydik ,ates gecti ilaclarimiz var ,ama kizim simdid oksuruyor ne iyi gelir
Ayni durumu biz de yasadik cok. Anlayissiz insanlar var. Aman o daha bebek zihniyeti aglar susar. Kendi kendimi yedigim cok zaman oldu. Sesimi bir iki kez cikardim. Insanlar anlamayinca daha da bisey diyemiyosun.Bu dediğini herkes anliyorsa mükemmel birisin :) benim görümce kapidan girdi esya almak icin keremi yere koydum sonra bi baktim kerem yok odaya götürmüş bi cikti cocuk öyle korkmus ki boyle konularda cok zekidir sagolsun. Cocuk korktu tanimiyor diye iki saat fln gitmedi onlara. Bunu nasil bilmiyorlar ya. Ben de bi bebege gitsem once alissin diye beklerim ah ah neyse
Ever cnm iste o daha bebek degil herseyden etkileniyo anlamiyorlar ben kayinbaba gecen geldiginde anne döver diyo bazi seyler icin uyardim konyaya gidince gelin kizdi diye söylemiştir simdi kari koca anne döver diyorlar o kadar uyuz oluyorum ki. Valla hasta oldu onlar gelince cunku ucu de geldikleri gün on on bes kez soguk odaya götürdüler cocugu gece ateşler icinde yandi. Dusunsene minicik bi bebegi elli kez soguga goturdugunu ama onlar da ince giyiniyorsun senden geciyo yok iste ben yumurta yemeye baslamisim ondan olmus yok ya ilk uc ayinda yumurta yedim bilmeden sadece yuzu yara olan cocuk simdi mi ateslendi onun icin. Benim yumurta artik yuzune gecmiyo şükür. Yani cok şükür diyorum insallah hep uzakta büyütürüm. Tv hic izletmiyordum o hep acik. Cocugu ha bire kucaga aldilar simdi elinden birsey düşse almak yerine ağlıyor onlarin da hosuna gidiyo. Oyuncaklariyla gun icinde kendi kendine oynayan cocuk hic oynamak istemiyo. Kendinin cabalamasi gerektigini anlamiyorlar cocugu al gezdircem diye kucaginda götür getir benimle vikinca her yerde oynuyo bensiz ihtiyaci oldugunda geliyo normal olan da o of bu konularda cok dertliyimAyni durumu biz de yasadik cok. Anlayissiz insanlar var. Aman o daha bebek zihniyeti aglar susar. Kendi kendimi yedigim cok zaman oldu. Sesimi bir iki kez cikardim. Insanlar anlamayinca daha da bisey diyemiyosun.
Asil onlar gidince bakim napican cocugun huyu degisiyo iyice.tam istedigimiz duzene koyuyoruz hop bi gunde bozuluyo.cok kalcaklarmi bariEver cnm iste o daha bebek degil herseyden etkileniyo anlamiyorlar ben kayinbaba gecen geldiginde anne döver diyo bazi seyler icin uyardim konyaya gidince gelin kizdi diye söylemiştir simdi kari koca anne döver diyorlar o kadar uyuz oluyorum ki. Valla hasta oldu onlar gelince cunku ucu de geldikleri gün on on bes kez soguk odaya götürdüler cocugu gece ateşler icinde yandi. Dusunsene minicik bi bebegi elli kez soguga goturdugunu ama onlar da ince giyiniyorsun senden geciyo yok iste ben yumurta yemeye baslamisim ondan olmus yok ya ilk uc ayinda yumurta yedim bilmeden sadece yuzu yara olan cocuk simdi mi ateslendi onun icin. Benim yumurta artik yuzune gecmiyo şükür. Yani cok şükür diyorum insallah hep uzakta büyütürüm. Tv hic izletmiyordum o hep acik. Cocugu ha bire kucaga aldilar simdi elinden birsey düşse almak yerine ağlıyor onlarin da hosuna gidiyo. Oyuncaklariyla gun icinde kendi kendine oynayan cocuk hic oynamak istemiyo. Kendinin cabalamasi gerektigini anlamiyorlar cocugu al gezdircem diye kucaginda götür getir benimle vikinca her yerde oynuyo bensiz ihtiyaci oldugunda geliyo normal olan da o of bu konularda cok dertliyim
cocugu serbet bıraksın kv hanım..cocuk hareket ettıkce gelişecek.bır anda olmuyor malesefkı.bız 9 aylıkken emekledık.ama surunuyoduk.bi arkadasın kızı 11 aylık oldu hala donerek gıfıyo.dr d damlasını 10 cıkartmışSelam güzel bebişlerin güzel anneleri size sorum olacak bebekleri hala emeklemeyen varmı ayın 24 ünde oğlum 9 aylık olucak ama hala döne döne gidiyoruz bu arada boy ve kilo olarak persentil degerimiz 97 lerde..bir çok şeyi erken yapan oğlum emekleme dayda durma yönünden geride kaldı önceleri bir yerleri tutup durmayı cok severdi şimdi hiç yapmak istemiyor gibi yürütece bindirmeyle alakalı olabilir mi.? Birde babaannemiz cocuk kendini yüzüstü yapsa hemen kaldırıveriyor kırmakta istemiyorum kadını güzellikle anlatıyorum cocuk biraz cabalasın diyorum yok agzını acıtacak yok bacagı agrıyacak diyip duruyor
Benzeri sıkıntıları herkes yasiyo sanirim. Ben kizimin baskasinin kucagindan bana aglamakli bakisini hic unutamiyorum. Daha cok kayinpederim yapti bunu.cocugu kucagimdan alip bide oda disina cikariyodu. Tabiki sevecekler ama usuluyle yapsalar. Ben kendi yakinlarima her seyi diyordum. Esim de soylemeye basladi sukur. Sadece dedesi yasli diye ona bisey demiyor. Cok sevitor diye hemen veriyor opturuyor. Sesimi cikaramiyorum. Ona da hak veriyorum cok seviyor ama bu opme isi de cok kotu. Kizim 3 gundur kivraniyo. Hic bisey yemiyo. Ben mikrop kapmisim ishal oldum. Bi sekilde ona da bulastirmisim. Icim parcalaniyo o agladikca.Ever cnm iste o daha bebek degil herseyden etkileniyo anlamiyorlar ben kayinbaba gecen geldiginde anne döver diyo bazi seyler icin uyardim konyaya gidince gelin kizdi diye söylemiştir simdi kari koca anne döver diyorlar o kadar uyuz oluyorum ki. Valla hasta oldu onlar gelince cunku ucu de geldikleri gün on on bes kez soguk odaya götürdüler cocugu gece ateşler icinde yandi. Dusunsene minicik bi bebegi elli kez soguga goturdugunu ama onlar da ince giyiniyorsun senden geciyo yok iste ben yumurta yemeye baslamisim ondan olmus yok ya ilk uc ayinda yumurta yedim bilmeden sadece yuzu yara olan cocuk simdi mi ateslendi onun icin. Benim yumurta artik yuzune gecmiyo şükür. Yani cok şükür diyorum insallah hep uzakta büyütürüm. Tv hic izletmiyordum o hep acik. Cocugu ha bire kucaga aldilar simdi elinden birsey düşse almak yerine ağlıyor onlarin da hosuna gidiyo. Oyuncaklariyla gun icinde kendi kendine oynayan cocuk hic oynamak istemiyo. Kendinin cabalamasi gerektigini anlamiyorlar cocugu al gezdircem diye kucaginda götür getir benimle vikinca her yerde oynuyo bensiz ihtiyaci oldugunda geliyo normal olan da o of bu konularda cok dertliyim
Dilimden herkes korkuyor mu yoksa saka bir yana, insanlara diyorum ki eger kizi sevmek istiyorsan benim dedigim gibi yap biraz sabirli ol iki laf edelim sonra o sana alisir kendi gelir. Esimin bir kuzeni bebekleri aglatmakla unludur, ona cek elini diye de vurdum elini uzatinca :) yeri gelir diplomatik yaklasim yeri gelir dogrudan mudahale. Lafimi esirgemem kayinvalidemden bileBu dediğini herkes anliyorsa mükemmel birisin :) benim görümce kapidan girdi esya almak icin keremi yere koydum sonra bi baktim kerem yok odaya götürmüş bi cikti cocuk öyle korkmus ki boyle konularda cok zekidir sagolsun. Cocuk korktu tanimiyor diye iki saat fln gitmedi onlara. Bunu nasil bilmiyorlar ya. Ben de bi bebege gitsem once alissin diye beklerim ah ah neyse
On gunleri var cnm. Kayinbabaya kalsa yillar burdaAsil onlar gidince bakim napican cocugun huyu degisiyo iyice.tam istedigimiz duzene koyuyoruz hop bi gunde bozuluyo.cok kalcaklarmi bari