• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ben uyurken hıc corap gıydırmem bazen uyanıkkende gıydırmem, cıplak hoşuna gıdıyor tepiklemek

Nerde yasiyorsunuz merak ettim. o_O Ben istanbuldayim geceleri yine soguk oluyo ve hasta oldugu icin yine iki kat giydiriyorum, az ince giydirsem elleri ve yuzu buz oluyo. Keske bende oyle ince giydirebilsem cok seviyirum oyle kolu bacagi acikta

Kızlar Bebişlerinizi nası uyutuyorsunuz, hemen dalıyor mu uykuya? Gece uykusu için kaçta yatırıyorsunuz? Gece ve gündüz toplam kaçar saat uyuyorlar?
Bizimki çok az uyuyo gibi geliyo, gerçi Dr bi bebek ihtiyacı kadar uyur dedi ama. Bebekler uyuya uyuya büyür diye bilirim Gündüz hiçbişi yapamıyorum, dinlenemediğimden göğüslerim öyle dolgun olmuyo. Gece de o uyursa uyumayı tercih ediyorum doğal olarak. Değişken olmakla birlikte günde max 10 saat falan uyuyor toplamda, çoğu şükür ki geceye denk geliyo. Gündüzleri Parça parca kısa süreli uyuyo genelde. Gece de 7-8 gibi uyutma çabalarım başlıyo ama 11-12 yi buluyo bazen de geçiyo. Sabaha kadar uykusunda acıktıkça emziriyorum, 1-2-3 saatte bir değişiyo bu da. 8-9 gibi uyandırdı, son zamanlarda 6da uyanıyor. Gece uykusunda bez de değiştirmiyorum uyanacak diye, 1 kez değiştiriyorum onu da karanlıkta hallediyorum sessiz ve Yavaşça. Sabaha karşı da gece sansın diye siyah bir tülbent örtüyorum beşiğin üstüne, bazen işe yarıyor ☺️

Benim kizim aksam 11-12 gibi emerek, ayakta sallayarak yada cok uykusu varsa yataginda pispislayarak uyuyo. Gece 3-4 gibi 5-6 gibi emip yine uyuyo sonra 8 de uyaniyo ve kakasini yapiyo altini degistiriyorum gece bez degistirmiyorum. Gun icerisinde parca parca uyuyo en fazla yarim saat eger banyo yaptiysa bir saati geciyo.
Ana kucagina takili oyuncaklariyla oynamayi cok seviyor ve yavas yavas onlara uzaniyo :KK46:
Bu aralar surekli sallanmak istiyo buna bir cozum bulmam lazim

tesekkur ederım arkadaşalrpazartesi kontrolumuz var bende yaptırmayı dusunuyorum bu asıyı bakalm hayırlısı.
benım bebiş tosuncuk oldu ya arada bırlıkt tarıya cıkıyorum sonra ben tek cıkıyorum tahmını bı kılo oluyor bebegımle ılgılı

Herkese Selam..

3. ay kontrolümüz iyi geçti ama dr teyzesi geçen aya göre gelişimini az buldu 750gr ve 2cm bu ay ... sağlıklı beslenmeye çalış dedi ki öyle yapıyorum. geçen 1,5 kilo 5cm den sonra pek tatmin etmedi sanırım. Ama ayına göre iyi dedi. Bende sevindim.

Dün Rota aşımızıda olduk... beni kimse uyarmadı bu konuda bebeklerin bazıları kusuyormuş tadından dolayı , ve aşını yarım saat içinde kusarsa yeniden alıp tekrarlamak gerekiyormuş... bende karnını doyurup çıkmıştım. Reflüsü olduğu için kusmasını bekliyordum zaten... Allah'tan korktuğum olmadı ve kusmadı şükür... 1 saat sonra kustu azıcık.. ama saatimizi doldurmuştuk artık :)
aa cnm evet dr bıze asıyı verdıkten sonra bır sure mama yedırmeyın kusmasın demıstı sımdı sen dıınce hatırladım.
masallah artık kılo alımları azalır hareketlenıyorlar cunku

Herkese Selam..

3. ay kontrolümüz iyi geçti ama dr teyzesi geçen aya göre gelişimini az buldu 750gr ve 2cm bu ay ... sağlıklı beslenmeye çalış dedi ki öyle yapıyorum. geçen 1,5 kilo 5cm den sonra pek tatmin etmedi sanırım. Ama ayına göre iyi dedi. Bende sevindim.

Dün Rota aşımızıda olduk... beni kimse uyarmadı bu konuda bebeklerin bazıları kusuyormuş tadından dolayı , ve aşını yarım saat içinde kusarsa yeniden alıp tekrarlamak gerekiyormuş... bende karnını doyurup çıkmıştım. Reflüsü olduğu için kusmasını bekliyordum zaten... Allah'tan korktuğum olmadı ve kusmadı şükür... 1 saat sonra kustu azıcık.. ama saatimizi doldurmuştuk artık :)
Ama artık oncekı gıbı buyumezler kı bence normal

Ank
[QUlfidaalya, post: 41269675, member: 609603"]Nerde yasiyorsunuz merak ettim. o_O Ben istanbuldayim geceleri yine soguk oluyo ve hasta oldugu icin yine iki kat giydiriyorum, az ince giydirsem elleri ve yuzu buz oluyo. Keske bende oyle ince giydirebilsem cok seviyirum oyle kolu bacagi acikta

Benim kizim aksam 11-12 gibi emerek, ayakta sallayarak yada cok uykusu varsa yataginda pispislayarak uyuyo. Gece 3-4 gibi 5-6 gibi emip yine uyuyo sonra 8 de uyaniyo ve kakasini yapiyo altini degistiriyorum gece bez degistirmiyorum. Gun icerisinde parca parca uyuyo en fazla yarim saat eger banyo yaptiysa bir saati geciyo.
Ana kucagina takili oyuncaklariyla oynamayi cok seviyor ve yavas yavas onlara uzaniyo :KK46:
Bu aralar surekli sallanmak istiyo buna bir cozum bulmam lazim[/QUOTE]
ar
Ankarada yaşıyoruz canım buranın havası nemsız belkı ondandır, allah cocuklarımıza saglık versın

Ilk mesaj benden olsun madem konumuz hayirli ugurlu olsun :KK46: kizlarmama takviyesi yapan var mi ya da direk mama veren ben emziriyorum sonra mama da veriyorum ama icim rahat degil o_O
bende mart annesiyim 2 ay emdi sadece ve mama takviyeside veriyordum su anda sadece mamayla besleniyo cünkü sütüm kesildi :((

Bizde 6800 olmusuz 95gunluguz boyumuzda 63cm...en son onbes gun once gitmistim ozamn 6600gr di.onbes gunde 200gr almis.oncekune oranla kilo artisi azaldi oglumun..normal mi acaba?birde artik mama icmiyo gunde belki birkere oda 50ml.doktor gerek yok mamaya dedi ama icim rahat etmiyoo.ac kaliyoo mus gibi hissediyorum.15 gunde 200gr da az geldi bana.haftafa 150gr almasi gerekiyomus nette o sekulde yaziyodu

beslenme-uyku ve aktivite saatlerinizi hergün aynı saatlerde yapmaya calısın hanımlar. böylece biyolojik saatleri oluşur ve zamanla aynı saatte kendileri uyurlar ve ne zaman acıkacaklarını bilirsiniz. mesela ben göbeği düştüğünden beri her gece 11 -12 gibi emzirip, banyo yaptırıyordum. sonra bebe yağı ile masaj yapıyordum. yataga girer girmez uyuyordu. şimdi gün aşırı banyo-masaj yapıyoruz ama yine de her gece aynı saatte uyuyor ve sabah 5-5 bucuk arası uyanıyor.
Ne kadar sık yıkıyorsunuz ben haftada bir yıkıyordum hava daha yeni ısınıyor burada şimdi iki ye cıkarıcam

Ne kadar sık yıkıyorsunuz ben haftada bir yıkıyordum hava daha yeni ısınıyor burada şimdi iki ye cıkarıcam
Göbek düştüğünden beri günaşırı. Sadece 2 gün sabah ve aksam yıkadık, çünkü Konak başlangıcıydı hatırlarsanız ☺️ Havalar iyce ısınsa hergün veya günde 2 kez yıkarım artık ben de. Şuan Eskişehir'de annemlerdeyim, burası Istanbuldan daha serin.

Kızlar benim kızım da bugün 77 gunluk 5800 kilosu çok üzüldüm yaa 15 gunde 100 gram almış sadece anne sütüyle besleniyor acaba sutumun kalitesi mi düştü mama ya baslamalimiyim

Kızlar benim kızım da bugün 77 gunluk 5800 kilosu çok üzüldüm yaa 15 gunde 100 gram almış sadece anne sütüyle besleniyor acaba sutumun kalitesi mi düştü mama ya baslamalimiyim

Moralini bozma ,mamayada başlama .. kendin sağlıklı beslenmeye devam et.. gerekirse laktamil iç... benimde bir ayda 750gr almış.. geçen aya göre beğenmedi doktor sınırda dedi .. ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Yıkama konusunda ben her akşam rutin oluşturdum meme saatine göre 8-9 arası yıkayıp gece uykusuna yatırıyorum...

aa cnm evet dr bıze asıyı verdıkten sonra bır sure mama yedırmeyın kusmasın demıstı sımdı sen dıınce hatırladım.
masallah artık kılo alımları azalır hareketlenıyorlar cunku
Neyseki böyle sorunu olanlar okurda ona göre götürür bebeğini ;) Aynen 3. aydan sonra hem süt azalırmış hem kilo alımı...
Ama artık oncekı gıbı buyumezler kı bence normal
Aynen ;) bana görede iyi şükür ama doktorlar hep daha iyisini istiyor sanırım. ;)

Back