• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar. en son vücudumdaki dayanılmaz kaşıntılardan bahsetmiştim. karaciğer enzimlerim bozulmaya başlamış dr um çağırdı. seni yatıralım riske atmayalım dedi. önce muayene ol duruma göre sezeryan -normal doğum bakarız dedi.sabah da benden sümüksü akıntı gelmişti. 2cm açıklık vardı ve silinme dedikleri durum başlamıştı. saat 11 e gelirken suni sancı almaya başladım. akşam 5 te hala sancı başlamamıştı ve açılma 3cm olmuştu. açlık ve susuzluktan ölüyodum. suni sancıyı kestiler yemek yicektim. o sırada ayağa kalkarken pıt diye bir ses duydumve sular gelmeye başladı. sularla birlikte 2 dakikada bir gelen dayanılmaz nefes aldırmayan sancılar başladı ve 17 mart saat 9da kızım doğdu. tabi dikişler de var. sabaha kadar dikişlerin sancısını çektim.
sabah bebeğimi işitme testine aldılar ve anneme başlangıçta yanıt alınamadı duymuyor demişler. annem panik yapınca paniğe gerek yok olabilir daha yeni 1 hafta sonra tekrar bakcaz demişler. ben bunları duyunca yıkıldım. bütün hislerimi kaybettim. şimdi dua ederek 2. testi bekliyorum. arada kızımı yokluyorum ses yaparak bazen seste irkiliyor çok net bir şekilde. çok üzgünüm. :KK43: bir de bir gözünün renkli kısmının çevresinde kırmzı çizgiler var kan toplamış gibi. hastaneden çıkınca fark ettim. olabilir diyorlar. aile hekimine sordum büyük ihtimal geçer dedi. bende durumlar böyle.
Benim oglumda işitme testini geçemedi ardından kizimin da doktor u olan bayan geldi.bu testin ilk gün yapılması kadar saçma bişey yok dedi.kulaginda sıvı kalmış tir o yüzden geçememistir dedi.kadin o kadar rahat Tiki önemsemedim bile.ama senin bu yazdıklarını görünce biraz ödum kopmadi değil. Hakkımızda hayırlısı Rabbim den gelene boynumuz kildan ince. Inşallah bişey leri yoktur kuzularimizin.

Benim oglumda işitme testini geçemedi ardından kizimin da doktor u olan bayan geldi.bu testin ilk gün yapılması kadar saçma bişey yok dedi.kulaginda sıvı kalmış tir o yüzden geçememistir dedi.kadin o kadar rahat Tiki önemsemedim bile.ama senin bu yazdıklarını görünce biraz ödum kopmadi değil. Hakkımızda hayırlısı Rabbim den gelene boynumuz kildan ince. Inşallah bişey leri yoktur kuzularimizin.
bana da çevremdeki insanlar ilk gün bu testin yapılması çok saçma dediler. biraz içim rahatladı gibi ama yine de doğum sonrası bunu yaşamak çok üzücüydü. tabiki nasıl sınanacağımızı bilmiyoruz. ama yine de sağlıklı olmaları tek dileğimiz.

Slm canlarim nezamandir giremedim face grubuna yazıyorum da buraya girmedim epeydir.7martta spinal sezeryanla kizim doğdu. 3350 gr 50 cm.10 günlük olduk bugün iyiyim ayaklandım hatta bugün süpürge yapip toz aldım gorumcem ve annem var onlarda yapıyor ama içime sinmiyor ya elimde degil mesela bulasik yikiyorlar sonra ben aralarından mutfağı birdaha topluyorum.napalim yapcak bisey yok.goguslerim yara oldu kremler sogan sulari denedim birde ayva çekirdeği deniycem inşallah gecer.kizim surekli emmek istiyor hep memede.baya emiyor yatiriyorum 5dk sonra uyanip yine emmek istiyor doktor kesinlikle mama verne doyar o dedi.su iviyorum çaylar iviyorum ama göğsüm dolu dolu degil.okadar sık emiyorki birikmiyor galiba süt. Sizler nasılsınız bebisler nasıl?
Ne güzel emsin maşallah bizimki emmekte bazen zorlanıyor kıyamıyoruz mama veriyoruz bazen aç çünkü bu sefer şeker ve sarılık oluyormuş bebek

60yada30cc geliyo ama herkes mama verme diyo ne yapcam bilemedim
Bizde biberona alışmasın diyoruz ama yetmiyor süt mecbur mama veriyoruz doktor kilosu az dedi 60 ml vermemizi söyledi biz 30 ml veriyorduk am zorla emzirmeye çalışıyorum bazen kolay emiyor bazen zor keyfine göre inş süt çoğalır mamayı keseriz

merhaba arkadaşlar. en son vücudumdaki dayanılmaz kaşıntılardan bahsetmiştim. karaciğer enzimlerim bozulmaya başlamış dr um çağırdı. seni yatıralım riske atmayalım dedi. önce muayene ol duruma göre sezeryan -normal doğum bakarız dedi.sabah da benden sümüksü akıntı gelmişti. 2cm açıklık vardı ve silinme dedikleri durum başlamıştı. saat 11 e gelirken suni sancı almaya başladım. akşam 5 te hala sancı başlamamıştı ve açılma 3cm olmuştu. açlık ve susuzluktan ölüyodum. suni sancıyı kestiler yemek yicektim. o sırada ayağa kalkarken pıt diye bir ses duydumve sular gelmeye başladı. sularla birlikte 2 dakikada bir gelen dayanılmaz nefes aldırmayan sancılar başladı ve 17 mart saat 9da kızım doğdu. tabi dikişler de var. sabaha kadar dikişlerin sancısını çektim.
sabah bebeğimi işitme testine aldılar ve anneme başlangıçta yanıt alınamadı duymuyor demişler. annem panik yapınca paniğe gerek yok olabilir daha yeni 1 hafta sonra tekrar bakcaz demişler. ben bunları duyunca yıkıldım. bütün hislerimi kaybettim. şimdi dua ederek 2. testi bekliyorum. arada kızımı yokluyorum ses yaparak bazen seste irkiliyor çok net bir şekilde. çok üzgünüm. :KK43: bir de bir gözünün renkli kısmının çevresinde kırmzı çizgiler var kan toplamış gibi. hastaneden çıkınca fark ettim. olabilir diyorlar. aile hekimine sordum büyük ihtimal geçer dedi. bende durumlar böyle.
Bende sabah kalkarken pıt diye bir ses duydum ve suyum gelmeye başladı doğumu öyle yaptım canım geçmiş olsun bizim bebişe bir hafta sonra yaptılar işitme testini üzülme inş bişey yoktur

Selam ben aranıza yeni katıldım kismetse kızım olacak artık bi daha ki hafta herhalde günler bir türlü geçmek bilmiyor ve ne nisanim geldi ne açılmam var nede sancim :KK43: beklemedeyiz Dr normal doğum diyor ama sanki normal degilmis gibi geliyor bana çok mu karamsarim bilmiyorum beklemek çok zor geliyor Allah hepimizin bebisler ini sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah

Merhaba hanımlar fırsat bulmuşken yazayım dedim.

Perşembe günü sabah kizimi kucagima aldim :)

Çarşamba sabah kalcama giren hafif sanciyla uyandim. Öğlene doğru artmaya başladı. sürekli ama azar azar artmaya devam etti.
aksam 5 den sonra dayanilmaz bi ağrı oldu.
2 dk da bir gelen sancilar..

Sonra gece 1 de hastaneye gittik. Muayene etti ebeler. 4 cm açıklik vardı ve bebek kanalda değildi.
yatışim yapıldı. 5 saat sanci sonrası sadece 1 cm artik oldu.
ondan sonrasi dayanilmazdi. Sürekli nstye bağlıydim. bebegimin kalp atislari eşliğinde sancilari çektim. Hemşire gelip bi eliyle alt tarafa diğer eliyle karnima bastırarak bebeği kanala soktu. Sabah saat 6 gibi falan aciklik 7 cm oldu. 7 cm olunca suyum geldi.
10 cm ye ulasinca açıklik bi ikinma hissi geliyor yatağımda uzanırken gelen o ikinma hissiyle bebeği ittirdim. ama çok zor bi sey o. Ebeler sürekli muayene ediyolardi alttan. Bebek çıkışa yarim parmak uzaklıktayken beni dogum masasına aldılar.
orda da gelen ikinma hissi ve sancilarla bebeği ittirmeye devam ettim. saatler Sanci süreci beni yordugundan ittiremiyordum bebeğimi.
baska bi ebe karnima bastirirsa doğum hemen olur dediler.
o acilardan kurtulmak için kabul ettim. Son bir nefes alıp çığlık kıyamet doğurdum kızımi saat 8:30 da :))
zeynep 3.650 gr ve 50 cm minik bi Kız :)

Bir gece hastanede kaldık. Bugun evimizdeki 3. Günümüz.
Zeynebim de ben de iyiyiz :) benim dikişler zorluyor biraz..

Bizden bu kadar :)

Bende sabah kalkarken pıt diye bir ses duydum ve suyum gelmeye başladı doğumu öyle yaptım canım geçmiş olsun bizim bebişe bir hafta sonra yaptılar işitme testini üzülme inş bişey yoktur
inşallah. tek isteğim bebeğimin tüm bebeklerin sağlıklı olması..

darısı benim gibi doğum yapmayan annelerin başına inşallah. bizde çarşamba günü en geç bebeğimizi kucağımıza alıcaz inşallah

Çarşamba sabah kalcama giren hafif sanciyla uyandim. Öğlene doğru artmaya başladı. sürekli ama azar azar artmaya devam etti.

Sonra gece 1 de hastaneye gittik. Muayene etti ebeler. 4 cm açıklik vardı ve bebek kanalda değildi.
ondan sonrasi dayanilmazdi. Sürekli nstye bağlıydim. bebegimin kalp atislari eşliğinde sancilari çektim. Hemşire gelip bi eliyle alt tarafa diğer eliyle karnima bastırarak bebeği kanala soktu. Sabah saat 6 gibi falan aciklik 7 cm oldu. 7 cm olunca suyum geldi.
10 cm ye ulasinca açıklik bi ikinma hissi geliyor yatağımda uzanırken gelen o ikinma hissiyle bebeği ittirdim. ama çok zor bi sey o. Ebeler sürekli muayene ediyolardi alttan. Bebek çıkışa yarim parmak uzaklıktayken beni dogum masasına aldılar.
orda da gelen ikinma hissi ve sancilarla bebeği ittirmeye devam ettim. saatler Sanci süreci beni yordugundan ittiremiyordum bebeğimi.
o acilardan kurtulmak için kabul ettim. Son bir nefes alıp çığlık kıyamet doğurdum kızımi saat 8:30 da :))

Maşallah Allah bağışlasin canım sende sıranı savdin bakalım darısı biz bekleyenlere inşallah

Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün ama biraz tırstım şimdi :) benimde dün sabah nişanım geldi hatta hala ara ara geliyor ama açılma yeterli değil sancılarım sıklaşmadı öle bekliyorum :)

Back