• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Kasım ayında tüp bebek yaptıracaklar

Bugün yataktan kendime göre uydurduğum bir melodiyle ''herşeyin başı sağlık, herşeyin başı sağlık diye kalktım:) ''
Zira 10. gün kanda negatifi aldıktan sonra önüme çıkan bütün herşey sağlığın ne kadar önemli olduğunu, beterin beteri olduğunu gözüme sokarcacına gösteriyordu. Gördüğüm şeyler ise
1-en yakın arkadaşımın görümcesi ikinci çocuğu düşünürken meme kanserine yakalanmıştı ve 2 yıl sonra bugünlerde artık hastalığı son raddesine gelmişti, negatifi aldığım gün dakikasına kalmaz bunu haber almıştım ve beterin beteri olduğunu görmüştüm, bizim negatifi almamız o hastalığın yanında bir hiçti, benim tüp bebek sürecinde kullandığım ilaçlar beni bayabi bunaltmıştı oysa sağlığını kazanabilmek için insanlar yıllarca ne çeşit ilaçlar kullanmak zorunda kalıyorlardı.
2. si: Her zaman Allahımdan hayırlı sağlıklı bir evlat istemişimdir olmuyorsa elbette bir hayır vardır, yine negatifi aldığım gün bir kadına rastladım bizim yaşlarımızda idi ve yanında maske takmış 4-5 yaşlarında bir çocuk vardı rengi öyle uçuk öyle hastalıklıydıki boynunu büküp ileride koşan çocuklara bakıyordu gözlerim yaşardı yaşardı ağladım aklıma gelince yine ağlıyorum Rabbim o çocuğa şifa, anasınada sabır versin zor durum, bizim durumumuz neki, Rabbimize her halimize Elhamdülillahi ala külli hal, her halimize şükür diyelim.
3. bizde tedavi gören bir kadına rastlarım kadın kanser hastalığının son evresinde bana hikayesini anlattı, dedimya şu bikaç gündür şahit olduğum yaşamlar halime binlerce kez elhamdülillah dedirtti, kadın ana babasının tek evladı, ana baba yıllar önce vefat etmiş. kadın evlenmiş bi sakat çocuğu olmuş, kadının kocasıda bu sıralarda vefat etmiş, şimdi kadın tek başına hiçbir geliri olmadan yaşıyor sakat çocuğu ile, kadının ayakta duracak hali yol birkaç yıldır sürekli kanser tedavisi görüyor, kayınvalidesi bakmıyor evden çıkartmış, sakat çocuğuna kimse bakmıyor zaman zaman hastaneye yatırıyor çocuğunu kendide o hasta haliyle tedaviye gidip geliyor... şimdi bunları yazdıkça kalbimden yüzlerce kez elhamdülillah diyorum, eşim benden çocuk davası görmüyor olursa olur olmazsa olmaz benim için önemli olan sensin diyor Rabbime şükrolsun.
Ama biz sanki dünyanın sonuymuş gibi davranıp emanet bedenimize ve ruhumuza üzüntüyle yeisle en önemlisi şükürsüzlükle işkence ediyoruz.
Her halimize binlerce kez şükürler olsun, Rabbim bu günlerimizi aratmasın, Rabbim iki cihandada yüzümüzü güldürsün, şimdiii negatifi alan arkadaşlarım kendinizi toparlayın, hamile olan arkadaşlarım Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasib etsin inşaallah.
Ben bu arada hala adet olmadım transferimin 15. günü. 13. gün tekrar baktırmıştım yine negatifti, adetimi bekliyorum artık, çok şükür daha iyiyim bikaçgünde bu gördüklerim kendimi toparlamama yardımcı oldu.

Herşeyin başı sağlık gerçekten. NEGATİF sonucumu almadan önceki gün bir rüya görmüştüm kuzenimin çocuğunu sevecektim 2 yaşında çok sevimli bir erkek çocuğu rüyamda tam onu sevecekken yüzünü bir dündü çocuğun yüzü şişmiş ve yumuşamış böyle çürümüş gibi. sonra diğer kuzenim hamileydi onu gördüm onun da karnı inmiş hani sen hamileydin diyorum üzgün cevap vermiyor. uyandığımda anladım ki aslında kuzenlerim ben olmuşum. hani hep derler ya olunca içine doğar diye. olmayınca da böyle doğuyor insanın içine demek ki. Allah isteyen herkese en başta sağlıklı yavrular versin. Olmayanlara da kendi sağlıklarını versin gerçekten gerisi boş. Biz çabamızı gösterelim olmazsa da canımız sağolsun

M melekler-engelchen canim endimetriozis,amh düşük ve doğal olarak yumurta kalitesi düşük. Bunun icin incir kürü duydum ama yapmadim. Sen ne önerirsin? Teşekkürler canım
Bunun icin incir kürü yapma..incir yumurtayi çatlatmak için iyi...senin durumun hormonlarla alakalı. .bunun icin testere dişli aslan pençesi kürü yap..en az 1 ay ic..mümkünse adetin ilk günü başla. Bu kür hormonları normal değerlere getiriyor..adetin ilk günü hem aslan pençesi kürü hemde Bal.tarcin.cörek otu karisimi yap enaz 1 ay ye..bu da yumurtaların icini dolu olmasıni sağlıyor

Ayyy valla 20 dk oldu kalk dediler hemen kalktım bende. Inşallah yetiyordur o kadar. Bide arabada yol geldim haliyle biraz salladi araba. Inşallah bişey olmaz canım ya
Nerde yaptırdım canım transferini . İnşallah canim ya rabbim emeklerimizi boş koymasın . Her dr a gittiğim de o ultrason fotoları görüyor Bebeklerin asmişlar öyle içim gidiyo ki parçalarını resmen içim rabbim bize de nasip eder ins

bebek_dostuu bebek_dostuu canim ne yaptin insallah pozitiftir sonucun dua ediyorum sana.

Bana gelirsek hoca ilk gittigimde de rahim seklinden kaynaklanabilecegini soylehip histereskopi onermisti tutmazsa. Simdi de bunu soyledi. Ben acimi yasayamadan ne yapmalihim derdine dustum .dr da zaten bikac dr la daha gorusup karar verin dedi. Oyle bi sorundan dolayi ise bosu bosuna tup bebek denemesi de yapmak istemiyorum. Insallah hakkimda hayirli karari verebilirim. Acimi yasayamamakta icimde ayruca bir basinc yaratiyor
Bu ara da rahim seklini duzeltmek kolay degil bazen 3-4 ameliyat gerekebilir dedi. Simdiye kadar kimse soylememisti bu dr dan baska sasirdi.
Ama sorun kesin o da diyemiyor tabi.
Kk da arastirdigim kadariyla t sekli rahme sahop kadinlar 3-4 tup bebek denemesinden sonra baska dr da ogrenmisler bunu. Ve simdiye kadar neden anlasilmadi bosuna ugrasmisim demisler. Belki ben sansliyim simdi anlasildi.
Kafam cok karisik.
Dosyalarimi toparlayip bikac dr la gorusecegim. Ablam dr o da bursada bu konuda fikir danisabilecegim alaninda iyi birilerini bulacak. Fikiri danistiklarimda ayni seyi derse kafam rahat kendi dr ima devam edebilirim heralde. Negatifin ardindan bi de bunlar devreye girince coook ama cok yoruldum. Allah yardimcimiz olsun kizlar.
WAW WAW sana da ozelden bunlari yazacaktim canim. Burada paylasmis oldum. Belko topicte bos yogunluk yapi y orum artik ama paylasmak istedim.
Artemis88 Artemis88 canim senin de fikrini almak isterim.
Onerisi tavsiyesi olan tum kizlar fikirlerinizi bekliyorum karisigim cunku.
Ne zor islermis. Allah herkesr kolaylik versin

Son düzenleme:
Ayyy valla 20 dk oldu kalk dediler hemen kalktım bende. Inşallah yetiyordur o kadar. Bide arabada yol geldim haliyle biraz salladi araba. Inşallah bişey olmaz canım ya
Ben en fazla 5 dakika uzandım.sonra hemşire geldi resmen kovdu.yeter bu kadar dedi. Sırada bir sürü hasta var.artik gidinde sıra digerlerine gelsin dedi

Bu arada kizlar ben iice kendime dondum. Sayfalari pek okumuyorum artik. Pozitif alanalrin hepsini kutlarim. Allah analo babali buyutsun. Negatif alanlara da guc diliyorum

ok,haber veririm yarın;-))çok heyecanlıyım ilk transferim olcak....
aynen benimde canım. ekim ayinda tedaviye başladık anca bugune kadar bekledik şimdide transferi bekliyoruz. Hayırlısı bakalım. .heyecan ve stress bol bende. estrofem coraspin folbiol kullanıyorum. yarinda kontrolüm var

Back