Herkese Merhaba,
Bu formu okuyarak geçirdim son dört ayımı ve transfer sonrası (14.11.2015) tek ümidim bu konu oldu her güzel haberle sevindim her kötü haberle üzüldüm ve sonucum iyi çıkarsa bende yazacağım belki bir kişiye bile umut diye... bişey merak ederse fikir olur diye...
1. İlk oğlum doğal yolla oldu ve şuan 7 yaşında. 8 ay bekledikten sonra gelmişti ve korkmaya başlamıştık sorun mu var diye.
2. Sonra hemen hemen hiç korunmadık olursa olsun kardeş önemliydi bizim için. Maalesef olmadı yıllar geçince yaş da 36 olunca doktorların sorun yok ama yaş geçiyor
tüp bebek demesinden sonra bir cesaret Ağustos ayında tüp bebek için doktora gittiğimizde doktorumuzun ilk tavsiyesi aşılama oldu, denedik ve negatifti.
3.En son 25 Ekim günü gittiğimde FSH 16 idi AMH 0,5 yani tüp bebek bile imkansızdı belki bir yumurta gelişir dedi doktorum. Deneyelim dedim nasıl olsa aylık değişen değerler değildi.
4. Lucrin Gonal F maceramız başladı bir yumurta ile başladık moralim bozuldu olmayacak dedim 2 yumurta 4 yumurta ve en son OPU da 6 yumurta çıktı. Aklımda kalan ise doktorumun FSH 16 iken büyük başarı cümlesiydi.
5. 4 tanesi döllendi ve 5. güne kadar yaşadı. Son gün kaliteli 2 tanesi kalmıştı ve 2 tanesi de transfer oldu.
6. 8. günü sabah dayanamayıp idrarda çok ama çok silik görünce kanda baktırdım 51,88 çıktı. Bugün 10. günüm beta HCG değerim 113 çıktı. Şimdi sabırla yükselmesi ve sağlıkla tutunması için 12. günü bekliyorum.
7. Gelelim en önemli konuya belirtiler bu formu didik didik ettiğim konu:) ilk 2 gün uzun oturur evde dinlendim zaten haftasonuydu. 3. gün işe başladım ama öğleye doğru şiddetli bel ağrısı olunca korktum eve geldim. dinlendim. Sonra da ben sadece bel ağrısı hissettim bol bol. Günlük rutine döndüm ama uzun uzun dinlenerek...
Yani, Allahım kimsenin kucağını boş bırakma isteyen herekese nasip et, ben bile anneyken bu kadar zorlandım. Ama en önemlisi pozitif olmak ilk günden bebişlerimle konuşmaya başladım ben hala her gün her sabah akşam hissettiğimde konuşuyorum. Aslında en güzel yanı tüp bebeğin embriyoların transferinden sonra hissettiğiniz bence. Çünkü kesin olan iki canlı hücre içimde ve büyüyor sonuç ne olur bilemem ama konuşurken bile teke düşüremiyorum onları...