- 1 Şubat 2011
- 5.043
- 3.765
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #1.361
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne zor seyler yasamissin canim Allah bidaha yasatmasin. Benim bir tane de 3,5 yasinda kizim var o hastalandi gecen gun bebegi karantinaya aldim abla ile girusturmedim cok sukur atlattik. İlk kizim yaz bebegi oldugundan ilk aylarimizi rahat gecirdik ama bunda biraz daha evhamliyim.
Amin sağolasın..
Maşallah Allah bağışlasın... İkinci bebeğin senin öyle mi...
Tabi ilk anne olarak yaz annesi olduğun için sana öyle kolay gelmiştir..
Ama öyle panik olma.. Kış olduğu için daha korunaklı oluyor bebekler..
Daha korumacı daha dikkatli davrandığımız için Allah'ın izniyle hasta olmazlar..
Ben de oğluma kardeş düşünüyorum Rabbim verirse kız olsun istiyorum ama bakalım daha zamanı var : )
Gecmis olsun su ameliyat sozunu okuyunca bile irkiliyorum cok korkuyorum...erzurumun neresindensin esim oraliHoşbuldum teşekkür ederimm.
Hoşbuldum canım sağol...
Kendi yaşadığım tecrübeleri her an paylaşmaya hazırım elbette...
Ben Erzurum gibi kışın en çetin geçtiği yerde yaşıyorum.. ALışmam biraz zaman aldı buraya ama eşim oğlum yanımda kafi..
Kış annesi olmak bana göre iyiydi..
Burda zaten dışarı aşıları dışında çıkmadık..
Ev de sıcak olduğu için hiç hasta olmadı 6 aylık olana kadar...
Zaten ben kırkımı çok zor geçirdim...
Doğumdan 5 gün sonra 15 gün hastanelerde yattım sonra ameliyat oldum..
Benden 20 gün sonra da bebeğim 45 günlükken ameliyat oldu..
Şükür hepsini atlattık hasta olmaya fırsatımız olmadı yani : )
İlk hastalığını da ilaçsız atlatmıştık şükür..
Benim bebeğim gazsız, kusmuksuz bir bebekti canım...
Şükür ben hiç bebeğimde gaz ve kusma problemi yaşamadım..
Her yeni anneye kocaman öpücükler...
Allah meleklerinizle, sevdiklerinizle beraber mutlu sağlıklı bir yuvada şeker tadında bir ömür nasip etsin..
İnsallah zaten su kis gecse gerisi kolaydi ablayi yaz okuluna gonderip biraz daha rahat ederim diye dusunuyorum cunku suan bayag bunaltiyor bebegi ve beni. Suan bir yere gonderemiyorum hastalik tasiyacak diye.
İnsallah bir tane de kizin olur. Bende ikinciyi farkli istedim ama o da kiz oldu. Saglikli olsunlarda gerisi onemli degil rabbim hepimizinkilere hayirli saglikli uzun omurler nasip etsin.
Gecmis olsun su ameliyat sozunu okuyunca bile irkiliyorum cok korkuyorum...erzurumun neresindensin esim orali
benimde ev temizlencek ama arin yaparim esim tatil ona veririm bebegi
benimde ev temizlencek ama arin yaparim esim tatil ona veririm bebegi
kizin krese gitmiyormu cnm ben buyuk oglni krese gonderiyom onun kaygisi gidiyo ustumden.
aksama napsak acaba patlican var cnm guvec istiyor :)
Esin izinliyse yarin yaparsin canim, gondermiyorum kizi krese cok hastalanir evde bebek var ona da bulasir diye. Nisan mayis ayi gibi vericem.
Ben bu aksam etli kuru bamya yemegi ve pilav yapicam yanina da salata. Guvecte guzel fikir yapabilirsin.
bamya corbasini cok severim yemegini hic yemedim bende corbasinimi yapsam acaba.
dogru cnm cok hastalaniyorlar buyuk oglum 1,5 yasindan beri gidiyor dili erkenden ogrenmelsi gerekiyrdu.
Gece bebeğim hiç durmadı zaten her gece 9ile 1arası ağlama krizi olurdu ama bu gece sabah 6ya kadar sürdü. Kolik hani 3aya doğru geçerdi. Şu an 64 günlük. Azalacağına daha da artıyor. Hele son 1hafta.. çok mutsuzum
Lavanta deyince zaten verirler canım... 100 gramı bile baya oluyor çok hafif bir şey çünkü ama kokusu etkisi büyük..
Evet ilk bebeğim benim de..
Hoşbuldum teşekkür ederim..
Amin Allah razı olsun...
Doğru bildiğim nacizane tecrübelerimi fikirlerimi bilgilerimi paylaşırım elbette..
Yeter yeter.. Hem tatlı hem tuzlu var daha ne olsun...
İnsanın hayatına bebiş girince daha önceden ne kadar boş vaktinizin olduğunu o kadar iyi anlıyorsunuz ki..
Şimdi ben o kadar işi o kadar kısa sürede yapıyorum ki önceden evde tektim ağır ağır şu zaman yaparım şunu şöyle yaparım derken iş bitmiyordu..
Şimdi çalıştığım halde düzene oturttum yemek, temizlik, bebeğimle kaliteli vakit, oyun vs derken insan öyle güzel alışıyor ki..
2. Buyume atagini yasiyor olabilir 8 haftalikken oluyor seninki de onu yasiyordur belki. Ellerini kesfetme zamani gelmis annesi
Gerçekten büyüme atağından yapıyorsa sevinirim ama sabah 6da bi kaka yaptı patır patır gazlı. Sonta uyuyabildi eldivenleri arada çıkarıyorum ama tırnaklar uzamaya başlayınca bir iki gün takıyorum tam ızayınca kesip tırnakları, tekrar eldivensiz
Yemek programı yapanlar oh elinize sağlık. Bende iki gün önce yedim bamya. Yine istedi cnm keşke yazdan koysaydim dolaba. Kurudan çorba yaptirayim anneme yada k.valideme en iyisi. Bugün ben yemek yapmicam kizlarla yerim akşam. Öğlen De mercimek çorbası var onu yiyeceğim
Bebisim bi dogsunda ;-) ;-) yeterki uykusu olmasinUyku düzenleri 4-5 aya kadar düzene oturmuyor.. O aydan sonra da yani az çok saatlerini biliyorsunuz yine sık uyanıyorlar ama zamansız olmuyor en azından... Tam yerine oturması 8-9 ayı buluyor tabi yine gece beslenmesi var ama deliksiz bir kaç saat uyuyabiliyorlar : )
Ben de bebeğimde avent kullandım, kullanıyorum memnunum... İlk başlarda zaten hemen tutamıyorlar sıkılmadan biraz yardımcı olacaksın o çıkardıkça vereceksin biraz tutacaksın ağzında ki alışsın annesi..
Depresyon olmasa bile kolay bir süreçten geçmiyorsunuz canım... Aileye yeni bir birey katıldı, sürekli sana muhtaç bir melek... Babası da baba olmayı yeni yeni anlıyor, öğreniyor... Hala daha inanamıyordur belki.. Bu kadar büyütme gözünde... İnsan bebek gibi ilgi görmek istiyor eşinden haklısın bunu ona da söylemişsin gerekirse yine söyle söyle bıkma.. Çok üstüne de gitme ama şekerlikle söyle... Düzelecek.. Bu yoğum tempolu günlere ikiniz de alışacaksınız.. Her şey rayına oturacak...
Ben mercimek yemiyorum gaz yapiyor bebege geciyor. Seninkinde olmuyor mu mercimek yedigin zaman.
İnşallah bende koyabilirim düzene. Annem ve ablalarim yardımcı oluyor. Bende ise baslicam Şubat sonunda o zaman ne olcak şimdiden strese giriyorum
Bebisim bi dogsunda ;-) ;-) yeterki uykusu olmasin