- 10 Şubat 2015
- 427
- 224
Merhaba arkadaşlar,
Bende 28.02.2015 tarihinde hamile olduğumu inat ederek öğrendim. Öyle diyorum çünkü kendimi hamile hissetmeme rağmen uyguladığım idrar testleri (Ultra Erken olduğunu iddia edenler dahil) kan testinin bir önceki gecesi bile direkt negatif göstermişti. Reglim de iki gün gecikmişti. Eşim pek de inanmayarak kan testi için bana eşlik etti. 2 saat sonra internetten sonucu öğrenebileceğimi belirttiler. Söylenen 2 saati geçmişti,biraz heyecanlı biraz da pozitif çıkacağına inanmayarak telefondan laboratuvarın sitesine girdim ve karşımda 113 Beta Hcg değerini gördüm.Yaşadığım şoku anlatamam.. Ve ısrarla kan testini yapmama sebep Kadınlar Kulübüdür. Çünkü okuduklarım bana idrar testinin doğruyu göstermeyeceği konusunda aklıma kurt düşürdü. İyi ki de öyle olmuş :) Bende üye olmaya ve yaşadıklarımı diğer anne adaylarınla paylaşarak bir nebze de olsa yardımcı olmaya karar verdim. Bu arada SAT 02.02.2015 ve 5+1 'im. Geçen Cumartesi 5mmlik keseyi gördük,2 hafta sonra işallah kalp atışı ve kendisini göreceğiz. Allah hepimize sağlıkla bebişlerimize kavuşmaya nasip etsin.
Canım bende akşamları uyku hali kasıklarımda batmalar bel ağrısı şimdi ise göğüslerim şişti ve çok ağırıyorlar özellikle dokununcaACİİLLLLLLL !!! kızlar gebe olanlar belirtilerini yazabilirmi lütfeeeennn
ACİİLLLLLLL !!! kızlar gebe olanlar belirtilerini yazabilirmi lütfeeeennn
Birkaç gün daha bekleyip testi tekrarlayın. Benim daha önceki hamileliğimde negatif çıkmıştı adetim geciktiği halde, daha sonra pozitif çıktı. Eğer birkaç gün daha bekleyip de yine negatif sonuç alırsanız bir doktora görünün.Arkadaşlar merhaba' dün beklenen adet başlangıç tarihim di 11.03.2015. K aşıkları adet sancısı göğüslerine, dün sabah çok şeffaf pembe akinti geldi, ama o andan sonra kupkuru Bu sabah 12.02.2015te idrar testi yaptım negatif. Sizce ne yapmalıyım?
maalesef bugun adetimn 5. gunu. adet oldumBirkaç gün daha bekleyip testi tekrarlayın. Benim daha önceki hamileliğimde negatif çıkmıştı adetim geciktiği halde, daha sonra pozitif çıktı. Eğer birkaç gün daha bekleyip de yine negatif sonuç alırsanız bir doktora görünün.
Moralinizi yüksek tutun. Bana senin çocuğun olmaz demişlerdi, şimdi ikinciye hamileyim.maalesef bugun adetimn 5. gunu. adet oldumgecikmenin nedeni de antibiytkmiş, bu ay bir kez daha ovulasyn testi deneyeceğiz, olmazsa folikül takıbı ve çatlatma iğnesi dedi doktor. cvp verdiğiniz için çok teşekkr ederim.
moral verdiğiniz için çok teşekkr ederm ama elimde değil üzülmemekMoralinizi yüksek tutun. Bana senin çocuğun olmaz demişlerdi, şimdi ikinciye hamileyim.
Çatlatma iğneleri vs. bende işe yaramamıştı o derece...
Hiiiç üzülmeyin. Neden derseniz...Belki de hamile kalamamanızın nedeni sizin yüksek stres seviyenizdir.moral verdiğiniz için çok teşekkr ederm ama elimde değil üzülmemek
34 yaşındayım herşeyimiz normal ama olmuyor, sizin hamilelik nasıl oldu?
Yazınızı hüzünle okumaya başlarken umutla göz açıp kapayıncaya sonuna geldim,Hiiiç üzülmeyin. Neden derseniz...Belki de hamile kalamamanızın nedeni sizin yüksek stres seviyenizdir.
Benim vücudum yumurta üretmiyordu, üretemiyordu yada. Bazen hiç olmuyordu yumurta, bazen de yarım kalıyordu gelişimi. Kimi zaman bir ayda çok sayıda yumurta üretiyordu bünye, ama hepsi birden yarım kalıyor ve kistlere dönüşüyordu.
Yumurtlama tedavisi önerdiler, başladık. Lakin benim bünye ilk iki ay onca iğneye ve ilaca rağmen yumurta üretmedi. Dozajı arttırdılar 3. ayda. Normalde o kadar ilaca en kötü bünyenin bile en az 7-8 yumurtası olması gerekirmiş. Bende bir tane oldu, o da döllenemedi.
Doktor aşırı ilaç yüklendiğimi, bir süre ara vermemizi ve daha sonra ne yapılabileceğine bakacağını söyledi. Çok ümidim yok dedi. Eve geldim, eşimle konuştum ve çocuk olayından vazgeçtik. En azından bir süreliğine...
Daha sonraki ayda ise mucizevi bir olay oldu, ve ben tamamen normal yollardan hamile kaldım. Doktor ise olayı, bizim vazgeçmemize ve stres yaratmamamıza bağladı. Stres altında yumurta döllenemiyormuş, döllense bile rahime tutunamıyormuş. Stres hormonal yapıyı bozuyormuş.
İşte böyle...Aynı durumda olan iki arkadaşım daha normal yollardan hamile kaldılar, bana duacılar :)
onlar da anladılar stresin ne derecede önemli olabildiğini, şimdi birinin 1 diğerinin 2 çocuğu var.
Son vakamız ise herşeyi normal olmasına rağmen hamile kalamayan arkadaştı, o da stres yönetimi ile hamile kaldı. Doğumuna 2 ay kaldı :)
Sadece rahatlayın ve kendinizi rahatlatıcı birşeyler yapın. bu olayı biraz kafadan silin. Sorun eminim çözülme yoluna girecektir en azından...
Sevgiler,
Mutlu haberlerinizi bekliyoruz :)Bu ay ov. testlerini bıraktım, 2 günde bir deneme yapıyoruz. böyleleikle daha stressiz oluyor. hamile kalırsam ay sonunda foruma geri dönücem, yoksa bu gidişle daha da stres olacak. Ay sonunda güzel hayrlı hamilelik haberleriyle buluşmak üzere hoşcakalın hanımlar :) her şey gönlümüzce olsun :)
SİZİN YAZINIZLA GEBE KALAMAMA STRESİMİ YENME YOLUNDA ADIMLARIMI ATIYORUM, NİSANIN İLK HAFTASI MUTLAKA DÖNECEĞİM İNŞAALLAH HAYRLI HABERLERLE VE İNŞ BU SEFER GEBELİK SÜREÇLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ :) TEŞEKKÜRLER HOŞCAKALIN :)Mutlu haberlerinizi bekliyoruz :)