H
hatice
Merhaba,
Geçen hafta yazmıştım, 22.haftamda doktorumu değiştirme kararı aldım diye. Kordon Mete Bey'e gidiyordum. Doktordan memnundum fakat bir sebeple yolum Hayat Hastanesi'ne düşüp de basit bir klinik izlenimi edinip, ilgisiz ve boş boş bakan, ne konuştuğunu bile bilmeyen personelle karşılaşınca inanılmaz soğudum. Zaten hastanenin hakkında hiç güzel şeyler duymamıştım. Direk o an ben burada doğum yapmak istemiyorum dedim eşime. Eşim bile tiksindi hastaneden, bulunduğu yer bile çok kötü; ara sokakta bir yer...
Mete Bey sadece Hayat'ta doğum yaptırdığı için mecbur değiştirmek zorunda kaldım doktorumu. Üzülmüştüm ama Buca Şifa'da Dr. Zehra İnce ile tanışınca tüm üzüntüm gitti. Hatta iyi ki Mete Tarcan'la devam etmiyorum diye de sevindim. Zehra Hanım çok ilgili bir doktor. 20 dk boyunca sürekli bilgilendirdi bizi, eşim de ben de inanılmaz memnun kaldık. Mete Bey ultrason sırasında o kadar bilgi vermeyip bir şey sorduğumda stres yapma tadını çıkar, diyordu:) Ama bunu söylemek yerine Zehra Hanım gibi bebeğe ilişkin biraz daha bilimsel şeyler söyleseymiş daha iyi olurmuş :)
Geçen hafta yazdıktan sonra tekrar giremedim. Dr. Zehra İnce'ye gidiş durumumu şu şekilde açıklayayım. Karşıyaka'da oturduğum için Karşıyaka(Bostanlı) Şifa'dan Alev Soytan'a randevu almıştım ama doktorun programında bir değişiklik olmuş. Sekreter diğer polikliniklerle görüştü. Buca Şifa'ya gitmek isterseniz hiç bekletmeden sizi alacaklar muayeneye dedi. Oldukça ilgililerdi. Yolum bu şekilde Zehra Hanım'a düştü. Dediğim gibi ilk muayenesinden çok memnun kaldım. Doktor değişikliğim nedeniyle biraz gecikmeli de olsa 11 Ağustos'ta 2.düzey ( ayrıntılı) ultrason için Bornova Şifa'da Prof. Dr. Serkan Güçlü'ye gideceğim. Onun da çok iyi bir doktor olduğunu duydum. Perinatolog olduğu için muayene ücreti biraz yüksek, ayrıntılı ultrasonda SSK anlaşması olmuyormuş. 250 TL ödeme yapacağım.
Zehra Hanımla ilgili sorusu olanlara yardımcı olabilirim. Yaklaşık 2 hafta sonra ayrıntılı ultrason ve şeker yüklemesi sonuçlarını göstermeye gideceğim.
İş yerinde yakın bir arkadaşım sıkıntılı bir durumunda muayeneye bile çağırmayıp ağrı kesici al diyen Reşat Bozoklar yüzünden düşük yapmış. Zaten çok az konuşması, soru sormadan açıklama yapmaması nedeniyle gidenler bile ondan pek memnun kalmıyor.