Eymen isminin ilk anlamı daha uğurlu çok şanslı demekmiş. Ilk anlamına göre güzel bence inşallah öyle de hayırlı şanslı bir evlat olur.
Mira ismini ben aslında yunuslarin dans ederken söylediği şarkı gibi birsey biliyordum bi arkadaşım kızın olursa bunu koy anlamı bu demişti. Çok hoşuma gitmişti. medceziri hiç izlemedim ama onun sayesinde bi artış olabilir. Fetva diye bi siteydi sanırım
"Mira" kelimesi farklı dillerde bir kaç anlam ifade eder. Latince ve İtalyanca kökenli olarak farklı anlamlar ifade eder.Türk dil kurumunun çıkardığı sözlüğe göre İtalyanca olduğu belirtilen Mira; “Arazi üzerinde seçilmiş bir işaret noktasının düşeyini gösteren, yön belirtmek için uzaktan gözlenen, geometrik biçimli tahta lata” demektir. (Bkz: Türkçe Sözlük, “Mira”, Türk Dil Kurumu, Ankara, 2009)
Çok uzun aslinda sıkılırsınız diye hepsini kopyalamadim. Kur'an da ki anlamı da tartışmak munakasa etmek anlamına geliyormuş. Anne baba olarak isim koyma konusunda ağır bir sorumluluk yüklenmiş. Güzel olduğu kadar bir ismin anlamlı da olmasi gerekli
Kızıma isim arıyorum. Timaş Yayınları'ndan bir kitap okudum, kitabın adı "Adım Güzel Olsun", yazarı Fatih Okumuş. Ama kitabın içinde mânâsız, saçma isimler de yazılmış. İnternette de birçok kadın-bebek-anne sitesi ile dinî sitelere baktım, araştırdım.
Benim gözüme ilişen mânâlı isimler şöyle (kız isimleri):
Afife: İffetli, namuslu, temiz.
Ahsen: Çok güzel, en güzel.
Belma: Sakin, yumuşak.
Cahide: Çalışan, çaba gösteren.
Feyza: Bolluk, çokluk, çoğalma.
Müberra: Temize çıkmış, aklanmış (Peygamberimiz'in -sav- isimlerinden).
Rahime: Hafif sesli, lâtif konuşan kadın.
Serrâ: Genişlik, kolaylık, mutluluk (Söyleniş olarak favori ismimdi, anlamı dinî açıdan çok anlamlı olmayınca vazgeçtim gibi gibi).
Sümeyye: İslam dininin ilk şehidi olan hanım sahabinin ismi. Kelime anlamı olarak ise "küçük gökyüzü, semacık" gibi bir anlamı var (bu yüzden koymaktan vazgeçtim).
Zahide: Dinin yasak ettiği şeylerden sakınan.
Şimdi favorim Zahide oldu. Ama aramaya devam... Bakalım :)