2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlarr kultur cikmis sizce sorN var mi ?

Eklentiler

• Screenshot_2015-03-18-11-16-43.webp
    Screenshot_2015-03-18-11-16-43.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 105
Ilk bebegim ve erkek veya kiz anneleri boyle seyler yasamisdir diye dusundum sadece insan merak ediyo alay edicek bise bulamadim bn ama seni baya eeglendirmis ne mutlu bana:KK20:
Alay ettiğim yok, çoğumuzun ilk gebeliği zaten, ama bu kadarcık şeyden çıkarımda bulunamayacağını tahmin etmiş olmalısın.

Oglusumuz geliyoooo kizlaaar simdi ogrendk cinsiyetini allah hepimizin bebislerini kucagimiza almayi nasib etsin insallahhhh:nazar::nazar::nazar::KK46::KK46::KK46:
Canimm gozun aydin Allahim saglicakla kucana alnayi nasip kismet etsin... belirtilerin nasildi yaz da lutfen :)istahin miden fln biras bilgilendir

Alay ettiğim yok, çoğumuzun ilk gebeliği zaten, ama bu kadarcık şeyden çıkarımda bulunamayacağını tahmin etmiş olmalısın.
Tamam canim uzlasamayacagiz seninle tedaviyle oldu cok istenen bi bebekdi simdi heyecanli ve asiri merakliyim ben boyleyim anlayacagin hadi sana iyi gunlr.

CİĞ SÜT VE PEYNİR ÖRNEKLERİNDEN Staphylococcus aureus ve KOAGULAZ NEGATİF STAFİLOKOK’LARIN İDENTİFİKASYONU VE ANTİBİYOTİK DUYARLILigi
AMAÇ: : Bu çalışmada Ankara ilinde çeşitli firma ve mandralardan temin edilen çiğ süt ve peynir örneklerinde koagulaz pozitif stafilokok (KPS), koagulaz negatif stafilokok’ların (KNS) bulunma sıklığı ve bu suş’ların antimikrobiyal dirençliliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
YÖNTEMLER: Araştırmada incelenen 190 çiğ süt, 90 peynir örneğinden izole edilen KPS ve KNS’ların standart biokimyasal yöntemler kullanılarak cins ve tür düzeyinde identifikasyonları yapılmıştır. İzolatların antimikrobiyal direnç özellikleride disk difüzyon metodu ile değerlendirilmiştir.
BULGULAR: İncelenen çiğ süt ve peynir örneklerinden 236’sı koagulaz pozitif stafilokok (KPS), 94’ü koagulaz negatif stafilokok (KNS) olmak üzere toplam 330 stafilokok izolatı elde edilmiştir. Tanımlanması yapılan KPS türleri içinde çiğ süt ve peynir örneklerinde sırasıyla en fazla S. intermedius (%40.0-%44.3) ve S. aureus (%35.0-%20.2); KNS türleri içinde de en fazla S. saprophyticus (%26.4-%43.0) ve S. caseolyticus (%9.2-%14.3) tesbit edilmiştir. Çiğ sütten izole edilen KPS izolatları en fazla ampisiline %62.4 ve penisiline %47.0, KNS izolatlarıda metisiline ve penisiline %39.0 dirençli bulunmuştur. Bununla beraber; peynirden izole edilen KNS izolatları ampisiline %42.8, metisilin, penisilin ve eritromisine de %28.5 dirençli bulunmuştur.
SONUÇ: Değerlendirilen gıda örneklerinden izole edilen stafilokok türleri bu gıdaların hazırlanması sırasındaki zayıf sanitasyonun ve çapraz kontaminasyonun göstergesi olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca KNS izolatları KPS göre antibiyotiklere daha yüksek oranda dirençli olduğu saptanmıştır. Kizlar bu nedir ya :((()

Eklentiler

• Screenshot_2015-03-18-11-16-43.webp
    Screenshot_2015-03-18-11-16-43.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 84
benim biraz riskli gebelik olduğundan iki doktra takibe gidiyordum..prof olan vermemişti diğer uzman doktor vermişti devacit..bi kaç gün içtim sonrada esas doktorum vermediği için bıraktım birazcıkta..bide çoğu doktor 3 aydan sonra başlatıyor vitamin demir ilaçlarına
anladm canmm.ben decavit falan kullanmıyorum. bana demir,b12 ve magnezyum verdi.onları kullanıyorum..

Kimin ne yaşadığını kimse bilemez! Merakını anlıyorum hepimiz merak ettik. İştah-iştahsızlıkla cinsiyet tahmin edilebileceğine inanmak istiyorsan bu senin tercihindir. İşe yaramayacağını söyledim sadece. Yine de inanmak istersen keyfin bilir sana da iyi günler :KK28:
Tamam canim uzlasamayacagiz seninle tedaviyle oldu cok istenen bi bebekdi simdi heyecanli ve asiri merakliyim ben boyleyim anlayacagin hadi sana iyi gunlr.

anladm canmm.ben decavit falan kullanmıyorum. bana demir,b12 ve magnezyum verdi.onları kullanıyorum..
muhtemelen bu gidişimde banada demir ve magnezyum verilecek..bunları seve seve kullanırım...b12'de öyle çok gerekli...ma şu devavitler elevitler falan kafamda soru işaretleriyle dolu

Back
X