2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Bizim tanidiginda oglu olucak denildi ve kiz oldu tabi. Kocasi 1 hafta eve gelmemisti kiz dogurdun diye kayananada 1 ay kusmustu :) kizi mavi takimla erkegi pembeyle cikariyim saglikli olsun benim olsun :) kiyafetin yenisi alinir ama bu model kocalara care yok malesef :)

Bebeğin bacağını açması için özellikle bastırdı ve hala geçmedi karnimin ağrısı
Benimde 25 dk bacaklarini acsin diye ugrasti bastirdi salladi ve butun gece karnim agridi. Cok korktum acaba plesentaua zararmi verdi diye. Ama oyle bir risk olmaz galiba doktoe sonucta biliyordur heralde

kesinlikle, başka hiçkimseden böyle davranış görmüyorum çocuğuma karşı.. bundan sonra müdahale edicem gerekirse karşıma alıp konuşucam ve anlamazsa hiç görüşmicem böyle karar verdim. karşı taraf başlatırsa ben oğluma bişey demiyorum açıkcası, sadece karşıya zarar vereceği bir durum olursa önlemek için, harekete geçtiğinde durduruyorum. başkalarının çocukları için bu rahatlıkta yorum yapan başka birini görmedim resmen densizlik yani. bi de 3 yaşındaki çocuğuna bunu yaparsa kız büyüyünce yine aynen devam mı edecek.. evlenince de aynısını yapacak, işte müdahaleci annelerin ilk yıllardaki hali demek bu oluyor:)

merhaba 12+4 haftalık hamileyim hocam folik asite devam etdedi başka ilaç vermedi. bu haftada farklı ilaçlar kullanan varmi

folik asitin fonksiyonu 9-10. haftalarda bitiyomuş, kağan kocatepenin sayfasında öyle yazıyor, genelde 12.haftadan sonra vitamin takviyesine başlanıyor, bana da doktor demir+b12 içeriği olan bir ilaç bi de d vitamini+kalsiyum verdi ona başladım, günümüz de aynı bu arada...

canım herşeyin doğalı güzel, adı üstünde "normal" doğum... bile bile sezeryana evet demek hem sana hem bebeğine haksızlık.. sezeryanla doğan birçok bebek gazlı oluyor, sütün gelmesi gecikiyor.. o bahsettiğin kesinin kaç katı karnında oluyor ve inan iltihaplanma ihtimali çok daha yüksek.. büyük bir ameliyat geçirmek zorunda kalıyorsun, boşu boşuna narkoz alıyorsun, epiduralle ek olarak gereksiz ilaçlar alıyorsun. benim malesef diyeyim sezeryan oldu, bu bahsettiğim sorunlardan hiçbirini yaşamadım çokşükür, ama bir ameliyat geçirdim, normal doğumun çok güzel olduğunu harika bir his bıraktığını söylüyorlar.. ben çok istedim normal olsun diye, ama sancım açılmam vs hiçbişey olmadı, 41.haftada kordonda besleyen tek damar olduğu için sezeryan oldum. bu sefer ssvd yani sezeryan sonrası normal doğum istiyorum kısmetse.. doktoruma sordum herşey yolunda giderse deneriz dedi, suni sancı verilemeyecek ama doğum kendiliğinden gelişirse normal olacak inşallah...

nasıl ya? 8 önce 8 sonra 16 hafta yasal hakkın değil mi?

benim de iznim bittiğinde bebiş inşallah 5-5,5 aylık oluyor, sonra 3 saatlik süt iznim var, evim işimin hemen karşısında, buradaki tayinimiz de bebek 11 aylıkken vs bitiyor, sonrasında da alabilirsem gittiğim yerdeki amir izin verirse en az 1 sene ücretsiz izin alıcam inşallah..

maddi duruma göre ücretsiz izin isterim. 1 yaşına getirene kadar.. ama durumlar ne göstercek hiç bilemiyorumkiii. yıllık izin +25 ise 15 yıllık çalışansınız en az öylemiii:)

memurlarda da bir önceki yıldan 20 gün öbür yıla aktarılabiliyor, benim şuanda 28 gün iznim var, 20sini 2016ya aktarıcam 8 ini bu yaz kullanıcam, 8 yıllık memurum ben de..

Ne güzel herkes en az 4-5 aylık olana dek yavrusunun yanında olabilecek.öğretmen olduğum için doğum öncesi hakkım yaz tatiline denk geliyor, yani doğum yaklaşımcaya kadar çalışıp geri kalan iznimi doğum sonrasına aktaramıyorum bile.daha 2 aylıkken bebeğimi bakıcıya teslim edip işbaşı yapıcam mecbur.şimdiden zoruma gidiyor bu durum
memurlarda da bir önceki yıldan 20 gün öbür yıla aktarılabiliyor, benim şuanda 28 gün iznim var, 20sini 2016ya aktarıcam 8 ini bu yaz kullanıcam, 8 yıllık memurum ben de..

demek sen de sezeryan sonrası normal doğum istiyorsun, hem de 2 sezeryandan sonra:) seni tebrik ederim benim de 1 oğlum var ve sezeryan, ben de inşallah normal istiyorum benim doktor da olur dedi, deneyeceğiz inşallah.. trde olsam çoktan sezeryan günümü vermişlerdi..
kıyafet konusunda dediklerine aynen katılıyorum.. oğlumun ilk kıyafetleri duruyor, eskiyemedikleri için yepyeni duruyorlar:) bu bebişe de 2 takım hastane çıkışı alıcam, erkek olursa ilk 6 ay için hiçbişeye ihtiyaç yok, kız olursa yeni şeyler alırım..

öğretmenlerin bu aktaramama durumu hakkaten çok saçma, ama en azından derslerinizi ayarlayıp belli günlere toplayıp ya da sadece sabaha alıp günün kalanında bebeğinizin yanında olabilirsiniz, ve her sene 2-3 ay bebeğinizle bir arada olacaksınız bizim de öyle bir imkanımız yok malesef.. işe başlayınca yılda en fazla 20 gün..

Öyle düşünme canım.bende öğretmenim biraz rapor alırız aralık ocak ayina da iki ay ücretsiz izin alsak zaten bebisler beş aylık oluyo.

ben oğlumda da kestirdim bu hamileliğimde de kestirdim, böyle şeylere inanmıyorum. Kuranda veya hadiste geçmiyorsa hiçbir önemi yoktur benim için..

Çok haklısın, ikisinin de ayrı dertleri var. Sınıf öğretmeni olunca ders ayarlama durumu olmuyor. Aslında zoruma giden tek şey daha minicik bebeği başkalarının insafına bırakmak.çalışan anne olmak demek sürekli vicdan azabı demek zaten.çalışsan bir türlü çalışmasan bir türlü

Evet böyle bi imkan var ama bu durumu suistimal edenler yüzünden okulda pek hoş gözle bakmıyolar heyet raporu alanlara.ücretsiz izin şu an için imkansız kendi adıma, ama mecbur kalırsam rapor alıcam.annelik içgüdüleri şimdiden işbaşında
Öyle düşünme canım.bende öğretmenim biraz rapor alırız aralık ocak ayina da iki ay ücretsiz izin alsak zaten bebisler beş aylık oluyo.

ben de her fırsatta yazıyorum:) çok şaşıran oldu benim de etrafımda.. oğluma da kız dedi doktor 12.haftada.. 16dan önce söylenene ço kadapte olmamak gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…