• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
hanımlar selamlar, 1 haftadır türkiyedeydim, dün döndüm, gitmişken doktora da gittim, kalp atışlarını gördük çokşükür..
doktorum enteresan birşey söyledi, kalp atışlarını artık dinlemediklerini, çünkü son araştırmalarda bebeğin dinleme sırasında yüksek ısıya maruz kaldığını ve anomalilerin buna bağlı olarak artmış olabileceğinin ortaya çıktığını anlattı.. burada da doktor dinlemek isterse reddetmemi istedi.. sadece 2 sn dinletti ve kapattı... kan tahlili istedi, sonuçlar çıktı ama kendisine gösteremeden döndük buraya malesef..

muayenede bir de lutein kist gördü, 12.haftada kendiliğinden kayboluyormuş, ama sen yolculuk da yapacaksın riske atmayalım diyerek progestan verdi.. böyle bir kist görülen oldu mu aranızda? burada da doktora gideceğim bakalım görecekler mi? hiç güvenmiyorum buradaki doktorlara malesef..
Arkadaşım geçmiş olsun.bisey olmaz inşallah.biz turkiyede senin hiç güvenmedigin o doktorlara gidiyoruz.öyle demesen iyiydi.çünkü cidden iyi doktorlar var.

Canim ya benim de Dr ilaç kullanmadan daha iyi dedi. Zaten ilaç kullansan da yine kusarsin boşuna kimyasal almayalim demişti. Leblebi epey iyi geldi bana bi dene istersen. Mesela bir arkadasim var simdi kişi oldu çok şükür 6 ay hem bulantisi hem de kanaması vardi her seferinde gitti bu sefer bebek dedik. İste Dr ona denemedik bulanti ilaci birakmadi hatta kemoterapi hastalarinin kullandigi bir ilaci verdi en son yine de bana misin demedi. Ama simdi dünya güzeli bir kizi var yumuk yumuk :) biz de saglikla bebeklerimizi aliriz ins tek tesellim bu :)
Canım inşşallah .. aynen ben de öyle duydum aslında ilaç fayda etmiyomş pek. Alllah annesine bağışlasın o yumuk bebişi. Darısı bizlere inşallah. Hayırlısı olsun :)

Canim ya benim de Dr ilaç kullanmadan daha iyi dedi. Zaten ilaç kullansan da yine kusarsin boşuna kimyasal almayalim demişti. Leblebi epey iyi geldi bana bi dene istersen. Mesela bir arkadasim var simdi kişi oldu çok şükür 6 ay hem bulantisi hem de kanaması vardi her seferinde gitti bu sefer bebek dedik. İste Dr ona denemedik bulanti ilaci birakmadi hatta kemoterapi hastalarinin kullandigi bir ilaci verdi en son yine de bana misin demedi. Ama simdi dünya güzeli bir kizi var yumuk yumuk :) biz de saglikla bebeklerimizi aliriz ins tek tesellim bu :)
Canım inşşallah .. aynen ben de öyle duydum aslında ilaç fayda etmiyomş pek. Alllah annesine bağışlasın o yumuk bebişi. Darısı bizlere inşallah. Hayırlısı olsun :)

Bir arkadaş kizarikliklar progestandan olabilir demiş ama bende hic kullanmadim zorlamaktan bizimkisi sanirim.
Bana da öyle geldi canım. Zorlanmaktan kesin. Nerdeyse altıma kaçırcam ya tövbeeee o kadar kötü oluyorum yani :):):)

Tmm cnm doktoruma sordum dönsün, duruma göre başlım. 3 gün rapor verdi zatenzaten
durumu falan olurmu bu işin hemen kullanmaya başla o ilaç ı progestan ı burda hemen hemen hepimiz kullanıyoruz geç kaldıktan sonra çaresi yok canım

keseyi gördük,bu cuma kalp atışı için gidicem..önceki kötü sonuçtan dolayı bu hamileliğimin keyfini yaşayamıyorum,hep tedirginim.hayırlısı tabii..senin nasıl gidiyor..kalp atışını duydunmu?
Bugün randevum canım heyecanla bekliyorum daha bebeği bile göremedik hayırlısı inşallah :( saat 3te randevum

Arkadaşım geçmiş olsun.bisey olmaz inşallah.biz turkiyede senin hiç güvenmedigin o doktorlara gidiyoruz.öyle demesen iyiydi.çünkü cidden iyi doktorlar var.

ben türkiyedeki doktorlardan bahsetmedim, buradaki yani yaşadığım yerdeki doktorlara hiç güvenmiyorum dedim.türkiyede doktora güvenmesem 1 haftalığına gitmişken niye doktora gideyim.. sen de daha dikkatli okusaydın iyiydi...

hanımlar selamlar, 1 haftadır türkiyedeydim, dün döndüm, gitmişken doktora da gittim, kalp atışlarını gördük çokşükür..
doktorum enteresan birşey söyledi, kalp atışlarını artık dinlemediklerini, çünkü son araştırmalarda bebeğin dinleme sırasında yüksek ısıya maruz kaldığını ve anomalilerin buna bağlı olarak artmış olabileceğinin ortaya çıktığını anlattı.. burada da doktor dinlemek isterse reddetmemi istedi.. sadece 2 sn dinletti ve kapattı... kan tahlili istedi, sonuçlar çıktı ama kendisine gösteremeden döndük buraya malesef..

muayenede bir de lutein kist gördü, 12.haftada kendiliğinden kayboluyormuş, ama sen yolculuk da yapacaksın riske atmayalım diyerek progestan verdi.. böyle bir kist görülen oldu mu aranızda? burada da doktora gideceğim bakalım görecekler mi? hiç güvenmiyorum buradaki doktorlara malesef..

Merhaba
Luteum kisti bende var canım. Korkulacak bir şey değil. Bebeğim sağ tarafımda, sol yumurtalığımda ise en son ölçümde 4cm ölçülmüş olan luteum kistim var. Hamilelikle çıktı kendisi :) aslında işlevsel bir kistmiş. Önceki gebeliğimde de vardı ve hamileliğim ilerledikçe küçülüyordu. İşlevi de bebeği besliyormuş öyle demişti doktorum. Sadece sol tarafımda batma ve sancım biraz fazla oluyor ama doktorum bir riski olmadığını söyledi. Tabii takip altında olmalı büyümesi küçülmesi kontrol edilmeliymiş. Her kontrolde bebeğimle birlikte sevgili kistimin de fotoğrafı ile dönüyorum, o da miniğim gibi ölçülüp biçiliyor :)

Merhaba
Luteum kisti bende var canım. Korkulacak bir şey değil. Bebeğim sağ tarafımda, sol yumurtalığımda ise en son ölçümde 4cm ölçülmüş olan luteum kistim var. Hamilelikle çıktı kendisi :) aslında işlevsel bir kistmiş. Önceki gebeliğimde de vardı ve hamileliğim ilerledikçe küçülüyordu. İşlevi de bebeği besliyormuş öyle demişti doktorum. Sadece sol tarafımda batma ve sancım biraz fazla oluyor ama doktorum bir riski olmadığını söyledi. Tabii takip altında olmalı büyümesi küçülmesi kontrol edilmeliymiş. Her kontrolde bebeğimle birlikte sevgili kistimin de fotoğrafı ile dönüyorum, o da miniğim gibi ölçülüp biçiliyor :)

canım sağolasın, 20 ocakta arabistanda gittim doktora, o bişey demedi, 30unda türkiyedeki doktor gördü, baştan vardı da ilk doktor görmedi sanırım.. ya da sonradan oluştu o 10 gün içinde.. doktor da takip edilmesi gerek dedi, şimdi yeni bir doktor deneyeceğim bakalım görecek mi..kist büyüyor mu peki senin? 12-13te genelde yok oluyormuş.. inşallah kaybolup gider, bana da o zamana kadar progestan al dedi, sen alıyor musun?

Sen yanlış anladın o yurtdışında ordaki doktorlara diyor guvenmiyorum die

Evet canım büyüyor. İlk doktorun görmemiş olabilir çünkü benim yumurtlama dönemimde doktor kontrolüm vardı kistim yoktu. Adet günümde hamile olduğumu öğrendim ve keseyi gördüğüm günkü kontrolümde kistimi de gördüm. Önceki hamileliğimde 6-7cm e kadar büyümüştü. 18.haftamda ise 3cme küçülmüştü. 20.haftamda ölü doğum yaptım belki hamileliğimin sonuna kader tamamen yok olabilirdi. Ama şimdiki de büyüyor ilk 3cm gibiydi, geçen hafta büyümüştü işte.
Progestan ben ilk günden beri sabah 100, yatarken 200mg olmak üzere günde 300mg kullanıyorum. Kanamam lekelenmem olmamasına rağmen tedbir amaçlı olarak verilmişti bana.

Bu arada kalp atışlarını bu kadar erken süreçte dinlemenin bebek için sağlıklı olmadığını benim doktorum da söylemişti ama açıklamasını yapmamıştı. Bugün 9+4 olduk ve son kontrolüm geçtiğimiz cumaydı. Biz halen daha sadece görüyoruz ama dinlemedik hiç..

Merhaba, 6+4 teyim. Progestandan bahsetmissiniz ne zamandan beri kullaniyorsunuz? Ben folik asit kullaniyorum suan sadece. 4.haftada vermisti dr. Kan testi harici muayene olmadim henüz. Bu hafta randevum var.

Canim seker ilaci kullanıyor muydun.ben kullaniyorum ve bugün birakicam. Buradakilerin deneyimlerini merak ettim.
Canım ben onu Bayağı bi önce kullandım. Hamilelikten önce kullanıyordum maalesef canım.

Back