- 20 Kasım 2014
- 90
- 71
- 23
Ben ilk cocugumu genel ikincisini epidural sezeryanla oldum.Genelde kendini toparlaman biraz daha zaman aliyor.Epiduralde ise benim anestezi etki edene kadar cok midem bulandi ,ani tansiyon düsmesiyle bulanti yasanabiliyormus o da kisa sürdü.Cocugu almalari bes dakika ve ilk sen görüyorsun,aglamasini duyuyorsun bu en güzeli.Dikislerim atilirken de cekistirildigi icin midem yine cok bulandi ama islem bittiginde o da kesildi.Beni odaya getirdiklerinde hemen kizimi emzirebildim.Bacaklarimi oynatabiliyordum.Spinal sakin yaptirma derin .Yüzde seksen feci bas agrisi oluyor.Anestezi uzmani da kabul etti.Ama epiduralde hic bas ya da bel agrim olmadi.Yalniz ben sirtima bir yelek almadim ve kizimi egilerek emzirdim.Sirtim ve boynum 5-6 gündür felaket agriyor,uyuyamiyorum zonkluyor.Emzirirken kizimin yüzüne bakamiyorum.Siz de ne olur bu hatalari yapmayin.insallah kolay dogumlariniz olur...Selam kızlar sezeryanla bebişini kucağına almış taze annelere bir sorum var. Benim de mecburi sezeryan olucak ama ben genel anestezi mi spinal mi karar veremiyorum. Bi yandan spinalden çok korkuyorum canlı canlı ya o an bişey olursa heyecanlanır korkarsam naparım diyorum. Bi yandan da bebeğimin ilk doğduğu anı görmek ilk ağlayışlarına sahit olmak istiyorum, ilk ben görmek istiyorum bebeğimi. Sizce hangisini seçmeliyim çok kararsızım. Bi yandan da genel anestezide uyanmak çok zor çok ağrılı oluyor diyorlar. Hangisini seçmeliyim karar veremiyorum
Spinal ile epidural arasında fark ne acaba? Doktorum belden aşağa uyuşturalım dedi ama hangisni yapacağını bilmiyorum. Birkaç yerde okudum ve korktum açıkcası. Baş ağrıları, uyuşukluk halleri geçmiyormuş kahve nescafe için diyorlar. Doğum yapanlar yardımcı olur musunuz?
Spinalde omurilik icine yapiliyor anestezi ve sonrasinda burasi delindigi icin icinden sivi kaybi dolayisiyla basinc olusuyormus.Bu da 8 kisiden birinde siddetli bad agrisi yapiyormus.Ayrica sadece ameliyat esnasinda anestezi veriliyor.Epiduralde omurilik sivisinin icine girilmiyor.Dolayisiyla bas agrisi yok.Ameliyattan sonra igneyi 24 saat cikarmiyorlar.Cok agrin olursa oradan agri kesiciler yapiliyor.Daha hizli uyusuyor.Anestezi uzmani bu sekilde anlatti.Ben epidural oldum cok da memnunum.Ayrica tavsiyem ameliyat oncesi ve sonrasi gaz yapan seyler yeme...Spinal ile epidural arasında fark ne acaba? Doktorum belden aşağa uyuşturalım dedi ama hangisni yapacağını bilmiyorum. Birkaç yerde okudum ve korktum açıkcası. Baş ağrıları, uyuşukluk halleri geçmiyormuş kahve nescafe için diyorlar. Doğum yapanlar yardımcı olur musunuz?
Canım senin bebek kaç günlük benimki 12 günlük iki saatte bir dedi emzir ardından da 30ml ver dedi dr.
Evet onu bende duydum canım napıcağımı bilemiyordum bilaç gündür ama bugün spinale karar verdim bebeğimin doğduğu ilk anı görmek istiyorum :)Canım bence korkulacak bişe yok 14 gün önce bende doğum yaptım oğlumu gördüm hiç korkma bence genelde uyanmak çok ağrılı oluyormus
2650 cikinca bu zamana kadar aldiramadin artik aldiramam dedim de üzüldüm birisi son haftada kilo almiyor demisti oradan aklimda kalmis. Ama meger dedigin gibi birden alabiliyorlarmis. Yarin hurmaya da baslayacagim insallah o da ise yarar diye dusunuyorum da bakalim.Canım asıl son haftalarda alıyorlar ilk oğlumda kordonda besleyen damar eksikliği vardı, 38.haftada 2100 olabilmişti, 41 e kadar doğmadı ve 3300 doğdu oğlum.. Gayet normal bir bebek olarak..
Canım çok tesekkur ederim tecrübelerini patlaştığın için ben genel anesteziden vazgeçtim bakalım epidural mi olur spinal mi onu doktorumla konuşurum artık.Ben ilk cocugumu genel ikincisini epidural sezeryanla oldum.Genelde kendini toparlaman biraz daha zaman aliyor.Epiduralde ise benim anestezi etki edene kadar cok midem bulandi ,ani tansiyon düsmesiyle bulanti yasanabiliyormus o da kisa sürdü.Cocugu almalari bes dakika ve ilk sen görüyorsun,aglamasini duyuyorsun bu en güzeli.Dikislerim atilirken de cekistirildigi icin midem yine cok bulandi ama islem bittiginde o da kesildi.Beni odaya getirdiklerinde hemen kizimi emzirebildim.Bacaklarimi oynatabiliyordum.Spinal sakin yaptirma derin .Yüzde seksen feci bas agrisi oluyor.Anestezi uzmani da kabul etti.Ama epiduralde hic bas ya da bel agrim olmadi.Yalniz ben sirtima bir yelek almadim ve kizimi egilerek emzirdim.Sirtim ve boynum 5-6 gündür felaket agriyor,uyuyamiyorum zonkluyor.Emzirirken kizimin yüzüne bakamiyorum.Siz de ne olur bu hatalari yapmayin.insallah kolay dogumlariniz olur...
Spinalde omurilik icine yapiliyor anestezi ve sonrasinda burasi delindigi icin icinden sivi kaybi dolayisiyla basinc olusuyormus.Bu da 8 kisiden birinde siddetli bad agrisi yapiyormus.Ayrica sadece ameliyat esnasinda anestezi veriliyor.Epiduralde omurilik sivisinin icine girilmiyor.Dolayisiyla bas agrisi yok.Ameliyattan sonra igneyi 24 saat cikarmiyorlar.Cok agrin olursa oradan agri kesiciler yapiliyor.Daha hizli uyusuyor.Anestezi uzmani bu sekilde anlatti.Ben epidural oldum cok da memnunum.Ayrica tavsiyem ameliyat oncesi ve sonrasi gaz yapan seyler yeme...
Evet bende de oldu ama daha çok kapak açamama sorunum oldu, şişe veya konservelerde hep yardım istiyorum eşimdenKızlar son haftalarda sakarlık varmı sizlerde
Canım sezeryan a spinal Normal doğum için epidural deniyor benimde bir kaç gün ağrıdı sonrada geçti nescafe bile içmedim düşün..sezeryan spinal ben çok çabuk ayağa kalktım iki gün yatmadim düşün ayaktaydim ağrılarım oldu ama dayanilmayacak gibi değil ne kadar çok hareket o kadar çabuk iyilesiyormuşsunSpinal ile epidural arasında fark ne acaba? Doktorum belden aşağa uyuşturalım dedi ama hangisni yapacağını bilmiyorum. Birkaç yerde okudum ve korktum açıkcası. Baş ağrıları, uyuşukluk halleri geçmiyormuş kahve nescafe için diyorlar. Doğum yapanlar yardımcı olur musunuz?
Cnm ben de aynı durumdayım. Hatta kanalda bile değil bebek. Açılma da yoktu cuma günü. Ama doktorum güven verdi, daha bugün (cuma) ilk doğumu olan birini hiç belirtisi yokken suniyle başlattm ve doğdu dedi. Güvenmekten başka çarem yok, önce Allaha sonra doktora.. 41 e girersek zaten kafası büyük, herkes bilir ki 41 de iyice büyüyo, sırf bu yüzden sezaryene gideblrsin dedi.. Çok endişelydm ama artık herşey olacağına varır deyip tevekkül ediyorum.. Dualaşalım, yrn birkaç kişi hayırlı haberlerimizi paylaşalm inşallah.. Bu arada tabiiii kü epiduraaaal!!! :))
Canim benim bebeğinin günü bile dolmamaditi dr eşi kireclenmis yani plesanta bebeği artık tam olarak besleniyor dedi bende ne ağrı ne sancı yoktu dr direk suni sancı verdi sabah 8gibi suni sancı verdi öğleden sonra saat 4:30 da dogum yaptım dr guvenmelisin birde benim ilk dogum conta bişey bilmiyorum 20 yaşındaydım biraz zordu ama normal dogum yaptım suan da sancim var ama suyum falan gelmedi bekliyorum
Canım ilk dogumsa dört üzeri seni biraz zorlar alttan çok dikisin olur.kendi i doktorun güvenli ellerine bırak bence.o ne derse daha uygundur.sun iyi denersin bazen vücut kabul etmiyo suni san iyi veya yine açılma olmazsa sezeryana geçer muhtemelen.
Hımm ben de normal zannetmiştimBenim de nişan geldi bu sabah ama sancılar düzenli değil anlamadım :S
İns canimÇok sağol doktora bırakıcam kendimi inş bebekte bende sağlıkla çıkarız güzel haberler veririz
Canım eğer bende yanlış anlamadıysam oturur pozisyonda Sırtını duvara dayıyorsun. Sonra sağ ayak topuğunu sol ayak parmaklarının üstüne koyuyorsun. Yapabilirsen doğumuna daha var demekmiş. Doğruluğu var mı bilmiyorum.Kızlar duvara dayanıp ayaklar bırleşıyor mu diye bır kontrol vardı, onu yapıyorum çok kolay oluyor acaba yanlış mı anladım ben? Kim bahsetmişti bu konudan?
Masallah canim cok iyi sen en fazla iki saatte emzir uyuya olsa bile uyandiriyor ayağının altına vurEmxirdikten sonra 30 ml mama mı ver dedi canım ?benim kızım bugun 8 günlük oldu. Dediğim gibi mama veremedik hep kustu mamayı. Şuan sadece sağıp sutumu veriyorum 45-50 ml içince başka istemiyordu. Bugun doymadı bir turlu 60 ml sut verdim üstüne iki kere emzirdim anca doydu.
Canım ben de su fazlalığı olmadı.Benim daha şeker yüklemem yapılmadı. Dr um tokluk şekerimi görmek istedi ilk olarak. Sizin kaçıncı haftada farkedildi suyunun fazla olduğu.
Canım ben kan sulandırıcı clexane 0,8 lik kullandım. Belden bi iğne vurarak oldum ben ameliyat-ı ve çok rahattı Şükürler olsun.Spinal ile epidural arasında fark ne acaba? Spinalde mi delik açıyorlar. Doktorum belden aşağa uyuşturalım dedi ama hangisni yapacağını bilmiyorum. Birkaç yerde okudum ve korktum açıkcası. Baş ağrıları, uyuşukluk halleri geçmiyormuş kahve nescafe için diyorlar. Doğum yapanlar yardımcı olur musunuz?
Bir de kan sulandırıcı kullanıp da spinal ve epidural olanlar var mı? Bir kaç sitede okudum yapmıyorlar diye?
Tekrar kontrol ettim. Ayrıntılı ultrasonda suyum fazla çıkmıştı diye başlamışsınız yazınıza. Arama yaparken sizin bu yazınızı okuyunca yazmak istedim.Canım ben de su fazlalığı olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?