• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
:KK17:
Canım ya bizimde öyle olur inşallah, sabah biraz suyum geldi diye hastaneye gittim, ebe baktı açılma 1 parmak dedi, orada suyum falan gelmedi, bebek hareketli, sancım 15-20 bandında bir tane 40 bandında cıktı, eve geldim...
Yalnız daha var diye düşünmüşüm hep, doğuma hiç hazır değilmişim, çok panik oldum :KK43::KK43::KK43:
Az önce yine su geldi, açılmanın artması için ne yapmam lazım, bu durumda yarına kadar evde durabilir miyim ki?
Suyum birden boşalmadı ara ara geliyor :KK17::KK17:
Suyun geliyosa bekleme evde risk hemen hazirlan cnm git hastaneye acilmayi bole bekleme sakın.evde su gelene kadar sancilanirsin ya hani 10dakikada 1sanci tutuyo mesela ole bekler gidersin sanci aralarinda dusa girer cikarsin ve.s.ama suyun geliyosa hemen git doktorA

Çoğu anne adayımızın takvimini göremiyorum bu benim gibi henüz doğurmamış anne adayları için çok heyecan verici :)
Yavrularına kavuşan bütün annelerimizi tebrik ediyorum Rabbim sağlıklı huzurlu büyütmeyi nasip etsin , darısı sabırla bekleyen diğer hamişlere inşallah

Yarın sabah 7:30 da hastanede olacağım. Sezeryanla doğumum olacak.. 2. yavrumu doğuracağım inşallah ; heyecan aynı heyecan , korkular geride kalan oğlum için.. Kötü düşünmeden stres olmadan kolaylıkla doğurup yavrularımla birlikte yuvama döneceğim günün hayalindeyim..Rabbim yar ve yardımcımız olsun

:KK17:
Canım ya bizimde öyle olur inşallah, sabah biraz suyum geldi diye hastaneye gittim, ebe baktı açılma 1 parmak dedi, orada suyum falan gelmedi, bebek hareketli, sancım 15-20 bandında bir tane 40 bandında cıktı, eve geldim...
Yalnız daha var diye düşünmüşüm hep, doğuma hiç hazır değilmişim, çok panik oldum :KK43::KK43::KK43:
Az önce yine su geldi, açılmanın artması için ne yapmam lazım, bu durumda yarına kadar evde durabilir miyim ki?
Suyum birden boşalmadı ara ara geliyor :KK17::KK17:
Canım benden de iki gündür su geliyordu dün acile gittim şu değilmiş idrarmis bir parmak açıklık 10 gundur var bende sancım 70 lerde çıktığı halde hiç hissetmiyorum

Suyun geliyosa bekleme evde risk hemen hazirlan cnm git hastaneye acilmayi bole bekleme sakın.evde su gelene kadar sancilanirsin ya hani 10dakikada 1sanci tutuyo mesela ole bekler gidersin sanci aralarinda dusa girer cikarsin ve.s.ama suyun geliyosa hemen git doktorA
Canım gittim sabah, dr izinli, ebe bakıyo, akıntıdır diye gönderdi eve...
Az önce dr aradım, eve gelince yine akıntım oldu bence suyum geliyor dedim, git tekrar ebe baksın dedi.
Sancımı sordu, sancımda yok.
Suyum sabaha kadar biterde, bebek sıkıntıya girerse ne olacak :KK43::KK43::KK43:
Turnusol kağıdı falan alıp kendim mi emin olsam ne olduğundano_Oo_Oo_O

Hanımlar Merhaba. Çarşamba gecesi başlayan "degisik" bel ağrısı sabahki muayenede 2 cm açıklıkla dogumu başlatmış. 37+5 te Akşam saat 10.00 da Bebeğimi kucağıma aldım normal dogum la. 3500 gram ve 55 cm. Perşembe öğlen de evimize geldik. Şuan sadece hemoroid sıkıntım var. Dilerim herkes hayal ettiği gibi bir doğum yaşar. Eve 3 kişi sağlıkla dönmek tüm bekleyen arkadaşlarımıza nasip olur.

Gecenisan gelmisti hastahaneye geldim 1.5 cm acilma varmis ama suyu azalmis yatis yaptilar takibe aldilar sancimda yok bu durumu yasayan varmi

Selam kızlar sezeryanla bebişini kucağına almış taze annelere bir sorum var. Benim de mecburi sezeryan olucak ama ben genel anestezi mi spinal mi karar veremiyorum. Bi yandan spinalden çok korkuyorum canlı canlı ya o an bişey olursa heyecanlanır korkarsam naparım diyorum. Bi yandan da bebeğimin ilk doğduğu anı görmek ilk ağlayışlarına sahit olmak istiyorum, ilk ben görmek istiyorum bebeğimi. Sizce hangisini seçmeliyim çok kararsızım. Bi yandan da genel anestezide uyanmak çok zor çok ağrılı oluyor diyorlar. Hangisini seçmeliyim karar veremiyorum :KK51:
Ben 37 gün önce spinal oldum canım ve çok rahattı. Ameliyat esnasında herhangi bir problem olmadı. Kızımı ilk görmek çok çok güzeldi ve şükürler olsun sonra da herhangi Bi problem yaşamadım. Rabbim sana da kolaylık ve sağlık versin inş canım.

Az önce dr aradım, eve gelince yine akıntım oldu bence suyum geliyor dedim, git tekrar ebe baksın dedi.
Suyum sabaha kadar biterde, bebek sıkıntıya girerse ne olacak :KK43::KK43::KK43:
Aynen evde kucuk kolay bi test zaten rengine gore anliyosun zaten bi dene ole bos birakma ya suyunsa eger suysa gitmen lazim cnm germeden kendini kasmadan valizini fln hazir tut cunk akintin fln aktifse demekki artik rahimde hareketlenme var dogum baslaya da bilir yakinda bi test yap ama evde yinede akintinin degisik bi kokusu varmi miktari nekadar baya islatacak kadar mi kulodu

Gecenisan gelmisti hastahaneye geldim 1.5 cm acilma varmis ama suyu azalmis yatis yaptilar takibe aldilar sancimda yok bu durumu yasayan varmi
Canım benzer bi durum bende var, sancım yok, açılma yok, su geliyor ne olduğu belli değil, dr izinli bugün, ebe kontrol edip eve gönderdi, yine gelmeye devam etti:KK43:
Suyum azalır bebeğe bişey olursa diye endişeliyim:KK43::KK43:

Aynen evde kucuk kolay bi test zaten rengine gore anliyosun zaten bi dene ole bos birakma ya suyunsa eger suysa gitmen lazim cnm germeden kendini kasmadan valizini fln hazir tut cunk akintin fln aktifse demekki artik rahimde hareketlenme var dogum baslaya da bilir yakinda bi test yap ama evde yinede akintinin degisik bi kokusu varmi miktari nekadar baya islatacak kadar mi kulodu
İdrardan daha az oluyor ama, çamaşırım ıslanıyor tabi o_O

Suyun geliyorsa idrarını yapıyormuş gibi tutamazsın canım. Öyle mi oluyor senin de? Ben sızıntı şeklinde geliyordur diye kontrol ederdim hep ama su gelmesi farklı oluyor ve anlıyorsun.. Bana aniden bi karın ağrısı girdi ayağa kalkınca çişimi yapmış gibi ıslandı heryerim :) Ben sular aka aka gündüz 3 ten gece 3 e kadar bekledim düşün 12 saat. Üstelik koridorlarda sancıyı geçirdim yürüyerek. Hiç korkma ondan. Su bitip bebek nefessiz kalacak diye endişelenme öyle olmaz.. Su olduğuna emin ol önce sen..

Canım benzer bi durum bende var, sancım yok, açılma yok, su geliyor ne olduğu belli değil, dr izinli bugün, ebe kontrol edip eve gönderdi, yine gelmeye devam etti:KK43:
Suyum azalır bebeğe bişey olursa diye endişeliyim:KK43::KK43:
Suyunu olctumu ne kadar kalmis beni cikarmadilar riske atamam dedi benimde hocam yarin sabah gelecek ama irtibata gecip bilgi verdiler suyunsa bence ihmal etme

Suyunu olctumu ne kadar kalmis beni cikarmadilar riske atamam dedi benimde hocam yarin sabah gelecek ama irtibata gecip bilgi verdiler suyunsa bence ihmal etme
Canım ebe usg de bakmadı, suyum ne kadar bilmiyorum, alttan baktı, nst çekti sadece, geri gönderdi.
Benim doktorum da bugün çalışmıyor, pazar olması kötü oldu. Su olmadığından emin olsam dert etmicemde, neyse nöbetçi bi eczane arayayım bari

kızlar merhaba,

bayağı uzak kaldım. baya üzücü şeyler yaşadık ama geçti en azından içim rahatladı. Hatırlarsanız ayrıntılı ultrasonda suyum fazla çıkmıştı şeker yüklemesi istemişti doktorum ve bebeğin kafasındaki boşluk 9,5 mm çıkmıştı. 3 hafta sonra hem devletteki doktorum hemde özelde ayrıntılıya gittiğim doktorum takip etmek istemişti. 3 hafta içerisinde şeker yüklememi yaptırdım 83-138-100 çıkmıştı hatta burada paylaşmıştım. Dün de kontrollerim vardı her iki doktorumada. Sabahtan devlet hastanesindeki sürekli gittiğim doktoruma gittim ultrason için radyoloji uzmanına gönderdi ordaki doktor 10 mm ölçtü zaten ben yıkıldım ağlıyorum durmuyo gözlerim (ölçüm yaparken ağlamaya başladım bebek anında döndü kafası sol göğsümün altına geldi ittiriyo sürekli kendini. normalde kafası aşağıdaydı 3 haftadır). Raporu göstermeye gittim birde ben görmek istiyorum dedi ikna olmadı çünkü Allah razı olsun devlette ilgi yok düşüncesinin tamamen karşısında duran bir doktor. Tekrar girdim ultrasona bu sefer kendi doktorum "alla alla bu 8,5 mm küçülmüş yanlış ölçmüşler dedi sessiz sessiz ağlıyorum acıdı halime oda ağlicaktı nerdeyse. senin için rahatlamicak en iyisi perinatoloji uzmanına git dedi istanbulda bir doktor söyledi. Ne yapabilirim elimden ne gelir ne yiyeyim yada neler yememeliyim dedim ne senin elinden birşey gelir ne benim elimden dedi o çaresizlik çok kötüydü. Neyse yanından ayrıldım kilo tansiyon ölçtürmek için gittim tekrar geri döndüm kilo tansiyon bilgilerini bırakmak için sen hala ağlıyomusun bakim ağlama dedi gülümsedi içim rahatladı biraz. Akşam iş çıkışı da özeldeki doktoruma gittim sabah yazılan raporla kendi doktorumun söylediklerini anlattım hemen ultrasona aldı suyumun hala fazla olduğunu ama şekerimin normal çıkması onu düşündürdüğünü söyledi. Kafasını ölçtü oda 8,2 ile 8,5 ölçtü dünyalar benim oldu. ve o an yavrum normal haline döndü. Bebeğimin stresten ne kadar etkilendiğini gözlerimle gördüm. Kafası aşağıdaydı bize pozlar verirken elleri yüzünde esnedi parmaklarını emdi şirinlik abidesiydi. Ayrıntılı şeker yüklemeni istiyorum dedi eğer gizli şekerim yoksa suyunun fazlalığı sebepsizdir dedi ve genellikle sebepsiz su fazlalığı çıkar zaten dedi. 33 cm 756 gram olmuş yavrum. Suyumun fazlalığı normal doğuma engel mi dedim hayır sadece bebeğin kafası 9,8 cm i geçerse seni zorlar o yüzden önermem dedi baba iri dedi bebeğimizde iri dedi ama illada istersen herşeyin son derece normal dedi.

Kızlar uzun oldu ama dün ömrümden ömür gitti. Bebeğine şu sorun olabilir bu olabilir denilen herkesi şuan çok iyi anlıyorum. 6 aydır bir kez olsun üzmedi yavrum bir kez olsun bende şöyle halsizim böyle hastayım sebebi hamilelikten dedirtmedi. Rabbim sağ sağlim almayıda nasip etsin. Onu bir kez öpeyim sonra beni al Allahım ona bir şey olmasın diye dualar ettim.
Merhabalar. Yazdıklarınızı okudum. Dün dr kontrolünde suyumun normal üst sınırda olduğu söylendi.şeker testi istedi dr um. İnternetten baktım pek hoş şeyler yazmıyordu. Siz kaçıncı haftada yaşadınız bunu. Korkuyorum. Daha önce ikizlerimizi kaybettik beşinci ayda. Dördüncü tüp bebek denememizde aldık mutlu sonucu. Bi şey olacak korkusu sardı beni.

Merhabalar. Yazdıklarınızı okudum. Dün dr kontrolünde suyumun normal üst sınırda olduğu söylendi.şeker testi istedi dr um. İnternetten baktım pek hoş şeyler yazmıyordu. Siz kaçıncı haftada yaşadınız bunu. Korkuyorum. Daha önce ikizlerimizi kaybettik beşinci ayda. Dördüncü tüp bebek denememizde aldık mutlu sonucu. Bi şey olacak korkusu sardı beni.
Canım ben zamanında yaptırmamıştım, 32. Haftada doktor Değişikliği yapınca , o istemişti 50 MG yaptırdık onda üst sınırı geçmişti, öyle olunca 75 MG yaptırdı, onda Değerler Arasında çıktı çok şükür. Siz kaç MG ilk yaptırdınız?

Canım ebe usg de bakmadı, suyum ne kadar bilmiyorum, alttan baktı, nst çekti sadece, geri gönderdi.
Benim doktorum da bugün çalışmıyor, pazar olması kötü oldu. Su olmadığından emin olsam dert etmicemde, neyse nöbetçi bi eczane arayayım bari
Olmadi tekrar git ebe usgde baksin

Canım ben zamanında yaptırmamıştım, 32. Haftada doktor Değişikliği yapınca , o istemişti 50 MG yaptırdık onda üst sınırı geçmişti, öyle olunca 75 MG yaptırdı, onda Değerler Arasında çıktı çok şükür. Siz kaç MG ilk yaptırdınız?
Benim daha şeker yüklemem yapılmadı. Dr um tokluk şekerimi görmek istedi ilk olarak. Sizin kaçıncı haftada farkedildi suyunun fazla olduğu.

Ben 37 gün önce spinal oldum canım ve çok rahattı. Ameliyat esnasında herhangi bir problem olmadı. Kızımı ilk görmek çok çok güzeldi ve şükürler olsun sonra da herhangi Bi problem yaşamadım. Rabbim sana da kolaylık ve sağlık versin inş canım.
Bugün spinal olan bi kaç arkadaşımla daha konuştum onlarda aynı şeyleri soylediler çok sağol canım sanırım ben de spinal istiyorum artık :) rabbim senin de bebişini sağlıcakla büyütebilmeyi nasip etsin :)

Selam kızlar sezeryanla bebişini kucağına almış taze annelere bir sorum var. Benim de mecburi sezeryan olucak ama ben genel anestezi mi spinal mi karar veremiyorum. Bi yandan spinalden çok korkuyorum canlı canlı ya o an bişey olursa heyecanlanır korkarsam naparım diyorum. Bi yandan da bebeğimin ilk doğduğu anı görmek ilk ağlayışlarına sahit olmak istiyorum, ilk ben görmek istiyorum bebeğimi. Sizce hangisini seçmeliyim çok kararsızım. Bi yandan da genel anestezide uyanmak çok zor çok ağrılı oluyor diyorlar. Hangisini seçmeliyim karar veremiyorum :KK51:
Canım bence korkulacak bişe yok 14 gün önce bende doğum yaptım oğlumu gördüm hiç korkma bence genelde uyanmak çok ağrılı oluyormus

Spinal ile epidural arasında fark ne acaba? Doktorum belden aşağa uyuşturalım dedi ama hangisni yapacağını bilmiyorum. Birkaç yerde okudum ve korktum açıkcası. Baş ağrıları, uyuşukluk halleri geçmiyormuş kahve nescafe için diyorlar. Doğum yapanlar yardımcı olur musunuz?

Back