Devlette digurdum spinal oldum. Belden asagi uyudtugundan bi nevi normal dogumun acisiz hali. Yani bebisin cikisini falan hissediyorsun. Bende bel ağrısı kaldi simdiki aklim olsa genel anestezi olurdum. Normalden korktum aci cekmek istemedim doktorum spinal onerdi.Merhaba tesekkurler, sezaryanın zorluklarından neler yasadınız, nerde dogum yaptınız? Ben henuz doğum şekli konusunda kararsızım da
canim dogum yapana kadar aliyor kilo eger bir sikintisi yoksa.
kizlar daha onceden tarih alip yani planli sezeryan olanlara bir sorum olacakti.aksamdan itibaren en az 8 saat ac kalarak gelin deniyor ya buna ragmen yine lavman yapiliyor mu?
ilkinde acil sezeryana alindim lavman yapilmisti neysede simdi tarih belli yine yapilacak mi acaba?
dirim canim cevabim biraz gec olacak ama sana tavsiyem spinalde israrci ol, dedigim gibi 7 dk bebegim dunyaya geldi ,kalan 15 dk dikis anında mide bulantisi yasamadim,bas agrisi bile olmadim sonrasında, cok cok kolaydi, anestezi uzmanında bitiyor gibi görünsede,oncesinde dogum seklini bize soran doktor
canim dogum yapana kadar aliyor kilo eger bir sikintisi yoksa.
kizlar daha onceden tarih alip yani planli sezeryan olanlara bir sorum olacakti.aksamdan itibaren en az 8 saat ac kalarak gelin deniyor ya buna ragmen yine lavman yapiliyor mu?
ilkinde acil sezeryana alindim lavman yapilmisti neysede simdi tarih belli yine yapilacak mi acaba?
Bu ara menülerimiz onlardan ibaret zaten muz süt et pazartesiden itibaren bol bol hurmaAynen bnde cok üzülmüstüm okadar da dikkat etmeme ragmen 2 haftada 100gr bile almamisti son haftalar çok iyi toparladı bol bol süt iç canım et falan yemeye özen göster
Bende yapılmamışti sadece 12 den sonra hiçbir şey yiyip icmedim sanırım buda öyle olurcanim dogum yapana kadar aliyor kilo eger bir sikintisi yoksa.
canim tesekkur ederim cevap icin.lavmandan yirttik en azindan:)Canim ben de planlı sezaryen oldum. Gece 12 den sonra bir şey yemedim. Sabah 9.00 da sezaryen oldum. Lavman yapılmadı bu yüzden. Ama sonda takıldı, küçük tuvalet için. Sanırım ameliyat sonrası için ama basit bir uygulama.
Bu ara menülerimiz onlardan ibaret zaten muz süt et pazartesiden itibaren bol bol hurmadoktor normal diyor gerci de annelik iste :)
Evet onu bende duydum gerçi arkadaşima doktoru patates kilo aldırmiyor demis ama bilmiyorum ben yine de yiyorum :) az önce esime bende onu diyorum kilolu olmasi sağlıkli olması anlamina gelmiyor aslında diye :) dedigin gibi sağlığıyla gelsinler de inşallah önemli olan o :)Patateside öneririm canım oda kilo aldiriyormus. Sağlıklı olsunda tombul olmasi demek sağlıklı demek değil Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin hepimize
Canım benimki belli olduğundan gece 12 den sonra bişi yemedim, lavman da yapılmadı.canim dogum yapana kadar aliyor kilo eger bir sikintisi yoksa.
Mercimekli bulgur pilavını kimyonla dene kimyon çok iyi gaz gideriyor. Bir de çörek otu çiğne ama yutma. Ayrıca karanfil de bebeğe sakinlik veriyor. Bizde tarçınla karanfili kaynatıp lohusa şerbeti yaparlar. Tarçın sütü artırıyor. Karanfilde sakinlik veriyor. Ağzında günde 2-3 karanfili ezerek em. Sonrada iyice çiğneyerek yut. Bunlarda işe yarıyor.Benim kaynanacigim yapmış mercimek li bulgur pilavı bide nohut yahnisi ben ikisinide yemicem mercimek li pilav ı severim ama suyunu doktugunu sanmıyorum risk almayim şimdi oğlum zaten gazlı daha kötü olmasın ben yaparsam dediğin gibi yaparım canım teşekkür ediyorum
Bizde de aynı şey olabilir dedi doktor. Ben 0 rh pozitif eşim a rh pozitif. Eğer bebek sıfır olursa sorun yok ama a olursa ab uyuşmazlığı olabilir. Doğumda hatırlatın dedi.Nasıl anlamadım ikinizinkide pozitif ama uyusmazlik biri negatif biri pozitif olunca olmuyormu
Canım yogurtun içine çörekotu koy öyle çiğneyerek dediler çörek otunu bende yaptım umarım rogrudurMercimekli bulgur pilavını kimyonla dene kimyon çok iyi gaz gideriyor. Bir de çörek otu çiğne ama yutma. Ayrıca karanfil de bebeğe sakinlik veriyor. Bizde tarçınla karanfili kaynatıp lohusa şerbeti yaparlar. Tarçın sütü artırıyor. Karanfilde sakinlik veriyor. Ağzında günde 2-3 karanfili ezerek em. Sonrada iyice çiğneyerek yut. Bunlarda işe yarıyor.
Doğru yoğurtla çörek otu. Ama çiğnemezsen çörek otu tohum gibi olduğu için yediğin gibi büyük tuvaletinden çıkar fayda göremezsin. O yüzden çiğnemeden yutma demek istedim.Canım yogurtun içine çörekotu koy öyle çiğneyerek dediler çörek otunu bende yaptım umarım rogrudur
Çok üzüldüm cnm ya.. Ama nasıl rahat edeceksen öyle davran, anneler de halden anlamayabiliyor.. Benim annem de kocam da şimdiden benden önce lohusa depresyonuna girdi sanki! Bi tripler bi tripler.. Sağolsunlar dün epey ağladım sayelerinde.. Hem de kızımın doğum gününde..Benim annem doğumlarimda burnumdan getirdi bu doğumda haberi bile olmayacak ama kayinvalidemin haberi var ne zaman yapacağımdan çocuklarima doğumda o bakacak mesela
Cnm ben de aynen senin gibi düşünyorum. Hatta annem yıllar önce doğumlarında şimdikinin devlet hastanelerindeki gibi sıkıntılo bir ortam görmemesine rağmen benm ilk doğumumdaki o özeni, rahatı, pohpohu ve ilgiyi görünce herkese diyorr, kesinlikle napın yapın özelde yapın, hiçbir kötü hatıran olmuyor, güle oynaya anlatıyorsun doğumunu.. Ve kadınlar için hayatlarındakü en büyük anı bence.. Kaç kere doğuracağız ki bir de! Ben de fiyatlar yüzünden bu sefer epey gerildim, canım sıkıldı pahalılıktan ama annem ve kardeşim (doktor kendisi ve kesinlikle özel diyor) biz veririz, paylaşalm yeter ki saçmalama da git özeline dediler..Canim kime gore nasil sana gore sen bana gore ben hakliyim ama devletde ozel ilgilenmedikleri bir gercek ondan dolayi ozellikle ozel hastane dusunuyorum.aci cekcem sonucda ameliyat rahat ortam kaliteli hizmet istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?