Ben doktoruma bugun sordum canim. Suyun ve nisanin gelmesi durumunda kanama olmasi durumunda hic beklemeden gel dedi.Kizlar bugun sabah kalktim akintim artmisti kahverengi yogun bi akinti geldi sancim yoktu 2 gibi dus aldim sonra tekrar geldi ama nisanmi bu acaba sancilari beklemelimiyim
benimde Çarşamba ben öğleden sonra 3 den sonra alıyorum randevuyu daha almadım ama. bu arada arkadaşının usg ile doğum sonrası kilosu tuttu mu ?Ben geçen bişey duydum hastane ssk dan para almak için çocukları gereksiz yere küveze alıyorlar dedi arkadaşının çocuğunu aldılar mı ?Ayy böyle kulaktan duyma şeylere inanmam ben pek ama yinede merak ettim[/QUOT
Kilosu tuttu. Kuveze girmedi ben boyle.bir sey duymadim ama telaslandim simdi bir arkadasimda ameliyathane bolumunde calisiyordu o da orada dogum yapti kuveze girmedi. Ben de inanmam ama smdo kurt dustu icime bebis zaten minik bahane olmaz umarim:/
Şahsında tüm kv çeker arkadaşlara Allah yardım etsin diyorum.. Ama kızlar yine şükretmeliyiz çünkü benim tanıdığım birkaç arkadaşım var, inanın annelerinden hayır yok! Aynen kv lerinizn yaptıklarını yapıyorlar öz kızlarıma.. Bu çok daha beter bi durum malesef.. Sallayın kv leri, sarılın annişlere :)Canım haklısın tabiki çok şükür eşim hep yanımdaydı, ama inan en ihtiyacım olduğunda en yakınımda onlar vardı ve ne arayıp ne sordular. Hamileliğimin ilk aylarını berbat bir sekilde geçirdim hatta 2 hafta kadar hiçbirsey yiyemedim sürekli kusuyordum ve lavaboya bile gidecek halim kalmamıştı akiamları eşim işten gelince ilgileniyordu gündüz hep yalnızdım. Bu durumda olduğumu bile bile 1 kez arayıp sormadılar sonrasındada kvdem ne dese beğenirsin. Buraya gelsen rahat edemezsin herkesin kendi evi dedi resmen ve konuyu kapattı aklanmış oldu kendi aklınca.
Sonrasında 2 ay sonrası kendisi ameliyat oldu 5 aylık hamileydim rabbim gostericek ya gittim tam 15 gün orda kaldım. Bütün hizmetini yaptım elimden gelen herşeyi sonrasında birgün komşusu geldi ve konuşmalarını kendi kulağımla duydum inanamadım. Kadın benden bahsetti ne güzel gelinin gelmiş burda kalıyo dedi ve kvdemin verdiği cevap neydi dersin:) resmen ' nolucak canım bırası da onların evi sayılır' dedi.
Tabi ben şok geçirdim 2 ay önce benüm ihtiyacım varken herkesin kendi evi diyen kadın onun ihtiyacı olduğunda burası da onların evi dedi. Sonrasındada zaten aynı devam etti ben evime geldim yine ne arayan oldu ne soran. O kadar şeyden sonra da bi Allah razı olsun kızım lafını çok gördü. Bunlar gerçekten insanın içinden çıkmıyor canım.
Canım Çok çok geçmiş olsun zor günler geçirmişsiniz meleğinle ama çok şükür iyisiniz artık, rabbim sağlık sıhhatle anneli babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah bebişiniMerhaba kızlar fırsat bulamadım bir türlü yazmaya... 02 Eylül sabahı gittik hastaneye açılmam yok sezeryana alacaklar diye yazmıştım en Son...kızım da bende şimdi iyiyiz maşallah ama ameliyat esnasında gebelik zehirlenmesi olmuşum tansiyonum 18 lere çıkmış ayrıca verilen bi ilaca vücut reaksiyon göstermiş bütün vücudum kızarıp kabarmış...kızım çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra beni odaya çıkarmışlar eşim ve ailem çok korkmuşlar. Bende çok korktum ameliyathanede ayıldım çünkü.bebeğim iyi mi diye sordum iyi dediler. Benim hakkımda konuşuyorlardı neden olduğunu anlamadık şu testler yapıldı bide şu testlere bakılsın filan diyorlardı doktorlar hemşirelere.bana ne oldu acaba diye düşünüyodum o An bebeğimin iyi olduğunu görmek istiyodum.O anları asla unutamamodaya alındığımda tansiyonum 16/10 muş. Hemen bebeğimi sordum iyi dediler ama görene kadar rahat edemedim. Kızım çok küçük doğdu 2.470 gr 44 cm... Doktorum kilosuna 3000 grlarda diyordu en Son ama çok küçük bir bebek olduğunu suni sancı vermek istemediğini her fırsatta söylüyordu. İlk gün ziyaretçi yasağımız vardı.devamlı tansiyon takibi yapıldı.antibiyotik ve serum verildi hep.kızımın da kan şekeri düştü ona da serum takıldı bir buçuk gün. Doktorum yanıma geldiğinde bizi çok korkuttun hiç beklemediğimiz şeyler gelişti dedi.tahliller tekrar yapıldığında temiz çıkarsa çıkış yapabileceğimizi söyledi tabi bide kızımın şekeri düzelirse.Çok şükür hepsi geçti. Tabi annem doktorlardan gizli mama takviyesi yaptı hastanede sütüm az geldiği için hatta sonradan öğrendim şekeri düşük çıkmaya devam ettiği için şekerli su da vermiş hurmayı söylemiyorum bile...iyi kide yapmış hastaneden çıktık bu sayede şimdi sütüm daha iyi geliyor mama takviyesini azalttık. Ama göğüs uçlarımda çok sıkıntı var kalın olduğu için yavrum alamıyor ağzına biraz sağdık bugün öyle verdik bide plastik göğüs uçları varya ondan aldık o da idare ediyor tavsiye ederim..bizim hikayemiz böyle kızım çok küçük ama maşallah çok tatlı teyzeleri bana benzetiyor herkes :) inşallah artık daha sık yazarım bildirimlere bile bakamadım merak eden herkese teşekkür ederim.. Öpüyorum hepinizi
Canım benim bebek de 36 da 2500 dü şu anda 39 dayım 3500 oldu.. Son haftalarda çok alıyorlar endişe etmeMerhaba kızlar bende 36. Haftadayım. Bugün Dr a gittim. Bebeğim 2650 olmuş biraz protein beslenmemi söyledi.küçük değil di mi Bebeğim? Kafama takıldı
Buna ben de sevindim valla son haftalarda alir dedi doktor ben de cok merak ediyorum insallah alir. 36+2de doktora gittim 2600du.37+2 de randevum var bakalim ne olacak. 38+3te de alacak zatenCanım benim bebek de 36 da 2500 dü şu anda 39 dayım 3500 oldu.. Son haftalarda çok alıyorlar endişe etme
Canım tekrar teşekkür ederimmHatırladım canım benim iki hamileliğimde de dikisim sezeryanda alındı normalde 37. Hafta btince aliniyormus hani sancılar baslarsa diye ama ben zaten 37+2 ve 37+3 de doğum yaptığım için gerek duymadı doktorum ağrı sizi söyle ki dış tarafta yikanorken bir tahriş olmusluk söz konusu hani dikisim alirlarken alet takiyorlar ya oraya onun için sanırım tabi işlem sırasında birsey hissetmen mümkün degil
Haklısın canım ben kayınvalideyi istemedim 40 im çıkınca gelinler dedim geçmişten gelen kızgınlık mevcut bende de
Geçmiş olsun cnm benim çok zor bir durum Allah şifa versin
Selam anne adaylari bende martt dogum yaptım. Sorusu oaln varsa cekinmeden sorabilir.spinal sezeryanla dogurdum. Dogumdan sonra sakin sutum olsun diye yemeyi abartmayin sonra kilolar yuzunden psikilojiniz alt ust oluyor. Benden soylemesi
Yok be canım nerdeee:)inş tez zamanda ..kendimde rahatımdır ,ama inan bunun zararını gormedim cnm ,ya biraz rahatlık iyidir yinede ,Ayy ne kadar rahat söylemişsin canım :))
Ya ben asla Kabullenemiyorum yeminle tamam saçma olabilir sadece ben sevecek değilim ama inan bilinçli bişey değil bu :) Sen doğum yaptın mı?
Cnm ,ilgi bakımından haklısın ,paran varsa git ama ,bde şoyle duşunuyorum ,yani orası otel değil ,doğum yapıcaz sonra hop eve gelicez,yani bizi pohpohlaması yada ilgili olmaları gerek miyor ,işlerini yapıyorlar gerisi boş bbenceCnm ben 5000-5500fln dusunuyodum sagolsunlar 8000yaptilar 7600indiler guya devlet dusunmuyorum cnm ozel sonucda daha fazla ilgilenir daha fazla ozen gosterir gibi dusunuyorum
Benim annem doğumlarimda burnumdan getirdi bu doğumda haberi bile olmayacak ama kayinvalidemin haberi var ne zaman yapacağımdan çocuklarima doğumda o bakacak meselaŞahsında tüm kv çeker arkadaşlara Allah yardım etsin diyorum.. Ama kızlar yine şükretmeliyiz çünkü benim tanıdığım birkaç arkadaşım var, inanın annelerinden hayır yok! Aynen kv lerinizn yaptıklarını yapıyorlar öz kızlarıma.. Bu çok daha beter bi durum malesef.. Sallayın kv leri, sarılın annişlere :)
Cnm moralli olmalısınInsan doktordan olumsuz ne duysa kendinden biliyor. Bu gelisim geriligi son 15 gunde boyle belirginlesti. Sanki cocuga diyet yaptirmisim gibi. Haklisin hersey elimizde saniyoruz halbuki hicbir sey elimizde degil. Saglikla dogsunda dedigin gibi kilosunun icabina bakacagiz artik sutumuzle.
Sağlıklı olsunlarda ,tek sıkıntı kilo olsun. ,alır kilo sonrasında nolucakBenim bebeğim hep bir hafta 10 gün büyük çıkardı doktor yeni bir usg aleti aldı güya son teknoloji. O günden beri hep haftasında çıkıyordu. Geçen gün gittiğimde birkaç gün ufak çıktı. Insanın ister istemez kafasına takılıyo neyi yanlış yapıyorum da bebek böyle geriledi diye. Kendimi usgdendir diye teselli etmeye çalısıyorum..
Canim kime gore nasil sana gore sen bana gore ben hakliyim ama devletde ozel ilgilenmedikleri bir gercek ondan dolayi ozellikle ozel hastane dusunuyorum.aci cekcem sonucda ameliyat rahat ortam kaliteli hizmet istiyorumCnm ,ilgi bakımından haklısın ,paran varsa git ama ,bde şoyle duşunuyorum ,yani orası otel değil ,doğum yapıcaz sonra hop eve gelicez,yani bizi pohpohlaması yada ilgili olmaları gerek miyor ,işlerini yapıyorlar gerisi boş bbence
Oy masallah :) gecen hafta 2.650 idi ve 38 sonrasi kilo almaz diyorlardi dikkat de ediyorum biraz uzulmustum bende acikcasi.Bebeğinin küçük olduğunu düşünen anneler düşünüp üzülmeyin sakin son haftalarda cok guzel kilo alıyorlar merak etmeyin bnmde 38. Haftada 2400lerdeydi şuan 3400 e yaklaşıktk
Oy masallah :) gecen hafta 2.650 idi ve 38 sonrasi kilo almaz diyorlardi dikkat de ediyorum biraz uzulmustum bende acikcasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?