Hurma çörek otu dere otu yeşil mercimek ısırgan bulgur sütü artırırır dedi doktorumMerhabalar...dogum yapanlae allah analıbüyütsün dogumu bejleyenlerede saglıkla kucaklarına almak nasip eetsin ...yeni dogum yapan anneler sütünüz nasıl biz bugun 10günlük olduk ama sagarken 80ml anca oluyor sütüm az gibi..arttırmak için öneriniz var mı?
Yeşil mercimek gaz yapmazmi yaHurma çörek otu dere otu yeşil mercimek ısırgan bulgur sütü artırırır dedi doktorum
Cnm ben 5000-5500fln dusunuyodum sagolsunlar 8000yaptilar 7600indiler guya devlet dusunmuyorum cnm ozel sonucda daha fazla ilgilenir daha fazla ozen gosterir gibi dusunuyorumCnm neden devlette olmuyorsun sezeryan ..inan özelden bir farkı olmuyor paranda cebine kalır ,7600ne demek ,
Canım iki gündür var gaz problemimiz p.tesi dr.gidecez ona gore devam ederse alirim oglumun cani sagolsun yoğurtla çörek otunu denicem rezene ısırgan otu humana içiyorumÇörek otunu yoğurtla karıştırıp iyice çiğneyerek ye. Rezene demle papatya çayı demle. Gazı giderir bunlar. Bir de bitkisel bir damla var sapsiplex diye 70₺ civarı o da çok işe yarıyor. Erkek bebeklerin bağırsakları kızlara göre daha uzun olduğu için daha gazlı olurlarmış. Doktor söyledi yeğenimin
Merak etme yapmaz dedi. Şöyle olabilir. Mercimeği islatıp bir taşım kaynatıp kara suyunu atınca gaz yapmıyor. Bir de mercimeğin içine kimyon koyunca gaz falan kalmıyor.Yeşil mercimek gaz yapmazmi ya
Benim kaynanacigim yapmış mercimek li bulgur pilavı bide nohut yahnisi ben ikisinide yemicem mercimek li pilav ı severim ama suyunu doktugunu sanmıyorum risk almayim şimdi oğlum zaten gazlı daha kötü olmasın ben yaparsam dediğin gibi yaparım canım teşekkür ediyorumMerak etme yapmaz dedi. Şöyle olabilir. Mercimeği islatıp bir taşım kaynatıp kara suyunu atınca gaz yapmıyor. Bir de mercimeğin içine kimyon koyunca gaz falan kalmıyor.
canım sanırım deneniyor.olasılıklarını bilmiyorum ama doktorum istersen pazartesi suni sancıyla başlatabiliriz doğumunu dedi:SHiç açılma yokken suni sancı işe yarama yüzdesi kaç ya. Kafama takıldı. Bebek doğum kanalında ve aşağıda bayağı ama açılma yok. Böyle suni sancıyla doğum yapan var mı aramızda?
Tubaomur uc gun var snrm aramizda bende de surekli kasilma var. Nstde sanci cikmadi.Carsamba tekrar randevum var 17 sine gun aldim zaten kismetse. Sicaktanmidir nedir benim bebegimde haftasina gore kucuk. Oglum bu zamanda 3u gecmisti bu 2600. Oglum 3500 dogdu bu kizca 3 olsa yeter gerci saglikli olsun da kilo onemli degilKızlar sanki adet olacak mış gibiyim kasıklarım ağrıyor pzrrtesı gununden beri böyleyım
Canım benim Allah yardımcın olsun lütfen takma bişeyi kafana. Dualarım seninleeBebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi ne büyük nimetmiş meğer..
Ben bir sürü aptal şey planladım oda süsü kapı süsü yok şu takım önce bu takım snr hiç bebeğimin yanımda olamama ihtimalini hesaplamadım kızımı yanıma getiremedim hiç doğum yapmış gibi değilim sanki kaza geçirdim iyileşmeyi bekliyorum .. Bebek görmeye gelenlerden tek bir kişiyi dahi istemiyorum artık .. 24 saatte yalnızca 1 dakika veriyorlar bana onu görmem için onda da dokunmama izin vermiyorlar kızımı buradan alıp gitmek istiyorum hep evimde yatagımızda 3 ümüz uzanıp onu seyretmeyi hayal etmiştik eşimle şimdi eve gidip onu yatırıp saatlerce izlemek istiyorum Allahım bana güç ver süt ver kızımın benden görecegi tek hayır sütüm onuda veremiyorum ne kıymetliymiş meğer o süt..
Sadece bebeklerinizin sağlığı önemli baska hiçbirseyi takmayın.. Allah hepinize sağlıklı bebekler versin sütünüz bol olsun.. Kızıma dua edin
Nasıl anlamadım ikinizinkide pozitif ama uyusmazlik biri negatif biri pozitif olunca olmuyormu1 haftadir emziriyorum,degerleri azcik dusmus,ekstradan evolvia mamaya baslatti ,sut yuzundense mama direncini kirsin dendi, ben 0 pozitif bebek B pozitif,uyuşmazlık varmis tipki senin soyledigin gibi, doktorr bebegin kani sonradan degisedebilir dedi,nasil oluyor bilmiyorum
Allahım size bagislasin canım Geçmiş olsunMerhaba kızlar fırsat bulamadım bir türlü yazmaya... 02 Eylül sabahı gittik hastaneye açılmam yok sezeryana alacaklar diye yazmıştım en Son...kızım da bende şimdi iyiyiz maşallah ama ameliyat esnasında gebelik zehirlenmesi olmuşum tansiyonum 18 lere çıkmış ayrıca verilen bi ilaca vücut reaksiyon göstermiş bütün vücudum kızarıp kabarmış...kızım çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra beni odaya çıkarmışlar eşim ve ailem çok korkmuşlar. Bende çok korktum ameliyathanede ayıldım çünkü.bebeğim iyi mi diye sordum iyi dediler. Benim hakkımda konuşuyorlardı neden olduğunu anlamadık şu testler yapıldı bide şu testlere bakılsın filan diyorlardı doktorlar hemşirelere.bana ne oldu acaba diye düşünüyodum o An bebeğimin iyi olduğunu görmek istiyodum.O anları asla unutamamodaya alındığımda tansiyonum 16/10 muş. Hemen bebeğimi sordum iyi dediler ama görene kadar rahat edemedim. Kızım çok küçük doğdu 2.470 gr 44 cm... Doktorum kilosuna 3000 grlarda diyordu en Son ama çok küçük bir bebek olduğunu suni sancı vermek istemediğini her fırsatta söylüyordu. İlk gün ziyaretçi yasağımız vardı.devamlı tansiyon takibi yapıldı.antibiyotik ve serum verildi hep.kızımın da kan şekeri düştü ona da serum takıldı bir buçuk gün. Doktorum yanıma geldiğinde bizi çok korkuttun hiç beklemediğimiz şeyler gelişti dedi.tahliller tekrar yapıldığında temiz çıkarsa çıkış yapabileceğimizi söyledi tabi bide kızımın şekeri düzelirse.Çok şükür hepsi geçti. Tabi annem doktorlardan gizli mama takviyesi yaptı hastanede sütüm az geldiği için hatta sonradan öğrendim şekeri düşük çıkmaya devam ettiği için şekerli su da vermiş hurmayı söylemiyorum bile...iyi kide yapmış hastaneden çıktık bu sayede şimdi sütüm daha iyi geliyor mama takviyesini azalttık. Ama göğüs uçlarımda çok sıkıntı var kalın olduğu için yavrum alamıyor ağzına biraz sağdık bugün öyle verdik bide plastik göğüs uçları varya ondan aldık o da idare ediyor tavsiye ederim..bizim hikayemiz böyle kızım çok küçük ama maşallah çok tatlı teyzeleri bana benzetiyor herkes :) inşallah artık daha sık yazarım bildirimlere bile bakamadım merak eden herkese teşekkür ederim.. Öpüyorum hepinizi
Tatlım daha önce bende devletin doğumevinde olu doğum yaptım. Doğum salonunda herkesi daire şeklinde yatırıyorlar. Herkes birbirini görüyor. Kiminde çarşaf kimi herşey meydanda fora herkes birbirine baka baka doğum anını bekliyor. Çok sesin çıkarsa da ebeden fırça yiyorsun ki ben o kadar acı içinde ebeyle tartışmıştım. İstersen kapının önüne koy bağıracağım diye. O psikoloji ile insanın morali bozuluyor. Valla imkanın varsa ozeli tercih et derim. Benim imkanımda çok yok ama ne zamandır para biriktiriyorum özel için.
Çok geçmiş olsun canım. Allah sağlıktan ayırmasın. Minik prensesinle mutlu huurlu günlerMerhaba kızlar fırsat bulamadım bir türlü yazmaya... 02 Eylül sabahı gittik hastaneye açılmam yok sezeryana alacaklar diye yazmıştım en Son...kızım da bende şimdi iyiyiz maşallah ama ameliyat esnasında gebelik zehirlenmesi olmuşum tansiyonum 18 lere çıkmış ayrıca verilen bi ilaca vücut reaksiyon göstermiş bütün vücudum kızarıp kabarmış...kızım çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra beni odaya çıkarmışlar eşim ve ailem çok korkmuşlar. Bende çok korktum ameliyathanede ayıldım çünkü.bebeğim iyi mi diye sordum iyi dediler. Benim hakkımda konuşuyorlardı neden olduğunu anlamadık şu testler yapıldı bide şu testlere bakılsın filan diyorlardı doktorlar hemşirelere.bana ne oldu acaba diye düşünüyodum o An bebeğimin iyi olduğunu görmek istiyodum.O anları asla unutamamodaya alındığımda tansiyonum 16/10 muş. Hemen bebeğimi sordum iyi dediler ama görene kadar rahat edemedim. Kızım çok küçük doğdu 2.470 gr 44 cm... Doktorum kilosuna 3000 grlarda diyordu en Son ama çok küçük bir bebek olduğunu suni sancı vermek istemediğini her fırsatta söylüyordu. İlk gün ziyaretçi yasağımız vardı.devamlı tansiyon takibi yapıldı.antibiyotik ve serum verildi hep.kızımın da kan şekeri düştü ona da serum takıldı bir buçuk gün. Doktorum yanıma geldiğinde bizi çok korkuttun hiç beklemediğimiz şeyler gelişti dedi.tahliller tekrar yapıldığında temiz çıkarsa çıkış yapabileceğimizi söyledi tabi bide kızımın şekeri düzelirse.Çok şükür hepsi geçti. Tabi annem doktorlardan gizli mama takviyesi yaptı hastanede sütüm az geldiği için hatta sonradan öğrendim şekeri düşük çıkmaya devam ettiği için şekerli su da vermiş hurmayı söylemiyorum bile...iyi kide yapmış hastaneden çıktık bu sayede şimdi sütüm daha iyi geliyor mama takviyesini azalttık. Ama göğüs uçlarımda çok sıkıntı var kalın olduğu için yavrum alamıyor ağzına biraz sağdık bugün öyle verdik bide plastik göğüs uçları varya ondan aldık o da idare ediyor tavsiye ederim..bizim hikayemiz böyle kızım çok küçük ama maşallah çok tatlı teyzeleri bana benzetiyor herkes :) inşallah artık daha sık yazarım bildirimlere bile bakamadım merak eden herkese teşekkür ederim.. Öpüyorum hepinizi
Canım ben sma aldimCanim anne sutune en yakin mamaymis Evolvia, istersen doktorunla gorus gunde sadece 1 olcek kullaniyorum,zaten sutum yeterli,sadece sarilik gecene kadar,bir de karaciger enzimlerinde sorun olan bebekler sarilik olur, onunda caresi sekerli su,bizim 12ye dustu bu uygulamalarla,az once 15 dk ciplak vaziyette gunese yatirdim aksamda 5 6 arasi yatacak o sekilde
Canım bizimkilerde öyle inan ben dogurana kadar oturmadım ama geceleri uyuyamazdim iki tane kızı var onlara kiyamiyor banada soyleyemiyor yemek yapamadım ev çok pis falan filan ben hiç oralı olmadim çok canlari kıymetli kuz ben doğum yaptım sezeryan ile inan yatmadim kendileri iğne vurulmaya bile korkarlar elin kızı ele ucuz olur canim kendi ailen gibi annemmmm gibi kimse olamaz annem geldi bir hafta yanımda kaldı bi tabak yemek getirmedi aşağıya annem varya boşver canım kocam yanımda çok şükür allaha haval ettim benÖyle canım valla 9 ay boyunca arayıp sormayıp 9 ay sonra birden o yoğun ilgileri deli ediyordur seni eminim.
Aynen benimde öyle burda en yakınım onlar vardı ve yardıma ihtiyacım olduğu zamanlar çok oldu ama umurlarında olmadı daha ben 8 aylıkken onlara gittiğimde temizlik çıkarırlardı insanın başına onların bana yardım etmesi gerekirken ben onlara temizlik yapıo gelirdim evime çok düşüncesizler çok.
Gaz problemi bizde de var sanırım sütüm artmaya başladı bi de. Emziriyorum doyduğuna eminim ama ağlıyor yine ve o ağlayınca eşim ve kaynanam hemen aç bu çocuk mama ver diyor..Emzirmiyormusun canım ilk bas
Canım benim annemde sallıyor valla yigenlerimi falan hep o Yıkadı sarı kırmızı yağlik bizdede beşiğe örtülür 40 gün mezari açık olurmus lohusa kadının öyle derler yalnız kalmazmış ben kalıyorum gündüzleri çocuğu yalnız odada bırakmiyorum yinede korkuyorum ayetel kürsü yu falan okuyamiyorum lohusa olduğu için okunmz diye biliyorum selavat kelime i şahadet getiriyorum yoksa bende okumayı çok isterdim...iki gü den beri oğlum kuvraniyor gazdan napsam bilmiyorum kizartma pişmiş sogan da gaz yaparmı acaba içim parçalanıyor
Ben 40+2 de nst ye girdim sancı yok dediler eve geldim. 2 saat sonra suyum geldi sancılar başladı :)Kızlar yarın son günümüzü dolduruyoruz oğluşla ama paşamın gelmeye hiç niyeti yok gibiDünkü sancılardan eser yok, sabah 6 dan 12'ye kadar neredeyse düzenli kasılmalarım olmuştu halbuki. Doktoruma da kalsa gece doğuranilirsin diyodu :) Hala bir gelişme yok, işin garip tarafı karnım aşağı inmekten çok yukarı çıktı sanki.. Doktorum çarşambaya kadar bekleyeceğini söyledi, suni sancı veririz dedi ama ben en az cumaya kadar beklesem mi diyorum. Bir yandan da oğluşuma bir şey olur mu ki diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?