• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kusura bakmasinlar bi zahmet bu saatten sonra. Esimin arkadaslari arayip soruyor esimi erkek haliyle ya dusun. Sabah aradi esimi bilmiyorum da selam soyledi falan bile demedi. Lazim da degil. Neden boyleler bilmiyorum kiskaniyor desem ogluna cok da duskun oldugunu dusunmuyorum da.
Ogullarinin eslerinin onlar icin bi onemi yok sadece figuran olarak goruyorlar ama ne yaparlarsa aynilarini yasarlar

Ogullarinin eslerinin onlar icin bi onemi yok sadece figuran olarak goruyorlar ama ne yaparlarsa aynilarini yasarlar
Insan yerine cok da koyuldugumuz yok. Bin şükür esimden yana sikintim yok en azından. Zaten inan ki yardima gelsinler arasinlar sorsunlar değil derdim. Simdi nasıl tinlamiyorsalar dogumdan sonra birdn sözde sevgileri hortlamasin gerek yok o saatten sonra. Zaten kiz değil erkek doğuruyorum cok da degeri yok bebegimin(!).

Merhabalar...dogum yapanlae allah analıbüyütsün dogumu bejleyenlerede saglıkla kucaklarına almak nasip eetsin ...yeni dogum yapan anneler sütünüz nasıl biz bugun 10günlük olduk ama sagarken 80ml anca oluyor sütüm az gibi..arttırmak için öneriniz var mı?

Kizlar luuuuutfeeeen bana acil hastane doktor tavsiye edin medicana beylikduzu 7600fiyat verdi sezeryan cok yuksek bi fiyat o hastane icin kizlaaar acibadem aile hastanesi fln nasil nolur acil yardimm edinn cok zorda kaldim dogumum baslasa kimin eline dusecegim belli degil
Cnm neden devlette olmuyorsun sezeryan ..inan özelden bir farkı olmuyor paranda cebine kalır ,7600ne demek ,

Sen yine iyisin ben yarin doğuma giriyorum ama daha şimdiden bastı stresi sadece eşimin ailesi de değil kendi ailemdende kıskanıyorum daha şimdiden. Ellerini yıkarlar mı her seferinde, düzgün tutarlar mı vs... bir sürü stres kaynağı. Hayır bide ailemin evindeyim doğum için. Daha şimdiden bebeğimi ve kocamı alıp evime gitmenin hayali ile yanıyorum resmen. Eve gitsemde kendimi eve kitlesem keşke :-).
Annem 40 mevlidi dedikçe içim gidiyo. Bebeğim elden ele gezecek, gelen giden değecek diye. Bir tek eşimden kıskanmıyorum o derece yani.:KK70:

Selam kızlar.. Doğum yapanlar hayırlı olsun Rabbim hayırlı evlatlar eylesin. Yapacak olanların da yardımcısı olsun.
Biliyorum saçma gelebilir bazılarınıza ama benim gibi bebeğini kıskanan var mı eşinin ailesinden :KK70:
Ya bilmiyorum gurbette olduğumdan mı hiç ailemden biri bile çevremde yok ondan mı.. Eltimin kızları da sürekli gelip sevmek istiyor ben diyorum lohusayım az rahat bıraksınlar.. Kaynanam dersen torunlarına öyle diyorum diye surat asıp üzerine alınıyor.. Kıskanıyorum kaynanam her sek
sevmesinde çünki geçmişten gelen öfkem var ona.. Gece de eşim dedi ki, mutsuzum çünki benim ailemi görünce suratın asılıyor dedi. Ben de onun için iyi davranmaya çalışıcam..
Benim gibi olan önerisi olan var mı :KK43:
Bdv ye açsam şimdi insanlar diyecek ki senin çocuğun da onun torunu değil mi :KK70:
Rahat olun kızlarrr..sakınan goze çöp batar unutmayın ,
Ailesi onun ,senin ailen de sevecek onlarda sevecekler sakın sakınma cnm ,inan alınıyorlardır ,torun bu sevmek isteyecekler illaki :))
Birde ellerini yıkarlarmı falan diye bekleme :)olmaya bilir karşıyakalı :)rahat ol bişiy olmaz,yani mikrop alıcaklar vucutlarına bundan kaçamassın :)bişiycik olmaz inş

Merhaba kızlar bende 36. Haftadayım. Bugün Dr a gittim. Bebeğim 2650 olmuş biraz protein beslenmemi söyledi.küçük değil di mi Bebeğim? Kafama takıldı

Ben oyle abartili istah yasamadim ama kendimi geri de tutmadim yiyeceklerden bende 9 10 kilo aldim.Simdi ayrintili ultrasonda 2250 gr cikti. Pztsi 2600 du cihaz farkindan mi anlamadim. Ama cok uzuldum. Asimetrik rahim ici gelisim geriligi teshisi kondu. Bu da gelisimi tamam ama dusuk dogum kilosu demekmis 3 hafta geri:KK43: En azindan elimden geleni yapmis olmak icin yiyip sola yatma isini yapiyorum. Bir de limonlu su iciyorum kani sulandirsin daha rahat kordona gecsin diye.Gelisimi durursa acil sezeryanla dogum olacak.
Cnm endişe edilecek bişiy yok ,bak bnmkide şimdi 38im yeni oldum 37+0yani ..ama bebek dün ultrasonra 36+2olarak gruldu ,işin ilginç yanı ,baş 38+4 :)haftalık karın çapı 35,bacak boyu 34+5düşün yani :)ee napiyim genetık yqpqcak bişiy yok yanı , dr ölçümleri yamparken gülüyor bna ,o değil kilosu düşük ama kafa buyuk zamanını doğüldurursa eyer sezeryan olucak çunku kafa 43hafta olur 41 Olması gereken zamanda :)
İnan yediklerimi ne fazlalaştırdım ne de azalttım ,zaten ben ne yersem yiyeyim genetik olarak kilo alırmış ,,,yanı gelişimi geriden gelen karın çapı yıne aynı olucakmış ,seyrinde gelişecek yanı :)doğunca kilo alırlar nolucak ,dr bna bunu dedi ,anneler tıpaç gibi bebek istıyorlar ama kilolu bebek sağlıklı bebek demek değilki diyor dr ,

Valla canım al bendende o kadar benimde geçmişte yaşatmis oldukları şeyler var şimdi de çocuk oldu daha çok küçük uyuyan cocugu kucağında dusurmuyorlar bide o pis elleriyle yüzünü saçını oksuyorlar ya seviyorlar tamam da yüzünü oksuyorlar kaynanam bir kaç defa öptü yüzünden cildirdim ben bişe söylemedim alınır diye eşime söyledim o kızdı napiyosunuz mikrop kapar o daha çok küçük dedi..ben çok kıskanıyorum canım çünkü onlar hiç haketmiyorlar
Canım benim kaynanam da duş aldırdıktan sonra ayaklarından tutup sallıyor çocugu.. Bugün yapma bidaha dedim. Ya sanki biz sadece doğurmakla yükümlüyüz üzerlerinde hakları varmış gibi herşeye karışmak istiyorlar..
Birde sarılık olmuştu bebek bizim oralarda eskiden beri sarı yazma örterlermiş bebeğe.. Lohusa kadına da kırmızı yazma.. Kırmızı yazma takarsan uykuda korkutmazlarmış.. Lohusa kadın kırmızı takarmış.. Koruyacakmış 3 harflilerden güya.. Ya dedim ki Felak nas Ayetel Kürsi dururken putlara tapanlar gibi bir yazmadan mı medet umayım?
Benim kendi annem de diyo tak diye.. Hayır dedim ben Allaha sığınırım yazmadan medet ummam.. Deli oluyorum yeminle

Rahat olun kızlarrr..sakınan goze çöp batar unutmayın ,
Ailesi onun ,senin ailen de sevecek onlarda sevecekler sakın sakınma cnm ,inan alınıyorlardır ,torun bu sevmek isteyecekler illaki :))
Birde ellerini yıkarlarmı falan diye bekleme :)olmaya bilir karşıyakalı :)rahat ol bişiy olmaz,yani mikrop alıcaklar vucutlarına bundan kaçamassın :)bişiycik olmaz inş
Ayy ne kadar rahat söylemişsin canım :))
Ya ben asla Kabullenemiyorum yeminle tamam saçma olabilir sadece ben sevecek değilim ama inan bilinçli bişey değil bu :) Sen doğum yaptın mı?

Cnm endişe edilecek bişiy yok ,bak bnmkide şimdi 38im yeni oldum 37+0yani ..ama bebek dün ultrasonra 36+2olarak gruldu ,işin ilginç yanı ,baş 38+4 :)haftalık karın çapı 35,bacak boyu 34+5düşün yani :)ee napiyim genetık yqpqcak bişiy yok yanı , dr ölçümleri yamparken gülüyor bna ,o değil kilosu düşük ama kafa buyuk zamanını doğüldurursa eyer sezeryan olucak çunku kafa 43hafta olur 41 Olması gereken zamanda :)
İnan yediklerimi ne fazlalaştırdım ne de azalttım ,zaten ben ne yersem yiyeyim genetik olarak kilo alırmış ,,,yanı gelişimi geriden gelen karın çapı yıne aynı olucakmış ,seyrinde gelişecek yanı :)doğunca kilo alırlar nolucak ,dr bna bunu dedi ,anneler tıpaç gibi bebek istıyorlar ama kilolu bebek sağlıklı bebek demek değilki diyor dr ,
Benim bebeğim hep bir hafta 10 gün büyük çıkardı doktor yeni bir usg aleti aldı güya son teknoloji. O günden beri hep haftasında çıkıyordu. Geçen gün gittiğimde birkaç gün ufak çıktı. Insanın ister istemez kafasına takılıyo neyi yanlış yapıyorum da bebek böyle geriledi diye. Kendimi usgdendir diye teselli etmeye çalısıyorum..

Mrba bayanlar gebelikte vajinada mantar sorunu yaşayan var mi?dr krem ve fitil verdi ama 37.haftada oldugum icin kullsnmaya korkuyorum vajinayi sirkeli su ile yikamanin iyi geldigini okudum deneyen var mi
Bende aynı sorun var kaşıntı yok ama süt gibi akıntım vardı. Fitil verdi 1 kutu 2 tane 3 gün arayla koydum. Kesildi. Temizlenmezse bebeğe bulaşır dedi. O da pamukçuk hastalığı yapıyor bebeğin ağzında yara yapıyor. Karbonatlı suyla silmiştim ben. Sirke mayalı olduğu için mantarı hortlatır dedi doktorum.

Insan doktordan olumsuz ne duysa kendinden biliyor. Bu gelisim geriligi son 15 gunde boyle belirginlesti. Sanki cocuga diyet yaptirmisim gibi. Haklisin hersey elimizde saniyoruz halbuki hicbir sey elimizde degil. Saglikla dogsunda dedigin gibi kilosunun icabina bakacagiz artik sutumuzle.

Emzirmiyormusun canım ilk bas
Canım benim kaynanam da duş aldırdıktan sonra ayaklarından tutup sallıyor çocugu.. Bugün yapma bidaha dedim. Ya sanki biz sadece doğurmakla yükümlüyüz üzerlerinde hakları varmış gibi herşeye karışmak istiyorlar..
Birde sarılık olmuştu bebek bizim oralarda eskiden beri sarı yazma örterlermiş bebeğe.. Lohusa kadına da kırmızı yazma.. Kırmızı yazma takarsan uykuda korkutmazlarmış.. Lohusa kadın kırmızı takarmış.. Koruyacakmış 3 harflilerden güya.. Ya dedim ki Felak nas Ayetel Kürsi dururken putlara tapanlar gibi bir yazmadan mı medet umayım?
Benim kendi annem de diyo tak diye.. Hayır dedim ben Allaha sığınırım yazmadan medet ummam.. Deli oluyorum yeminle
Canım benim annemde sallıyor valla yigenlerimi falan hep o Yıkadı sarı kırmızı yağlik bizdede beşiğe örtülür 40 gün mezari açık olurmus lohusa kadının öyle derler yalnız kalmazmış ben kalıyorum gündüzleri çocuğu yalnız odada bırakmiyorum yinede korkuyorum ayetel kürsü yu falan okuyamiyorum lohusa olduğu için okunmz diye biliyorum selavat kelime i şahadet getiriyorum yoksa bende okumayı çok isterdim...iki gü den beri oğlum kuvraniyor gazdan napsam bilmiyorum kizartma pişmiş sogan da gaz yaparmı acaba içim parçalanıyor

günaydın kızlar doğumu başlayanlara gözün aydın diyorum darısı başımıza:KK75:bu hastane fiyatları ne yaaa ben Allah izin verirse araştırmanın doğum evinde yapıcam beş kuruş para vermeden:KK71:nasıl fiyat bunlar doç girse nolcak anlamadım yani sonuçta Allaha emanetiz kaderde yazılı olan olacak:KK75:tabi parası olan yapsın canım saygı duyuyorum:KK56:
Tatlım daha önce bende devletin doğumevinde olu doğum yaptım. Doğum salonunda herkesi daire şeklinde yatırıyorlar. Herkes birbirini görüyor. Kiminde çarşaf kimi herşey meydanda fora herkes birbirine baka baka doğum anını bekliyor. Çok sesin çıkarsa da ebeden fırça yiyorsun ki ben o kadar acı içinde ebeyle tartışmıştım. İstersen kapının önüne koy bağıracağım diye. O psikoloji ile insanın morali bozuluyor. Valla imkanın varsa ozeli tercih et derim. Benim imkanımda çok yok ama ne zamandır para biriktiriyorum özel için.

Emzirmiyormusun canım ilk bas

Canım benim annemde sallıyor valla yigenlerimi falan hep o Yıkadı sarı kırmızı yağlik bizdede beşiğe örtülür 40 gün mezari açık olurmus lohusa kadının öyle derler yalnız kalmazmış ben kalıyorum gündüzleri çocuğu yalnız odada bırakmiyorum yinede korkuyorum ayetel kürsü yu falan okuyamiyorum lohusa olduğu için okunmz diye biliyorum selavat kelime i şahadet getiriyorum yoksa bende okumayı çok isterdim...iki gü den beri oğlum kuvraniyor gazdan napsam bilmiyorum kizartma pişmiş sogan da gaz yaparmı acaba içim parçalanıyor
Çörek otunu yoğurtla karıştırıp iyice çiğneyerek ye. Rezene demle papatya çayı demle. Gazı giderir bunlar. Bir de bitkisel bir damla var sapsiplex diye 70₺ civarı o da çok işe yarıyor. Erkek bebeklerin bağırsakları kızlara göre daha uzun olduğu için daha gazlı olurlarmış. Doktor söyledi yeğenimin

Back